Храните, които не ям

• 61 943
  • 568
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Скрит текст:
Не, гнус ме е да ям домашно приготвена храна (от хора, които не са ми много близки), а не храна, която някой друг е сготвил - особено ако домакините имат малки деца или домашни любимци. Вече написах, че не ходя на такова гости, а ако отида някъде за малко и ме изненадат с нещо готвено, отказвам. Все ми е едно дали ще ме поканят пак - както написах, ми е неприятно.
Случвало ми се е да ме черпят с някакви домашни сладки (подредени в купа), част от които бяха нахапани и обърнати, за да не се вижда (детето е минало от там). Детето си е тяхно, аз не съм длъжна да съм толерантна.
Продават се страхотни бонбони и сладкиши - 100 пъти предпочитам да ме почерпят с такива (каквито и да са - няма смисъл да изброявам марки)
Скрит текст:
- и не с някоя кутия, дето стои в шкаф от няколко седмици, а с такава, която е отворена пред мен (аз така черпя).

Рядко съм канила гости на вечеря, когато се случи не ги карам насила да ядат. Гости (т.е. чужди хора, а не роднини) по принцип каня на ресторант.

Всички, без изключение, са с транс мазнини.Аз затова не ги ям, или е само по повод.

И все пак, кои са качествените храни в опаковка?

[/quote]

Не разбирам въпроса. Конкретни марки и продукти ли да изброявам? Транс мазнините не ме интересуват.

# 106
Скрит текст:
Скрит текст:
Не, гнус ме е да ям домашно приготвена храна (от хора, които не са ми много близки), а не храна, която някой друг е сготвил - особено ако домакините имат малки деца или домашни любимци. Вече написах, че не ходя на такова гости, а ако отида някъде за малко и ме изненадат с нещо готвено, отказвам. Все ми е едно дали ще ме поканят пак - както написах, ми е неприятно.
Случвало ми се е да ме черпят с някакви домашни сладки (подредени в купа), част от които бяха нахапани и обърнати, за да не се вижда (детето е минало от там). Детето си е тяхно, аз не съм длъжна да съм толерантна.
Продават се страхотни бонбони и сладкиши - 100 пъти предпочитам да ме почерпят с такива (каквито и да са - няма смисъл да изброявам марки)
Скрит текст:
- и не с някоя кутия, дето стои в шкаф от няколко седмици, а с такава, която е отворена пред мен (аз така черпя).

Рядко съм канила гости на вечеря, когато се случи не ги карам насила да ядат. Гости (т.е. чужди хора, а не роднини) по принцип каня на ресторант.

Всички, без изключение, са с транс мазнини.Аз затова не ги ям, или е само по повод.

И все пак, кои са качествените храни в опаковка?

Не разбирам въпроса. Конкретни марки и продукти ли да изброявам? Транс мазнините не ме интересуват.
[/quote]
Не, не марки.Просто храна в опаковка, която мислиш за качествена.

# 107
Гнус от готвено от познати/приятели, но не и от ресторанти. Гати превземките.

# 108
Amour*, вероятно имаме различна концепция за това, кое е качествено. За мен един хубав шоколад е качествен, а ти написа, че не ядеш захарни изделия.

# 109
  • MI
Мислех че след темата за гостите нищо по темата няма да ме учуди, но явно имало и по-зле. Че то много лесно така - като ти дойдат гости им пробутваш гадните пакетирани сладкиши, които по грешка си купил и после си ядеш хубавата храна сам.  Joy Честно, за пръв път виждам някой да предпочете наблъскни с хидрогенизирано палмово масло бисквити пред домашен десерт. Обичам приятелите си все повече.

П.С. и в някои Линдт има палмово масло. Wink Милки и сие няма да коментирам. А съм ценител на добрия шоколад.

# 110
Мислех, че ще ударя всички в земята в тази тема, но имам сериозна конкуренция като гледам..... Laughing
Аз не ям:
майонеза
-сметана
- всички видове месо, без пилешко
- всякакви карантии и производни от тях
-риба и морски дарове
- масло, маргарин, кашкавал, овче сирене, козе сирене, синьо сирене
- яйца и всички производни на тях
-гъби, всякакви видове
 -всички видове колбаси
- всички видове консерви
-варивата
- всички подправки без сол, магданоз, олио и чубрица
- не ям готвена навън храна, не знам как е приготвяна
-всякакви пържени, печени, сушени, мариновани и други термично обработени храни. Може само варени и печени на скара.
от плодовете и зеленчуците не ям:
- всички сини и зелени на цвят
-всички кисели и люти
- всички, които са недозрели или презрели
от разрешените цветове обаче изключвам: дини, ягоди, малини, къпини
 Не пия никакви напитки, абсолютно никакви, само вода.
ПП Петя, сестра ми и зет ми работят в ресторант. Те пък казват, че никога не биха яли храна, сготвена в заведение. Наистина не ядат в ресторанти, с изключение на този, където работят, идеята е, че колегиално не си поднасят едни на други от храната, която се дава на клиентите. Mr. Green
Предпочитам да ям домашно сготвена храна, но само у най-близките роднини го правя, защото те знаят как да приготвят това, което мога да ям.

# 111
Наистина не ме интересува палмовото масло Simple Smile И аз не ям маргарин (май го пропуснах), но защото не е вкусен, не заради това, че е вреден.

Домашно сготвена храна и аз ям, когато е сготвена от близките ми (хората, които са ми близки, са малко и знам как готвят). Роднини или приятели, с които не съм поддържала връзка от години, по никакъв начин не мога да нарека близки и наистина бих предпочела да ме поканят на ресторант, отколкото у тях.

# 112
Amour*, вероятно имаме различна концепция за това, кое е качествено. За мен един хубав шоколад е качествен, а ти написа, че не ядеш захарни изделия.
Ям черен шоколад, 99%.Но той има хубави съставки...
Млечните шоколади, без значение марката, са именно с трансмазнини.
А храна, имаща в състава си такива, не е качествена.
Масово храните в опаковка съдържат подобни мазнини, а това е Нискокачествен продукт.
Затова попитах за качествени такива в опаковка.Аз по принцип подминавам опакованата храна, когато пазарувам, та де да знам, може да съм пропуснала нещо качествено, което да ми улесни кулинарните задължения.   Grinning  

# 113
Мислех че след темата за гостите нищо по темата няма да ме учуди, но явно имало и по-зле. Че то много лесно така - като ти дойдат гости им пробутваш гадните пакетирани сладкиши, които по грешка си купил и после си ядеш хубавата храна сам.  Joy Честно, за пръв път виждам някой да предпочете наблъскни с хидрогенизирано палмово масло бисквити пред домашен десерт. Обичам приятелите си все повече.

П.С. и в някои Линдт има палмово масло. Wink Милки и сие няма да коментирам. А съм ценител на добрия шоколад.

Тъй - палмовото масло може да бъде и нехидрогенирано.
Може да бъде и без транс.
Може да бъде и с ниски 3G и 3MCPD нива.. което едва ли ви говори нещо Simple Smile (поне у нас тепърва ще се говори, на запад вече навлезе)
т.е. като цяло може да е и невредно.

НО в България и от български производители тепърва започва да се употребява и то в съвсем малки количества.
Пълнежно невредно палмово масло по-има.. но кувертюрно почти тц. Ще има лека полека.. но бавно, защо - защото е двойно по-скъпо. И по-добре шоколад Simple Smile

Шоколада също напоследък е с добавено палмово масло, да, но то като цяло е нехидрогенирано / поне за Линд. Имат си и чисти шоколад. Милка не купувам от години, там не ми се коментира какви са извращения Simple Smile

Темата е за храните, които не ям, защото не ми харесват..
Или храните, които не ям, макар че ги обичам, но избягвам, защото не са полезни ...

Има разлика Simple Smile
Ако е 2рото - вкъщи се купуват 20 продукта и толкоз. Експерименти и главоболия не си причинявам. Ако ще и 5000 други да има по щандовете.

# 114
Вчера бях до Метро - отворили са нов щанд за био храни - има и чипс - сигурно е много качествен (не му четох съдържанието, но предполагам, щом е био) и е опакован. Simple Smile
За мен качествен означава друго - вкусен и приготвен с внимание към детайла. От шоколадите не харесвам само тези с много какао, защото ми горчат.

# 115
  • MI
Наистина не ме интересува палмовото масло Simple Smile И аз не ям маргарин (май го пропуснах), но защото не е вкусен, не заради това, че е вреден.

Проблем няма, само не използвай думата качествен за тези храни. За съжаление в огромната си част не са качествени и със сигурност не са приготвени по-чисто. Така че не знам точно от какво те е гнус, освен ако не става дума за откровено нечистоплътни хора.

Амур, има и качествени млечни, без трансмазнини, само че са много по-трудни за намиране. И аз не ги обичам, но има. Просто бях сигурна че Петя не ги и търси. Grinning

# 116
Не, въобще. Simple Smile На нито един етикет не търся колко Е-та съдържа или подобни неща. Само срок на годност.

# 117
Не, въобще. Simple Smile На нито един етикет не търся колко Е-та съдържа или подобни неща. Само срок на годност.

...това пък колко е безсмислено Simple Smile Ама това е една друга тема...

# 118
Скрит текст:
Вчера бях до Метро - отворили са нов щанд за био храни - има и чипс - сигурно е много качествен (не му четох съдържанието, но предполагам, щом е био) и е опакован. Simple Smile
За мен качествен означава друго - вкусен и приготвен с внимание към детайла. От шоколадите не харесвам само тези с много какао, защото ми горчат.
Ами, значи имаме различно виждане за Качествен продукт.    Simple Smile
За мен, колкото и да е красива една храна, ако е приготвена с боклуци, няма как да е качествена и да я ям.Освен ако не съм заплашена от гладна смърт....     Laughing
А пакетираните храни са приготвени основно от некачествени съставки.
Е, как нещо направено с некачествени и боклучави съставки може да се нарече качествена храна?!

Именно шоколадите с много какао имат шанс да са качествени.     Laughing   Защото съставките им обикновено са какаово масло, какаова маса, какао и евентуално малко захар....Линд 99%  е именно такъв качествен шоколад.

# 119
  • WonderLand
Хехе колко било забавно тука. Замислих се за неща които са качествени (здравословни) в опаковка и измислих - замразени зеленчуци, био пакетирани неща като боб, ориз, леща, кисело и прясно мляко по БДС,  био яйца и май е това. Като все пак нека отбележим, че тези неща, без замразените зеленчуци, вече се продават на много места насипно, та не съм сигурна колко е адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт