Отговори
# 135
В интерес на истината, ако жената си е намерила закътана позиция на сянка с малко работа и много пари, може да се направят някои компромиси- особено в академичните среди.

Иначе някоя кофти работа по-лесно се "жертва"Simple Smile

# 136
Еленна, имаш интересни идеи, голяма част от които чета с интерес и споделям, но за съжаление имаш и огромен дефицит в уменията за комуникация. Ако успяваше да запазиш търпение и добър тон, а не да се тръшкаш с тропащо краче, участието ти във форума щеше да е далеч по-полезно, защото очевидно имаш какво да кажеш.

# 137
т. С две думи ви благодаря за споделеният опит!

Еленна, с удоволствие! Прати ми линкове, моля!

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 14:57 от Анонимен

# 138
  • Наблизо
BeautifulM, спокойно. Майчинството и имането на дете далеч не е домейн само на трите запенени трола, които от десет години водят битки за аристокрация на времето във форума. Останалите сме нормални и някакси успяваме да имаме и качествено време с детето у дома, и то да се развива далеч над всички норми, че и да работим удовлетворено без да сме офис планктон. Доста по-голяма е вероятността да попаднеш в нашата група.
Мерси,Елена!Надявам се да е така.Основния запенен трол няма и смисъл да му отговаряш,напоследък е невъзможно изнервен и пръска отрова навсякъде.
В интерес на истината, ако жената си е намерила закътана позиция на сянка с малко работа и много пари, може да се направят някои компромиси- особено в академичните среди.

Какво значи ''кофти'' работа,когато става въпрос за дипломиран специалист,който работи по специалността си?

# 139
Еленна, имаш интересни идеи, голяма част от които чета с интерес и споделям, но за съжаление имаш и огромен дефицит в уменията за комуникация. Ако успяваше да запазиш търпение и добър тон, а не да се тръшкаш с тропащо краче, участието ти във форума щеше да е далеч по-полезно, защото очевидно имаш какво да кажеш.
Приемам мнението ти напълно и признавам, че си права. Това ми е реакцията като видя написани глупости с надменен и подигравателен тон към останалите, епитети и т.н. Преброй дотук какво ме определиха без аз да съм си позволила нещо подобно. Отделно, нямам неограничен брой часове, когато детето е у дома и не спи не пипвам електронни устройства, а в останалото време (анатема!) ... работя.

# 140
  • София
Ок, коригирам се и правя литературен анализ какво е казал и как го е казал авторът.

Започва се с изречението за трите трола, които се опитват от десет години да са аристокрация - негативно отношение, което трябва да каже, че това са "лошите".
Следва ключовата дума "останалите сме...", което чертае границата между "лошите" и "добрите". Ето ти го доказателството - лоши-добри. Е, да не си написала изрично за мързеливи и тъпи, но по проста психолингвистика се подразбира, че щом "ние сме добрите", а "ние сме нормалните, работещи и дъ скай ис дъ лимит", читателят го подразбира.
Така се опитваш да убиеш с един изстрел два заека - хем се посдтавяш в категорията на правилното болшинство, хем да натриеш носа на опонента като му казваш какъв е трол.

Хубаво де, точно защото професионално те интересува, би трябвало да не си на принципа "ние, работещите готини супермайки и суперпрофесионалистки". Ми, няма как да изядеш тортата и да остане цяла, за това не е нужно кой знае колко акъл да се сети човек. Но със сигурност може да си вярва и да се опитва да се самоубеди в това.

# 141
В интерес на истината, Еленна, моето е малко "Присмял се хърбел на щърбел", защото в реалния живот аз комуникирам като "изчадие от незаконната връзка на Хитлер и Сталин" според милото определение на Уишмастъров, но все пак установявам, че ако набия малко спирачки и изслушам околните, може да взема и да науча нещо от тях. Simple Smile

# 142
В интерес на истината, Еленна, моето е малко "Присмял се хърбел на щърбел", защото в реалния живот аз комуникирам като "изчадие от незаконната връзка на Хитлер и Сталин" според милото определение на Уишмастъров, но все пак установявам, че ако набия малко спирачки и изслушам околните, може да взема и да науча нещо от тях. Simple Smile
+1

Различни сме и няма как да е не е така.
Не всички знаят и могат да се изразяват добре и писмено и устно, а и някои са с по -пиперливи характери и палят бързо. Важното е не само какво казват, но и как и винаги съм готова да изслушам и да науча и нещо ново. И затова ми е така неприятно когато съм била в нечии категории на 'не-работеща, мързелива майка у дома' или 'работеща от вкъщи майка у дома'. Угода няма!

# 143
Аз пък много се радвам да чета умни жени, макар често мненията ни да не съвпадат. Нямам проблем някой да ме подценява или да се държи високомерно с мен, даже предпочитам. Така научавам за човека отсреща повече, отколкото той предполага. Simple Smile
Чета ви всички с интерес, както и Бгтатко. Е, признавам си, някои твърде дълги или чести мнения пропускам или чета по диагонал, но това не ми пречи да следя с интерес темите.
Някои потребителки/потребители са по-егоцентрични (очевидно), други по-прагматични и логични, а някои и по-научни даже. И, да, така можеш да видиш на едно място различни гледни точки за нула време, а от това какво по-добро за самоопознаване.

# 144
wishmaker, слушам, слушам, но всяко добро възпитание си има границите и пределите.

И от 12 литературни кладенеца, пак няма как да се извади вода, че съм наричала която и да било жена /било то майка или не/ нещата привидели се на читатели, обидени от живота си. Най-малкото защото съм феминист и хуманист във всеки смисъл на думата и закътаната ми сенчеста кариерка в системата от неправилно съзнание е ИЗЦЯЛО посветена на майчиното/женско и детско развитие, здраве и успех и да, на ВСИЧКИ майки и жени, дори и такива в затвора или некърмили и дали на баба или на осиновителка бебето; и някакси успявам да не мисля, че съм повече от тях с каквото и да било. Да изпадам на такова ниво, на каквото се привежда разговорът тук на моменти, ми е меко казано противно. Айде, със здраве.

# 145

Какво значи ''кофти'' работа,когато става въпрос за дипломиран специалист,който работи по специалността си?
[/quote]

Може да си по специалността, но да има кофти фактори: шеф, среда, офис, заплащане, липса на развитие, токсичност. Закътаните работи са малко.

# 146
wishmaker, слушам, слушам, но всяко добро възпитание си има границите и пределите.

И от 12 литературни кладенеца, пак няма как да се извади вода, че съм наричала която и да било жена /било то майка или не/ нещата привидели се на читатели, обидени от живота си. Най-малкото защото съм феминист и хуманист във всеки смисъл на думата и закътаната ми сенчеста кариерка в системата от неправилно съзнание е ИЗЦЯЛО посветена на майчиното/женско и детско развитие, здраве и успех и да, на ВСИЧКИ майки и жени, дори и такива в затвора или некърмили и дали на баба или на осиновителка бебето; и някакси успявам да не мисля, че съм повече от тях с каквото и да било. Да изпадам на такова ниво, на каквото се привежда разговорът тук на моменти, ми е меко казано противно. Айде, със здраве.
Това си е техен проблем, ти защо се идентифицираш. Да си говорят. Simple Smile

# 147
А не, аз не се идентифицирам, "те" ме наричат директно тези неща Simple Smile Но и аз не знам с каква точно цел.

# 148
  • Наблизо

Може да си по специалността, но да има кофти фактори: шеф, среда, офис, заплащане, липса на развитие, токсичност. Закътаните работи са малко.
А-ха.Значи другият,''хубав'' вариант е щом родя да спирам с работата завинаги и да се оставям на мъжа ми да ме издържа?
Това звучи като ''Край,взеха ме,пласирах се,сега мога да ям за 3ма''.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 15:56 от BeautifulM

# 149
elenna, умна си, но не мъдра- усети се малко, че си като фехтовач в уличен бой и смени стила:)

Аз лично съм малко скептична към учени, които гледат отстрани, водят записки и се опитват да оптимизират човешкия живот, особено пък женския и да стигнат до състояние, в което жената "има всичко" (но е на края на силите си).

Общи условия

Активация на акаунт