Оковите на майчината любов

• 110 454
  • 1 780
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
За щастие, има като че ли някакъв шанс България да излезе от тоя провинциализъм и гилдийност, като и тук почнат да се правят по-големи и, как да го кажа, "балонести" неща не по правилата. Иначе всеки се е вбил в някакви схеми и е тотална скука и липса на истински интересни неща.
Другаде е още по-малко интересно, защото на мястото на провинциализма има цели компании от професионални хедхънтъри, официални препоръки и няма никакво мърдане. Та тук все още е предостатъчно интересно. Даже толкова, че професора по-един от най-тежките предмети в моето следване доработва след БАН като професионален домоуправител, за да не гладува, а учителите, които не са чак професори обикновено докарват по някой лев като чистачки. Мерси на ще кажа на интересното.

# 1 576
Esmee, но за тези мечти се учи и работи докато е време.
Щото и Пульо, дето едвам е завършил механото с тройка се цупи на баба си, че му пращала сандвич за обяд на работа , а другите хапвали пилешки пържолки и че със заплатата от 500 лв. и носа си не би изсекнал. Ама никой не е готов да му плаща и толкова за тая работа, дето няма да я свърши, с познанията, дето ги няма. Даже и толкова няма да му платят.
Човек като има претенции за печени гълъби на обяд, а ако иска и на закуска, трябва доста добре да си е изпекъл работата. Па после, ако иска да се изока като Мария Антоанета за пастите.

# 1 577
  • Бургас
И пак е въпрос на оптимизация- нито е умно да си сервитьорка в гимназията, вместо да учиш езици, нито да стоиш без работа до 29, завършвайки трета магистратура, защото все няма нищо достатъчно добро.

Сервитьорка не съм била никога, а гимназията беше езикова, та ми беше предостатъчно ученето на езици през годината, че да се зомбирам и лятото, мерси. Лятото ги ползвах в работата езиците Wink

Бърди, да повторя, че София не е България. Да, знам, че има и истински стажове, но нека не се заблуждаваме, това са по-скоро изключения. Ето, ти казваш международна компания. Знаеш ли колко такива компании имат седалища в БГ извън София? Ми не може всички да се изсипем в столицата и да чакаме за стаж. Опитвам се да ви обясня, че ситуацията в страната е доста далеч от тази в София и преценките ви за някои неща просто не са реални. Отделно, че всяка си гледа от камбанарията на собствената си професия.
В тази връзка, Бояна, след като нямаш поглед отвъд твоите специалности, защо обобщаваш? Казахме вече, че 5 професии не изчерпват всички такива, че чак и за гилдии да говориш. И че стажове не са нужни за всяка професия и работа. И всъщност казваме, че не е нормално при всички положения като си млад и без голям опит по специалността, непременно да се съгласяваш да работиш за без пари. Каквито и случаи тук да си разказваме, не се променя факта, че не са нормални тия неща. Ето, сама даваш примера с професора и учителите. Тези хора са без опит и стажове ли, че се налага да доработват? Абсурдно е, сбъркана работа е това.

# 1 578
  • София

И да, за съвсем буквално гладуване говоря.

Абсурт, много държиш да познаваш моя живот по-добре от мен самата ли? Може ли да ми го разкажеш?

Не, Андриел, не ме интересува живота ти, просто напомням какво ти си написала за живота си, защото явно, забравяш. Peace

# 1 579
  • София
Зная много добре какво съм писала, не бой се! Знаеш ли какво правиш ти? Хванала си нещо в ръка  пък дали е хобота на слона или нещо друго няма как да си сигурна.

# 1 580
Да де, и аз бях в езикова гимназия, но има езици, които не се преподават там и са си таман за летен курс.

А иначе за професора и учителите...ако бяха малко умни, щяха да си имат минимум по един Patreon и YouTube канал, ако има какво умно да кажат. Както казах, тук нещата са закостенели на едно ниво и нищо чудно, че се въртят малко пари. В смисъл- тоя професор какво точно ново прави, или прави едно и също нещо от 20 години, ако и да изглежда трудно. Той си знае защо е стигнал дотам.

# 1 581
  • София
Да де, и аз бях в езикова гимназия, но има езици, които не се преподават там и са си таман за летен курс.

А иначе за професора и учителите...ако бяха малко умни, щяха да си имат минимум по един Patreon и YouTube канал, ако има какво умно да кажат. Както казах, тук нещата са закостенели на едно ниво и нищо чудно, че се въртят малко пари. В смисъл- тоя професор какво точно ново прави, или прави едно и също нещо от 20 години, ако и да изглежда трудно. Той си знае защо е стигнал дотам.
Не всичко умно е интересно, Сирен, а още по-малко за масовата аудитория. Но на тебе ти е лесно. Всичко се обръща в биткойни и ютюб, и ако не го обърнеш, си тъп. Ясно ми е.

# 1 582
  • София
Зная много добре какво съм писала, не бой се! Знаеш ли какво правиш ти? Хванала си нещо в ръка  пък дали е хобота на слона или нещо друго няма как да си сигурна.

Хи,хи! hahaha
Нищо не съм хванала, не се опитвай да се измъкнеш по тъча.
Каквото си описала, това съм отбелязала- ако си лъгала, лъжа повтарям и аз. Mr. Green

# 1 583

Не всичко умно е интересно, Сирен, а още по-малко за масовата аудитория. Но на тебе ти е лесно. Всичко се обръща в биткойни и ютюб, и ако не го обърнеш, си тъп. Ясно ми е.

А, не на мен тия, че умното не е интересно и не продава. Много добре може да продава, но си зависи от човека. В крайна сметка умното си е умно, но наистина трябва и да е ангажиращо, иначе не знам каква ще му е функцията...

# 1 584
  • София
не, не съм лъгалаа, просто ти правиш интерпретация, която няма как да е точна, защото е интерпретация на част от фактите. Затова няма как да знаеш дали си хванала хобота или нещо друго на слона, а можеш само да интерпретираш какво си хванала.

# 1 585
  • София

А, не на мен тия, че умното не е интересно и не продава. Много добре може да продава, но си зависи от човека. В крайна сметка умното си е умно, но наистина трябва и да е ангажиращо, иначе не знам каква ще му е функцията...
Помисли само Кант умен ли е бил и дали би могъл да има канал в ютюб. Но не държа да си на моето мнение. Нека всеки учен да стане циркаджия и биткойнист, за да може да се спи спокойно.

# 1 586
Не, но Витгенщайн е бил доста култова фигура. Едното не изключва другото- едно време не са имали YouTube, но са имали публични лекции, клубове. Толкин да не е бил тъп, щом е бил известен? Има такова нещо като хем добър учен, хем добър публичен интелектуалец. Което е доста далеч от циркаджия (изключвам Стивън Пинкър, при него циркаджийството е на висота).

Но си е факт, че ако си професор от Източна Европа, е по-яко да си направиш шоу и може да си имаш фенове, че и пари.

Иначе да си добра публична личност и да си презентираш добре мислите и творенията, ако и да са академична екзотика- в това няма нищо лошо. По-лошо е да имаш извинения и да мухлясваш.

# 1 587
  • Бургас
Сирен, вече се поувлече..... Тук съм съгласна с Бояна.

# 1 588
Ако ще да си Професор Господ, пак не е хубаво да се приемаш толкова насериозно и да се замислиш дали пък не си се забил прекалено и не мухлясваш. Но това си е само мое мнение. Въпреки че се чудя защо му е на Професор Господ да работи като домоуправител и ако не беше малко по-гъвкав, нямаше ли да постигне хем интелектуален гъдел, хем пари.

# 1 589
  • София
От позицията на наемен работник твърдя, че ако някой иска да си на 8 часа работен ден, трябва да ти плаща съответно, а не да минава с довода: "Колко ти е работата?" Ако нямам работа през 4 от тези часове, не е моя грешка, а на шефа.
Вече не помня кой ми е казвал: "Задача на началника е да ти уплътни работното време, а не постфактум да ти обясни, че не си се претоварил."

Общи условия

Активация на акаунт