Сватба 2018 - II-ра част

• 52 171
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
С идеята за печата имах предвид точно да се поръчат от чужд сайт, например Aliexpress, и да се напечатат тук. Лично аз не знаех, че могат да се поръчат напечатани и от там - още по-лесно Simple Smile Там поканите са наистина много по-евтини и по мое мнение по-красиви.

П.П. С риск да се изложа, прилагам снимка на букет за хвърляне (още недовършен)

Скрит текст:

Страхотен ти е букетът, поздравления!  Simple Smile

# 541
# 542
Охх за поканите и аз много се чудя.В Алиекспрес намерих само един модел /с дантела/,което не е това,което си представям..иначе са наистина много изгодни и красиви.Ето такъв тип искам..А за букета имам въпрос-защо си правите по 2 букета,истински и изкуствен?Не съм била на много сватби и наистина нямам представа.На една сватба / на кумовете Two Hearts / хванах букета и си беше истински,този с който булката си беше цял ден
[/img]

# 543
Някои предпочитат да хвърлят естествения.Едно че няма да се пръсне ако е от изкуствени цветя,друго че който хване изкуствения може да си го пази за спомен ако иска.

Охх за поканите и аз много се чудя.В Алиекспрес намерих само един модел /с дантела/,което не е това,което си представям..иначе са наистина много изгодни и красиви.Ето такъв тип искам..А за букета имам въпрос-защо си правите по 2 букета,истински и изкуствен?Не съм била на много сватби и наистина нямам представа.На една сватба / на кумовете Two Hearts / хванах букета и си беше истински,този с който булката си беше цял ден
[/img]

# 544
  • London, UK
Аз исках да си хвърлям моя букет, но понеже беше с орхидеи, които стоят в малки пластмасови тубички с вода не беше подходящо. Имах втори по-малък букет пак с естествени цветя, приличащ на моя, който хвърлях. Ако букета ти го позволява и имаш желание, няма причина да не хвърляш него Simple Smile

# 545
  • София
Единственото, което ме притеснява, са живите цветя, тъй като не е нещо, което мога да си купя сега и да си играя да пробвам как ще изглежда. Ще мисля какво да правим.

Понеже аз няма да ползвам услугите на агенция и не съм много запозната с начина им на работа, но няма ли опция да поръчате само някой неща от самата агенция. Например само цветята. Само букетите с цветя да са от тях а останалото сами да си го направите и да си го занесете... или ако наемеш агенция от нея трябва да е цялата украса?

# 546
  • London, UK
От агенциите можеш да си избираш какви услуги да ползваш. Аз например взех само украса за арката в градината и за младоженската маса. За другите маси си купих цветя от един цветарски магазин и от хотела ми ги подредиха. Ако купиш цветя през агенцията те са със завишена цветя и обикновено се водят цялостна украса на маса. В агенциите които аз гледах цените за една маса варираха между 30 и 50 лв. на маса, което ми се видя страшно много. На мен ми излезе 8 лв. на маса - 7 за букета и 1 за ваза/чаша (Аз исках доста семпла украса, колебаех се какви цветя да има и в крайна сметка избрах наистина по-евтин вариант, защото не смятам, че някой обръща кой знае какво внимание на това, а и доста бяхме излязли от бюджета който си бяхме поставили първоначално. Не че съм спестила, чак толкова, ако бях взела по-скъпия вариант, букета ми щеше да е 12 лв, което при всички положения е доста по-евтино от агенция.). За съжаление, ако хотела не предлага да ви подреди нещата ще трябва да ангажирате някой с тази задача в деня на сватбата. Ако сватбата ви е в събота или неделя е много вероятно предната вечер на има друга сватба и нещата да трябва да се редят сутринта.

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 11:36 от Tsveti_T

# 547
  • София, България
Аз измежду разговора за украси се включвам с това, че сама си правя поканите и една покана ми излезна около 1,00лв. Не включвам пробното правене, което ми отне 2-3 опита с различни материали, но общо не съм дала повече от 70лв. Не искам да я показвам тук, но ако някой има интерес, на лично ще я покажа. Мога да помогна с до момента събрания опит.

Примерно: опитах се да ги направя с перлен картон - не ми се получи. При принтиране на обикновен лазерен принтер, мастилото се бели заради перленото покритие на картона. Не всеки принтер може да принтира на хартия по 200гр/кв.м.
Пробвах с обикновено лепило, не става... намачква се картона от мокрото, колкото и малко лепило да сложа.
Пробвах със сухо лепило, не държи.... До момента единствения най-добър начин, който съм намерила е двойнолепещата лепенка, което леееко оскъпява нещата, но е по-добре така.

Материалите си купих от Office1, картони, които нарочно не взех много дебели, защото имам много пластове върху поканата и става много тежка и дебела, ако и картоните са дебели.

Поканите си харесах от Pinterest.

