Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 917
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Дами, чета предишната тема от декември-януари, но там повече се занимавате с равносметка за закупените аромати и бъдещи планове, а моят въпрос се отнася до предпочитаните ви вечерни аромати за зимния период.

Изобщо, какво носите през зимата? Под "зима" разбирам периода до март някъде, когато - според темата - сте/сме се открехнали на тема пролетни цветни аромати.

На кой парфюм му се носеше славата, че е "Коледа в бутилка"?

Току-що попаднах на съчетанието и беше употребено по адрес на:
https://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private- … otique-10079.html

# 241
Точно така за този е определението. Има и други обаче. Много харесвам Коледа в бутилка. Heart Eyes

# 242
Здравейте! Моля Ви дайте мнение за този парфюм: https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana- … -Femme-15335.html Много го харесах и се надявам да става за зимата, интересува ме трайността му най-вече и дали  прави хубав шлейф. Харесах и това:  https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Her-39358.html Много се колебая между двата! Помагайте моля Simple Smile

Трайността на Dolce Gabbana pour femme е целодневна, влачи дълъг шлейф и предизвиква бурни комплименти от мъже, жени и деца!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Най-много го обичам през пролетта.
Задиг също е хубав. Аз имам и двата, но първия ми харесва повече.
Въпрос на лично препочитание е, предполагам. Защо не си вземеш отливки и от двата докато решиш от кой искаш бутилка? Или направо и двата взимай, достатъчно различни са.

Пробвах новия Задиг, почти идентичен е с първия на моята кожа. И при вас ли е така?

HotSince88, добре дошъл!  Grinning

Bambinnah, понеже съм по класациите, ще ти напиша моя топ 20 за зимата:

1. Chanel Coromandel
2. Amouage Lyric
3. Guerlain Cuir Beluga
4. JhG Citizen Queen
5. JhG Calamity J.
6. Alien Essence Absolue
7. Insolence EdP
8. Black Orchid
9. Angel Eau Sucree
10. Angel Violette
11. Black Opium
12. Montale Chocolate Greedy
13. Viva La Juicy Gold
14. Pink Sugar
15. Lolita Lempicka-  и първообраза и нощните лимитки
16. Angel Passion Star - уж само бутилката е червена, но шоколада ми се струва повече. Може и да си въобразявам.
17. Mandorlo di Sicilia - коледен пазар, аромат на топли бадеми с пудра захар и аниз
18. Burberry The Beat EdP - черен чай, четвърта бутилка
19. Organza - стара любов ръжда не хваща
20. JPG Classique EdP - още една стара любов, може би първата ми парфюмна мечта.

Божее, забравих

21. Dana Tabu
22. Aramis Calligraphy Rose

Умирам за тези два! smile3544

Разбира се, нося когато каквото ми се приноси, но тези са ми постоянно присъствие от години- повторвам и потретвам. Имам и 20 любими пролетни, есенни, летни, за жеги (отделна категория) и дъждовни. Май тук всички сме така. Май имам и парфюми в съвсем специална категория- от глезотия.  Laughing Бритнитата са ми там.  Laughing

Май ще си взема Micaleff Ylang in Gold. Колкото повече го пробвам, толкова повече ми харесва. Но имам време да го мисля още....
Изискан е, няма я пластмасовостта на Hanae Mori. Нося втория с удоволствие, но първия с класи над него. Въпреки че има прилики с Кашмир, Иланг не навява спомени за 90те години.
Кокосът в него е приказен, може би най-добрия кокос в парфюм, който се е проявил на моята кожа, или поне го усещам. Имам достатъчно количество за празниците, няма нужда да бързам...

За много хора от нашата тема помня, че Коледа в бутилка е Elixir de Merveilles, но на мен там не ми понасят боровете и амбрата.

За мен Коледа е канела, ванилия, тамян, сладкиши, шоколад и лакрица.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 20:34 от Deziderata

# 243
Уааа, Дезирата, страшно ти благодаря за отделеното време, ще ги разгледам!

Аз си имам един уърд документ, в който съм се опитала да организирам препоръки от темата по категории, така че ще се радвам да споделиш твоите 20 "пролетни, есенни, летни, за жеги (отделна категория)". Може и на лично, ако предпочиташ. Ако ги имаш готови, де, да не ти отнемам много време - сбито и накратко или надълго и нашироко със съчинения за всеки - както ти е на сърце *гушкаво емотиконче*

unterdenlinden, благодаря и на теб, сякаш точно уютен зимен аромат ми трябва, но не твърде сладък, често съм с главоболие заради синузита зимата и не ми се иска да го дразня допълнително.
Имам и дървесни за тестване, да видим дали ще ми допаднат през този сезон.

Искаше ми се да попитам и парфюмно ориентираните - как различавате отделните нотки? Има ли как това да се тренира? Смятам, че обонянието е едно от силно развитите ми усещания, но постовете на Ковачева ме карат да се съмнявам, хаха.
Как различавате дали сладостта идва от мед или от лакриц, как различате боровинка от малина и т.н., и т.н. Има ли къде да прочета коя нотка как се очаква да се отрази върху парфюма? Въобще, става ли с четене или е талант? Grinning
Малко ми е странен въпросът, но дано някой да може да сподели нещо интересно.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 18:07 от bambinnah

# 244
Здравейте! Моля Ви дайте мнение за този парфюм: https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana- … -Femme-15335.html Много го харесах и се надявам да става за зимата, интересува ме трайността му най-вече и дали  прави хубав шлейф. Харесах и това:  https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Her-39358.html Много се колебая между двата! Помагайте моля Simple Smile

Трайността на Dolce Gabbana pour femme е целодневна, влачи дълъг шлейф и предизвиква бурни комплименти от мъже, жени и деца!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Най-много го обичам през пролетта.
Задиг също е хубав. Аз имам и двата, но първия ми харесва повече.
Въпрос на лично препочитание е, предполагам. Защо не си вземеш отливки и от двата докато решиш от кой искаш бутилка? Или направо и двата взимай, достатъчно различни са.

Много ти благодаря за отговора!  Надявам се да успея да намеря отливки и от двата, но първият ми харесва повече. Пробвах и Интенз версията му, но не ми допадна, не е лоша, но Pour femme e   по-хубав. Относно двата Задига и при мен са доста идентични.

# 245
Как сме парфюмни дружки?  Mr. Green
Гледам и нови попълнения в темата има  Peace

Реформулиран и  разводнен

Цялата линия La Collection Privée мина през това.
Моят любимец Gris Montaigne вече е само Gris. Sad

Oud Ispahan винтидж версията,която аз имам е с чудовищни трайност и сиаж, и при прекаляване може на мен да ми се догади , а го харесвам МНОГО . Моментната версия въобще не е нещо леко и ефирно , а точно обратното...ако някой е останал с грешно впечатление от думите ми.Просто сравнен с оригинала е разводнен , но пак си траен.Зависи кой какво търси и кой какво харесва-ако някой е свикнал с винтиджа новата версия ВЕДНАГА ще усети,че е по-разводнена , но ако е някой , който тепърва се запознава с парфюма има голям шанс новата да се хареса повече.
Fеve Dеlicieuse  има спорове дали и той е реформулиран-някой казват,че е е,но други,че не е.Моята версия е от 2015-та като излезе,но не знам сега как е-не съм пробвал наскоро купен,а и хората около мен които го имат всички са им от 2015-та и пролетта на 2016-та.

Онзи ден купих на половинката Валентино Умо Интерес, от който мисля да си крада от време на време, защото кожата ми така го опитомява, че след 30-40 Мин.  носене никой не ми вярва, че това е мъжки парфюм.

Valentino Uomo Intense си е 100% унисекс по днешните стандарти,а ако беше изкаран преди 15-на години щеше да е само дамски.За много мъже особено от по-старата парфюмна школа той и предшествениците му въобще не са мъжки парфюми дори.Доста жени около мен го носят, и то са си го купили за себе си,като от 2 от тях съм чувал "Много го харесвам,но за себе си-не искам обаче мъжа до мен да мирише по такъв начин". Peace

Някой ме попита дали Герлен са пуснали мини варианти на Ексклузивната им колекция.
Не знам кои точно минита се предлагат, но видях, че има различни парфюми по 15 мл., с пулверизатори.

