Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 560
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 135
      Здравейте и от мен!
Стиснати палци за Рая и успех на всеки, който има нужда!

Лято, сигурно ти е трудно, но трябва да намериш някаква опорна точка, нещо, което да те привлича.А за рождения ден на детето, няма ли дотогава да се сприятели с някое другарче и едно-две деца да поканите, пак ще се получи празник. Трябва да намериш поне някакво зрънце, което ти харесва, за да не предадеш на децата твоето настроение. Сигурно ти е трудно, има такива ситуации, отстрани изглежда хубаво, но на човек му е празно в душата.

Скрит текст:
Нещо подобно изживях по съвсем друг повод- след като бях приета с огромно желание и радост в СУ, желана специалност, първите месеци всичко ми беше безкрайно противно- София, улиците, квартирата, липсата на домашна храна/ тогава нямаше и много заведения за хранене./А като станеше петък- събота и колегите от Пловдив , Благоевград и др. близки градове си тръгваха, аз самичка, вкл. и по празници, защото нямаше и автобуси до Варна не беше възможно да се пътува всеки уикенд и финансово не беше възможно.После свикнах, че не ми се тръгваше даже като завърших

За празниците- много обичах Бъдни вечер, когато не се празнуваше така масово, но у нас винаги се почиташе.Ние, у дома си редяхме постните ястия, прикадявахме трапезата , пукахме дрянови пъпки за сбъдване на желания, беше си наистина тиха и свята нощ. В един момент с това заливане на пазара още от октомври на коледни стоки и шарении, малко изчезна очарованието. Но все пак, до мин. година ставаше весело- покрай детето и "пристигането " на Дядо Коледа, който оставяше чувал с подаръци до вратата се получаваше.Когато не ме примързява, правя и Английския коледен кекс.

За подаръци не съм мислила. Мин. година след много врънкане Дядо Коледа донесе хубава китара на дивачето. Тази година детето ще има първия си коледен концерт, чака го с нетърпение, засега свири веднъж като дебютант - една много малка песничка и веднъж в началото на лятото- в квартет. Сега ще има коледен концерт и това май ще е най-вълнуващото събитие, защото по-големите деца от школата са наистина уникални.

За Нова година не зная помните ли лутанията ми и недоволствата с хотели. Най-после избрахме имаме резервация. Ще бъдем с приятели, много хубава компания сме.Но отдавна не съм била някъде на планина и не зная какъв е дрес- кодът newsm78  Не  върви, струва ми се да помъкна дантели и шифони, но и съвсем спортно също не върви.

Скрит текст:
Малко ми е съвестно, че оставям майка ми сама
Преди години баща ми почина внезапно между Коледа и Нова година.Оттогава винаги има малко горчивина в тези празници.Гледам да се въртя повече около майка ми.На Бъдни вечер е абсолютно винаги с нас, а понякога и на Нова година. Сега ще сме за три дена извън града и ми е съвестно.Но и на мен ми се иска нещо различно. През годината може да се каже, че тя ми отглежда детето, аз съм на работа, тя го посреща от училище, готви му, помага му за уроци понякога. Но и аз имам нужда от разнообразие

# 136
  • София
В къщи обикновено децата украсяват елхата, та...става чуден кич. Simple Smile
Joy Joy Joy
И вкъщи е така. Всяка една коледна джунджурия бива уважена.
От години се каня да купя бяла елха и да сменя тотално стайлинга, дано да ми дойде музата до края на месеца.

# 137
Тонка, ние имахме сребриста елха, но много задължаваща. Макар че сигурно едно 7-8г нея украсявахме. После ми омръзна и сменихме със зелена.

Трябват ми плътни и дебели завеси за едната стая. Реших че ми духа от вратата (усеща се едно "влачене") и искам да сложа завеси. Да препоръчате онлайн магазин?

# 138
  • Бургас
Добър ден от мен!
Не съм чела амнайсет страници.
Записвам се в новата тема от Рожен.
След малко отивам да дишам родопски въздух.Хубав и слънчев ден Grinning
Кате,благородно завидях! И аз искам! Наслаждавай се!