# 548
И моят беше с бели и зелени орхидеи, ама как летя Joy

# 549
Аз искам да видя поканата Simple Smile
Сега ме замисли за картоните , защото аз мислех да купя перлени и да дам в офис 1 да ми принтират тейбъл картичките. Ще пробвам.
За агенцията - аз също не смятах да използвам всички предлагани услуги. По цените, които ми дадоха, излиза, че за украса на една маса, която включва една висока ваза с цветя и две малки вази с цветя, сумата излиза 100-110лв.

# 550
  • София, България
Аз искам да видя поканата Simple Smile
Сега ме замисли за картоните , защото аз мислех да купя перлени и да дам в офис 1 да ми принтират тейбъл картичките. Ще пробвам.
За агенцията - аз също не смятах да използвам всички предлагани услуги. По цените, които ми дадоха, излиза, че за украса на една маса, която включва една висока ваза с цветя и две малки вази с цветя, сумата излиза 100-110лв.

Хаха на теб вече ти я показах, бре Grin
Мисля, че трябва да попиташ там, където смяташ да я принтираш дали могат. Аз мисля, че при мен проблем е принтерът. Simple Smile
Защото с едно момиче от фейсбука когато обсъждах, нейните бяха излезнали перфектни на перлен картон. Така че , вероятно зависи много от принтера. Задължително пробвай първо с един два картона. Аз за това имам странични разходи по поканите, понеже взимах няколко различни картона Simple Smile

За цветята, нещо, което аз бих направила ако имам затруднения е да отида в кварталния цветарски магазин и да се договоря с продавачката да ми направи букетите за вазите в деня на сватбата или ден по-рано. Сигурна съм, че няма да ми вземе пари като в агенцията! Simple Smile 

# 551
  • София
И аз бих искала да видя поканата.  Simple Smile

# 552
И аз искам да я видя,ако може 😊😊

# 553
Потвърждавам, че на Purple са много хубави поканите Stuck Out Tongue

И аз моите започнах да ги правя сама. Някой ако иска ще пращам на лични, Мисля, че също излизат около левче, но не съм смятала с точност, тъй като някои от нещата които вземам за тях ще ползвам и за други неща. Бях взела картони за проба, които ми свършиха работа и сега трябва да взема още. Но те като цяло не излизат въобще скъпо, особено като вземеш тези големите. При мен може би малко оскъпи това, че взех готови сгънати картончета с плик, които не че не можех да направя и сама, но реших, че тях е по-добре да поръчам.
Взела съм и дантела от Алиекспрес, която ползвам за поканите и мисля да ползвам за всичко друго от украсата, тъй като искам нещата горе долу да са еднотипни. Та дантелата, едно към едно като тази, която се продаваше в едно от магазинчетата за хоби материали и струваше 1,60 лв. за метър, аз взех почти 10 метра за около 1,70 лв. Толкова напоръчах, че ще ми остане със сигурност.

Аз лепя с двойно залепващо тиксо и става достатъчно здраво според мен. Не е и особено скъпо.

Сега съм поръчала и цветя за бутониери, които пак ги поръчах май в повече, но ще ги ползвам и тях и за други неща. Ще видим там какво ще сътворя.

А относно цветята на мен ми хрумна идеята да ги правя хартиени, пробвах едно две и не изглежда лошо. За цена няма да коментирам колко е по-евтино, но все пак не знам дали няма да се разубедя в някакъв момент и да взема естествени. Но ако ще са такива ще ги взема от някоя борса по-скоро като ще си направя "вази" и просто някой ще ги нареди в тях.

Аз като цяло имам ентусиазъм да си правя повечето неща, но да видим до кога ще трае. Да, при мен поне, не става като нещо супер професионално и издържано, но мисля, че е прилично и тук е важен личния принос.
Реално като си накупиш всякакви материали не излиза супер по-евтино, но пък имам желание и най-вече заради това съм се хванала.

# 554
  • София, България
И аз потвърждавам, че на aDaMaNt са страхотни. Цветовете ѝ са супер! Simple Smile

Обещавам когато мине сватбата да покажа в темата всичко, което сме направили сами с годеникът ми. Всичко сами ще правим без сватбения букет, букетът за хвърляне и украсата на колата.
Мога да споделям опит в процесът на правене на нещицата.

Сега съм на тема кутията за подаръци и бутониерите. Утре едно момиче от Bazar.bg ще ми докара цветенцата за бутониерите, като и аз май прекалих с бройките, но ще ги употребя и за нещо друго.
Мога да дам линк към цветенцата от bazar-a, ама не знам дали е позволено Sad

Не мога и аз да кажа, че се получават професионално, но ми доставя угромно удоволствие когато сама си ги правя.  Влагам лично отношение, а и имам времето за това. Събота и Неделя съм постоянно свободна, а това си е голям плюс. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт