Има ли значение възрастта на родителите?

• 61 068
  • 837
  •   1
Отговори
# 705
Не мога да се въздържа!
Сега според вас кое е по-добре:
- двойка на около 60 години с отгледани деца и внуци да осинови детенце на 7-8, за което няма друг шанс, защото вече е голямо или
- да ги подготвят постепенно да ги евтаназират, защото наближават края на периода, в койго са давали на обществото и хипотетичните средства за тяхната пенсия и здравна осигуровка да идат за социално подпомагаме на детето в дом/приемно семейство
Аз бих поела риска да го осиновя, ако институциите ми позволят, а ако някой иска да ме приспи защото съм на 70 ще му кажа, че аз не съм ми домашния любимец за който може да решава.
По принцип никой не може да отнема друг жовот освен своя и разсъждения на тема смислен или не е даден живот касаят само и единствено собственика на конкретния живот. Никой не може да реши вместо мен дали съм щастлива на този свят или не, никой не може да реши дали едно дете е щастливо или не. Няма безсмислен живот, защото живота е безценен

# 706
Няма да ти се наложи да поемаш този риск, няма да ти позволят да осиновиш на тази възраст и да животът е безценен, независимо от възрастта, някой успяват до 70, на други не им се дава шанс и до 30-40 години да поживеят, но тях нещо не виждам да ги жалите.

Да никой не може да отнеме живот, на но едни на 70 им дават шанс, а на други на 6 не са дали този шанс- някой ги взима тези решения - една такава колективна отговорност, в поредната комисия, така че това се случва
А реалността с име и фамилия не е само на 70 година и на годините до 70

# 707
Животът е безценен. На всяка възраст. Едно общество си личи колко е развито най-вече по отношението си към най-малките, слабите, болните. 

# 708
Няма да ти се наложи да поемаш този риск, няма да ти позволят да осиновиш на тази възраст
Знам и то е само в името и интереса на децата. Не е добре да има баба, по-добре е да расте безпризорно по домовете.......в БГ.....

# 709
  • София
Хора, стига вече! Изкуквате!

# 710
Има една възраст на човека, между 20 и 35, когато е доста ценен- повече от дете. Дете ново се прави лесно, голям човек- трудно се изгражда.

От една възраст нагоре човек се води живял, каквото постигнал- постигнал, просто е...

Подходяща възраст не, но няма какво да се спори, каквото има да се прави в живота, може да се направи за 70 години, останалото е бонус и не е задължително.

Не ми се рови по-назад. За мен това мислене е сбъркано. Гледала съм болни баба и дядо, и никога не съм гледала по този изключително циничен начин на смъртта. Това не е философия. Това е свободно раздаване на смъртни присъди.

# 711
  • Пловдив

Нямаш право да се бориш за нищо, освен за собствения си живот или този на децата си.

Но, нямаш право да взимаш моя остатък от живот, защото си решила, че не ми е нужен.
...
Кукувици като теб нямат право да ни евтанизират заради извратените си възгледи.
То и ти нямаш право да отнемаш на хората правото да се размножават или да правят аборти колкото, когато и както решат. Кукувица с извратени възгледи - това е всяко лице, чиито възгледи не съвпадат с твоите. Като дори не се свениш да им приписваш неща, които никога не са твърдели, като това за евтаназията.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 07:56 от Магдена

# 712
Има една възраст на човека, между 20 и 35, когато е доста ценен- повече от дете. Дете ново се прави лесно, голям човек- трудно се изгражда.

От една възраст нагоре човек се води живял, каквото постигнал- постигнал, просто е...

Подходяща възраст не, но няма какво да се спори, каквото има да се прави в живота, може да се направи за 70 години, останалото е бонус и не е задължително.

Не ми се рови по-назад. За мен това мислене е сбъркано. Гледала съм болни баба и дядо, и никога не съм гледала по този изключително циничен начин на смъртта. Това не е философия. Това е свободно раздаване на смъртни присъди.

Дарлинг, те присъдите вече са раздадени по принцип:) ако още не си усетила...

# 713
Как се казваше оня филм с Антъни Хопкинс, който си плати на един младеж да си смени жребия и да го разстрелят вместо него? буквално си купи живот на старини от младеж.

# 714
  • Sofia
Първото си дете родих на 35 години и смятах че ми е рано. Второто родих на 44 години и за момент не съм се почуствала възрастна или уморена. Не само че не съжалявам, но и отново да повторя живота си, пак така бих го направила. Вероятно е въпрос на личен избор.
Не съм имала проблеми със забременява нето. Със съпругът ми сме заедно от както съм на 27 години.

Предлагам да останем толерантни и да оставим всеки да направи своя избор Simple Smile

# 715
Напълно съм съгласна с личния избор, който никога не зависи от желанието ти кога искаш да родиш. Има милиони пречки това да не стане точно когато ти се иска. Дори и да си млад,и готов, и да имаш правилния човек до себе си, пак може да не се случи. Затова, уважавайте чуждото мнение и най-вече се научете да не съдите другите за техните избори! Всеки има своята история, своята болка и битка, която е водил за да стигне до решението, което е взел. Аз имам колежка, която е на 50 и има две деца на 4 и 5г. Като и казах, че ме е страх да раждам на 40, тя каза "ти си луда- аз родих на 45, защото тогава намерих човека от когото бях готова да имам деца." Каза, че майчинството е страхотно и не е била никога по-щастлива. Изглежда млада и енергична и най-вече има духа и желанието, на които много 20 годишни биха завидяли. Такива хора, независимо от възрастта им, ме изпълват с позитивизъм и ме карат да се усмихвам. 😍 Замислете се върху това, тези които пишете, че 50 годишните са стари, съсухрени и се подпират един на друг..или пък тези които пишете само за смърт и болести! Излекувайте си съзнанието! Именно такова мислене разболява тялото! Желая ви много здраве и добина в душата! 🍀

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 17:42 от Mom of 3

# 716
  • София

То и ти нямаш право да отнемаш на хората правото да се размножават или да правят аборти колкото, когато и както решат. Кукувица с извратени възгледи - това е всяко лице, чиито възгледи не съвпадат с твоите. Като дори не се свениш да им приписваш неща, които никога не са твърдели, като това за евтаназията.

Магдена, писна ми да ходиш подире ми и да пишеш глупости.
Нищо и на никого не съм забранявала- казвам какво аз не бих направила.

И да, не бих забременявала целенасочено и абртирала " до здраво", за да го натоваря с гледането на болното, когато аз си отида.
Това съм го изяснила в пост- отговор на твоя.
Колкото и да беснееш- това за мен е патология.

Що се отнася до евтаназията- та, тя е много по за предпочитане пред това, да оставиш възрастен човек за се гърчи от болки, докато умре, за да не харчиш излишни пари.

# 717
Ама защо слагате равенство между липса на активно лечение и "гърчене от болки"? Двете са съвсем различни неща- може да те лекуват и да те боли, може да си нелекуван и да имаш качествен живот.

# 718
това за мен е патология.

Е тук се крие ключът от палатката на 50 страници спор и сочене с пръсти, а може би и цялата човешка трагедия:  крайната убеденост на много хора, че те имат ценз, право и морал да определят кое е патология и кое е норма.
Но пък неизмеримата красота на животът е, че така успява да се нареди, че всеки да си получи дозата шамари и да се научи да не бърза толкова с диагнозите на хорските решения. Понеже когато рано или късно се наложи да ги направят тези хора и/или децата им "патологичните" стъпки и решения, и изведнъж опа, ражда се емпатия. Колелото се върти, днес сочим с пръсти и крещим "аз не съм така! аз съм по-по-най! разпни го!", а утре се молим другите - още неошамарени - да се смилят в мятънето на камъни.

# 719
  • София

Е тук се крие ключът от палатката на 50 страници спор и сочене с пръсти, а може би и цялата човешка трагедия:  крайната убеденост на много хора, че те имат ценз, право и морал да определят кое е патология и кое е норма.
Но пък неизмеримата красота на животът е, че така успява да се нареди, че всеки да си получи дозата шамари и да се научи да не бърза толкова с диагнозите на хорските решения. Понеже когато рано или късно се наложи да ги направят тези хора и/или децата им "патологичните" стъпки и решения, и изведнъж опа, ражда се емпатия. Колелото се върти, днес сочим с пръсти и крещим "аз не съм така! аз съм по-по-най! разпни го!", а утре се молим другите - още неошамарени - да се смилят в мятънето на камъни.

Така е " по принцип", но в частност, ако направиш една анкета между произволно подбрани хора без дадения проблем и друга с хора, с разисквания проблем, можеш да добиеш представа колко от тях са готови  на крайността- да правят аборт след аборт, надявайки се че ще дойде и едно здраво дете, пък и че те ще минат метър след толкова кюртажи........

Аз едно не мога да разбера- защо се скача срещу аргументирано мнение, подкрепено с факти и логика, в името единствено на емоционалните изблици за правото на всеки да.............прави каквото му дойде на ума, без да се интересува от последиците и да игнорира като останали от минали векове неща като морал, отговорност и т. н.?

Общи условия

Активация на акаунт