Извинявам се за предния си пост, явно нещо съм нарушила, щом е изтрит.  Peace

Освен малки има и пуснати юбилейни ГИГАНТСКИ 1 литър,ако не и повече супер луксозни юбилейни издания на Shalimar и ... забравих кой друг имаше  Blush
Минах с приятел , който има право на прилична отстъпка като LVMH служител , за да пробвам пак LUI , но се отказах...хем МНОГО  го харесвам .Дори с отстъпката са много пари - ценово за мен поне е СУПЕР надценен , а и оставам с впечатление,че им е провал-прекарахме общо около 2.5 часа в бутика (на 2 пъти) и за цялото това време никой един клиент не пита за него , или да го пробва , а очакванията бяха за някакъв бум...
За сметка на това човек пред мен си купи огромната бутилка Shalimar  Rolling Eyes
За феновете ... и хейтерите на парфюма намерих снимка на гиганта

И двете ползват само по един парфюм, докато не го изпръскат. Едната го ползва втора година вече... Rolling Eyes Защо пиша това? Защото и едната, и другата казват: ми аз не го усещам...

Нормално да не го усещат - olfactory fatigue ...

От Армани Приве колекцията кой според вас е най-забележителният аромат?

Това е като да питаш "На коктейла в събота кой ще е най-забележителния мъж?"  Simple Smile Как да ти отговоря освен "Ще има 33-ма-ти си избери"  - не знам какъв тип мъже харесваш ...

Rose d'Arabie и Myrrhe Impеriale са 2-та  най-популярни и продавани , но това може нищо да не значи за теб,защото знам ли дали ще ги харесаш.
На мен лично както не веднъж съм споделял СУПЕР любим ми е

събирам идеи за сравнително бюджетни парфюми за тийнейджърка, която харесва основно топли мъжки аромати
последовател на врачанската школа е и не мога да й смогна  Crazy
обожава: The One Collector For Men Dolce&Gabbana for men, B*Men Mugler, Noir Exquis L`Artisan Parfumeur, Le Baiser Du Dragon Cartier, John Galliano edp
не много харесва и не иска да носи: Leather Essence Ferrari и Avant Garde Lanvin for men
имам какво да й предложа от моите, но с тези неуморни пръсти, предпочитам нещо по-евтино  Crossing Arms

Сещам се за ... поне 20 неща на прима-виста, които са макс 80-90 лева , но защо не и вземеш Intense Cafe , който е на промоция в Енцо сега ,или някой друг Montale ? Хем ще има плътен аромат с много добър сиаж,хем няма да има никой с такъв около нея,хем в крайна сметка ще спестиш в дългосрочен план пари.Ок ще дадеш малко повече от предвидените 70-80-90 лева , но за около 120 лева ще вземеш 100-ца,която ще и изкара доста повече ,от колкото 2 други 100-ци.Явно малката търси присъственост и сиаж и затова се олива - с Intense Cafe врачанската школа...малко трудно.

Бубс, този познавате ли го  https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Daarej-19688.html ?
Много добър парфюм е за мен,големият ми син е изпръскал 2 бутилки,а и на мен ми се е случвало да посягам към него. В ензо се продава на добра цена,въпреки че сега гледам че е завишена от преди.

Отлично и евтино копие на от много години спряната класика V pour Homme на Valentino .И аз си го купих наскоро. Peace

Къде се намира Midnight in Paris на добра цена  Embarassed?

Бубс, моето предложение е парфюм на Зара. Бюджетни са и има много прилични аромати. Ако Leather Essence Ferrari  не е харесван по причина различна от наличието на кожа, може да пробва Gourmand Leather Zara for men. Кожата е съвсем поносима, а в базата лично на мен ми прилича на Диор Ом  Rolling Eyes просто прекрасен. С повече късмет може да намерите и 150 мл. бутилка, която се продава на цената на 50мл /т.е. 35,90 - поне аз за толкова я купих преди десетина дена./

А какво би казала девойката за Dolcelisir L`Erbolario?

За EDP или EDT питаш? Парфюмната версия ... забрави-спяна е от около 2 години и цените са СУПЕР високи в момента.
Gourmand Leather за парите си е ... ок , но МНОГО - по добре е да се вземе оригинала , който копира.Тестер си взех миналата седмица на Ultra Male за 70 лева 100-ца,че са ми останали около 20мл.
Dolcelisir също е добра идея , като дори ако беше в бутилка на дизайнерски бранд щеше да струва поне 2-но.

Здравейте,
Ще се радвам да чуя какъв би бил вашият избор на парфюм за подарък , ако трябва да избирате между Thierry Mugler A*Men и Pure Havane

Защо точно между 2-та? За какъв човек го търсиш,той какви неща харесва и само 1-2 парфюми ли ползва ?

Най-добри лятни аромати Нишови 2017:
1. Gallagher - Amongst Waves

Amongst Waves е перфектен за лятото,но не е за сляпа покупка. Gallagher е  инди бранд , а не ниш , като Daniel Gallagher както повечето хитови в последно време парфюмери е самоук , но е голям талант със собствен стил. Пробвал съм почти всичко като съм купувал Bergamust за подарък , като всички бяха в още в дебелите ниски шишета от типа .Новата презентация е на съвсем друго ниво.
За съжаление спря официално няколко много харесвани от мен неща,които бях решил да си купя и точно вчера му писах да видя мога ли да ги купя,или не.

Pure Malt от цялата серия е най-малко за покупка на сляпо.Алкохолната нотка на някои кожи е доста силна , а и ако човека си ползва 1-2 парфюма за...всичко - не е добра идея.За излизане,клуб е чудесен,но не и за офис среда и евентуални бизнес срещи.

Тези дни успях да пробвам някои аромати, до които обикновено достъпът ми е малко по-труден:

https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Black-Phantom-43632.html - ммм, може би, ако бях на вълна гурме аромати, този щеше да ми отвее главата, но в случая не успя. С такова заглавие и такава презентация, си представям нещо далеч по-дарк, по-притоворечиво... а той е просто вкусен. В никакъв случай лош, но не бих изсипала една чанта пари за подобен аромат.

Пробвах и две от Орхидеите на ТФ, които не бях - Velvet и Soleil - не, благодаря. Ще си остана с Черната завинаги.
Особено едната беше ужасна - такава зла тубероза ме полази, че нямах търпение да изхвърля блотера.

Сдобих се и с малко количество от така мечтания Tuscan Leather TF, обачеее имам подозрения, че не е съвсем истински. Пушекът, по който си припадам, си го има, всичко ок, обаче някъде в развитието леко започва да ме дразни. Пък това нещо не го забелязах при тестовете.

Предполагам знаеш , че маш доста варианти да си купиш Black Phantom и не ти трябва да не изсипваш чанта с пари.Tuscan Leather го реформулираха ... доста пъти , като последната реформулировка въобще не ми харесва и не бих я носил и да ми я подарят дори,а както повечето в темата знаят съм ГОЛЯМ фен на марката.
По-добре си купи La Yuqawam. Peace

Не греши! Не купувайте от този сайт каквото и да е.

+1

дами, благодаря за препоръките от предишните страници! Flowers Hibiscus
+2

Lolita Lempicka Au Masculin - https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempi … Masculin-458.html
За този парфюм много е говорено и аз едва ли мога да допълня нещо ново - само суперлативи от мен!

Joop! Homme Wild Joop! - https://www.fragrantica.com/perfume/Joop-/Joop-Homme-Wild-15945.html
Този е доста подценяван и непознат вариант, но за ме не приказка! Доста различен от оригинала - по-мек, фин и модерен. Ползвам го с голямо удоволствие и забелязвам, че на жена ми винаги го харесва и отбелязва.

Отличен вариант е един безкрайно любим парфюм - Mercedes-Benz Black Leather by Honorine Blanc - https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Black-Leather- … -Blanc-30977.html - върху моята кожа е направо приказка - много богат, с дъъъъъълго и интересно развитие. Това е парфюм с потенциал, който едва наскоро започнаха да забелязват по чуждите форуми.  Wink Феновете на Van Cleef & Arpels Midnight in Paris Eau de Parfum мисля ще го одобрят.

Ако намериш на добра цена, мисля че си заслужава и Uomo Salvatore Ferragamo - https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Uomo-Sal … ragamo-39466.html, както и Givenchy Pi - https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Pi-39.html.

Два чудесни парфюма, които могат да бъдат и унисекс без проблем.

Добри идеи , но Au Masculin аз си го харесвам доста и на моята кожа седи супер,като ми носи комплименти, но си е противоречив аромат и СИЛНО препоръчвам да не се купува на сляпо.Има ГОЛЯМО количество анасон и лакриц  - 2 нотки, които определено не са за всеки.
Uomo във физически магазин може да се пробва май само във ... има един доста стар честно казано парфюмен магазин като се тръгне от "Аптека" в посока "Раковски"  от ляво .Намираше се до скоро много евтин тестер дори.
Pi след реформулировката е супер жалка картинка и не е за някой,който търси добра трайност и сиаж.Носенето на атомайзър е задължително,защото трябва да се пръска на ново ... няколко пъти,ако трябва да изкара цял ден.Оригинална беше друга бира...

Бубс, и от мен още един глас за Au Masculin! Страхотен, най-близък до тийнейджърските парфюмни размисли и страсти. Така го виждам. Wink

ПП Извинявай, но забравих да спомена CK One Shock For Him Calvin Klein. Уникален, любим на моите синковци! А и цената му е чудесна! Heart Eyes

Всеки има право да си носи каквото и когато си харесва,но поне според мен Au Masculin .... въобще не е тийн парфюм ...

CK One Shock е добра идея и беше един от нещата,които ми дойдоха на прима-виста като идеи. Peace

Дами, влизам с молба за насока. Трябва да купя подарък парфюм за 12- годишна девойка. Момичето е стилно, елегантно, далеч от кифленското, характерно за момичетата на тази възраст в наши дни. Тъмнокоса и тъмноока, с много светла и бяла кожа. Преди с удоволствие е ползвала Уellow diamond и Davidoff Cool Water Night Dive. Не зная доколко детайлите, които съм дала са достатъчни, но нямам много време да търся, както поне някаква начална насока би ми била от изключително голяма помощ.

Защо не пробваш по-прагматичният начин и да си пробва момичето нещо в някоя голяма верига? Дизайнер,ниш ,милилитри? Бюджет?

Какво мислите за наградите на Фрагрантика и крайните резултати? https://www.fragrantica.com/awards/

Ако не беше дал линка нямаше да погледна сам този тип "класации" .Пристрастност , злоба и чудовищна некомпетентност.В best-discontinued-fragrance-for-men-bring-it-back смеха е пълен ... дори не е смях-трагедия.Сумати глупаци са гласували да върнат парфюми,които или вече са върнати,или никога не са били спирани.В Първите 20-на няма и 1/3 от тези,които реално трябва да влязат в тази категория...

Твърдо нье за първото място! Започвам от 5-тицата аз и надолу са така.
https://www.fragrantica.com/awards/category/best-fragrance-of-all-times-for-men

Харесван или не Dior Homme Intense си е икона в парфюмерията,а да не говорим колко други марки "повлякоха крак" след него.Лично аз първата 4-ка 1/2 и 4 са ми много противни всички  Dior Homme Intense,Terre d'Hermes и Fahrenheit ,но до един са емблематични и не ме учудва грам,че толкова хора са гласували за тях.

Току-що попаднах на съчетанието и беше употребено по адрес на:
https://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private- … otique-10079.html

Un Crime Exotique е много любим мой парфюм,който обаче му създават изкуствен ексклузивитет , като го пускат за някакви много кратки периоди , или за специални събития т.е. не можеш да си го купиш когато пискаш,което е доста дразнещо.

Искаше ми се да попитам и парфюмно ориентираните - как различавате отделните нотки? Има ли как това да се тренира? Смятам, че обонянието е едно от силно развитите ми усещания, но постовете на Ковачева ме карат да се съмнявам, хаха. Тя просто възприема света под формата на аромати. Познава прясно налята бетонна плоча, зрелите ягоди, готови за бране - да кажем, че тези са лесни. Но как различавате дали сладостта идва от мед или от лакриц, как различате боровинка от малина и т.н., и т.н. Има ли къде да прочета коя нотка как се очаква да се отрази върху парфюма? Въобще, става ли с четене или е талант? Grinning
Малко ми е странен въпросът, но дано някой да може да сподели нещо интересно.

Да може да се тренира носа до определени граници обаче.Купуваш си хубави етерични масла ,също популярни синтетики,заготовки и блендове...ако вече ти се задълбава.Можеш да си тренираш носа така да разпознаваш по-добре нотките,но си има и много НО-та .Трябва да прецениш и колко добро ти е обонянието,колко бързо ти се "задръстват" рецепторите ,или с думи макс прости примерно колко комплексни парфюма можеш да пробваш подред преди всичко да ти се смеси и да ти трябва кафе...това също се тренира до някаква степен ... супер дълга тема.Отнема време и е интересно да си миксираш сам на аматьорско ниво парфюми,но при задълбаването има опасност да осъзнаеш , че естествени съставки дори в супер скъпи нишови парфюми има точно толкова , колкото и истинско месо в пакетчетата кайма от 1 лев  smile3532

Таа следващата ми топ 10 класация за 2017-та е Топ 10 на евтините парфюми,които открих/преоткрих през 2017-та. , като ще гледам утре да напиша по 1-2 изречения за всеки,с уточнението,че аз съм ги купил/намерил евтино , а не че ритейл цената задължително е евтина.Не са подредени задължително по степен,на която ги харесвам.

10.

9.
8.
7.
6.
5.
4.
3.
2.
1.

Парфюм за деня беше

Парфюм за вечерта беше

# 246

събирам идеи за сравнително бюджетни парфюми за тийнейджърка, която харесва основно топли мъжки аромати
последовател на врачанската школа е и не мога да й смогна  Crazy
обожава: The One Collector For Men Dolce&Gabbana for men, B*Men Mugler, Noir Exquis L`Artisan Parfumeur, Le Baiser Du Dragon Cartier, John Galliano edp
не много харесва и не иска да носи: Leather Essence Ferrari и Avant Garde Lanvin for men
имам какво да й предложа от моите, но с тези неуморни пръсти, предпочитам нещо по-евтино  Crossing Arms

Сещам се за ... поне 20 неща на прима-виста, които са макс 80-90 лева , но защо не и вземеш Intense Cafe , който е на промоция в Енцо сега ,или някой друг Montale ? Хем ще има плътен аромат с много добър сиаж,хем няма да има никой с такъв около нея,хем в крайна сметка ще спестиш в дългосрочен план пари.Ок ще дадеш малко повече от предвидените 70-80-90 лева , но за около 120 лева ще вземеш 100-ца,която ще и изкара доста повече ,от колкото 2 други 100-ци.Явно малката търси присъственост и сиаж и затова се олива - с Intense Cafe врачанската школа...малко трудно.

Няма да проработи.
Много хора, особено тийновете, не си напасват броя пръскания според интензитета на парфюма, а пръскат обичайния брой пъти на обичайните места. Отчитат, че е по-силен, ама собственият нос нали се насища по-бързо от чуждия и така при тях си изветрява, но околните се издушават. И следващия път пак така.

Бубанка, не си го причинявай. Хубава е идеята на теория, на практика няма да мине. На сестра ми, като се видя, че е виден последовател на врачанската школа, й се подари Бърбъри Спорт, което много улесни положението. Но като настроение ми се струва, че е доста далече от това, което дъщеря ти харесва. И май не мога да помогна с аромат.
Сещам се за ароматите на Мерцедес, доста ги хвалят, цените в Ензо са доста добри.
Примерно:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … -Black-46797.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Le-Parfum-30710.html

Даже и тестери продават, като това е другата опция да поспестиш пари, ако все пак се спрете на дизайнерски парфюм. Ако си от Пловдив, мога с абсолютна увереност в оригиналност да препоръчам магазин, в който има доста добър избор и продават тестери.

# 247
  • София
Добри идеи , но Au Masculin аз си го харесвам доста и на моята кожа седи супер,като ми носи комплименти, но си е противоречив аромат и СИЛНО препоръчвам да не се купува на сляпо.Има ГОЛЯМО количество анасон и лакриц  - 2 нотки, които определено не са за всеки.
Uomo във физически магазин може да се пробва май само във ... има един доста стар честно казано парфюмен магазин като се тръгне от "Аптека" в посока "Раковски"  от ляво .Намираше се до скоро много евтин тестер дори.
Pi след реформулировката е супер жалка картинка и не е за някой,който търси добра трайност и сиаж.Носенето на атомайзър е задължително,защото трябва да се пръска на ново ... няколко пъти,ако трябва да изкара цял ден.Оригинална беше друга бира...

WaltherP99 - за мен, Au Masculin към навечерието на 2018г не е рисков парфюм, особено пък за жени с вкус в тази посока, а и какво толкова, ако не оправдае очакванията на 100%? Праз голям  Grinning Всеки е минавал през това да опитва, да харесва частично. Специално Au Masculin си заслужава познанството, защото малко или много е уникален парфюм, достъпен и най-важното, има потенциал да й стане любим, както на много мъже и жени по света.

Колкото до Salvatore Ferragamo Uomo - има го за тест в Сефора - Парадайз МОЛ в София. Там преди време съм го виждал със сигурност. Мисля, че и към момента го има.

За Живанши Пи -  доволен съм от версията, която имам - носи си духа на първите формулировки/за мен де/, траен ми е. Нямам оплаквания още повече, 2 колежки от офиса се влюбиха в него, след като го усетиха от мен при влизане в стаята им.

Бубанка, сетих се за още една чудесна идея, която ме подсеща и подритва по кокалчетата, защо продължавам да не си го взимам, при все че го намирам за фантастичен парфюм  bash Верно съм за бой.
Versace Man Versace - https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Man-643.html

Много хармоничен, топъл, амброво-ароматен, объл, мек и уютен. Идеален за есен-зима.

Между другото, в Дъглас Сердика/София/ е зареден новия мъжки Valentino Uomo Noir Absolu

Скрит текст:

https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-Noi … Absolu-46419.html

Смятам, че за хората с по-арт, по-различен и специфичен вкус, независимо мъже или жени, ще представлява интерес  Wink Нищо общо няма с предишните версии.

# 248
  • Франция
Няма да проработи.
Много хора, особено тийновете, не си напасват броя пръскания според интензитета на парфюма, а пръскат обичайния брой пъти на обичайните места. Отчитат, че е по-силен, ама собственият нос нали се насища по-бързо от чуждия и така при тях си изветрява, но околните се издушават. И следващия път пак така.
+1
А пък конкретно Intense Cafe е от парфюмите, които аз не съм в състояние да понеса и с едно пръсване. Един от малкото, за които съм си направила труда да dislike-на във Фрагрантика, супер агресивен аромат.
Според мен парфюмите на Zara и L'Elbolario, които са ти предложили, си заслужават обмисляне.

Моите любими зимни вечерни аромати: Cuir Beluga Guerlain; Portrait of a Lady Frederic Malle; Rose Oud By Kilian; Ambre Narguile Hermès; Confetto Profumum Roma. И други Simple Smile

# 249
Може и да е малко късно за моята класация, предвид , че темата е вече на 17-та страница  Simple Smile
Като цяло годината ми по-скоро беше парфюмно тиха , много малко неща придобих и въобще като цяло с малко неща се запознах, но да си кажа че на мен тази година от мейнстрийм предложенията, най -много ми харесаха Mon Guerlain(явно се очертава всеобщ любимец), Bottega Veneta eau de velours  и  Eau de Merveilles Blue.  От  нишовите почти всичко което харесах, всъщност всичко с изключение на един аромат,  е излязло в предишни години.  Най- ме впечатлиха:  Noir de noir на Tom Ford, Naomi Goodsir Cuir  Velours(само в топло време), две неща на Une nuit a bali -Suma Oriental  и белоцветния  Fleur de Fleurs (който лятото е приказка просто ) Heart Eyes
Да си призная, като пробвах Cuir Velours зимата, разбрах какво имаха предвид Kovatcheva  и WaltherP99,  че е чист унисекс- кожата е много по -изявена и се задържа много дълго време,  за разлика от лятото когато утихваще за минути.  Все така е много хубав и напролет живот и здраве и на него ще му дойде ред! В този ред на мисли пробвах най-накрая вчера Naomi Goodsir Or du  seral  и Atkinsons Pirates Grand reserve. Първия мислех, че ще го харесам много, обаче  не-никаква химия  не ни се получи. Незнам от меда ли, от тютюна ли, от плодовете или от комбинацията, но  на кожата ми излиза някаква кисела нота. За сметка  на това Atkinsons-а е много , много мой.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Страхотно какао, много ми е балансиран, много плавно  променящ се парфюм.   От  леко нагарчащо  прашно какао, да не кажа че усещането ми беше за велурена нотка(която я няма в пирамидата),  накрая вече какаото беше подсладено с ром. За моя радост,  първите четири-пет часа  аромата  си беше доста осезаем, чак след това утихна по-близо до кожата . Въобще една любов се получи между нас не е истина.   Sunglasses Heart Eyes
Другите неща , който пробвах , бяха новите на Jacques Fath  Les Frivoletes и Rosso Epicureo  и Blueberry Musk -Shaye & Blue. И от трите впечатленията ми са положителни. Не че са нещо Уау- просто добре направени и много лесно носими парфюми, всесезонни, една идея повече пролетно летни. Blueberry Musk ужасно много ми прилича на нещо и не мога да се сетя на какво  ThinkingRosso Epicureo, незнам защо така се казва, аз поне отчетлива роза не усещам, по-скоро е плодово -цветен(не компотен,)но  е изключително осезаем. Последно да споделя, че пробвах и Cacao Azteque Perris Monte Carlo. На почитателите на белоцветни парфюми предполагам, че ще им хареса, много е нежен, направо ми мирише на пролет, а туберозата се усеща само в началото, като не изпъква и непревзема композицията. Единственото ми оплакване е че какао не усетих Simple Smile

# 250
  • Тополовград
Здравейте.Живея в малък град.Искам коледните подаръци за сина ми - 27 г. и дъщеря ми - 24 г да са парфюми. Изчетох последните 2 теми и се обърках повече. Посъветвайте ми какво да им купя за по 100-150 лв.Благодаря и много ароматни подаръци от Дядо Коледа за всички.

