Сватба 2018 - II-ра част

• 52 265
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Аз също си бях поставила максимум такъв бюджет за рокля, а се вместих в 690лв. Съветът ми е да пробва повече модели и на различни места. Тази рокля наистина е много красива, но както бях казала и по-рано, на мен лично роклите, които ми харесваха, не ми стояха добре. Simple Smile

# 316
Момичета аз пък да ви споделя моята радост на 31.10 на хелоуин мойте приятелки ми бяха организирали уникално първо моминско парт Blush Накараха ме да се чуствам страхотно. Сигурна съм,че и сватбата ще бъде толкова запомнящата се като този ден. Затова си знам аз покани си на сватбата най близките роднини и приятели , но все истински хора.

# 317
Момичета, пожелавам успех на всички, които днес ще се редят, за да си запишат часове за ритуали.
Хайде довечера на отчет и всяка да си е записала желания от нея час! Simple Smile

# 318
Привет, мили дами  Simple Smile И аз преди няколко месеца получих заветния пръстен и сега дойде ред да започнем да мислим за организацията на големия ден Simple Smile Планираме да е през септември 2018г. Ще бъда много благодарна ако има хора с опит за организиране на сватба в Бургас да дадат съвети и да споделят опита си, защото смятам всичко да си организирам сама, а точно в момента ми изглежда, че има милион неща за правене и обмисляне..... Flushed
Има има...аз доста се стресирах в началото.Също искам сама да организирам всичко и постоянно чета и разпитвам 😀 Ние започнахме от списъка с гости-казахме на нашите и на техните да направят примерен списък,за можем са се ориентираме и така да търсим място,което ще ни събере.След това мястото,тъй като нямахме конкретна дата,която да искаме(просто август-септември) и според местата/цени/условия си избрахме място и по него дата.До преди да изберем място бях доста притеснена,но вече ми е по-спокойно,започнах да чета за дж,украси,рокли и т.н За сега имаме списък с гости,от който ще махаме и добавяме,място и дата:)

Аз списък вече имам, ориентирала съм се за ресторант и dj, сега започва голямото звънене и уговаряне на срещи Simple Smile Някой има ли впечатления от dj Станислав Жеков? Още имам големи колебания относно църквата и фотографа. Много се колебаех за изнесен ритуал, но като знам, че два пъти се подписва по този начин, взе да ми се вижда претрупано:flushed:

Ние бяхме преди две години на сватба с такъв ,,фейк” ритуал,беше много хубаво и чувствено,но лично на нас не ни допада идеята.На мястото,което избрахме има възможност за изнесен ритуал,но може да бъде и истински граждански и/или царковен.За сега мислим само гражданслия да е там,а църковния след това в нашата църква Simple Smile

О, как ли пък не два пъти да подписваме заради едното театро. И какво, тези, които са дошли в съвета на подписването, после в ресторанта ще ни гледат за втори път как се правим че подписваме? Надявам се или да има възможност за реално подписване на изнесен ритуал, ако ли пък не, ще си ходим по старата мода в съвета Stuck Out Tongue

# 319
  • София
Просто си нямаш и представа каква голяма част от двойките подписват 2 пъти. Grinning

# 320
Ами...аз наистина не виждам смисъл да го правя, ама знам ли, докато дойде време и за това, дали сто пъти няма да си променя мнението, защото винаги има някакви важни подробности, които изскачат.

# 321
  • София, България
В интерес на истината някои хора го правят за улеснение. Подписват се истински в друг ден преди сватбата и просто в деня на сватбата не карат хората да обикалят, включително и те самите са по-спокойни. Примерно често го правят тези, които са от София и се женят в Голф Клуба, който е на .... не малко километри от София.
Често от изнесения ритуал стават по-хубави снимки, по-красиви, понеже е сред природата.

