На какъв план сте? /мобилни оператори/

• 166 609
  • 3 585
  •   1
Отговори
# 2 535
А да бе, после... Тогава и ти им казваш че ще го подпишеш пак "после" Grinning

# 2 536
  • Буркина Фасо
Не мисля че има.
Прекратяваш отношения всякакви с а1.
при прекратяване губиш номера.
при прехвърляне го запазваш.
и при двете вече нямаш отношение с оператора

При прекратяване не се губи номера, оставал 6м.на твоето ЕГН. Този филм го играх  и пиша от опит. Взех нов номер, като прекратих изтекъл договор. След 30 дни отидох и си взех стария номер, но платих 12лв.за номера. Ползвам го от години и ми беше важен.
имала си късмет, че някой не е взел номера ти. Smiley
при мен пък беше обратното - пригежавах номер, които преди това е бил на друг и той е прекратил договора.  над година го търсиха човека на моя (негов) номер.
в същото време имам и номер от М-тел, който го прехвърлих при Вивата. М-тел (А1) са го зачеркнали този номер и няма вероятност да попадне в друг защото собственик на него вече е Вива.

# 2 537
Е не съм искала да чета нищо наистина, но и те нищо не са ми предлагали. Като подписвах освен "клиент" нищо не виждах.
Все тая апартамент не купувам, нямам нищо  на изплащане, не взимам нищо от тях, нямам други номера и не ползвам услугите им, че да се задълбочавам толкова много. Ясно е, че ако искам прекратяване преждевременно им дължа някакви неустойки. В последните години само ме дразнят, че направиха договорите за две години, но затова нищо не мога да направя. Те защо ги промениха знаете ли?
Снощи просто късно загрях, че по ниската такса ми е в плюс, защото има накъде да я вдигат и да влиза в някви граници, които ще ме устройват. Ако не бях доволна и от скоростта на интернета можех пак да ида да преподпиша нещо. Сега, ако и Виваком имат някакво евентуално увеличение,  пак ще ми стане таксата към 40лв и само дето се преместих 😂.

iv.elina, може ли повече да разкажеш за номера? От къде отиде и си взе пак същия номер и какво им каза? Моя номер е сигурно на 15-16 години,  от ученичка ми е и затова не се отказвам от него и тази информация ще ми е много полезна. През всички тези години бях клиент на Глобул( това ли им беше първото име на Йетел сега). Три смени на името май имаше тая компания до като стане Йетел.

# 2 538
  • Буркина Фасо
има и едногодишни договори.

# 2 539
Така ли? Не знаех. А кой го решава за колко години да е? На мен автоматично ми ги пускат за 2 години без да ме питат за колко години да е. Този ще ми е втори двугодишен, като май имам и още един, но не съм сигурна, защото не помня кога влезе в сила.

# 2 540
Е, те не са те и питали дали искаш да си четеш договора, те зор нямат да ти предлагат по-кратък а ти искаш... Питаш, искаш, ти нищо не губиш ако не може но пък ако може ще е по-добре евентуално.

# 2 541
  • Буркина Фасо
Така ли? Не знаех. А кой го решава за колко години да е? На мен автоматично ми ги пускат за 2 години без да ме питат за колко години да е. Този ще ми е втори двугодишен, като май имам и още един, но не съм сигурна, защото не помня кога влезе в сила.
ти избираш срока (ако са предложени)

# 2 542
По закон - ЗЕС...максимум за 2г може. Не за повече.
За по-малко- 1г..може.

# 2 543
Те преди договорите нали си бяха със срок от 1 година. Преди 4-6(нямам спомен точно кога) години ги направиха със срок от 2 години. Щом влезе това в сила директно са ми ги пускали за две и не са ми давали избор да решавам за колко години да бъде.
Още нещо полезно научих от вас. Дано не го забравя докато дойде време за преподписване.