# 251
Здравейте, без да кажете какво носят децата Ви, е много трудно да се препоръча аромат само по възраст и бюджет.
Ако не комуникирате често на тази тема, за да имате поне насоки от типа на "харесвам ориенталски аромати" и "точно в момента си търся парфюм за офиса", си е направо изстрел в тъмното и ще купите аромат, който Вие смятате, че ще им отива, но няма да е техният.
Защо не отидете с тях в парфюмерията, за да си изберат? Вместо да се чудите и притеснявате дали ще им допадне, може цяло семейно преживяване да се организира. Тествате по няколко парфюма на картончета, на кожа пръскате най-обещаващите, отивате на кафе или на вечеря, преценяте как се развиват, говорите си за асоциации, те ще си дадат съвет един на друг и накрая ще купите. Ще им остане не просто хубав и ползваем парфюм, но и приятен спомен.

Въпрос за нотка, опитвам се да се ориентирам: Имам мостра от https://www.fragrantica.com/perfume/Joop-/Joop-Homme-1251.html. На какво ви мирише? Хелиотроп и лавандула е кажи-речи едно също, нали? Съдя по "the characteristic comforting scent of heliotrope has been proven to induce feelings of relaxation and comfort, a pampering atmosphere...", същото пишат за лавандулата. На мен този парфюм ми мирише на едно нещо, и то е именно лавандула, която не понасям и едвам изтрайвам дори под формата на вода. Безумно силна, промъкваща се в душа и мозък, задушаваща всичко останало. Абсолютно нищо друго не усещам, никакви цитруси, никакви цветя, лавандула от първия миг. В базата леко се разрежда и усещам ванилията, но продължава да е водещ аромат със сигурност. След обилно измиване със сапун продължавам да го усещам, разбира се, базата вече е приятна, за мен е мъжка, но вече съм толкова натровена от лавандулата, че не ми допада.
Само искам да си сверя часовника за хелиотропа като нотка.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 21:02 от bambinnah

# 252
  • Велико Търново
Аз не съм от много малък град, но въпреки това имаме само 2 по-читави парфюмерии, откъдето мога да взема някои парфюми, споменавани в темата/за повечето - абсурд/.
Та, ако жената е от още по-малко населено място, където има 5 марки на кръст, я разбирам, че иска да зарадва децата с нещо по-интересно.
Разбира се, обаче, без да знаем какви са техните евентуални вкусове, няма как да направим адекватни предложения bouquet

# 253

Въпрос за нотка, опитвам се да се ориентирам: Имам мостра от https://www.fragrantica.com/perfume/Joop-/Joop-Homme-1251.html. На какво ви мирише? Хелиотроп и лавандула е кажи-речи едно също, нали? Съдя по "the characteristic comforting scent of heliotrope has been proven to induce feelings of relaxation and comfort, a pampering atmosphere...", същото пишат за лавандулата. На мен този парфюм ми мирише на едно нещо, и то е именно лавандула, която не понасям и едвам изтрайвам под формата на вода. Безумно силна, промъкваща се в душа и мозък, задушаваща всичко останало. Абсолютно нищо друго не усещам, никакви цитруси, никакви цветя, лавандула от първия миг. В базата леко се разрежда и усещам ванилията, но продължава да е водещ аромат със сигурност.
Само искам да си сверя часовника.

За мен хелиотропа и лавандулата са много различни.Възможно е комбинацията от съставки да ти носи такива асоциации:v:

# 254
На кой парфюм му се носеше славата, че е "Коледа в бутилка"?
Коледи в бутилки сигурно има много. На мен подобно усещане ми носи Serge Lutens Five O`Clock Au Gingembre - джинджифилови сладки, чай, канела и други вкусотии усещам, които асоциирам с това време на годината. Нищо че идеята на създателя на парфюма е по-скоро да пресъздаде пиенето на чай в 5 часа следобед в Бъкингамския дворец и няма нищо общо с Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт