Тема за взаимопомощ при изневяра

• 174 912
  • 1 732
  •   1
Отговори
# 720
С тази материя не се шегувам и през няколко години се връщам отново да участвам за малко в такива теми за да си сверя часовника.

Както и аз..Все пак тази тема промени живота ми, по начин по който не съм си и представяла!

# 721
По това, което аз съм виждала, мъжете в повечето случаи не само не са склонни да простят, а направо анатемосват изневерила им жена. Те са по-малко отмъстителни от жените (с някои наистина брутални изключения), но да простят и да си легнат до жена, която им е сложила рога е голяма рядкост. Ние сме "по-прощаващи" вероятно заради многото клишета с мъжката природа, която уж залага мъжете да оплождат самка след самка до безкрай и заради финансовата зависимост, в която много жени попадат след 1-2 деца (а нашите закони въобще не ги защитават и бащата я го осъдят на 100 лв издръжка, я не).

# 722
Yahoo, да те попитам ако си на около 40, жена ти си хване любовник, с когото не иска да се разделя и демонстрира пред обществото, ти ще останеш ли с нея, за да живееш с децата си? И не, няма да правиш повече секс изобщо. Готов ли си на такава жертва, за да живееш с децата си?

# 723
По това, което аз съм виждала, мъжете в повечето случаи не само не са склонни да простят, а направо анатемосват изневерила им жена. Те са по-малко отмъстителни от жените (с някои наистина брутални изключения), но да простят и да си легнат до жена, която им е сложила рога е голяма рядкост. Ние сме "по-прощаващи" вероятно заради многото клишета с мъжката природа, която уж залага мъжете да оплождат самка след самка до безкрай и заради финансовата зависимост, в която много жени попадат след 1-2 деца (а нашите закони въобще не ги защитават и бащата я го осъдят на 100 лв издръжка, я не).

Абсолютно съм съгласна, жените са по-склонни да простят и да живеят отново с изневерилия съпруг. Освен това много ми е странно някой като каже как някоя жена е "вързала" мъжа с дете. Единствения, който се "връзва"с дете е жената. В 99 % децата остават с майката, а мъжа си вее байряка като пич.

# 724
Е, това е непростимо. Спор няма. Не бих си представила да чакам половинката си да си изживее тръпката, да й се наслаждава, да се куми и да не знае какво иска от живота и цялото това нещо подплатено с много страдание от човека до него - официалния му партньор. Айде, холан. Кой от къде е.

Грешката беше моя, че не сложих край на всичко още веднага, а оставих нещата за няколко месеца да ме довършат тотално. Първо, защото ми трябваше време да се освестя от шока и второ, все пак трябваше и да измисля как ще се справя сама, най-вече финансово с децата!

..
Казахме си много неща! Призна ми, че съжалява, че ме е наранил, но не съжалява за това което е изживял. Тогава твърдеше, че въпросната дама е голямата му любов, а че аз ще си остана винаги по-добрия родител от двама ни! 😇 И аз и той се променихме много!
Децата казват, че той сега е много по-добър баща от преди! Това много ме радва! Сега той наистина дава всичко от себе си, когато е с тях да прекарат времето си пълноценно!   Простила съм му за всичко и искрено му желая щастие! 👍
Сигурна съм, че всеки човек с който ни среща съдбата е за да ни научи на нещо! Аз получих моите уроци и продължавам напред по-мъдра и по-смела! 😊

Боже, колко си приличат историите ни! За всички, които четат - прочетете внимателно първото изречение!!! Аз също изчаках няколко месеца,да видя накъде ще се развият нещата, за което горчиво съжалявам!Това беше голяма грешка от моя страна, с много нерви и страдание. А насреща какво? Човек, на когото не му пука, той е на върха на щастието с другата. Моля ви, не си го причинявайте!

Mom of 3, твоят бивш още ли е заедно с любовницата?

# 725
Е, то е нормално, с деца никой не бяга на секундата - и при мен беше така Simple Smile Тъпото е, че докато жената се чуди как да се държи по-нормално, надявайки се всичко да размине, мъжът си вади грешното заключение, че тя всъщност е приела ситуацията. Ако иска да запази семейството си, просто почва да се крие по-добре и се поздравява какъв е късметлия или поне при мен така се получи Simple Smile

# 726
Yahoo, да те попитам ако си на около 40, жена ти си хване любовник, с когото не иска да се разделя и демонстрира пред обществото, ти ще останеш ли с нея, за да живееш с децата си? И не, няма да правиш повече секс изобщо. Готов ли си на такава жертва, за да живееш с децата си?
Не, не съм готов за това точно в моя случай, но някой друг може и до там да стигне.
Минали сме обаче през подобно както вече споменах, но тя успя да го забрави и продължихме напред. Аз тогава израствах духовно и вече се бях преборил със силата на егото си като здравия разум и родителския инстинкт както казах успяха да ми помогнат да минем и през това. Двама мои приятели също минаха през същото, бяха готови да простят, но техните съпруги не се отказаха от любовниците си и дори децата не успяха да ги накарат да изтрезнеят и се разделиха. Един от тях вече се заричаше на шега, че следващия път ще си намери такава жена, че на моста да я върже въжето да откраднат нея да не пипнат. По-млада и достатъчно красива жена като съпруга си е почти винаги потенциален проблем.

