Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 988
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Онези, с пчеличките, не беше ли серията Natura Fabularis на L'Artisan?  Wink
ай на бас, че е GUERLAIN AQUA ALLEGORIA

Възможно е, ако има такива Laughing Казах, че не съм фен на Герлен, та дори не знаех, че и при тях има "пчелички" Crazy

# 136
  • Germany
Не само, че има пчелички, а е от символите на Герлен Smile
https://aromo.ru/library/brands_history/istoriya_legendarnogo_to … _guerlain_gerlen/
Новите бутилки на марката също са вече в матови бутилки с релефни пчелички.

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 22:22 от kovatcheva

# 137
Онези, с пчеличките, не беше ли серията Natura Fabularis на L'Artisan?  Wink
ай на бас, че е GUERLAIN AQUA ALLEGORIA
Точно, Аква алегория бяха. От всичките не ми допадна само 1, а другите бих ги носила с удоволствие Simple Smile.

# 138
ЖДНБ, от вчера цикля за тия пчелички  ooooh! ooooh! Не бях ги забелязала въпреки, че харесвам всички алегории, чуть, чуть Joy

# 139
Аз не харесвам нито един от Аква Алегория серията.

# 140
  • Бургас

Точно, Аква алегория бяха. От всичките не ми допадна само 1, а другите бих ги носила с удоволствие Simple Smile.
имай предвид, че не се славят с особена трайност  Tired

# 141
 Алегориите са трайни само в топло време, и пак е до кожа.
 Винаги личен тест предварително.  Peace
 Любими са ми Мандарината и Грейпфрута от всичко, което е излязло до момента, като Мандарината дори
 съм повтаряла. Heart Eyes

# 142
Алегориите са трайни само в топло време, и пак е до кожа.
 Винаги личен тест предварително.  Peace
 Любими са ми Мандарината и Грейпфрута от всичко, което е излязло до момента, като Мандарината дори
 съм повтаряла. Heart Eyes
И на мен. Heart Eyes

# 143
  • Germany
Привет, парфюмни момичета и момчета. Защо е така тихо след черния петък в темата ни Laughing Имате ли нови парфюмни съкровища, похвалете се.

Аз пробвах новата парфюмна двойка на Hugo Boss
Boss The Scent For Her Parfum Edition и Boss The Scent Parfum Edition Малко ми беше странно две издания за една година от тази линия, но пък явно така са решили от Hugo Boss
Много харесах през лятото мъжката версия Boss The Scent Intense Hugo Boss, и признавам, че и аз бих го носила с удоволствие. Очаквах Boss The Scent Parfum Edition Hugo Boss да е подобен, но трябва да ви разочаровам, че нямат почти нищо общо. Бях с друг мъж парфюман, когато тествахме новата версия, и двамата не бяхме във възторг. Изненадващо, началото му страшно напомня на Диор Ом, n-то издание, много сух ирис и много кожа, с много остър цитрус, много сух и пудрен парфюм, без грам сладост в него. И двамата решихме чееее ... става, ама очаквах повече Frowning1 След това ирисовата нотка доста утихва, засилват се доста удовите дървесни ноти, обаче това не е моето дърво, отново е доста сухо, на моменти се включват отнякъде и влажни дървеса, и доста минерални нотки, долавям нещо от Oud Minerale TF, както и нещо от Bois Naufrage Pierre Guillaume. По пирамида трябва да ми харесват нещата, но в действителност дървесните нотки са много мъчни, и определено не стават за покупка на сляпо. Чак в базата прилича на предишната версия, чак тогава усещам вкусните и комфортни нотки на това екзотично растение Maninka, което подозирам вече как мирише, и чак тогава ми харесва. Не се отличава с някаква шеметна трайност и проекция, но пък е в красива бутилка, и може и да се харесва.

На Hugo Boss обикновена пренебрегвам дамските неща Smirk, радвам се, че този път не го направих, защото за разлика от мъжката версия, дамската ме изненада изключително приятно, чак се позамислих за придобиване.
Boss The Scent For Her Parfum Edition е жесток ориенталец, тъмен, и едновременно с това сочен, с разкошно горчиво и сухо какао, с чудни мъхове, които не са дадени по пирамида, но аз ги усещам, дават много приятна хладина и елегантност на парфюма, и с много комфортен амбър. Усещам и много фин тамян, даващ едно леко тъмно и загадъчно усещане. Но това е фонът на парфюма. Основното, което се усеща в него е праскова като плод, много сочна, и мъхчето й се усеща, леко възкисела, хрупкава, не е напращяла от сладост, а е някак млада и твърда, точно преди да узрее. Прасковеното и мъхесто усещане е подсилено и от нотките на османтус, които за мен поне, са много сходни с тези на прасковата, но са една идея по цветни и нежни, и правят прасковата да не изглежда толкова синтетична. Не харесвам типични плодови аромати, но тук прасковите са представени много красиво, а от даден момент се трансформират в лек прасковен и нюд полъх, и се появи бяла и хладна фрезия. Чудесно е комбинирана с амбъра, прасковите и мъховете, получил се е много елегантен, сдържан, с едва прикрит сексуален заряд  в него, парфюм. Усещах го около шест часа на кожа, и два дни на шал, с около четири пръскания, но е прибран, не очаквайте да падат трупове след вас. Едно от малкото дамски предложения, което задържа вниманието ми в момента. Предстоят още тестове, но засега съм положително настроена за него.
Смятам, че може да се превърне в звездата на коледните продажби тук, където умират за плодови аромати.

Парфюм за деня беше: https://www.fragrantica.com/perfume/J-F-Schwarzlose-Berlin/Leder-6-32294.html Heart Eyes Точно днес беше неговото време, явно кожата обича студ Heartbeat

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 20:02 от kovatcheva

# 144
Аз идвам с две статии. В едната споменават нашата тема, а другата е интервю на супер харесвания Калин Трифонов. Той никога не е давал интервюта и много се радвам, че отговаря на въпроси.
http://www.capital.bg/light/neshta/2017/11/24/3083678_qa_kalin_trifonov/
http://www.capital.bg/light/neshta/2017/11/24/3082729_car_nos/

# 145
Да се запиша и аз най-накрая в новата тема с повторение на АА Mandarine Basilic, прясно-прясно от миналата седмица.

Най-новото ми попълнение е може би парфюмното откритие на годината- Eisenberg J'ose for men, и е за мен, не за ММ.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Фантастичен е, тонката ме размазва от удоволствие. Разкошна лавандула, Mon Guerlain пасти да яде!
Проблемът ми с Мон Гарлен май е във сладкарската ванилия- и Шалимар и Абсолютната Есенция на Извънземното ми допадат повече.

Тази година за мен е годината на повторенията, не на новооткритите съкровища. Повторих много аромати- Shalimar EdT, Sensuous Nude, AA Mandarine Basilic, Angel Muse, Trussardi My Name, Just Cavalli Gold, Madonna Truth or Dare Naked, потретих Ninfeo Mio и почетвъртих The Beat EdP Heart Eyes

Имам и нови попълнения, които обмислях предната година, така че нямаше изненади. Попълних и разни запаси, за което съм доволна. Аз съм като катеричка- запасявам се с любимци за всеки случай, защото както видяхме, реформулациите не прощават на никого.

Обмислям My Burberry Blush и Givenchy Dahlia Divin Le Nectar de Parfum, но се чудя дали да не изчакам напролет. Сега много няма смисъл. Въртя Coromadel, Lyric, Alien Essence Absolue и ще включа всякакви мандаринести предколедно. Ще видим. Харесах ги в края на лятото и сега не е за тях.

Мекотата на Lyric е съвършена. Heart Eyes Вади душата с памук. За какво ми е друго....А Coromandel ми носи овации отвсякъде, боже, какво ще правя като свърши!

# 146
Такива животни ми изкара в Събота Лирика, такава кожа?! Отрови ме. Мъжът ми ми направи комплименти, но аз не искам животни да пасат в Лирик.

Аз си харесвам също много Eisenberg J'ose, но дамския.

# 147
При мен няма животинки в Лирик,  може би леекинко, а сега го пръскам обилно върху шаловете и оставям шлейф навсякъде. На шал е още по-мек. Пробвай.  Peace

# 148
О не, аз не пръскам нищо върху тъкани и коса. Само върху кожата. А Лирика скоро няма да го извадя.

# 149
  • Франция
Лирик и при мен е труден и анималистичен, много специфична комбинация на мускус и подправки. Обаче Fate колко е върховен и в жега, и в студ Heartbeat

Общи условия

Активация на акаунт