Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 947
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Дами, не мога да споделя с вас впечатленията си от един аромат, с който наскоро се сдобих и ме радва изключително много, а именно Fantasia на Anna Sui. За съжаление мисля, че ми липсва дар-слово, за да го опиша подобаващо.

Бутилката е истинско бижу и да си призная, исках парфюма без значение какъв е сокът вътре.  Blush

Мога обаче само да се радвам, че и съдържанието е съвсем по мой вкус.
Ароматът всъщност е доста унисекс, може би даже прекалено мъжки, за да е дамски, и прекалено дамски, за да е мъжки. Но пък на мен ми харесва точно това. Напомня ми на нещо много познато и близко, но не мога точно да определя на какво. Свеж и подходящ за ежедневието, но същевременно изключително траен и усещащ се. За мен най-осезаемите нотки са цитрус и кипарс, приятно обвързани от ненатрапчивата сладост на малината. А един розов пипер държи другите под контрол. Най-доволна съм, че се хареса на мъжа ми, защото на него рядко му прави впечателние някой от парфюмите ми. 

# 211
L`Erbolario Indaco - много секси пачулено-какаов аромат, с плътен, вечерен и изкусителен привкус! Намирам го за изключително любопитен и успешен. Браво на L`Erbolario!
Подкрепям.  Hug
Взех си 10 мл. супер изненадващо от първо помирисване и ми носи много комплименти. Много плътен парфюм, чудесно какао и най-вече много се радвам, че има 10 мл бутилка, за малко пари, изглеждаща много добре.
Голямо попадение е за почитателите на пачули-какао. Линията за тяло е просто чудесна също. Има страхотен комплект за подарък с синьо - лилав, кадифен несесер. Душ гелът също заслужава специално внимание, защото е много хубав продукт и изпълва цялата баня с аромат.
А кремът за тяло на другата нова линия Люляк е произведение на изкуството. В голяма кадифена кутия, която става за бижута и вътре е в голяма вече пластмасова кутия. От него също има 10 мл. и му се чудя, но има прилики с други парфюми и засега не съм се решила. Оприличават го с Извънземното, но за мен не е тази прилика. На някакви други смесени аромати идва на кожата ми.
Задължителни са за проби според мен, защото са интересни.

# 212
  • София
bubanka - за нищо  Hug

densi - радвам се да прочета, че и на теб ти е допаднал Indaco, стои ти добре, че и комплименти ти носи  bouquet

Забравих да взема отношение по това питане:

Здравейте,
Ще се радвам да чуя какъв би бил вашият избор на парфюм за подарък , ако трябва да избирате между Thierry Mugler A*Men и Pure Havane

Ако само между тези два трябва да се избере, при това за подарък, подкрепям HotSince88 в избора му за Pure Malt. Причината е, че последния е по-мек и приемлив още от самото начало, докато оригиналната звезда, макар и легендарна, и любима, има своите ръбове, особено докато се наместят нотките. Ако приемаш съвет за нещо друго от линията, аз бих се спрял на Pure Tonka - изключително силна версия! Приказна лавандула, секси топла тонка, отново много кафе и ванилия. Към момента ми е фаворит, при все че наскоро се сдобих и с Pure Coffee.

HotSince88 - добре дошъл в темата  cheers Идеите в класацията ти подсказват, че имаш силен интерес и актуални впечатления от нови парфюми. Вярвам, че дамите ще се радват на ново мъжко попълнение в темата  Simple Smile

# 213
bubanka - за нищо  Hug

densi - радвам се да прочета, че и на теб ти е допаднал Indaco, стои ти добре, че и комплименти ти носи  bouquet

Забравих да взема отношение по това питане:

Здравейте,
Ще се радвам да чуя какъв би бил вашият избор на парфюм за подарък , ако трябва да избирате между Thierry Mugler A*Men и Pure Havane

Ако само между тези два трябва да се избере, при това за подарък, подкрепям HotSince88 в избора му за Pure Malt. Причината е, че последния е по-мек и приемлив още от самото начало, докато оригиналната звезда, макар и легендарна, и любима, има своите ръбове, особено докато се наместят нотките. Ако приемаш съвет за нещо друго от линията, аз бих се спрял на Pure Tonka - изключително силна версия! Приказна лавандула, секси топла тонка, отново много кафе и ванилия. Към момента ми е фаворит, при все че наскоро се сдобих и с Pure Coffee.

HotSince88 - добре дошъл в темата  cheers Идеите в класацията ти подсказват, че имаш силен интерес и актуални впечатления от нови парфюми. Вярвам, че дамите ще се радват на ново мъжко попълнение в темата  Simple Smile

Благодаря Wink Ще помагам с каквото мога и ще обменяме мнения 💐🌸

# 214
Здравейте, мисля да си купя тестер от testerbg.com.  Някой доволен (или недоволен) от този сайт?

# 215
за посочения сайт има няколко поста на последните страници и цяла тема за сайтовете по принцип:
Изпитани сайтове за парфюми - 10

# 216

И аз ...

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 15:26 от bubanka

# 217
Вече сте публикувала въпрос в другата тема, няма причина да пренебрегвате горния ми пост. Моля, не разводнявайте текущата тема. Благодаря предварително!

# 218
  • Чукарландия
Lolita Lempicka Au Masculin - https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempi … Masculin-458.html
За този парфюм много е говорено и аз едва ли мога да допълня нещо ново - само суперлативи от мен!

Бубс, и от мен още един глас за Au Masculin! Страхотен, най-близък до тийнейджърските парфюмни размисли и страсти. Така го виждам. Wink

ПП Извинявай, но забравих да спомена CK One Shock For Him Calvin Klein. Уникален, любим на моите синковци! А и цената му е чудесна! Heart Eyes

# 219
Определено се радваме на новото мъжко попълнение, да!

Дами, аз продължавам да издирвам аромат на teak, но междувременно да попитам за впечатления от The One edT, излязло било през септември. Някакви отзиви? Прилики-разлики с парфюма?

Днес дойде една дълго отлагана покупка - Burberry London, забърсах го на супер намаление от един немски сайт. Какво да кажа? Любов е. Абсолютно се съгласявам с описанията от фрагрантика.
Нафъсках се да съм в унисон с времето и ми е извънредно доволно

# 220
Дами, влизам с молба за насока. Трябва да купя подарък парфюм за 12- годишна девойка. Момичето е стилно, елегантно, далеч от кифленското, характерно за момичетата на тази възраст в наши дни. Тъмнокоса и тъмноока, с много светла и бяла кожа. Преди с удоволствие е ползвала Уellow diamond и Davidoff Cool Water Night Dive. Не зная доколко детайлите, които съм дала са достатъчни, но нямам много време да търся, както поне някаква начална насока би ми била от изключително голяма помощ.

# 221
По темата:
От известните парфюми на пазара тази година не останах убедена. При Girls of Now метаморфозата е изненадваща, но не може да се носи на кожата, а базата е приятна, но обикновена. Габриел е силно обикновен парфюм, в някои дни усещам сапунена нотка, в други - не. Mon Guerlain ми допадна най-много от всички излезли Simple Smile

Аз пробвах новата парфюмна двойка на Hugo Boss
Boss The Scent For Her Parfum Edition и Boss The Scent Parfum Edition Малко ми беше странно две издания за една година от тази линия, но пък явно така са решили от Hugo Boss

Тези не съм ги виждала, но ще ги издиря задължително след тазгодишното откритие, а именно The Scent For Her Intense - влязох в магазина за друг парфюм, по пътя към касата помирисах този и просто се влюбих. На следващия ден (eдвам изтраях) се върнах и го грабнах. Не мога да ви стъпя на малкия пръст по описания, особено на Ковачева, но този парфюм ме кара да се чувствам женствена, обгърната с внимание и любов по един леко закачлив и топъл (разбира се) начин.

И понеже аз открих любовта към ароматите точно тази година, неизбежно открих любими и нетолкова любими нотки. Simple Smile

Днес също толкова ненадейно се влюбих - завинаги - в аромата на teakwood от една свещ. И сега издирвам такъв аромат и имам нужда от вашата помощ. Търся мъжки, просто защото не смятам, че има как да се направи на дамски без да бъде "разводнен" с цветя или плодове. Аромат за вкъщи също би ми свършил работа. Grinning
Ето тук са всички от фрагрантика, които съдържат нотката: https://www.fragrantica.com/notes/Teak-Wood-266.html. Дали познавате някой от тях (забелязвам, че има много Монтал-и) и може да изкажете мнение? В кой от тях нотката е възможно най-изразена?

Погледнах парфюмите и от тях имам 2-а - Boss In Motion Blue, който си губи явно доста от нотките заради цитруса в него. Макар че има нещо доста натрапчиво, но е доста нетраен и аромата се усеща единствено в близост до кожата. Другият който имам е на MontBlanc - Presence, който като качество е доста по-добър, за тази нотка не коментирам, защото дори не е бях чувал преди това.

# 222
Дами, влизам с молба за насока. Трябва да купя подарък парфюм за 12- годишна девойка.
Първото нещо, което ще те попита всеки, който би се включил с насока, е какъв е бюджетът за този подарък?
За мен 12 години като възраст е "дете", но май децата днес, не са това, което някога бяха... Ще помисля за предложения като кажеш колко пари би дала за парфюма.

# 223
 ~Lily~, благодаря за коментара. Нарочно не написах- до 150 лв е ОК.  Peace
Ами дете, девойка... Вече границите са толкова размити, че и аз се замислих какво да напиша.  Laughing Тръгнах да пиша "дете", пък дете и парфюм за Коледа някак също не вървят за ръка много- много. Както и да е- трябва да се справя с това предизвикателство.  Crazy

# 224
  • Бургас
Предложението ми към 12 годишната девойка е едно Диорче-https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Blo … ouquet-23280.html

Общи условия

Активация на акаунт