# 139
И вкъщи украсявят децата, но им вадя само пасващи си цветове украса, та спестявам кича. Тази година ще сме в синьо-сребристо-бяло.

# 140
Бяла елха е хубаво, но малко претенциозно някак ми се вижда. Ако отива на интериора,  става. Peace
Аз наистина днес използвах слънцето на  макс,  не знам защо си мисля, че зимата ще бъде много студена.... Wink

# 141
      Ние слагаме всякакви играчки, имам запазени още  от моето детство.Кич или не, приятно ми е да изглежда по този начин.Всяка година украсяваме борче- за да не се рони , защото държим на истинско дръвче.Понякога лепим книжни снежинки по стъклата.

Това, което си пожелавам всяка година е най-после да посрещнем Коледа в новата ни къща/ показвах ви я преди време построена/Но и тази година няма да е. Все пак, един от почивните дни ще отидем да запалим огнището и да се порадваме на селски въздух.

# 142
Мерси за пожеланията! Чакам да се върне от градина и да се приготвим за партито - празнува шести рожден ден.

Sesylle, пердета не съм поръчвала, но японски щори купувах от пердета.нет, доволна съм имат и завеси.

# 143
  • В Космоса
Някой знае ли откъде мога да си купя топка за пране на сутиени?

# 144
  • Germany
rire, честита ти рожденичка! да е много здрава и щастлива!

# 145
Светкавица, дано ви се случи. За майка ти, съвестно ти е, но тя ще те разбере.

# 146
Светълчо, благодаря за предложението за играчките...но, няма да се възползвам. Така ще наруша традицията, всяка година да купуваме по една нова ( стара) играчка. А иначе в БГ детските ни играчки са в дома на родителите ми. Децата знаят, че те живеят там.

Имаме традиция, на Бъдни вечер да сме в дома на родителите ми. Ей в такива моменти много ми липсват. Да усетя миризмата на дома....но още 3 години

rire, честита ти рожденничка. Здрава и щастливо детство и желая. На вас весел празник  bouquet

# 147
  • постоянно
Рире,

честита рожденичка и от мен - нека бъде здрава, винаги усмихната и нека се радва на прекрасно детство.
  Hug bouquet

Елха имаме винаги истинска - така ми мирише на дома на мама . Всички ( до една ) играчки на елхата имат специален спомен за нас- дали са подарени от специален човек или детето ги е правило през годините, или ние сме  я добавяли ( имаме тази традиция като надписваме годината ) Обичам стъклените или дървени играчки , такива имахме като бях дете . Имам една Снегурочка ( оригинална от моето детство ) , малко избледняла и овехтяла , но има толкова емоционален заряд в нея, връща ме назад във времето и ме кара да се усмихвам всеки път.
Не ми пречи , че падат бодличките - постилам едно червено лъскаво коледно  килимче под елхата и всичко си пада на него , а после с прахосмукачката само обирам килимчето и готово.

Моят мъж иска да се пенсионираме в БГ  Mr. Green

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 16:51 от her_76

# 148
rire, да е жива и здрава малката! Хубаво парти да се получи с много игри и подаръци.
Плътна завеса си поръчвах от Вивре. Оказа се и памучна. Идеална.

# 149
  • София
Светкавица  Hug
Ако майка ти има по-близка приятелка/семейство би могла да ги покани вкъщи за Нова Година или те да я поканят,ако разберат,че ще бъде сама.
Подхвърлям ти го като идея за да не се чувстваш зле,доколкото е възможно,заради това че ще отстъстваш.
За дрескода аз бих заложила на панталон и някаква по интересна блуза/риза.Доста години сме празнували Нова Година извън София общо взето в планински курорти.Горе-долу така се обличах.
Последните години сме в софийски заведения и залагам на рокли,но не дантелени и с шифони,но пак си зависи от ресторанта.
Рире да ти е жива и здрава рожденичката! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт