Сватба 2018 - III-та част

• 48 684
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Някоя има ли поглед над ресторанта в хотел Феста в София и протичането на сватбите там?Simple Smile
Аз мога да ти изпратя офертите за 2018г., харесаха ми цветовете и исках оферта оттам, за жалост отзиви нямам.

# 121
Това с бързото организиране е напълно възможно, но струва пари. Всичко е експресна поръчка и освен, че са много нерви за булката,наистина излиза много по-скъпо и нямаш време сама да си изработваш нещица... Една приятелка се жени този септември - прекрасна свата с много декорация и уникални неща - направо като по филмите.... удоволствието и струваше над 25000 лв като имайте предвид, че не е покривала нощувки на гости от далеч....
А колкото до тортите мога с две ръце да ви препоръчам шеф Ради Стамболов в София. Има сладкарница и цех, мисля, че се казваха Гаврош. Бях на една сватба и той прави тортата и беше гост там, никога не съм опитвала по-вкусна сватбена торта. Аз попринцип съм много капризна и като цяло много мразя сватбените торти, защото за да ги направят красиви и да стоят винаги са една идея по-сухи и по-гадни от малките тортички ,които си купуваме за рожден ден. Не съм питала колко струват тортите при него, защото няма да помъкна торта от София до Варна, но ако търсите вкус - наистина го препоръчвам. Единствено е доста известен в момента в сладкарските среди и може и да е малко по-скъпичко от на другите места.
И накрая и аз като най-бавната от всички ви да се похваля - имаме място хахахах Ще се женим на 15.09 Simple Smile)))

# 122
Момичета и аз да споделя: имаме си DJ и оркестър за вземане на булка. Освен това днес ходих на първа обиколка за рокля. Много съм разочарована от Бургас. Нямат никакви рокли, сега ще шият абитуриентските, а от тази година нищо не им е останало. В първия магазин, в който мерих (оказа се някаква агенция) въобще не ми обърнаха внимание, гледах си сама и с триста зора помолих да пробвам, не ми разрешиха и снимка. общо взето ми развалиха вълнението от първата проба - да се видя в булчинска рокля.
В другите магазини като им обяснявах какво искам, те все ми отговаряха "ти си слаба и висока, всичко ще ти стои", което е дразнещо. За всяка рокля има хора, няма как всичко да стои хубаво на един човек.
Но от цялата работа поне се накефих,  защото във всеки магазин ме питаха дали не съм абитуриентка Grinning

# 123
patenceXXX, мостри на поканите за гостите поръчах от https://pokani.net/ - хората бяха много любезни, обадиха ми се да потвърдят поръчката и да ме попитат дали са мостри (тъй като нямаше текст). дойдоха по куриер след ден-два макс. Харесах доста 1вите 2 мостри като изработка и реших да си поръчам още мостри - да има. Пак много бързо и още повече ми харесват. Така че мисля от там да си поръчам поканите за гостите.
За родителите и сестрата на Мъжа Мечта Satisfied поръчах покани от Gourmet House - сайта им е svatbenden.com - изключителни са също като обслужване. Жената ми звъня, праща ми снимки на цветове по Вайбър. Шрифтове. Днес потвърдих крайната визия и сега ще ги чакам с нетърпение да дойдат готови.
За кърпичките - едно момиче от ФБ прави такива - има нейни постове в групата Моята сватба 2018 (или нещо такова). Стават по-бавно, но вече пристигнаха. По-големи са както казах - но да ИМА, да буршат сълзи, че май ще дойдат доста ревливи двете ни корави майки. За жалост не знам как да сложа снимка, така че ако някой иска мога на лични или мейл да изпратя снимка на моите. Момичето се казва Нели Марчева.

Сега разгледах сайта - покани, които съм виждала и на други места, тук са двойно по-евтино! Мерси Simple Smile

Аз обмислям да направим нашите с уникален дизайн и да си ги печатаме. Ако някоя от старите Wink булки го е правила това, ще се радвам да чуя препоръка за офис.

# 124
  • София, България
CurlsNcoconuts честито за мястото и датата Simple Smile Успех с организацията от тук нататък Simple Smile

За Гаврош съм чувала Simple Smile запазила съм си го даже.
Николай Митев (фотографът) вчера беше постнал на стената си във фейсбук запитване кои сладкарници биха препоръчали бившите булки. Имаше доста лоши отзиви от Чочко, ама то нормално. Толкова хора ги ползват. Точно тази сухота в тортата ме ядосва, ама и това е разбираемо. Все някак трябва да я направят 120 парчета и устойчива.

sea, защото си мисля, че до сега на колкото сватби съм била, винаги отвътре тортата е мнооого сметанова.... ?! И винаги съм се чудила - други пълнежи не правят ли тия сладкарници?! Open Mouth
А гледам, че специално в сайта на Чочко няма избор на пълнеж. Ясно е, че поръчка през сайта не се прави, но пък исках да видя какви пълнежи предлагат.

# 125
  • София
Purple не е вярно, в техния сайт има доста видове пълнеж, не си ги видяла явно.  Simple Smile

Примерно тази сватбена ----> http://www.chochko.com/shop/svatbeni/s0134/ Пише стандартен пълнеж и изберете опция, виждаш възможните видове.

Тук, ако скролнеш малко по-надолу http://www.chochko.com/shop/detski/b509/ ще видиш картинки на видовете пълнежи.  Hug

# 126
  • София, България
Лелее, блгодаря ти! Всички торти, които отворих аз, нямат възможност за избор на пълнеж хахахахха и реших, че или е супер малък изборът и само на място можеш да го разбереш или изобщо нямаш избор - конкретна торта с конкретен пълнеж. Joy

# 127
  • София
За нищо. Аз винаги поръчвам битер, много ми харесва на мен.  Party

# 128
  • London, UK
Ние бяхме с Френска селска. Имайте предвид, че голите торти и тези със сметана (изобщо всички без фондан) имат по-малък избор от пълнежи, понеже явно е по-трудно да се етажира стабилно. Например ние искахме френска със малини или еклерова, но ни казаха, че не може. Така че като си харесате пълнеж или модел е хубаво да разпитате подробно на място. За вкуса аз нямах забележки и не ми беше суха. Аз принципно много обичам шоколадови торти, но преценихме, че би било много тежко, особено след салата, ордьовър и основно и избрахме по-лек пълнеж. Когато я поръчахме още не знаехме финалната бройк гости и взехме 100 парчета. В крайна сметка бяхме 110, но стигна за всички. Не знам дали не е и останала, че сравнително тънки парчета изкараха, но честно казано ми е все тая след като за всички имаше Simple Smile

# 129
  • София
Момичета и аз да споделя: имаме си DJ и оркестър за вземане на булка. Освен това днес ходих на първа обиколка за рокля. Много съм разочарована от Бургас. Нямат никакви рокли, сега ще шият абитуриентските, а от тази година нищо не им е останало. В първия магазин, в който мерих (оказа се някаква агенция) въобще не ми обърнаха внимание, гледах си сама и с триста зора помолих да пробвам, не ми разрешиха и снимка. общо взето ми развалиха вълнението от първата проба - да се видя в булчинска рокля.
В другите магазини като им обяснявах какво искам, те все ми отговаряха "ти си слаба и висока, всичко ще ти стои", което е дразнещо. За всяка рокля има хора, няма как всичко да стои хубаво на един човек.
Но от цялата работа поне се накефих,  защото във всеки магазин ме питаха дали не съм абитуриентка Grinning

Мисля, че знам за коя агенция говориш Simple Smile И ние с майка ми сме с подобни впечатления от една, така че е може би същата.
Последно на Жеков ли се спряхте, ако е удобно да попитам?
Блазе ти, че си слаба и висока, аз съм само висока за сега 🤣 но усърдно правя опити да стана и по-слаба

# 130
Момичетааа, какво правите вие, едва ви изчетох Grinning
Поздравления на всички, които са напреднали с организацията.
Аз май пропуснах да се похваля, че и ние имаме жива музика за вземане на кумове и булка. И бях изненадана, оказа се, че ще имаме гайда, аз не очаквах и не съм търсила изрично, но се зарадвах.
За бързото организиране на сватби и аз не знам как се справят за кратко време, но може би е, както казвате вие, с по-висока сума всичко.
За тортите - и аз я мисля много тортата. Казвала съм и по-рано, че мисля за такава с мъфини за гостите, а да има една малка торта отгоре, която да разрежем.
Аз не съм получавала такова съобщение за сайт за рокли. Те хората са видели, че имам вече рокля, няма какво да ми предлагат. Grinning
За декларациите - на нас ни ги дадоха, когато отидохме да се запишем, но жената от Общината ни обясни, че трябва да ги върнем при нея попълнени, заедно с медицинските, около 10 дни преди денят на сватбата. По същото време искат и да платим таксата за гражданския брак. В църквата също искат около 10 дни по-рано да отидем и да потвърдим датата и часа и да платим таксата.

П.С. Не знам дали не пропуснах да се включа в някоя от темите, които сте повдигнали, но вече пиша полузаспала Grinning

# 131
  • София
Да ви кажа и според мен може една сватба да се организира доста по-бързо. Единствено може би с мястото и датата може да се направи компромис. Аз честно казано нищо кой знае какво не съм направила. От агенцията дори ми казват, че е рано и че ще говорим за цветя конкретно месец два преди сватбата - на пролет.
Но ако сте прави, че излиза двойно примерно.......направо не знам! Ние направихме една сметка в събота груба и косата ми се изправи (без рокля и костюм), а дори не съм измислила някакви кой знае какви допълнителни неща и глезотии - 25000лв.
Вие към какъв бюджет се насочвате за около 100 човека? Да си сверя часовника

# 132
10 000 хиляди сме подготвили. А първоначални отгоре сметки приблизителни даже по малко ни излезе,но ще видим като дръпнем реалната черта на края на всичко Grinning

Да ви кажа и според мен може една сватба да се организира доста по-бързо. Единствено може би с мястото и датата може да се направи компромис. Аз честно казано нищо кой знае какво не съм направила. От агенцията дори ми казват, че е рано и че ще говорим за цветя конкретно месец два преди сватбата - на пролет.
Но ако сте прави, че излиза двойно примерно.......направо не знам! Ние направихме една сметка в събота груба и косата ми се изправи (без рокля и костюм), а дори не съм измислила някакви кой знае какви допълнителни неща и глезотии - 25000лв.

# 133
10 000 хиляди сме подготвили. А първоначални отгоре сметки приблизителни даже по малко ни излезе,но ще видим като дръпнем реалната черта на края на всичко Grinning

И ние около 10 000лв. сме си предвидили, но най-вероятно като почнат да излизат едно по едно разни малки неща ще ги надскочим.

# 134
  • London, UK
Ние бяхме планирали да е около 10000, но в крайна сметка излезе 17000, за 110 човека и не съм се изхвърляла за фото и видео - по 750 за всяко горе-долу и ДЖ излезе към 1100 с допълнителни часове. Единствено роклята ми беше доста по-скъпа от първоначалния план. Реално по-голямата сума е за ресторанта и хотелски стаи, ако запазвате. Накрая бюджета се надува от дребните неща, които изкачат.

Общи условия

Активация на акаунт