Искам да кажа ... (140) през ноември 2017

• 275 537
  • 5 596
  •   1
Отговори
# 5 535
  • Euskal Herria
Давиз, и аз планирах и прозорци да мия, и килимите да изпера, основно да почистя и тогава да украся. Обаче не спира да вали тук, днес и гърми, и светкавици има, че и градушка преди малко удряше по прозорците. Та... плановете се променят.
Днес и утре има акция - за попълване на хранителната банка/помощи за нуждаещите се. Има доброволци във всички магазини, които приемат дарените храни. Всеки може да купи и даде нещо - варива, брашно, спагети, олио, бисквити, кафе и др. Почти няма човек, който да не се включва. Помня първия път, когато видях тази акция. Имаше голям надпис в кварталния супермаркет "Да помогнем на съседите си, които нямат възможност..."  Не знам дали е свързано конкретно с коледните празници, или е за целогодишно подпомагане.

Народа е казал умен даскал и зелен кон няма:)Simple SmileSimple Smile

Хайде да не се обобщава така.Не знам какво е казал народа, но аз познавам много учители, които работят със сърце и душа.А примери в обратна посока- неадекватни и агресивни ученици, отсъстващи или арогантни родители, мога да дам безброй.
Надявам се това, което е казал народа, Миднайт, не го обясняваш на детето си Grinning
Подкрепям! Мисля абсолютно същото.  И понеже съм била сред най-малките, винаги съм предупреждавала родителите да внимават какво говорят пред децата си вкъщи. Така, както вие знаете какво става в градината, така и ние научаваме какво е във всяко семейство. И съм искала, ако някой родител има претенции или иска нещо, да каже директно. Получава се доста конфузно, когато детето ти заяви "А път татко каза, че ти си глупачка/досадница/тъпанарка... и пр". И вечерта се чудя за кого е по-неудобно - дали за мен, като учител, или за родителя, когато дойде.

# 5 536
  • София
Един съученик на средния ми син, във втори или трети клас, беше казал на госпожата, че е бедна. Тя пък понеже много се беше засегнала го разказа на родителска среща пред всички родители.  Shocked

# 5 537
Честит РД на Мър Flowers Bouquet.

И на всички, които са имали повод за празнуване тези дни Flowers Tulip.

Една красива снежинка и една усмихната госпожичка видях.

Козуначето се сдобило със зъбче. Да ги нареди като бисери без да притеснява мама с това.

Продължавам да се радвам, че училищните неволи са минало. По мое време бяхме на смени, но бяхме и много деца. Сега са само първа смяна, а като гледам и броят на паралелките намаляват от година на година.

И прозорци мих, и пердета прах. От парното почерняват, та зимата тази работа я върша по-често от колкото лятото. Сега остава и украсата, но май ще е другата седмица, че още не ми е дошла музата за тази дейност.

# 5 538
Миднайт, не съм се почувствала засегната, за да съм изключение.
Друго ме провокира.

Цвете, и аз бих го разказала, но не защото ще съм засегната, а за да са наясно родителите, че всяко нещо което се коментира у дома може да достигне до госпожата.

# 5 539
БЪНИ,няма нищо странно и смешно.Аз твърдо вярвам и в неща,които не се виждат и не могат да се пипнат!

Малката СРЕДНОЩНА ЗВЕЗДИЧКА и аз видях,много сладка!

Аз лично съм имала прекрасни учители!

# 5 540
  • София
Не казвам му  да каже  че ще се оплаче надиректорка  понеже ни е семейна приятелка:)Simple Smile
Всичко под шапката  на система не ми присърце не само учителското съсловие:)

# 5 541
Яна като написа ,се сетих за нещо от градината.На четвърия рожден ден на детето,събрали сме се в къщи с родата да празнуваме.По едно време малкия казва „Мамо,а пък госпожа Х каза,че сигурно си бременна” Flushed .Разпитах го за ситуацията,и се оказа,че докато децата спят,учителките си обсъждат семействата на децата.Вярно,че тогава започнах да качвам килограми,но чак бременна,пък и да го кажат в момент,в който детето не е било заспало Rolling Eyes ...
Трябва да се стягам за курса,пак ще се прибера по никое време.Доста ученици има там,отчайвам се от част от поколението,което идва Confused

# 5 542
И последния братовчед ми писа, че е съгласен да ми продаде дела си в селската къща. Почваме яко да затягаме коланите. Уж още една година щеше да ни е тежко,а сега си удължаваме периода с още една година. Поне с ММ сме на мнение, че си заслужава! Хора, радостна съм!

# 5 543
Браво, Мари! Нека ти е леко на сърцето.  Hug

# 5 544
  • постоянно
И последния братовчед ми писа, че е съгласен да ми продаде дела си в селската къща. Почваме яко да затягаме коланите. Уж още една година щеше да ни е тежко,а сега си удължаваме периода с още една година. Поне с ММ сме на мнение, че си заслужава! Хора, радостна съм!

И аз - за вас  Heart Eyes Heart Eyes Hug

Две години какво са , сравнено с десетки такива пълни със спомени  bouquet

# 5 545
  • София
Страхотна новин Мари:)

# 5 546
  • София
Много хубаво, Мари  Simple Smile

# 5 547
Мари, успех и много положителни емоции ти желая. Ти преживя достатъчно.

Не е приятно напрежението между деца, учители и родители, а и учителите са родители. Някак неприятно е, че на учителите се гледа, като на "втора ръка" хора.
Това е работа като всяка и има добри, и не.  Поради това отношение, професията е нежелана, макар че се забелязва развитие и млади хора влизат в нея (визирам мои познати).

# 5 548
МАРИ,радвам се.

Момичета,петък е!                                                                                                                                         

Строена е шотландската рота.
Капитанът:
- Боецо, защо полата ти е по-дълга с десет сантиметра, отколкото е по устав?
- Капитане, а вие как мислите?

# 5 549
Както във всички професии и сред учителите има такива, които си вършат чудесно работата и са прекрасни преподаватели, както и хора, на които мястото им не е там.
Не виждам полза някой тук да се засяга.

Общи условия

Активация на акаунт