Сватба 2018 - II-ра част

• 52 191
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Най-често съм ставала свидетел на втория вариант, Роузи. Фотосесията да е след ритуала и преди купонясването в ресторанта. Но от личен опит не мога да кажа как е по-добре.

# 451
  • София
Ние първо се снимахме, после бяхме в ритуалната и после всички в ресторанта. Беше много удобно за всички, ама не сме имали крадене и такива неща.

Всички си мислят, че няма да се бавят на фотосесията, обаче винаги се замотват. Признавам, че като гост доста пъти ми е ставало досадно да чакам, за това и искахме нашите гости да не чакат.  Simple Smile

А 2 часа след ритуала, ако повечето гости ще присъстват на него за мен е прекалено много.

# 452
  • София
Аз съм решила гражданския да ни е по-рано, ако е възможно сутринта и то само с кумовете! Незнам обаче кой е най-ранния възможен час. После ще се проберем за да се оправяме, фото сесията мисля да е преди църквата където ввчв ще бъдат и гостите, за да избегна чакането, на мен на всяка сватба ми се е налагало да чакам и беше меко казано досадно :/ Имате ли представа в кои сватбени центрове има големи размери булченски рокли?

# 453
При нас първо ще е фотосесията, после църквата и после в ресторанта ще ни е изнесеният ритуалн.
Според мен само най-най близките приятели идват при взимането на булката, повечете гости идват направо  в църквата или преди ритуала и според мен е по-добре да те изчакат 30-40 човека от колкото да те чакат 100.

# 454
Аз прецених, че най-удобно ще е да ме вземат, после фототсесия и след това изнесения ресторант ще е в хотела и после направо в ресторанта. Пак ще има хора, които ще чакат, но поне няма да са всички. Така по-голямата част ще дойдат направо за изнесения ритуал. Аз поради тази причина избрах изнесен, въпреки че в хотела, в който ще сме мястото за ритуал не е кой знае какво, но ми се струва, че така ще е най удобно. А пък тези, които ще дойдат на вземането ще са най-близките и предполагам, че част от тях може да дойдат с нас и на снимките или пък междувременно ще пият по едно кафе.
На мен чакането също винаги ми е била най-досадната част, но не виждам как може да се избегне. 

# 455
Aз се включвам, за да споделя, че Atelier Ivoire са качили снимки от новата си колекция във Фейсбук.  bouquet

# 456
  • Andalucia
И аз се включвам със сватба на 16.06.2018 в Русе. Имаме ресторант,  църква, сватбена агенция, дж и фотограф. Май това е засега. Бавно стават нещата защото не сме в България, но се надявам всичко да се получи добре. Фотосесията ще е след църковния брак и преди ресторанта докато гостите са на канапета и аперитив Simple Smile

# 457
А някой сайт за магазини за рокли от Асеновград знаете ли?

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 15:51 от ins_94

# 458
  • London, UK
В Асеновград най-известните са Радичев, Сватбения център, Версай, Сияна. На първо време за тях се сещам, ако ги потърсиш в google ще намериш сайтове или фейсбук страници. На място има магазини на всяка крачка, но аз лично нищо не успях да си харесам. Имаше само 1-2 места със що-годе прилични рокли, но не им запомних имената.

# 459
В Асеновград най-известните са Радичев, Сватбения център, Версай, Сияна. На първо време за тях се сещам, ако ги потърсиш в google ще намериш сайтове или фейсбук страници. На място има магазини на всяка крачка, но аз лично нищо не успях да си харесам. Имаше само 1-2 места със що-годе прилични рокли, но не им запомних имената.

Аз съм си харесала но е много скъпа и първо да мисля да разгледам по магазините.В понеделник ще ходя до най-близкото възможно Сливен,в по-късен етап Асеновград и ако не си харесам ще шия тази,която си харесах.

# 460
Здравейте, момичета, намерих и аз кога да пиша, в последния момент... Дори нямам време да изчета темите, тъй като съм изправена пред проблем, който се нуждае от спешно решение. От гр. Варна съм и с годеника ми решихме специалният ден да бъде на 18.08.2018г. - дата, с три осмици, която е много желана. Но не предполагах, че толкова рано няма да намеря свободни места. Не съм много на "ти" с организациите, все си мисля, че има време. Но реших все пак днес да отида до ритуална зала като първа спирка. Това, на което аз държа, е да сключа брак точно на тази дата, а това, на което годеника ми държи е да не е в ритуалната зала. Но тъй като имат само по един екип за класически и за фолклорен вариант (ние предпочитаме класическия), казаха, че следобедните часове отдавна са резервирани и няма възможност за изнесен ритуал. Запазих си час за обяд, с уговорката утре до края на работния ден да им потвърдя. Не желая да подписвам през седмицата, а после да имам фалшив изнесен ритуал, защото магията се губи. Сетих се за нещо друго, но наистина не знам дали би се получило. Ако отида в съседните малки общини - Аксаково или Белослав, и ако не са ангажирани, дали има възможност да дойдат до Варна и да ми направят реален изнесен ритуал в хотела? И ако приема, че това би се получило, изниква проблем пак с църковния брак. Прочетох някъде, че от 2009г. в сила е влязъл закон, който позволява да се сключи църковен брак, без наличието на граждански, точно поради тази причина, че е неудобно от хотела за изнесения ритуал да се връщат всички до църквата и после пак в хотела... Но не всички свещеници се съобразявали с това, някои имали стари разбирания. Вторият ми въпрос е, дали знаете във Варна къде бих могла да сключа църковен брак по този начин? Бих отишла да попитам сама, но наистина нямам време да мина през всички тези инстанции утре, защото трябва да потвърдя до края на деня в ритуалната зала. Адски ще съм благодарна, ако някой ми отговори!

Здравей!Да се включа и аз,като една бъдеща варненска булка 😅 ние преди месец някъде започнахме да търсим място и на всички места беше заето за 18.08.Ние не сме и искали тази дата,но наистина навсякъде почти беше заета.Друг проблем с тази дата може да имате и с фотограф и дж...Повечето добри са заети,особено на тази дата ..Така че според мен щом исакте тази дата трябва доста бързо да запазвате

# 461
  • London, UK

Аз съм си харесала но е много скъпа и първо да мисля да разгледам по магазините.В понеделник ще ходя до най-близкото възможно Сливен,в по-късен етап Асеновград и ако не си харесам ще шия тази,която си харесах.

Най-важното е да пробваш, даже силуети за които не си сигурна, за да можеш наистина да се ориентираш кое как стои. Много често се случва тов което ти харесва да не ти стои добре, а нещо за което не си мислила да ти пасне. Аз моята рокля я взех от София, беше доста скъпа, но изобщо не съжалявам, защото беше точно това което исках и се чувствах уникално целия ден. Ходих до Асеновград с идеята да намеря нещо по-евтино, но никъде нямаше нищо подобно. Предлагаха ми да ми ушият по моя идея рокля, но първо не ми допаднаха материите които имаха (скъпите рокли са със съвсем друго качество платове и се усещат и падат по различен начин), второ ми се вижда рисково без да съм я пробвала предварително какво ще се получи, а реално нямах и възможност, понеже живея в чужбина. Желая ти успех Simple Smile

П.С. Много ще се радвам да поделиш и ти и другите на какви рокли сте се спрели накрая. Много съм любопитна, още ме тресе сватбената треска, въпреки че нашата мина преди повече от 2 месеца Relaxed

# 462
Мерси за съветите!

За роклята, потвърждавам думите на Цвети. Модел, който си мислех, че ще ми стои страхотно, не беше кой знае какво. А друг, който ми се струваше ужасно натруфен и никак не мой стил, направо ми заспа. Пробвай и различни силуети - всяко тяло има красивите си страни, само трябва да се подчертаят. Simple Smile))

# 463
Здравейте и от мен! Добре дошли на новите момичета, радвам се, че сте сред нас! Simple Smile
tenara, аз също съм от Русе. Къде ще е вашата сватба?
Моята идея за последователност на събитията в големия ден е - вземане на булка, ритуална зала, църква, снимки с гости и фотосесия, ресторант.
Покрай нашата организация няма нищо ново, с което да се похваля. Само от време на време се шашкам колко бързо идва денят Grinning както уж има много време...

# 464
Aз да попитам. Май месец си идвам до България за друга сватба, но съм си отделила два дни за търсене на рокля. Ще ми стигнат ли?

Общи условия

Активация на акаунт