"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 33

• 36 890
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Всичко е възможно, но симптоми толкова рано - не.

# 361
Дръмхед, твоята ситуация не е съпоставима с нейната. А и дори да се окаже, че е бременна, то няма да е защото е слушала или не слушала хората, както ти се изрази, т.е. резултат от субективна преценка, а ще се дължи на обективни събития.  Хиляди пъти предпочитам да не съм се надявала и да се е случило, отколкото да съм се вглеждала във всеки симптом на тялото си и да остана излъгана.
Моята ситуация може и да не е толкова съпоставима с нейната , но негативните изказвания на някой потебители са на 100 % уеднаквени. Лъха страшен негативизъм тук , да не е готино да се самонавиваш и накрая да останеш разочарован , но пък да се надяваш няма нищо лошо. Надеждата крепи човека . А вие тук се стремите да убиете всяка надежда у хората с философски негативни изказвания каквито са най- вече на Кикамора. Лек и успешен ден и малко по- ведро. Никой няма нужда от драма в живота си.

# 362
Дръмхед, момичето има отрицателни тестове, вкл. и един кръвен. Подхранването на напразни надежди само ще й навреди.

Strong Heart, дори и при по-късна овулация, тестовете вече щяха да са положителни. Жените, които са видели двете чертички чак при по-голямо закъснение, обикновено са жени с нередовен цикъл и с овулация, която настъпва по различно време. В тези случаи те не са знаели, че са имали овулация по никое време и са си мислели, че имат голямо закъснение, а всъщност са нямали закъснение(тъй като появата на следващата менструация зависи от това кога е била овулацията). Отиди на лекар за да се види причината за закъснението.

# 363
Момичета, запис и от мен в темата.
Значи днес ми е 35ти ден от цикъла и не ми идва. Гледах си календарчето за изминалата г. и най-краткият ми е бил 27, най-дългият 36 дни. Изчислих, че средно е идвал на 30тия ден. В събота правих тест (Престо) и беше отрицателен. Мислех да ходя на лекар тази седмица, но лошото време ме отказва засега. Видях лаборатория близо до офиса и исках да ви питам колко горе-долу струва кръвният тест и кога излиза резултат... Мерси! Simple Smile

# 364
  • София
Около 20лв струва,  излиза от 1час до 3-4часа.
Според мен няма нужда да ходиш. Престото хваща много ниско чхг. Запази си паричките за доктора.

# 365
В порядъка на 15-20 лв струва. Резултатът може да излезе и до края на работния ден, ако се направи до 12 на обяд. В противен случай - на другия ден. Това е за конкретната лаборатория, в която аз съм правила. Може да има разлики с другите

# 366

Щом имаш закъснение може да правиш тест. Направи го с първата сутрешна урина.
За 100% сигурност, най-сигурен е кръвният.
Успех!
Благодаря за съвета, Не се сърди човече, направих тест, но беше отрицателен, най вероятно ми закъснява от смяната на времето. Продължавам с опитите Simple Smile

# 367
А какво мислите за ранния тест на Clearblue който отчита резултат 5-6 дена преди закъснението като съответно точността в  6 тия ден е 79% , 5ти 96% и от четвърти до деня на закъснение е 99% ?

# 368
Мерси много за отговорите! Значи направо на доктор...

# 369
А какво мислите за ранния тест на Clearblue който отчита резултат 5-6 дена преди закъснението като съответно точността в  6 тия ден е 79% , 5ти 96% и от четвърти до деня на закъснение е 99% ?
Според мен е нереално и е рекламен трик, но не съм го пробвала.

# 370
  • Австрия
А какво мислите за ранния тест на Clearblue който отчита резултат 5-6 дена преди закъснението като съответно точността в  6 тия ден е 79% , 5ти 96% и от четвърти до деня на закъснение е 99% ?

Ми.. какво да мислим? Въпрос е на елементарно пресмятане:

ЧХГ (хормонът, който се засича от теста за бременност) най-рано започва да се отделя след 8-я ден на оплождането. Най-напред - около 9-я най-рано! - се засича в кръвта и 2 дни след това е възможно да се засече в урината. Т.е. най-рано на 11-я ден след оплождането. Ако една жена е с лутеална фаза от 12 дни, какво ще засече теста 6 дни преди предстоящия МЦ? Нищо. Тъй като ще е 5-6 ден след овулацията й. Ако  лутеалната фаза е 16 или повече (ама колко повече?!) дни теоретично има шанс. Но на практика отчита около 12-я ден след овулация. Извод: рекламен трик, за мен - просто неистина и абсолютно подвеждане.

# 371
Clearblue за разлика от Sure check  има по - голяма чувствителност , това е единственото което знам за него и за това питах някой може и да си е правил . Както и да е така и така имам в къщи , ще го пробвам ест не 6 дена преди Ц , може би 2-3 преди това ( около 12 дни след О )

# 372
Току що изтеглих от сайта им указанията на трите вида тестове, които предлагат. И трите са с чувствителност 25 единици-колкото е и Surecheck. С такава чувствителност тестовете отчитат най-рано на 12ти ден след О и много рядко, когато ЧХГ нараства по-бързо, може да отчетат на 11ти ден.

# 373
Може ли едни бързи сметки. Ако е имало оплождане на 14.10. с ЛФ 14-15 дни , теста днес не би показал адекватен резултат?
Знам колко тъпо изглежда от страни и , че нищо няма да се промени ако разбереш дали си или не си 2-3 дена , дори и седмица , но се надявам повечето да ме разберат Simple Smile
А какво мислите за ранния тест на Clearblue който отчита резултат 5-6 дена преди закъснението като съответно точността в  6 тия ден е 79% , 5ти 96% и от четвърти до деня на закъснение е 99% ?

Ми.. какво да мислим? Въпрос е на елементарно пресмятане:

ЧХГ (хормонът, който се засича от теста за бременност) най-рано започва да се отделя след 8-я ден на оплождането. Най-напред - около 9-я най-рано! - се засича в кръвта и 2 дни след това е възможно да се засече в урината. Т.е. най-рано на 11-я ден след оплождането. Ако една жена е с лутеална фаза от 12 дни, какво ще засече теста 6 дни преди предстоящия МЦ? Нищо. Тъй като ще е 5-6 ден след овулацията й. Ако  лутеалната фаза е 16 или повече (ама колко повече?!) дни теоретично има шанс. Но на практика отчита около 12-я ден след овулация. Извод: рекламен трик, за мен - просто неистина и абсолютно подвеждане.

# 374
Току що изтеглих от сайта им указанията на трите вида тестове, които предлагат. И трите са с чувствителност 25 единици-колкото е и Surecheck. С такава чувствителност тестовете отчитат най-рано на 12ти ден след О и много рядко, когато ЧХГ нараства по-бързо, може да отчетат на 11ти ден.

Ето инфо което аз намерих  Simple Smile

Clearblue Digital Pregnancy Test - The sensitivity of this test is 25mlU/ml

Clearblue Early Detection Pregnancy Test  - Тhe sensitivity of this test
is 10mIU/ml

Общи условия

Активация на акаунт