Математически турнири - 47

• 114 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някой ще може ли да ми обясни какъв е реда за олимпиадата по математика?
на листовете със задачите няма място за подробно разписване, най-много да запише отговора.
разписването на решението на черновите ли е?
или има още някакви бланки?
Simple Smile

# 661
Здравейте, да попитам някой има ли информация в кое училище в Пловдив ще се провежда математика без граници сега януари...или е още рано?
Попитайте във вашето училище първо. В нашето ще се провежда. Но предполагам, че в Драган Манчов ще има също
Кое е вашето училище?

# 662
  • Пловдив
Здравейте, да попитам някой има ли информация в кое училище в Пловдив ще се провежда математика без граници сега януари...или е още рано?
Попитайте във вашето училище първо. В нашето ще се провежда. Но предполагам, че в Драган Манчов ще има също
Кое е вашето училище?

ЧУ Дружба и УЦ Авигея приемат деца от училища, в които не се организира състезанието.

# 663
Резултати - Търговище
Първият максимален резултат за първи клас вече е  факт.

Резултати - Шумен

# 664
Много нереални резултати за първи клас в Търговище - най-ниския резултат 37 т. , горе-долу от там започват точките на първите места в по-горните класове.

# 665
някой ще може ли да ми обясни какъв е реда за олимпиадата по математика?
на листовете със задачите няма място за подробно разписване, най-много да запише отговора.
разписването на решението на черновите ли е?
или има още някакви бланки?
Simple Smile

Листата със задачите са за детето. Дори миналата година си излизаха с тях. Дават се два листа чернови и 2-3 листа белови. Листата са с печат. Задачите се описват подробно. Чернови не се преглеждат в общия случай.

# 666
  • Пловдив
И на мен това ми направи впечатление - 2-ри клас 40 т. максимален резултат.

# 667
  • София
Аз не виждам нужда от психолог заради едните състезания. Просто се спират и толкова. Това са деца 2-3 клас все пак .До 7ми имат да си изграждат психиката . Rolling Eyes Чак пък толкова ...
Това го казвам от опита с дете "наобратно" .По състезания си ходеше с кеф ,нямаше напрежение ,нямаше "топ 10" ,не гледаше класирания .Но когато си постави целта МГ ,на важните състезания в 4ти клас преди тях сънуваше задачи,не беше спокоен ,беше супер напрегнат ....пак не беше "в топ ви 10 " хахах,но даде каквото си трябваше за да е там.  Peace Нямаше супер-дупер очаквания към него от нас (няма ни един математик в семейството) ,радвахме се на 30тото му място например от 300 деца ,той ни се чудеше на акъла  hahaha, и от всяко състезание си вземаше поуките за него си. Peace

Аз пък бих се възползвала от професионален психолог не защото виждам проблем, а за да ми покаже една друга гледна точка. Мисля, че това само може да ми е от полза-да анализирам, да познавам, да помагам още по-добре на детето си. Това, което ме спира за момента е чисто финансомата страна на въпроса.

# 668
Резултати - Търговище
Първият максимален резултат за първи клас вече е  факт

Не е по темата, но и на НВО по дигитални компетентности за 10 клас, в Търговище са №1...Blush

# 669
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря, Мария. Simple Smile

# 670
Моят петокласник ме изненада с висок резултат. В 4ти клас отказа да ходи на състезания. Преди това имаше един куп медали и грамоти. Съответно спря да решава по-трудни задачи. И на това състезание уж нямаше да ходи, но учителката му по математика го накарала да се запише. Съответно, мързелът му с мързел, пак не реши нито една задача като подготовка. Хвърли един бърз поглед на темата от миналата година само.
С третокласника изрешавахме няколко теми, защото той е състезател по спортна гимнастика и е наясно, че щом иска да участва в състезание, трябва и да тренира за него. А на него такъв тип задачи изобщо не са силната му страна.
А този, който наистина има потенциал и от едно обяснение схваща всичко, не мога да го накарам да работи и да решава задачи.

# 671
За първокласниците които участват в зимния кръг на МБГ задачите ще им ги четат ли или те ще си ги четат?

# 672
За първокласниците които участват в зимния кръг на МБГ задачите ще им ги четат ли или те ще си ги четат?

Никой нищо не чете по състезания... Колкото могат се справят сами...

# 673
Резултати - Търговище
Първият максимален резултат за първи клас вече е  факт.

Доста ме съмнява това училище - 1 ОУ Христо Ботев. На мен ми се струва, че са им подсказали 10 задача, защото има и 78 точки, което означава, че детето е решило 10-та, а е сгрешило на някоя от другите... Много съмнително от цяла България точно тази задача да им е вярна само в това училище.

# 674
Бях писала на организаторите дали 10 задача не е дадена по грешка, понеже е на ниво 3 клас, а и до сега не е имало задача с такава трудност. Ето отговора:

"Задачата наистина е трудна, но все пак  е десета и се предполага да бъде решена от сравнително малко деца. Първите резултати показват, че задачата е решена от над 20 деца само от София. Ако вашето дете е срещнало затруднения само с тази задача, значи се е представило отлично.
      Д. Димитров"

И все пак смятам, че не ѝ е мястото в този тест...

Общи условия

Активация на акаунт