# 2 544
  • Буркина Фасо
вижда се, че си им лесна плячка. те такива търсят Smiley

# 2 545
Те преди договорите нали си бяха със срок от 1 година. Преди 4-6(нямам спомен точно кога) години ги направиха със срок от 2 години. Щом влезе това в сила директно са ми ги пускали за две и не са ми давали избор да решавам за колко години да бъде.
Още нещо полезно научих от вас. Дано не го забравя докато дойде време за преподписване.
Няма да ти е от особена ползва тази информация, защото нищо изгодно няма да ти предложат за 12 месечен договор.

# 2 546
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Е не съм искала да чета нищо наистина, но и те нищо не са ми предлагали. Като подписвах освен "клиент" нищо не виждах.
Все тая апартамент не купувам, нямам нищо  на изплащане, не взимам нищо от тях, нямам други номера и не ползвам услугите им, че да се задълбочавам толкова много. Ясно е, че ако искам прекратяване преждевременно им дължа някакви неустойки. В последните години само ме дразнят, че направиха договорите за две години, но затова нищо не мога да направя. Те защо ги промениха знаете ли?
Снощи просто късно загрях, че по ниската такса ми е в плюс, защото има накъде да я вдигат и да влиза в някви граници, които ще ме устройват. Ако не бях доволна и от скоростта на интернета можех пак да ида да преподпиша нещо. Сега, ако и Виваком имат някакво евентуално увеличение,  пак ще ми стане таксата към 40лв и само дето се преместих 😂.

iv.elina, може ли повече да разкажеш за номера? От къде отиде и си взе пак същия номер и какво им каза? Моя номер е сигурно на 15-16 години,  от ученичка ми е и затова не се отказвам от него и тази информация ще ми е много полезна. През всички тези години бях клиент на Глобул( това ли им беше първото име на Йетел сега). Три смени на името май имаше тая компания до като стане Йетел.
Служител на офиса ми каза, че мога да си взема същия номер, кой о ползва дъщеря ми от 8 години. След почти двумесечна обикаляне по офиси за търсене на изгодна оферта защото настоящата беше почти 44лв. ми предложиха да си взема нов номер за 19лв.Слвд 30 дни мога да си върна същия номер. Не му мислих много и рискувах. Детето малко се мръщи, че 1 месец щяла да бъде с друг номер според мен си заслужаваше. После отидох в същия офис и ми върнаха стария номер. Във фактурата впоследствие имах 12лв.да плащам за смяна на номер. Общо взето служителите се правят на интересни. Пробват на кой ще му издържат нервите. Няма как да се съглася, че при условие, че аз и ММ сме на 26лв.със всичко неограничено да няма вариант за по-ниска такса от 40лв.и то за дете да плащам. Няма как да стане. Че то миналата година беше на 44лв.,а тази година ще отиде на 50лв.Айде няма нужда. При условие, че при подписване на договора тръгнах от 30лв.Еееее,прекаляват.

# 2 547
Хаххахах 🤣🤣🤣, аз наистина не се задълбочавам. Отивам и казвам искам това и това, какво може да ми предложите, ако не ме устройва искам друго или казвам до каква сума искам договор. До сега не съм имала никакви проблеми и е нямало никакви уловки. Въпроса е, че почнаха да ни вдигат таксите при действащи договори и ти няма какво да направиш. Аз съм и много изненадана, че Йетел дадоха възможност на хората да се откажат сега.
Аз сега сама се прецаках бях тръгнала на 30 лв да подписвам, после го смених като чух за слабия нет. Те не ме караха за по високата сума. Подведох се, защото ходя на места без интернет и ползвам мобилния нет за хотспот връзка. Просто на момента там не загрях, че мога, ако не съм доволна тогава да отида да взема другият пакет. А и си мисля, че сега покрай Йетел са завишени таксите. Сестра ми лятото също премина към Виваком. Оказа се, че плана и е  Ultimate 20, на нея са и го продали за 6 месеца на 15 лв и след това таксата вече си и става 30лв, а на мен вчера като ми го предлагаха ми казаха първите 3 месеца на 20 лв и след това става 30лв.

Iv, към кой оператор това? Ама как така сменят номера по време на действащ договор? И след месец новият номер не беше валиден и само 12 лв плати затова. Това, ако минава всеки път и навсякъде ще е супер!
На мен преди години от Йетел ми казаха, че могат да увеличават таксите, но не и да ги намаляват. Затова не ти предлагат нищо под настоящата сума. Трябва да си нов клиент и тогава може и ниски такси да имаш, обаче при стар не става, ако не са ме излъгали.
Аз затова сега съжалявам, че не подписах на 30 лв с Виваком.

# 2 548
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Хаххахах 🤣🤣🤣, аз наистина не се задълбочавам. Отивам и казвам искам това и това, какво може да ми предложите, ако не ме устройва искам друго или казвам до каква сума искам договор. До сега не съм имала никакви проблеми и е нямало никакви уловки. Въпроса е, че почнаха да ни вдигат таксите при действащи договори и ти няма какво да направиш. Аз съм и много изненадана, че Йетел дадоха възможност на хората да се откажат сега.
Аз сега сама се прецаках бях тръгнала на 30 лв да подписвам, после го смених като чух за слабия нет. Те не ме караха за по високата сума. Подведох се, защото ходя на места без интернет и ползвам мобилния нет за хотспот връзка. Просто на момента там не загрях, че мога, ако не съм доволна тогава да отида да взема другият пакет. А и си мисля, че сега покрай Йетел са завишени таксите. Сестра ми лятото също премина към Виваком. Оказа се, че плана и е  Ultimate 20, на нея са и го продали за 6 месеца на 15 лв и след това таксата вече си и става 30лв, а на мен вчера като ми го предлагаха ми казаха първите 3 месеца на 20 лв и след това става 30лв.

Iv, към кой оператор това? Ама как така сменят номера по време на действащ договор? И след месец новият номер не беше валиден и само 12 лв плати затова. Това, ако минава всеки път и навсякъде ще е супер!
На мен преди години от Йетел ми казаха, че могат да увеличават таксите, но не и да ги намаляват. Затова не ти предлагат нищо под настоящата сума. Трябва да си нов клиент и тогава може и ниски такси да имаш, обаче при стар не става, ако не са ме излъгали.
Аз затова сега съжалявам, че не подписах на 30 лв с Виваком.
Това е на Йетел. Незнам, човек, никога не съм се интересувала дали има такава врътка. Ама много ме изнервиха, от края на август до края на октомври не могат да измислят адекватна оферта. От както имам телефон съм на Йетел и това да взема нов номер ми беше доста трудно решение, но.... винаги има първи път.

# 2 549
Ще опиша моя случай как успях да мина на по-ниска такса при Yettel , може да съм полезна на някого. Договорът ми беше сключен на 26 лв. като само за по-малко от година с 2-те индексации стана 34 лв. Едва чаках да изтече договора и смятах да си пренеса номера към А1 на плана за 22 лв, при плащане онлайн и всичко неограничено. Три месеца преди да ми изтече договора, един любезен младеж от Yettel ми звъни и ми предлага някакви "хубавини" - за 35-40 лв. с още по-бърз интернет и други дрън-дрън. Любезно му казах, че очаквам единствено предложение, близко до това на конкуренцията и ако не го получа, по-добре да не си губим взимно времето Simple Smile и скоро да се разделим по живо, по здраво. Много набързо ми предложи плана, който исках - на 22 лв. Тъкмо се зарадвах на евтиния план и Yettel излезе с ново 20 - ще вдига с 2-3 таксите. Звъня им аз да питам що така ми натрисат нещо, което не съм пожелала и че тези "подобрения", които предлагат, не са ми нужни.  Тогава ми казаха, че щом не им желая подобренията, мога да остана на таксата, на която съм и набързо преподписах договора със старите условия. Значи можело Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт