Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 563
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Сега четох за този хеликобактер. Звучи гадно Sad Как се открива?
Аз Тотема пих по време на втората бременност, че се бях докарала до хемоглобин 87. Много добр еми се отразиха тогава, качих хемоглобина до 97. След раждането го закрепих на 120 и мисех, че съм ОК вече.

Сега, живея в чужбина, ми изписаха някакви уж най-щадящи таблетки плюс някакви за стомаха, че едното веднага ме пита дали имам обилен цикъл или проблем със стомаха. А аз имам някакви много силни болки в стомаха понякога, особено ако прегладнея и се нахраня след това - толков аме били, че чак не мога да се изправя права Sad Но се разбрахме, че след 6 месеца ще правя контрола и ако не е добре, ще ме прати на гастроскопия.

# 76
  • Бургас
Сега четох за този хеликобактер. Звучи гадно Sad Как се открива?
С кръвни изследвания, но по-сигурно е от фецес. Гастроскопията е най-точна, но ако имаш просто гастрит и хеликобактер може да се спести. Вече ако след лечението пак имаш оплаквания - тогава. В чужбина обаче е кофти, че не можеш сам да си назначаваш изследвания и т.н. А ако лекарят ти не е читав и не може да прецени правилно не знам какво се прави... Безумно ми се струва да чакаш 6 мес, при положение, че те боли, но не знам като не си в България какви са ти вариантите за действие...

# 77
  • София
Да, тук не мога да отида просто така даже за кръвни изследвания. А иначе аз ако бях решила гастроскопия, щеше д ам епрати, ама ми идва повече сега. Хич не очаквах това с анемията, а в работа ми е ад, та предпочитам по предложения начин за сега.

# 78
  • в огледалото на живота
Припомнете ми моля магнезия с какъв интервал го пиете след хормона?
Удачно ли е приема на таблетката да е вечер?

# 79
Дори е препоръчително да е вечер защото може да има успокоително действие...от „Първопричината „

# 80
Момичета,имам нужда от помощ
Резултат за tTG.-0,2 какво означава.
Да не си пускала антитела за болестта цьолеакия / глутенова ентеропатия?

Африканчо, чак сега се включвам в темата. Гледам споменала си ме за нещо, ама пусто, изобщо не помня какво съм писала. Satisfied Ще ровя в старата тема.

catty m, аз съм пускала само кръвни тестове. Ходила съм при 3-ма гастроентеролози и тримата ми пускат кръвни.
Питала съм и за фекален тест. Единия път единият доктор ми каза, че ако имам по-дълго време продължителни болки и анемия, ще пуснем такъв, ако кръвния излезе отрицателен. При мен анемия не е имало. Болките си отшумяваха в рамките на месец, два, което е нормално за обострен хроничен гастрит, без разтеж на хеликобактер. Иначе фекален тест и чрез гастроскопия са най-достоверни, но и кръвният тест мисля е удачен за начало.
Пускаха ми ПКК+СУЕ+чернодробни Асат, Алат, липиден профил/кръвна захар+хеликобактер кръвен.
По всички показатели и най-вече ПКК се насочват какви допълнителни изследвания да се направят.
И другия доктор ми каза веднъж, че имало ли е веднъж свръхрастеж на хеликобактера, почти в 90% при последващо обостряне има отново разтеж.
Свекър ми мина през това в рамките на може би 2 години. Положителен кръвен тест за хеликобактер, след като беше с болки в стомаха и му пуснаха ПКК, чернодробни, захар. Последва лечение 2 месеца. После спря лечението в добри норми. След няколко месеца пак се разрасна бактерията, пак лечение, в болница лежа. И така се проточи много време.
Последно след дълго лечение с Мастиха, резултатите му вече 2 пъти са чисти и в норма.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 09:45 от Merelenda

# 81

За трансглутаминаза.  Поради желязо на долна граница.
Вземала съм железен препарат ,но след два месеца показателите  отново отиват на долу.

# 82
  • в огледалото на живота
Дори е препоръчително да е вечер защото може да има успокоително действие...от „Първопричината „
Благодаря за включването,Ваня!

# 83

За трансглутаминаза.  Поради желязо на долна граница.
Вземала съм железен препарат ,но след два месеца показателите  отново отиват на долу.
Би следвало да има референтни стойности за изследването. Погледни ги. Не само резултат.
Иначе взето от интернет " Нормални стойности — 0-8 U/ml  (варират спрямо различните лаборатории)"

# 84
Благодаря,Мериленда
Пише резултат - 0,2
Единици.  - AU/ml
ДГ.             - 0
ГГ               - 8
Да разбирам ли ,че всичко е наред.Вече въобще не мога да разбера какво ,,яде,, желязото

# 85
  • София
Припомнете ми моля магнезия с какъв интервал го пиете след хормона?
Удачно ли е приема на таблетката да е вечер?
Здравей! Simple Smile За магнезия интервалът е 4 часа след и 10 часа преди хормон. Вече ги има и на първа страница интервалите. Wink Действително казват, че магнезият има успокоителен ефект и е удачно да се пие вечер преди лягане. Но май зависи и от формата на магнезия. Ето това съм си запазила за различните форми: "цитрат  (леко слабително действа), глицинат (успокоява), малат (тонизира), оротат (хубава форма за сърцето). Формата оксид се усвоява много слабо (напр. при Мг.оксид  -  магнезият е 60%, с  бионаличност - 4% или, ако имаш 500мг Мг.оксид - елементарния Мг е 300, а бионаличността 12мг или твоето тяло ще усвои 12 мг магнезий)."

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 13:06 от veseto5775

# 86
Миаа, да, в норма е.
Не помня да си споделяла историята, но ако съм пропуснала, насочи ме къде да чета.
Ако не си, сподели, може някой да има сходен проблем и да даде насоки.

# 87
Пуснах си ТСХ, фТ4, ТАТ и МАТ. Стойности:

ТСХ 1.46
fT4 18,70 (реф: 12-22)
ТАТ <10 (реф. <115)
МАТ 15,23 (реф. <34)

Как е възможно симптоми на проблем с ЩЗ, завишено ТСХ през март (3,4 някъде беше), преживян жесток стрес, бърз пулс, нерви, стягане в гърдите, паник атаки, подута щитовидна жлеза и съвършени хормони? Утре съм на ендо, но съм силно озадачена. Ама силно.

# 88
  • София
OutOfNowhere, на мен ми се струва висок фт4, т.е. дозата в момента е висока - потиска функцията на ЩЖ, затова и тсх е нисичък. Тези резултати никак не са съвършени, според мен. Затова и симптомите са налице. Преди пък е било обратното - ниска доза и висок тсх (около 3-4). Т.е. дозата не е била нито тогава, нито сега "точната" (при която симптомите изчезват).

# 89
Доколкото разбирам не приема тироксин.

Общи условия

Активация на акаунт