Ние ще си обиколим всички ритуали, както си трябва. Simple Smile

# 322
Ами...аз наистина не виждам смисъл да го правя, ама знам ли, докато дойде време и за това, дали сто пъти няма да си променя мнението, защото винаги има някакви важни подробности, които изскачат.
Ако сватбата ти няма да бъде в София, то няма да ти се налага да правиш два ритуала по подписване на гр. брак. До колкото знам само в София на разрешават да се извършва истински ритуал с официални длъжностни лица. Иначе обиайно на място на изнесеният ритуал идва длъжностоното лице от общината и на практика се извършва един единствен истински ритуал. Повече двойки в последните години предпочитат изнесения ритуал по ред причини. Основно много по тържествена и красива е самата обстановка. Често по време на ритула и/или след това се прави така нареченият уелкъм дринк. Време в което гостите може да си отдъхнат на по едно питие, да поздравят младоженците, често да поднесат подаръците си, да си направят снимки с младите и т.н. Освен това чисто логистично за всички това е най-удобният вариант, т.к. не разкарваш хората, а самите основни действи лица от едно на друго място. Времето преди ресторанта може да се използва от младоженците да си отпочинат/особено ако пък са в рамките на хотелски комплекс, буквално може да си вдигнат краката поне за няколоко минути, булката да се освежи, ди си приберат букетите и подаръците и т.н./ и да се подготвят за следващите ритуали. Гостите също спокойно да се освежат, да се настанят в ресторанта без да бързат пътувайки в някое задръстване от гражданското и да очакват тържественото влизане на младоженците. Когато гражданското е е близо до ресторанта е добре, но в големите градове, може дори в другият край на населето място да бъде и тогава всички са в приключение по гонене на минути. В София се налага да се подпише преварително в риуална зала, а в самият сватбен ден, обичайно се прави артиситичен изнесен ритуал, воден от някой, който няма нищо общо с длажностните лица на общината. Всичко това е по желание на младоженците. Всеки си го провежда както иска, както му харесва и както счита, че ще му бъде най-комфортно. Ако се прави църковен брак в деня на сватбата, то спокойно може да не се провежда и изнесен граждански ритуал. Просто гостите от църквата директно ще отидат в ресторанта. Май стана дълго! Joy Joy Joy bouquet

# 323
  • София
Точно така си е fafalina, просто мен като гост страшно ме дразни фалшивото подписване. Grinning

# 324
fatalina, благодаря за тази информация.  bouquet Не, не съм от София, така че според това, което казваш, дори и да е изнесен ритуалът, няма да се налага да го правим два пъти.

# 325
Точно така си е fafalina, просто мен като гост страшно ме дразни фалшивото подписване. Grinning
Е, то и на мен не ми е приятно, но за съжаление Столична община от години не иска де се пречупи и да разреши провеждането на истински изнесен ритуал. Основната причина е, че нямат щат за назначаване на повечко длъжностни лица, а в София на ден се сключват достааатчно на брой граждански бракове. Буквално са на конвейер през 15 минути. Което значи, че трябва да са поне 300 0 500 човека, за да хукнат по различните ресторанти и дестинации. Еми няма как да стане. Всеки се съобразява с обективните обстоятелства и приемаш това което ти се предлага. Grinning

# 326
  • София, България
Не знам има ли някой от темата на опашката за записване, но въпросната опашка е убийтвена. Grinning

Ако всички поискат изнесен ритуал.... Grinning

# 327
От името на хората от опашката: благодаря, Слънчогледче! Simple Smile

# 328
Да предупредя отново за изнесения ритуал в София. Вероятно е да се окаже не това, което очаквате... С нас така се случи. Внимателно обсъдете какво точно възнамерява да говори въпросната госпожа, която ще дойде. И колко да е дълъг.

# 329
  • София, България
Аз успях. Официално си имаме час за ритуала. Simple Smile

Имаше една сватба в залата, която е на адреса, където течеше записването за часове. Толкова хубаво ми стана, прииска ми се да идват вече и нашите сватби. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт