Извеждане на новородено

• 54 110
  • 1 370
  •   1
Отговори
# 1 305
Ceca, наистина си голям непукист, защото Елена в няколко теми си развява харвардските гащи, без изобщо да подчертава, че 99% от успехът се дължи на това, че е в държава с висок стандарт и вече разработена система, в която се е вписала. И го сравнява с моята липса на "успех", в държава без система и много повече риск.

Има и друга възможност- не да се дразня от успехите, а да търся такива, без да се дразня. Та така, подпитвам и виждам кое всъщност е успех, кое мога и аз да постигна, кое е късмет и кое е компромис. Защото това са различни неща. Да, с всяко може да се изхвалиш като с "успех", вкл. и с "щастлива съм с избора си и не ми пука", но на всички е ясно, че това не са едни и същи неща.

Та така, ако мога да надмина някого, защо не? Защо да не му проуча историята, силните страни, слабостите и на базата на това да преценя какво мога да оптимизирам? Защото "щастлива съм от избора си" просто не е достатъчно понякога.

# 1 306
  • Куциндрел
Ceca, наистина си голям непукист, защото Елена в няколко теми си развява харвардските гащи, без изобщо да подчертава, че 99% от успехът се дължи на това, че е в държава с висок стандарт и вече разработена система, в която се е вписала. И го сравнява с моята липса на "успех", в държава без система и много повече риск.
Ама кажи ми една причина, за да се трогна на Еленна на Харвардските гащи? Или, че живее в Америка?
Не мога да й завидя за страната, в която живее и за университета, който е завършила.
Аз съм завършила МЕИ Варна, а на, завиждайте. Joy Joy Joy Joy
А ти като наминеш някого, може да му натриеш носа, до тогава твоето е просто плюене на жлъч по успелите.
Оптимизирай си нещата спрямо теб, не спрямо Еленна, защото иначе ще загубиш.

Животът е диманичен и винаги може да ти предостави неочаквана възможност за развитие. Стига да не му затваряш вратата под носа.

П.П. и Коган дрънка скрипката отлично. Laughing

# 1 307
Ми и аз се чудя какво прави Елена в български форум, защото ако тръгне да се сравнява със своята среда, и там май ще излезе обикновена и средностатистическа, а тук стои като космически гений на човечеството.

Иначе играта с оптимизирането съм я играла и работи, но ограничено. Прекалено крехки системи се получават и една малка грешка води до пълен хаос. Понякога е добре просто да оцелееш и да изчакаш по-добър сезон, когато хубавите неща се случват естествено.

А ако си мислиш, че цвърча от злоба, мислиш грешно. Забавлявам се всъщност. Заради вица в картинката. И заради Трещерица.

# 1 308
Ехааа, браво. Будя се: форумна звезда в бг мамма и пълно лайно в реалния живот Wink Благодаря!

Сирена: така си извъртяла нарочно думите ми, че се чудя от глупост ли е или нарочно.

Моят личен месечен доход е 5 пъти по-висок от таксата на частното училище, където ходи детето. Която пък е една и съща от 3 до 8 години: nursery school до трети клас. После става по-скъпа. Там обаче учителките не получават 5 пъти по-малко от мен, а директорът ептен.

А и още нещо: този стандарт никога няма да стигнеш, нито съм ти го поставяла като цел или пример. Играй според средата си и личните си критерии за успех. Май най-вече според тях яко си се нахендрила дотук, откъдето идва цялото пенене.

Ако още веднъж видя каква глупост си написала, ще те сметям оттам нататък за невменяема, понеже поне 3ти път подробно обяснявам това нещо.

Славя се като много търпелив човек, но си нещо нввиждано. Чак и в Япония Wink

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 14:33 от elenna

# 1 309
  • Куциндрел
Ми и аз се чудя какво прави Елена в български форум, защото ако тръгне да се сравнява със своята среда, и там май ще излезе обикновена и средностатистическа, а тук стои като космически гений на човечеството.
Прай кот си иска, също като теб.
И си личи, че цвърчиш, де от завист, де от натура... Забавлението е двупосочно.

Ако още веднъж видя каква глупост си написала, ще те сметям оттам нататък за невменяема, понеже поне 3ти път подробно обяснявам това нещо.
Туй последното... почти е сигурно.

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 15:04 от Ceca

# 1 310
Не я познавам Мамасита като толкова дребнаво и злобно същество. Май седянето в къщи на чужд гръб й идва в повече.

# 1 311
Какво правя във форума: упражнявам си българския, например Wink
И, най-вече, потискам Мамасита с демонстрацията на парите си. Които даже никъде не съм казвала колко са Wink

# 1 312
  • Куциндрел
Мамсита като я притиснеш и почва да хапе и обижда. Рядко се случва, но се случва. Laughing

# 1 313
Аз пък не знам, потрисам се от мисълта коя жена ще изгори като нейна бавачка Wink. И много се надявам жената да си направи профил в бг мама.

# 1 314
За да си позволиш бавачка, наистина трябва да има смисъл. Или мъжът й ще й угоди на капризите  нищо да не прави и да има бавачка. Май не е на това ниво.

# 1 315
Да, добрите гледачки, особено на 2 деца, са скъп лукс. За да ги задържиш, след като веднъж ги намериш (което не е никак лесно), трябва да им плащаш добре и да имат пълен работен ден. Все пак не са роби.

# 1 316
  • Куциндрел
При положение, че Мамасита си е у тях и имам две баби под ръка, за какво й е гледачка?
Или тя ще пробва, за да не остане по-назад от другите. Joy Joy Joy Joy

# 1 317
При това положение обаче и градината е доста ненужна. Особено държавната такава, която самата Сирена плюе наляво и надясно като девети кръг на ада. Ще кажеш, затвор за малки криминално проявени, като я четеш. Но, типично за хора с нейния манталитет, записва детето там, понеже е почти безплатно и ходи там по цяло лято. Сред агресивни нахалитетчета!

Та бавачката би бил значителен ъпгрейд.

# 1 318
  • Куциндрел
Не знам защо се прави на ударена за градината при положение, че голямото й дете посещаваше такава.
Тогава пък плюваше по майките хилярдерки и купоните за рожденните дни.

# 1 319
Една частна градина в Пловдив нали е около 1000 на месец? Мъжът и изкарвал около 10-12 (започнал със средното от 2782 и го учетворил за 4 години).

Като такъв, той е крайно изключение в България, изкарва над двойно на най-високо платените в тази извадка: Колко получава един програмист в България? -
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/ … D0%B3-252626.html

Това не е ли 10 пъти повече от най-скъпата пловдивска градина? Тогава защо другите да са хилярдерки, а Сиренови, не?

Последна редакция: нд, 31 дек 2017, 15:17 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт