Счетоводител в нужда се познава 13

• 61 817
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Вече не мога да редактирам, но ще го добавя в следващата тема, само дано не забравя, че нещо напоследък съм като златната рибка, помня 2-3 секунди Flushed

# 16
Пишете на модератор на ЛС, за да се добави линка.

# 17
За новата тема  bouquet

Продажбата на зърно от рента от физическо лице на юридическо лице как трябва да се оформи - с договор за покупко-продажба предполагам? И ФЛ дължи ли ДДФЛ за получената сума?

Да попитам пак  Peace

# 18
bouquet

Аз да питам  Grinning Как стоят нещата с 4-то тримесечие за дод 10%-доходи от наем...Знам,че не се внася от наемателя,но декларации се подават...или?
Не се подават - то няма какво да декларираш. Освен ако наемодателя не подаде заявление, че иска да му бъде удържан данъка авансово.
Аз да попитам - къде (освен КиК инфо) ползвате читав калкулатор за осигурителен стаж?
в справката по 73 ще се видят чак

# 19
Здравейте, моля за съвет, преди време имахме ужасно червене каса, , бяха осчетоводени взети заеми,, " върнахме" ги след време, лихви не съм начислявала, нямаше средства, сега с огромната ми каса с цел да я намаля, мога ли да начисля някак лихви да свия касата, никакъв друг вариант нямам за намаляване на касата.

# 20
Начислете и върнете лихвите,само внимавайте в кеш до 9999,00лв.

# 21
  • София-Младост
Може да разпределите дивидент, като отново внимавате за плащане в броя до 10хил.

# 22
  • В полите на Пирин планина
"Изплатете" дивиденти. Вероятно има неразпределена печалба.

# 23
Разпределям дивидент, но още ще ми трябва , а. " получателя " на лихвите после трябва ли да декларира тези пари,благодаря

# 24
Дайте заем на някой.

# 25
Заемите не се ли обявяваха с декларации

# 26
Заемите не се ли обявяваха с декларации

Ако са междуфирмени - не. Само физическите лица обявяват в ГДД.

# 27
Благодаря

# 28
Здравейте, моля за съвет, преди време имахме ужасно червене каса, , бяха осчетоводени взети заеми,, " върнахме" ги след време, лихви не съм начислявала, нямаше средства, сега с огромната ми каса с цел да я намаля, мога ли да начисля някак лихви да свия касата, никакъв друг вариант нямам за намаляване на касата.
аз нищо не разбрах - преди време - колко време? В друг отчетен период ли е било? Лихви трябва да се начисляват текущо - в най лошия случай в края на отчетния период. Как с лихвите ще свиете касата? Като ги платите ли?
Предполагам, че когато касата е била 'на червено сте вземали пари на заем - надявам се до 10 х по отделни заеми ако са в брой. За да получите адекватен отговор задайте коректно въпроса- са какъв отчетен период иде реч и от физически или юрид лица са заемите - всичко има значение

# 29
Да взети са заеми от физ.лица, в друг отчетен период, лихви текущо не съм начислявала притеснявах се, че трудно ще върна заемите, а лихвите още шяха да ме затруднят, питах сега да изплатя лихви от касата

Общи условия

Активация на акаунт