На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 165 030
  • 3 565
  •   1
Отговори
# 3 240
В А1 няма хартия. Само таблет.

# 3 241
Аз не държа толкова много да го видя на хартия, искам да го прочета преди да го подпиша. На хартия мога да си го принтирам и вкъщи, но след като е подписан, не знам дали мога да го променя. Вярно, че преди 2 г., когато подписвах, бях разконцентрирана по други причини, но не знам дали при подписване на договор в офис, а не он-лайн или от разстояние /може да са едно и също/, след това мога да го променям.

Чревоугодник, по принцип си прав, когато подписваш нещо за пари и то за дълъг период, си е твой проблем - прочела, непрочела, просто цената от 30 лв. беше ОК за мен, вярно пак този план, който ми предложиха беше с Мах спорт, трябва или не, май имаше и НВО, което компенсираше цената. Сега, преди преподписване през декември, ще знам, че трябва да поискам да прочета, дори и на таблет какво подписвам. Просто не трябва да се забравя, че това е бизнес и ако не гледаш, печелившата страна ще бъде друга.

# 3 242
Може и да има изключения тук-там, но по принцип ако ти предложат наистина добра цена тя ще е промоционална и само за определен период. Вече от там нататък чети, че дори не е винаги за 2 години всяко, може нещо и по-скоро да му отпадне промоцията.
Но по-изгодна оферта и без условия няма кой да ти даде. Защо да го правят, като могат да те накарат да подпишеш и с условията? И като си подписала с промоция, вече става по-сложно да се откачиш преди да изтече, защото почват с неустойките и прочие, т.е. най-вероятно си им вързана. Е да не са луди да се лишат от това? Винаги ще го има.

# 3 243
  • Буркина Фасо
нали има отметка от кога договора да е в сила ? маркирате или размаркирате (зависи какво е написано).
при онлайн сключване на договор в рамките на седмица или повече (назад в темата е писано) може да се откажеш  от него без да плащаш неустойка.

# 3 244
Така де, за целта пок трябва да се прочете Grinning
И да отида знаейки какво искам и да им кажа, пак си чета от-до, че често има добавени или отметнати неща дето не съм ги искала и не са задължителни. На майка ми също се отитаха така последния път.

# 3 245
  • Буркина Фасо
разликата е, че в офиса ако оставиш и подпишеш договора да влезне веднага в сила  няма връщане назад дори да го препрочиташ 100 пъти.  а като го получиш от куриер  го четеш у дома на спокойствие, хлад и тишина няколко дни  и ако не ти харесва може да се откажеш без неустойка.

# 3 246
Точно така при преподписване по куриер имате две седмици да четете и мислите. Ако в офис на мобилна услуга ви сложат отметка да влезе в сила веднага край. Това не важи за нови фиксирани услуги интернет и телевизия - те влизат в сила от момента на инсталацията. При преподписване обаче и на фиксираните услуги могат да ви сложат отметка да влезе в сила веднага - а това предполага да сте прочели договора и сте запознати, че отстъпки са за 3 или 6 или 9, 12, 24 месеца. Така че моя съвет е искайте 7 дневния срок. Да не влиза в сила веднага.

# 3 247
Ако съм в периода на преподписане /Виваком/, договорът ми изтича октомври, мога ли да се прехвърля към Йетел без неустойка или трябва да чакам да изтече договора, т.е. октомври да се прехвърля?

# 3 248
Последните 30 дни може.

# 3 249
Дори в деня на изтичане на срока.

# 3 250
Сега ще ми начислят неустойка, така ли?

# 3 251
Да, много е рано.

# 3 252
чакате си октомври,  иначе такава неустойка ще ви сложат, че свят ще ви се завие. преноса е за 1-2 работни дни. Виваком не правят проблем в последния месец, но защо да плащате и на двата оператора за октомври? виждате на коя дата е договора и около тази дата прехвърляте

# 3 253
чакате си октомври,  иначе такава неустойка ще ви сложат, че свят ще ви се завие. преноса е за 1-2 работни дни. Виваком не правят проблем в последния месец, но защо да плащате и на двата оператора за октомври? виждате на коя дата е договора и около тази дата прехвърляте

Много благодаря!
Така са ме ядосали Виваком, че няма накъде.
Имам 5 номера към тях, интернет и доскоро телевизия. Абонат съм над 5 години там, всеки месец плащам над 300 лева, коректно при това, и накрая ми предлагат оферти по-високи от тези на нови клиенти. Да си гледат работата, има и други оператори.

# 3 254
Е те затова са така тия договори, иначе всеки ще си вдигне шапката като го изнервят с нещо. А обикновено все има по нещо... Но са вързали човека с договора. Изчакай си да изтече, няма такова нещо като "период на подписване" още от сега. Просто някой служител те ръчка за нов договор, обикновено започват от по-рано, с месеци. Но ти договор си имаш. При вече наличен, ще ти дадат да подпишеш по-рано ако е на по-високи такси, тогава много ясно че няма да ти търсят неустойки че не си изкарала сегашния договор до края... Проблемът настава когато искаш да им даваш по-малко или никак, а още имаш срок за който си им се подписала че ще им плащаш.

Общи условия

Активация на акаунт