Математически турнири - 47

• 115 377
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Има, разбира се. Сега ще видим,тази г е по-особена,дано да се справят навреме.
Ама сега като каза, аз нямам график за Декември?!?...

# 76
  • София
Има, разбира се. Сега ще видим,тази г е по-особена,дано да се справят навреме.
Ама сега като каза, аз нямам график за Декември?!?...
Нормално. Първият модул свършва ноември. Все пак предлагам да пренесем дискусията оттук-нататък в правилната тема.

# 77
Добре де, само ние ли сме така: решаваме минали теми от смт, обаче голяма греда...много греши и казва, че не са решавали такива задачи в клас...каква е причината според вас? Sad

# 78
Добре де, само ние ли сме така: решаваме минали теми от смт, обаче голяма греда...много греши и казва, че не са решавали такива задачи в клас...каква е причината според вас? Sad
Ми то детето си е казало причината: не са решавали такива задачи в клас. А ако въпросът е каква е причината да не решават такива в клас - защото задачите на състезания са от извънкласен материал.

# 79
Ама то тогава как да се подготвим? Аз не мога да му помагам, нямам педагогически подход и не съм добра по математика в смисъл на последователност и начини на решаване и само бих го объркала. Освен това курсовата ръководителка забрани да им "помагаме"....май ще трябва да ходи на курс известно време и тогава на състезания...а тези, които казват, че задачите в начален клас състезания са лесни и може да се ходи без особена подготовка...как точно се справят... Sad

# 80
Сред по-лесните са Математика без граници,опитайте с тях. Иначе да,нека походи на курсове,пък тогава. Основният опит,който ние трупахме,беше 1 и 2 клас с решаване на теми от състезания, аз ги обяснявам, ако е нужно, и действаме напред.
А някои пъти се случва детето да е по-предразположено към математика, повече логично да мисли и съответно по-лесно да вървят нещата.

# 81
..а тези, които казват, че задачите в начален клас състезания са лесни и може да се ходи без особена подготовка...как точно се справят... Sad
Без подготовка не става. В смисъл, може да отиде дете, но резултатът няма да е призов. А подготовката за всяко дете е различна. Иначе задачите сами по себе си са лесни за възрастните тук, които имаме поне средно образование Simple Smile За децата стават лесни, след определен брой решени такива задачи.

# 82
Съгласна съм с всички вас. Лошото е, че детето няма желание да ходи на състезания. На курс му харесва да ходи, явно ще спрем засега със състзанията, ще продължим втори срок или в четвърти клас...аз не мога да му помагам, просто го обърквам...аз си решавам задачите по мой си начин, не както той е свикнал...

# 83
Щом не разбира някоя задача, няма нищо лошо да му я обясниш ти, пък било то и по друг начин. Тъкмо ще види няколко начина за решаване, а после може да я реши и по своя. На мен ми беше по-трудно 1ви-2ри клас да обяснявам, защото просто не ми идваха наум решенията, които са предвидени за тази възрастова група. Например вълшебните отсечки изобщо не ги знаех. Но при питане в темата за задачите винаги има някой, който знае как се решава задачата с материала за съответния клас.
За мен препоръката на учителката от курса е прекалена. Ако родителят попрегледа какво са взели, не разбирам кое му е толкова вредното да обясни няколко задачи по дадените методи. Последното става с натрупване. Ако родителят е позабравил, просто ще трябва повече време да порешава заедно с детето.
Под лесни задачи се има предвид, че все още няма толкова много материал и сложни действия, за които е нужно повече припомняне. Просто хватката е от първи клас родителят да е в час какво учат Wink

# 84
За това, че  няма желание не мога да давам мнение, но не те разбирам в аргументите ти против това ти да му обясняваш. Какво значи "ще го объркам". Или ще решите задачата или не. Синът ми много се радва когато се затрудня или сбъркам, но после заедно намираме решението и това го забавлява.
Подготовката за състезания включва тестовете от минали години и нищо друго. Резултатите са си супер без да сме максималисти. Не е ходил на курс и не се занимава допълнително освен 2-3 дни преди състезание с тестове от минали състезания
.
Стига детето да не е натоварено със свои и ваши очаквания за резултат не е проблем да се яви въпреки, че според теб не е достатъчно подготвено. А може на самото състезание да е по-старателно и да се справи много по-добре.

# 85
Лошото е, че детето няма желание да ходи на състезания.
Тогава не го записвайте на състезания.За "рутина"да си решава задачите от мин.години и като реши само, че е готово за състезания на място-тогава...

# 86
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам дали скоро има състезание по математика за 1 ви клас в Пловдив? Извинявам се, че така ви се намесвам в темата.
Би трябвало да има:
2.12.2017 Иван Салабашев
9.12.2017 Коледно математическо състезание
Още няма информация за записвания. Миналата година се проведоха в ОМГ Пловдив, но за тази не е ясно.

# 87
Коледното е в ОУ"Драган Манчов"

# 88
Интересно ми е децата ви как подреждат по трудност състезанията?

# 89
  • София
...аз не мога да му помагам, просто го обърквам...аз си решавам задачите по мой си начин, не както той е свикнал...
Чак пък да го объркаш. Даваш му друг начин на решаване. При нас често се получава. Аз и ММ обясняваме по различен начин, даже има моменти, в които аз решавам със сина ни, а ММ се включва с: "може да се реши и така....." (дава и друг начин).

Понякога и аз не се сещам за решение с материала, който са взели (напр. трудно ми беше да обяснявам без "х"), но тук има тема, в която можеш спокойно да попиташ. Peace

За състезанията: не го карай, ако не иска. Да си решава вкъщи. В един момент може сам да прояви желание.

Общи условия

Активация на акаунт