Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 390
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 465
Както жените (някои, де) помагаха на мъжете, така и мъжете ще помагат на жените, надявам се, най-малко - с акъл. То не е малко. Жал ми стана само, че двете руси момичета вдигат сами тези тежки плоскости, дано поне за това им помагат. Поправям се, Тари казва, че са им помагали, добре, успокоих се.  Simple Smile  Може да се справят със задачите, доста напреднаха с лятната кухня за един ден Вал и Вили.
Не е толкова сложен коминът за изпълнение, но не и от жените. Simple Smile Да, мъжете не го завършиха, та жените...  Simple Smile
Дали са им дали тютюн веч, че със "застрашените сухи и мокри листа" , за които Гинчев говореше,  умрях от смях, какво нещо е пристрастяването... Не че и аз не съм такава, разбира се. 😂

# 466
Някой спомена, че вярвал на Елена, че не е за парите  Shocked
Е как да не е, тя още в разговора с Влади си го заяви, честно, директно, без някой да я е увещавал  Mr. Green Не знам защо, двете с Фр. ми изглеждаха гузни още преди Иван /от опосумите, не Гинчев/, да проговори за какво е дошъл. Франческа пък какво се беше лепнала за Гинчев, че ходи да я успокоява, после на волейбола пак седнала до него  newsm78, май наистина и БЕШЕ любимец  Laughing
Много прави бяха и Гинчев, и Станислав как Елена се подпира с една ръчичка. Валерия започва да ми се издига в очите, борец е това момиче, мисля, че има големи шансове. Алек явно се е дистанцирал вече

# 467
Какво прави Елена, докато момичетата се опитваха да работят, аз видях само двете в-та и франческа, дарина и марина са горе, а тя какво прави

Свива цигари, пуши, наблюдава и отново реди стратегии. Тя винаги това е правила и това ще прави. Това е по силно от нея. Не изпитва неудобство. С едно пръстче бута големия сандък докато другите две дърпат като биволици. Франческа пък е толкова тъпа, че дори не знае на коя страна да застане за да помогне. Нали чухте какво каза Станислав? Две дърпат, две се подпират.....Нито Елена, нито Франческа ще се променят. Франческа ще играе ролята на многострадалната Геновевеа а Елена ще си реди стратегиите само, че ще внимава....

# 468
  • София
Не знам защо, двете с Фр. ми изглеждаха гузни още преди Иван /от опосумите, не Гинчев/, да проговори за какво е дошъл.
Защото и преди това са им правили забележка за заговорниченето и бяха наясно, че отново са сгазили лука.  Laughing

# 469
А винце със сол и оцет искате ли, а? 😂 Като ли ще им е готово виното?
В безумния скандал, който Франческа, изнервена, вдигна на Гинчев за нищо, Гинчев ми беше много сладък как се върти с гръб към нея и продължава да си човърка сладкото. 😂 Не знам какви са италианските циганки, но на тия по Женския пазар скандалите им са точно такива, като този, който вдигна Франческа. Нивото е същото. 😂

# 470
  • София
Да, забравих да спомена, че и аз съм възмутена от липсата и на най-бегла мисъл у жените - то не беше смехотворното изказване на Елена за виното, то не беше невъзможността на Валерия да сметне две елементарни числа или пък да разберат простичката идея на Яни за прозорците.  ooooh!

# 471
Да, забравих да спомена, че и аз съм възмутена от липсата и на най-бегла мисъл у жените - то не беше смехотворното изказване на Елена за виното, то не беше невъзможността на Валерия да сметне две елементарни числа или пък да разберат простичката идея на Яни за прозорците.  ooooh!

Ами се повече примери от настоящето доказват, че много български младежи и девойки вече нямат уважение не само към образованието но и към българския език, бит и култура. Елементарни познания по история, география, за правопис да не говорим, изказ ако щете и пр. ( zastoto e mn moderno da pisa na maimunica, da slusham dara i qkata dupara). Когато душевната чалгата завладее съзнанието виждаме какъв е резултата и за какво иде реч. Това е много жалко.

# 472
Мен не ме подразни Елена днес, а по-скоро Франческа, продуцентите също. Не намирам нищо лошо в подобен вид риалити да са позволени т.нар. схеми, според мен правят предаването много по-интересно. Може би само Иван и Андрей си вярват, че Фермата е нещо по-възвишено от най-обикновен аграрен Биг Брадър. Както сами често са казвали, всяко добро риалити включва няколко основни компонента, сред които любовна история. А всички знаем, че може би най-важният компонент е сеира и скандалите. Да, има си положителни черти предаването - показват трудещи се хора, които създават, градят; уроците по история са интересни, както и старите традиции и обичаи, но то далеч не се гради на това, така че айде нЕма нужда да ни го пробутват за нещо, което не е.

Та в този ред на мисли, стратегиите и схемите според мен са в реда на нещата в едно състезание за парична награда. Стратегии и схеми има и в спорта с цел даден отбор/състезател да надвие друг отбор/състезател, просто не виждам нищо лошо или неморално. Елена още в началото си влезна като "схемаджийка", така че мога да ѝ кажа само евала, като Алек. И за протокола - въобще не съм фен на Елена.

Франческа ме подразни колко бързо смени плочата, дори взе да се замисля над думите на другите, които се опитваха да ѝ "отворят" очите, сякаш Елена ѝ е виновна за нещо. Според мен напълно умишлено опита да се изкара жертва на Елена, поне в началото, за да си оправи отношенията с останалите. В спора си с Гинчев за мен беше права. Елена поне запази самообладание, нарева се сама, помисли какви са и полезните ходове, извини се на всички и т.н. За мен беше искрена в сълзите си, както и за това, че се е почувствала засрамена, малко преувеличи обаче на моменти, но както и да е, смятам че се постъпи по най-добрия възможен начин в тази ситуация.

Дарина ме издразни за пореден път, първо с поредното си неразположение и правене на жертва преди да обявят ратаите, а после как живна и се опита да го замаже, че е заради риненето на изпражнения... Накрая когато четеше морал... точно тя, която миналата седмица използва болестта си по отвратителен начин. Не искам да я коментирам дори, да се маха! Weary

Много се смях с Бентлито и Виолета. Smile

Само ще те поправя, че продуцентите нямат нищо против схемите толкова, напротив това прави рейтинг. Проблемът им е като ревнат стотина гърла от официалния им фейсбук колко лошо било да се мисли във Фермата и че трябва нон стоп да се работи до издъхване без да мислиш дали ще спечелиш фермата. По-скоро масово зрителите си мислят, че гледат Бразди и трябва да спечели най-работния, по възможност да е мъж и да е от село. Много хора забравят, че това предаване е с идеята на Сървайвър и всяко друго реалити. Тук просто не са на остров, а са в къща сред природата, но идеята си остава, а тя е да надхитриш и надживееш конкурентите си. Но когато те заливат с помия гневни драскачи, които и грам не вдяват идеята на предаването вече трети сезон все пак си казваш - Я все пак да направим нещо, за да не ревнат пак. А и като има анонси за разбиване на схеми, предстоящи драми и тн... рейтинга скача. А и българския народ в своята масовост е толкова мнителен и подозрителен и вижда във всичко измама, далавера, схема, че няма как такова нещо да не настърви зрителите. Масово народа, който живее бедно и депресиращо цъка от негодувание нарича всеки мислещ и хитър човек - измамник, схемаджия и тн.. разбира се не без основание заради този тежък преход, който преживяваме, но българина не обича да му се показват тези неща. Всеки е чувал за тези неща и много хора нарушават ежедневно законите, поддържат корупцията ежедневно като например дават подкупи и тн, но не обичат да им се показва по телевизора. Като цяло никой не вижда проблема в себе си и го търси винаги в околните, а и на чужд гръб сто тояги са малко е казал народа. Освен това мисля, че народа е толкова обезверен и смачкан, че търси положителния пример във всяко нещо дори и в някакво вечерно реалити и се пали и филмира сякаш избира президент на държавата и гласуването е задължително.

# 473
Сега слушайте приказките на Елена, колко тънко се измъква, с премислените ВЕЧЕ реплики...Искала едно, то друго станало

В типичния стил на Елена. Сълзите и не ме трогнаха. Фалшива е. Видяхте ли докато Иван обясняваше правилата на играта как очите и шареха и премисляше поредния си ход.  С избора на Гечо за нейн помощник тя прехвърли отговорността на Гечо, замаза им очите с добри приказки и пак и се получават нещата. Сега ще го удари на лежане цяла седмица и после Гечо виновен.Елена все повече се затвърждава като лицемерка и манипулатор. Елена твърде добре разбра, че задачите са непосилни за жените и няма да се справят без мъжете. Но понеже се изложи ужасно и няма да я подкрепят, тактически реши да прехвърли част от отговорността върху Гечо, защото е авторитет сред останалите. Така хем работата свършена, хем тя няма да е поредния провалил се фермер, хем ще замаже гафа си, уж извинявайки се. Погали малко егото на мъжете и те и се вързаха. Явно не само кучета, и хора умее да дресира много добре. Ами гадна женица си е.....

Относно Франческа - Франческа показа истинското си лице!  Гинчев я провокира, но и каза истината!  Тя е хем некадърна, хем устата. Абсолютен въздух под налягане.Цял час ревала и е било зле - страдала била. Е кой и е виновен? Пренесе две дъски и се взе за велика. За мен Франческа е невероятна латерна... Няма такова наивно да не кажа просто същество. Ако беше умна щеше да си замълчи и да си вземе поука.

И цял ден се скатава Франческа, защото била нервна и така май и мина денят. После към Гинчев, какво му е направила?! Кой и е виновен, че измисля разни схеми и се подхилкват, двете с Елена.

# 474
Франческа да вземе да се освести и да почне да помага на двете русички, че хем е едра и здрава, хем Гинчев я понаучи на дърводелска работа. Много се надявам да се справят със задачите, с малко или повече мъжка помощ, но много искам да се справят. Двете русички може да са тъпички, но са ми сладки как се хвърлиха с хъс в работата, не ги виня, че схващат трудно, ще се научат. Simple Smile
Дали ще има изненади при избора на първи дуелист, как мислите? Simple Smile

# 475
Мисля че ще избере Дарина за дуелист, а Марина я избра за ратай, защото знае че ще работи, докато Дарина боледува.

# 476
И аз залагам за Дарина за първи ратай, а кого ли ще избере тя. Надявам се да е Франческа #2gunfire

# 477
В какво е прав Гинчев ? Че тръгна да се заяжда с Франческа без причина ? За какво му трябваше ? Тя си работеше, той започна да обижда и плюе.Хареаса ми как като се осети че става смешен се опита да избегне спора, изтъквайки само баналното „няма да ми говориш за семейството” и я прати на майната си.Не видях да използва каквито и да било аргументи.Просто стана жалък.

# 478
  • София
Мисля че ще избере Дарина за дуелист, а Марина я избра за ратай, защото знае че ще работи, докато Дарина боледува.
Дали ще я избере, тя нали все още е с бъбречна криза.  Mr. Green Не зная колко време си представя, че продължава една криза - месец?!  Joy

# 479
Тя пък Дарина как се разработи, като не е в зверилника, а на другия бряг. Там си е направо на курорт. Винаги съм казвала, че не е страшна работата, а отношенията между хората. Те правят една работа поносима или непоносима. Колектива е важен. Не оправдавам Дарина, не харесвам манипулативните и тактики, но я изядоха. Видяхте ли вчера наставническото отношение на Елена за храната. Вярно, грозно беше да седи храна така, но начина по който се казва нещо към Дарина е грозен. Та Даринка си е супер, сега и ще си отиде у дома, да му мислят другите.
Колкото до двете руси В-та и на мене ми харесаха, че работеха с желание и се постараха да се научат, въпреки че са леко тъпички. Човек не е срамно да не знае, а да не иска да се научи...като някои други. Това харесвах в началото на Франческа. Искаше да учи и да работи, правеше го с желание. Затова и Гинчев си я хареса и я взе под крилото си. От както е покрай Елена, пълна деградация. Това ми е най-пропадналия образ от всички. Жалко...

Гинчев се нахвърли на Франческа, защото той реално си се засегна от схемата. Стана му жал от сълзите й, но според мен си беше обиден и използва момента да я захапе и някак...да и го върне. Не беше мъжко, ама нейното отношение беше доста по-грозно.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 12:47 от Malko_Slance

Общи условия

Активация на акаунт