# 727

Абсолютно съм съгласна, жените са по-склонни да простят и да живеят отново с изневерилия съпруг. Освен това много ми е странно някой като каже как някоя жена е "вързала" мъжа с дете. Единствения, който се "връзва"с дете е жената. В 99 % децата остават с майката, а мъжа си вее байряка като пич.
Да, аз от мъже само съм чувала оная ужасна приказка с ремаркето, която е вид заплаха към съпругата.
А когато все пак мъжа прости в повечето случаи после си го връща тъпкано с пасивна агресия. Само при жените го има това в такава ситуация да се опитват да изглеждат прекрасни, мили, красиви, да готвят вкусни манджи и да е красив дома пък а дано мунчо се усети какво ще изгуби.

# 728
Space_woman, Моя бивш никога не успя да си изживее любовта! Докато и двамата се кумиха и ни лъгаха мен и мъжа й; извиваха ми ръцете, нямайки друг избор с три деца, освен да търпя...накрая така стана, че те прекратиха връзката си. Онази жена и тя се разведе, както и ние и всеки пое по своя път!

Bianka, наистина за жената е по-трудно да каже "край" от раз, защото първо трябва да помисли как ще продължи напред сама с децата. В повечето случаи кръшкачите именно на това разчитат, затова и си позволявал леки или по-тежки залитания, вярвайки, че зависимата финансово жена ще търпи!

Yahoo, развесели ме! 😊 Може и да си статистически прав, но все пак всичко си е до човека! Аз също се смятам за добре поддържана и изглеждаша жена, на която обаче изневериха с доста по-възрастна! Всичко е много относително! Там се появиха чувства и душевни усещания помежду им, не толкова сексуални такива! Има различен тип кръшкачи. Едни са готови да хукнат след всяко секси дупе, а други(като моя бивш) просто срещат "правилния човек" в неправилното време"...

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 18:49 от Mom of 3

# 729
yahoo, ама с духовното израстване трябваше да почнеш. И моят бивш съпруг ми разви теорията, че вече духовно се извисил и не ревнувал, не можело ли и аз да се извися. Само нисшите духом искали да вярност.

Ама да уточня, че с духовната му учителка се виждаха денонощно, не като на жена ти еднократната забежка Wink

# 730
yahoo, ама с духовното израстване трябваше да почнеш. И моят бивш съпруг ми разви теорията, че вече духовно се извисил и не ревнувал, не можело ли и аз да се извися. Само нисшите духом искали да вярност.

Ама да уточня, че с духовната му учителка се виждаха денонощно, не като на жена ти еднократната забежка Wink

Не знам дали е духовно израстване, но аз също не ревнувам. Случвало ми се е, но чувството е отвратително и реших да измисля начини да не го изпитвам! Според мен човек трябва да осъзнае къде се крие корена на ревността му и да се опита да унищожи причината. Хората ревнуват, когато не са сигурни в себе си и чувстват заплаха от друг човек да заеме мястото им в сърцето на любимия. Най-важното е да се обичаме и да знаем цената си, за да се научим да не ревнуваме! Не змятам, че ревността е полезна за някого, за да има нужда да я изпитвам. Даже напротив - ревността може да съсипе една връзка дори без истинска причина за това! Ако човек обича себе си и знае колко струва, то няма нужда да ревнува, защото ако човека до мен е истински и стойностен, той няма да ми изневери, защото ме цени и уважава, а този който го прави, просто не ме заслужава и ми прави услуга като отива при друг!

# 731
Bianka, хубаво се шегуваш, но да преодолееш силна ревност и чувство за притежание над някого не се случва лесно докато не преосмислиш много неща в живота и нещо генерално не се промени в теб. Някои могат да стигнат до други крайности.

# 732

Тотално изперкват тези мъже понякога.

# 733
Хубаво се шегуваш, но да преодолееш силна ревност и чувство за притежание над някого не се случва лесно докато не преосмислиш много неща в живота и нещо генерално не се промени в теб. Някои могат да стигнат до други крайности.

Няма невъзможни неща! Всичко е въпрос на силна воля и самоконтрол! Никой не притежава другия, нито може да контролира живота му. Ако приемем това, другото ще е по-лесно!

# 734
Мани ревността, а как да приема, че прави на приятелката си бизнес с нашите пари? Това сигурно над Космоса трябва да съм духовно, че да го приема.

Не на мене тия "духовни" простотии.

Да речем, че грам не го ревнувам, ама парите бяха негови и мои, и за нашите деца. Да седя благо и да блея, докато всичко, за което съм работила, си замине ли предлагаш? И тя като е толкоз духовна, защо иска собствен бизнес, без да е работила и 1 ден в живота си. Как не отидох да ги благословя на място значи, много съм злобна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт