Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 955
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Денси, на какво ти прилича Гучи Блуум?  Нейкид Мадона? Още нещо?

# 301
Здравейте, бихте ли определили този парфюм като "универсален и лесен за харесване"? Не го познавам, а ми се иска да го взема за дама на 50 години, но не знам дали изобщо е подходящ - https://www.fragrantica.com/perfume/Bourjois/Glamour-Chic-18958.html

# 302
Денси, на какво ти прилича Гучи Блуум?  Нейкид Мадона? Още нещо?
На Do Son Диптик прилича, но той е по- хубав, защото е природен, а в Гучи са по- химични ароматите на жасмин и тубероза.

# 303
  • Sofia
Gucci bloom ми напомня на Michael Kors Michael.

# 304
  • Варна
Мнение за  Woman by Ralph Lauren? Имам приятелка с парфюмен подпис Романс, има ли прилика като усещане и може ли да се намери тук? Бих искала да я изненадам през януари с подарък.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 16:21 от Doris

# 305
Мнение за Woman by Ralph Lauren?

Парфюмът за мен е ок, но не ми е нещо уау. Обикновен, сладък, белоцветно-плодов. Може би някаква смесица между Клои и Дейзи...

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 16:38 от bubanka

# 306
  • Варна
Моля, за извинение коригирах линка, моля изтрийте цитатите.

Къде може да се пробва във Варна Simple Smile Аз съм от там, ако не е проблем някакъв.

# 307
Gucci Bloom ми мирише просто фалшиво. Не знам. Твърде химично може би. За това не ми напомня на много неща

# 308
  • Бургас
Gucci Bloom е страхотен,един от най-добрите парфюми излезли тази година според мен. Heart Eyes Първият аромат на марката,който така да ме вълнува.Днес пробвам някой мостри пак в потрес съм от Флоработаника,това е ужасно нещо,нямах търпение да го измия от себе си.Другата ужасия е тази-https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Eau … ginale-23282.html,много евтино мирише,като едновремешен одеколон,къде ми трябваше да ги пробвам. Whistling Hermes-24 Faubourg направо е хубав сравнен с тези двата.Директно заминават в графа непоносими да правят компания на Шалимар.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 19:37 от Bright Crystal

# 309
Единственото общо между Блум на Гучи и Майкъл на Корс е туберозата. След около 30 минути нямат общо на моята кожа, при паралелен тест.
В Майкъл е набъркан и компот, което го прави още по-тежък е не-носим за мен.

# 310
  • София
Кристалче, защо така те потресе моята любима Флоработаника? Розата ли не ти допадна? На мен много ми харесва, макар че мирише на и "трева" според запознатите.

# 311
  • Бургас
Да,Пете,розата,която при мен е много интензивна,а също и ветивера и карамфила.Това са все нотки,които не харесвам в парфюми.Началото му започна добре,но се разви ужасно,явно нещо не прави добра химия с кожата ми.Пробвах и един-два други парфюма на марката и те не са за мен. Sad

# 312
И аз съм по същия начин с тези парфюми.

# 313
Откритието ми за 2017 г. е La Fumee серията на Miller Harris. Нямах големи очаквания към марката след като предишните пробвани от мен неща не ми харесаха особено (En Sens Du Bois, Figue Amere, Terre de Bois), но тази година попаднах на една нишова парфюмерия, където и без това нямаше голям избор и реших да се запозная с един представител на La Fumee колекцията. Веднага усетих умопомрачителния тамян и при първа възможност поръчах мостри на тези 5:
La Fumee Classic е много хубав тамянов парфюм. Малко по-остър и по-мъжки от другите в серията. Също така по-малко траен и по-праволинеен. Тук е може би подходящото място да уточня, че познавам само реформулираната актуална версия с допълнението Classic, предишната версия La Fumee може да е била чук, но не я познавам. В драйдауна всички 5 парфюма са почти еднакви и са базирани на този.
La Fumee Intense е по-интензивна, по-трайна, 100% унисекс (т.е. ако класическият е 60% мъжки, то този е 50/50) и по-сладка версия на първообраза. Ударението е върху тамяна също като при класическия.
La Fumee Arabie започва със силна нотка на уд, която след 1 час отслабва, а в базата както споменах всичките от серията си приличат. Тази версия е нещо като предишните две с добавено по-голямо количество уд първия час. Не е от медицинския и зъболекарски oud, който не понасям. Този тук е доста приятен. Също 100% унисекс.
La Fumee Ottoman не се отличава много от гореизброените. Единствено първия час усещам повече роза и подправки вместо oud.
La Fumee Maroc се различава повече от другите версии, защото има добавени нотки на слива и праскова. Розата също е по-силна. Бих казал 60% дамски. Изключително вкусен и сочен аромат. Тамянът тук не е толкова силно доминираща нотка.

Общо взето и петте варианта много ми допаднаха. В момента се чудя кой ми харесва най-много за мен. Триумя се между Intense, Arabie и Ottoman. Като трайност тези три изкарват по цял ден.

Друго мое откритие през тази година бе Franck Boclet Tobacco. Горещо го препоръчвам на феновете на опиянителната комбинация тютюн - ванилия.

Таа следващата ми топ 10 класация за 2017-та е Топ 10 на евтините парфюми,които открих/преоткрих през 2017-та. , като ще гледам утре да напиша по 1-2 изречения за всеки,с уточнението,че аз съм ги купил/намерил евтино , а не че ритейл цената задължително е евтина.Не са подредени задължително по степен,на която ги харесвам.
Би било интересно да ти прочета описанията на тези твои открития.
Armaf Niche серията изглежда доста интересна. Наскоро бях попаднал на тази марка и се запознах с Armaf Niche Oud от същата серия - много хубав, приятен, сладичък, не-медицински, не-бакелитен, не-зъболекарски уд. Сигурен съм, че Platinum също е чудесен.
Chopard Oud Malaki и аз си го купих тази година. Флаконът е уникален, масивен, изработен с внимание към детайла. "Сокът" вътре също е много приятен ориенталски ууд с тютюн и подправки. Предполагам си го намерил онлайн изгодно, за да попадне в тази бюджетна класация. В бутиците на марката, особено в нашенския, цената на тези ексклузивни лимитирани аромати беше солидна.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 16:00 от ScorpionKing

# 314
  • Варна
Привети, момичета! Имам нужда от  вашите съвети - "темата" е с повишена трудност, затова се обръщам към вас. Жената, на която трябва да направя подарък (парфюм) е на 30г, досега е била много впечатлена от  Le Feu D`Issey на Исей Мияке ( за съжаление в магазините казаха, че вече не се произвежда) Кой парфюм би могъл да го "замести"?

Общи условия

Активация на акаунт