Паническо разстройство - 30

• 76 131
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Donchev12 съгласна съм с теб на 100 процента.Това,че може да се наложи да се пият лекарства до живот,не ми пречи,важно е да сме добре.Диагнозите ни съвсем не са леки,много ни подтиска и това,че са някак неразбрани и отхвърлени ,заклеймени от обществото.Забелязала съм ,че хората с психични проблеми,алкохолиците и наркоманите рядко се приемат за болни,по скоро тези с леките ПР и депресии са хора без работа и сами се сдухват,тези с тежките шизофрения и тн.пък са луди никой не иска да има работа с тях,алкохолиците пък са хора дето обичат да пият и така си им е добре,не са решили не са спряли и тн.Тези разбирания са още битуващи в обществото ,та дори и сред лекарите.И така им е по лесно,да заклеймяват и отхвърлят,вместо да помагат.Но в 21в.истината е изшязла на яве и е все по ясно,че ПР не те прави луд,не си го правим сами,и си е заболяване не по малко серйозно от други.Всеки 3човек е с последоци от стреса,пие,друса или е с ПР.Оглеждайки се около мен,това се разраства с скоросата на епидемия.Хората не издържат на стреса и всеки се бори както може.С подкрепа и разбиране щеше да е по лесно,но се надявам много скоро хората да започнат да разбират тези болести.Така,че от нас се иска да се борим за нормален живот,да гледаме ние да сме добре,да мислим за днес да сме добре,без да се връщаме в миналото,или да гадаем бъдещето,те не са под наш контрол,но днес можем и трябва да опитаме да сме добре.Желая успех на всички и се надявам всички да намерим начин да сме ок.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 12:11 от renatta

# 241
Здравейте!Да се похваля,че родих второто си дете на 30.11.17г.-нормално раждане без ПА 😀 Изкарах една тежка бременност с много ПА,но в крайна сметка резултатът е важен.

# 242
Честита рожба Ели,живо и здраво да е малкото мъниче и много да ви радва.Аз да ви кажа реших въпреки,че мисля да изчакам с АД,докъто не пробвам и другите варянти тези дни отивам на психятър.Преди това обаче ми се иска да пусна едни изследвания за недостиг на витамин б ,а и на другите витамини.Моля ,който е пускал да ми каже какво точно да пусна,и колко време преди да ги пусна не трябва да съм пила невробекс,магнезии и в.Д,защото ги пия от известно време.Наясно съм,че личната много ще ми умува за направления,та ще ги плащам.Чудя се и психятър или невролог да посетя.Аз съм от малък град и има един невролог и един психятър чиято слава е не много добра,но това е ще отида нищо не губя ако го изслушам.

# 243
  • София
Здравейте!Да се похваля,че родих второто си дете на 30.11.17г.-нормално раждане без ПА 😀 Изкарах една тежка бременност с много ПА,но в крайна сметка резултатът е важен.
Браво, Ели! Живи и здрави да сте и отсега нататък само щастливи мигове без ПА Flowers Hibiscus

# 244
Честито!!!!Да ви е живо и здраво детенцето Heart Ти си герой Simple Smile
И ние се замисляме за второ дете ,но състоянието ми ме спира...

# 245
Благодаря,момичета 🤗 Честно казано пред ПА,нормалното раждане е като ходене на фризьор или козметик 😊

# 246
Момичета,някоя която е пила Неолексан би ли споделил дали му е помогнал.И действието му какво се очаква да бъде,лекуващо или както на успокойтелните само притъпяващо.Оххх и аз как го обясних.Просто ,нещо не открих отговор,на това.

Здравей!
Аз пиех Неолексан. По 4 таблетки на ден. На мен силно ми подобри съня .

В момента пия хранителна добавка, която в еднат таблетка ( колкото се пие на ден )съдържа  200 мг триптофан ( това е вешеството в неолексана ), б6, таурин,глицин и инозитол. Много съм доволна.
Явно добре действат в комбина тези съставки.
Ако те интетесува фирмата производител е now,  а добавката е 5-htp 200mg.

Как се чувстваше в началото?  Неолексана ми засили паническите пристъпи, ставаше ми много лошо.

Пропуснах концерта, изплаших се че няма да издържа, сега даже съжалявам че не отидох.

Хмм, съмнявам се да е от него, наистина. Изобщо няма такива ефекти. Още от първия прием действа много положително. Единственото , което при мен се появи като негативен ефект беше , че много силно ми намаля апетита , затова започнах да го приемам само вечер преди сън
Само не трябва да се приема с антидепресанти!!!

eli88,  честито бебче!!!!

# 247
Момичета,някоя която е пила Неолексан би ли споделил дали му е помогнал.И действието му какво се очаква да бъде,лекуващо или както на успокойтелните само притъпяващо.Оххх и аз как го обясних.Просто ,нещо не открих отговор,на това.

Здравей!
Аз пиех Неолексан. По 4 таблетки на ден. На мен силно ми подобри съня .

В момента пия хранителна добавка, която в еднат таблетка ( колкото се пие на ден )съдържа  200 мг триптофан ( това е вешеството в неолексана ), б6, таурин,глицин и инозитол. Много съм доволна.
Явно добре действат в комбина тези съставки.
Ако те интетесува фирмата производител е now,  а добавката е 5-htp 200mg.

Как се чувстваше в началото?  Неолексана ми засили паническите пристъпи, ставаше ми много лошо.

Пропуснах концерта, изплаших се че няма да издържа, сега даже съжалявам че не отидох.

Хмм, съмнявам се да е от него, наистина. Изобщо няма такива ефекти. Още от първия прием действа много положително. Единственото , което при мен се появи като негативен ефект беше , че много силно ми намаля апетита , затова започнах да го приемам само вечер преди сън
Само не трябва да се приема с антидепресанти!!!

eli88,  честито бебче!!!!
Два пъти го почвам и спирам, не знам защо така ми действа. Спомням си преди 4-5 години след като започнах да получавам ПА и невролог ми изписа Неолексан, пих го но не усетих подобрение, тогава го взимах по 3 табл. Преди няколко месеца си взех и Холеон Амброз, което е същото, но и с Б6 витамин. Час след като го изпих, започнаха паники, прилошаваше ми, директно ги метнах вкъщи. Сега психиката ми реагира дори от антибиотик или Но шпа. Усещам много неразположения и според мен не е от нагласата ми спрямо хапчето, а може би от изострената ми  психика.

# 248
Това споделяла ли со го на лекар?
А пиеш ли антидепресанти? Зная,че не е ок да се смесват с триптофана.

# 249
renatta, много вярни неща си казала. Никой не разбира какво е, докато не му дойде на главата. Колко съм ги слушала тия "Ти сама си го правиш", "Стегни се", "Е от какво се паникьосваш, нищо днес не е станало?", "На психиатър ходят лудите", "Антидепресантите са дрога и е все едно си наркоман", "Внушаваш си". От личен лекар -"Ти гледай другите да не разберат"...Абе една книга мога да издам.

Но тия сбъркани отношения между хората, които никого не разбират освен себе си и не се интересуват и слагат етикети на другите (луд, пияница, наркоман) са продиктувани според мен от тая нова тенденция, че всеки е заменим от друг. Което е глупост разбира се и е някаква крива идея на корпоративния свят да мачка личността. Всеки е личност и индивидуалност, а не робот. Не е все едно дали е Пешо или е Гошо. Но това мислене води и до тая нетолерантност, защото всеки вика..абе, айде сега тука ще се занимавам аз с проблемите на тоя, той си ги измисля тия неща, я дай някой друг да дойде да не ми товари и мойта психика. И така всеки се усеща все едно не може да бъде достатъчно добър и все повече хора се разболяват от ПР. Това е един постоянен стрес всеки ден.
Малко объркано го написах, но предполагам ме разбирате.

На eli88, честито! Ти си смела!

# 250
Това споделяла ли со го на лекар?
А пиеш ли антидепресанти? Зная,че не е ок да се смесват с триптофана.
Не, само него съм пила.

Eli88, честито миличка Hug

# 251
Ели, да сте живи, здрави, непуслушни и една целувка от мен за бебебчето.

Неолексанът си е серотонин, да де предизвиква повишаването му. Разбира се, че не се пие с АД.
По едно време почнах да го пия. Но май и той е с натрупване.
Както и да е,  първия прием ми подейства. Но не бях сигурна дали е защото бях по едни чудни рилски езера. По-скоро това е било. След това никакъв ефект.

Благодаря Ви за подкрепата за работата. За това после ще коментирам постовете Ви.
Днес съм си у нас. Много силен кръвоизлив. От вчера е и си усещам загъбата на кръв. Ние нали все се панираме за по нещо и аз виснала в 5 да чакам автобуса за работа, да отида да си пусна отпуска. А прибирането си е кошмар от Дупница до Благоевград.
 Добре, че споделих с шефката на спирката и ме изрита да си ходя у нас.

Айде хубава и спокойна нова седмица!

# 252
Благодаря на всички 🤗 Сега остава да се справя с ПА и да не прибегна пак до АД.От 10 месеца не съм пила,по време на бременността бях на капките на Бах,Седатиф и мента,глог и валериан.Иначе имам Ксанакс под ръка за всеки случай 😉

# 253
Искам да запитам тези, които пиете АД, имате ли дни в, които не се чувствате добре, или АД ви подкрепя изцяло.
Независимо, че пия стимулотон, флуанксол и ремирта, от 1 месец съм с такава тревожност и депресия, че просто нямам думи. Не знам вече какво да правя. Направо е отчайващо.....Уж се бях закрепила  Cry

# 254
  • София
Искам да запитам тези, които пиете АД, имате ли дни в, които не се чувствате добре, или АД ви подкрепя изцяло.
Независимо, че пия стимулотон, флуанксол и ремирта, от 1 месец съм с такава тревожност и депресия, че просто нямам думи. Не знам вече какво да правя. Направо е отчайващо.....Уж се бях закрепила  Cry
Али, аз съм на Стимулотон и се чувствам на моменти много зле, даже напоследък повече и все си мисля, че се връщам на изходна позиция, а едва ли не очаквам да ме вдигне в небесата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт