Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 932
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Йоан Владимир,
слава Богу модата на брадатосексуалните (аз така им викам Smiley) отминава. Не мисля, че са имали и препокриване с този вид аромати, да ти кажа. Като цяло хората с нормални професии никога не са могли да ходят като хора от Каменната ера, така че целият тренд сякаш се преекспонира малко... или много, базирано на няколко актьори/модели/лайфстайл блогъри.
Не знам, ти къде си, около теб срещаш ли такива?

И на мен ми звучи подчертано дамски парфюмът и може би Walther99 иска да го подари на любима жена. Simple Smile

# 271
  • Франция
Luca Maffei за мен е безспорен гений и откакто ги открих заедно с Cecile Zarokian, ги следя много изкъсо Simple Smile
Гений,  а на всичкото отгоре и приятен за окото  Sunglasses

Не ще и дума! Cupid

# 272
  • Франция
Йоан Владимир,
слава Богу модата на брадатосексуалните (аз така им викам Smiley) отминава. Не мисля, че са имали и препокриване с този вид аромати, да ти кажа. Като цяло хората с нормални професии никога не са могли да ходят като хора от Каменната ера, така че целият тренд сякаш се преекспонира малко... или много, базирано на няколко актьори/модели/лайфстайл блогъри.
Не знам, ти къде си, около теб срещаш ли такива?
bambinnah, срещам ги непрекъснато, нали затова се терзая и сън не ме лови! Smiley Да не бъда разбрана погрешно - аз харесвам бради и мустаци, но някак си ги свързвам със съвсем друг тип мъже Simple Smile Малко по-ретро мъже, ако мога така да се изразя. Затова и съчетани с шалче в жълто и лилаво и парфюмен облак от карамел му ми причинява известен когнитивен дисонанс Satisfied Мой си проблем, де! Simple Smile

# 273
Сдобих се и с малко количество от така мечтания Tuscan Leather TF, обачеее имам подозрения, че не е съвсем истински. Пушекът, по който си припадам, си го има, всичко ок, обаче някъде в развитието леко започва да ме дразни. Пък това нещо не го забелязах при тестовете.
Tuscan Leather го реформулираха ... доста пъти , като последната реформулировка въобще не ми харесва и не бих я носил и да ми я подарят дори,а както повечето в темата знаят съм ГОЛЯМ фен на марката.
По-добре си купи La Yuqawam. Peace
Walther99, благодаря много за разяснението! Това обяснява нещата. Ще си го изпръскам, но определено не жадувам за голяма бутилка вече.

----------
Докато задавах риторичния въпрос в темата, дали да си взема Elixir des Merveilles, направо го напазарих и вече е при мен. От години ми стои в уиш листа, но все нещо друго идва на дневен ред.
Лятото го тествах пак паралелно с Водата и изборът ми падна на нея /все още я предпочитам, защото солената нотка, която обожавам, е по-изразена; просто в студеното някак замръзва върху мен, трябва му слънце и гореща кожа/.
Спомням си, че някога, когато изобщо го пробвах за първи път, един определен цитат от текст на песен на Type O Negative ми се завъртя в главата: "Her perfume smells like burning leaves"; миришеше ми точно на пушека, който се носи от току-що запалена купчина сурови есенни листа - леко остър и пикантен.
Естествено, възприятията се менят с времето, от тогава много по-хубави и автентични пушеци издишах Smiley, и вече не го намирам толкова близък с първоначалното си впечатление.
Обаче за мен не е и коледен, нито новогодишен. Тепърва ще му подреждам пъзела в главата си.

# 274
  • Пловдив
Моля за помощ! Днес в офиса влезе момиче, което ухаеше невероятно - доста силно и присъствено. Понеже имаше страшно много хора при нас успях само да я попитам на коя марка е парфюмът - каза Montale. Усетих леко кокосова нотка, направих асоциация и с коледни бисквитки, много вкусно миришеше, но мисля, че я нямаше стандартната сладост на ванилия.
Сещате ли се кой би могъл да е парфюмът? Знам, че давам твърде малко информация, но все пак някой може да се сети  Simple Smile

# 275
Пробвай с тези
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Chocolate-Greedy-2186.html - 99% това е парфюмът Cookie Cookie
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Tiare-3763.html 1%

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 22:04 от HotSince88

# 276
Аз май никога не съм се разписвала в тази тема, защото никога не съм била голям фен на парфюмите. Винаги имам по няколко, но нерядко съм ги влачила с години, защото просто не ми е било страст, даже често си сбръчквам носа, като ме лъхне на парфюм от друг човек. От година насам обаче, покрай три различни парфюма Бърбъри, които си купих от летища, лека полека взех да си променям отношението.
Напоследък съм встрастена към Angel Muse на Mugler. Пръскам го по всяко време, включително и сутрин рано, макар да осъзнавам, че не е подходящ за това време на денонощието. Този парфюм просто е направен за мен!
Тази вечер се сдобих с Decadence на Marc Jacobs. Харесва ми, макар и не колкото Muse. Лекичък малко ми идва и ще го ползвам през деня. Взех го в комплект с лосион за тяло. Преди това мирисах всичките маргаритки, еми... на маргаритки ми миришат. Sweat Smile

Нова страст на хоризонта, лоша работа!:satisfied:

Последна редакция: чт, 07 дек 2017, 23:38 от Анонимен

# 277
Здравейте.Живея в малък град.Искам коледните подаръци за сина ми - 27 г. и дъщеря ми - 24 г да са парфюми. Изчетох последните 2 теми и се обърках повече. Посъветвайте ми какво да им купя за по 100-150 лв.Благодаря и много ароматни подаръци от Дядо Коледа за всички.
Според мен подходящи парфюми за младо момиче и сходни с вкуса на дъщеря ти, които може би ще й харесат, са
https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Bright-Crystal-632.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Very-Irresistible-33.html
https://www.enzo.bg/chanel/coco-mademoiselle-toaletna-voda-za-zheni/
Ако няма къде да тестваш, вземи си най-напред мостри и след това избери парфюмите. Аз си поръчвам мострите от сайта ENZO.BG, там изборът е най-голям, но сега като погледнах, и там са се поизчерпали, е не всички.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 00:14 от Ваня Ставрева

# 278
На дъщеря ми купувам Бърбъри Спорт или Брит. На много летище ги има по 20 евро.

# 279

За него комплект Victor&Rolf Spicebomb

За нея комплект Juicy Couture Viva La Juicy

# 280
  • София
Скрит текст:
Господа Heart да ви закача малко с една глупост, върху която разсъждавам от известно време и не мога да намеря обяснение:
Абе как го съчетавате този външен вид брутален, който е толкова актуален напоследък - бради, мустаци, изобщо външен вид, който крещи "мога да уловя дивеч, да го одера и да запаля огън в гората" Simple Smile с уханията на рози, малини и крем карамел? Едно такова противоречие ми се струва и ще се пръсна, ако не попитам.
SmileyStuck Out Tongue Closed Eyes

Йоан Владимир - интересни мисли и въпроси терзаят душата ти  Grinning Но наистина има логика в питането ти  Simple Smile
Не съм от турбо фешъните, защото, когато пусна няколко седмична брада, не ми стои ослепително, както на красивите модели от рекламите  Mr. Green
Така че, не съм  горещ фен на стила "Горския идва", но ще споделя 2-3 думи.
Според мен, отговора на въпроса ти се крие в това, че много от нас мъжете, не смятаме за проблем да изберем парфюм, който не отговаря на визията  Grinning То така или иначе, в идеята за грубоват мъж в модерния град е заложена немалка доза абсурд, така че е все тая колко по-зле ще стане положението.  #Silly

Мустаците, брадите, карираните ризи и тн, не са признак на мъжественост към началото на 2018г. Това всичкото е просто мода, както всяка друга и внушението, че тя изглежда уж по-мъжествено, не означава, че реално въплащава и отразява по някакъв начин напращялата мъжка енергия.

Да се спазва някаква по-строга логика в съчетаването на парфюм и визия, означава да се направи известен компромис или със собствените предпочитания за аромати, или с фешън тенденциите в облеклото, което пък вероятно идва в повече на модерните мъже.

За мен, един Lalique Encre Noire A L`Extreme заспива на тази визуално заявена мъжественост, но съм убеден, че идеята ми няма да бъде приета радушно, особено от по-младите  Grinning

# 281
Моите синове са от този вид - с брадите. Те са големи мъже, почти по 2 метра, яки и силни, с гъсти къси поддържани бради и хипстърски прически, нещо такова. Единия носи A*Man, любимият ми Кокорико, Code Armani, обожава един мъжки ейвънски с аромат на кокос, но плътен и тежък от серията Today (изпръскал е поне 5 шишета до сега). А другият носи CK One Red Edition for Him и CK One. Нещо бледо и ефирно му дай, и то с три пръсвания. Третият е с брада тип "катинарче", той носи само Terre d'Hermes Hermès.
Не мисля, че някога са съчетавали ароматите, които ползват с визията си.

# 282
Вчера тествах  това https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Femme-D … n-Blue-47459.html. Много красива бутилка, но течността вътре много "плоска". Въобще не ми хареса, а пирамидата му е интересна във Фрагрантика. Жалко просто красива бутилка.
Свърши ми Клое едп/ има сантиментална стойност за мен, освен че го харесвам/ и пробвах Клое абсолю.
Разлика между двата не открих. Ще ги тествам паралелни,че едп е с голяма трайност върху мен.
Не ме бива да описвам като вас.....

# 283
  • Бургас
И аз го харесвам Клое едп,Абсолю също.И за мен нямат разлики почти,новият е по-тих и слаб и категорично поне при мен не прави онзи впечатляващ шлейф,който класическия прави.На въпроса какво носим през зимата,аз най-често Мон Герлен,напълно ме е обсебил,не зная какво има толкова в него обаче не мога да спра да го вдишвам дори през бутилчето,когато не съм напръскана с него. Laughing Другият,който обожавам и нося винаги е l'instant edt,вълшебен!!! Ох,Герлен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Чакам новото Кавали-https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Florence-47701.html

# 284
  • София
Днес ми се искаше нещо свежо и се офъщях доволно с Балкисчето на ТДК😁 Е, няма такава прелест, чисто и някак радостно ми мирише, чуден е просто!  За пореден път се убеждавам в някое изкривяване при мен - зимата в студа да обичам летни аромати. Лятото като го бях душнала, направо се отвратих, сега е великолепен, носи едно жизнерадостно и оптимистично настроение☀ Отново благодаря на милата ми парфюмна дружка, че го е видяла на добра ценичка Hug И ме подсети да не го изпускам😁

Общи условия

Активация на акаунт