Коледата наближава, ОКТОМВРИйчето подаръците обожава! - Тема 2

• 50 859
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
То с това келяво време как да сме здрави всички? Ужасно е Sad

# 571
Аз няма да купувам куче-играчка. Има си истинско такова (а кучо има куче-играчка от Икеа). Тия дни за пръв път малкият почна да се заглежда в четириногия. Какво ли
си мисли?

# 572
При нас кучето едва онзи ден започна да опознава бебо. Но пък не дава никой да го пипа Wink

# 573
  • София
А как мислите, дали бебетата ще се стряскат от кучешкия лай ? Сега още малкия не го чува, но мисля че след 1-2 месеца ще започне...защото всички спим заедно и кучо като чуе нещо започва да лае още от спалнята, тичайки към вратата и никак не ми се иска да го оставям при майка ми, но ако го стряска след час и половина приспиване... Confused

# 574
И нашето куче така лае по врата, но бебчо въобще не се впечатлява. Ако е заспал, продължава да си спи. Предполагам, ще кучешкият лай им е познат още от утробата и затова не му пречи.

За петната от ако ползвам препарат срещу петна на Нук. Универсален е и става за почистване на всякакви повърхности и текстил. Докато пръсна по дрешката и петната веднага излизат, много съм доволна.

Бебчо от седмица вече раздава усмивки активно, следи с поглед лица и се заглежда по играчките си и по светещите коледни лампички. Има само 1-2 плюшени играчки подарък и толкова. Не мисля, че има нужда от повече, поне не и на тази възраст. Още повече че разните му пеещи и свирещи играчки са безумно скъпи. На моя позната бебето на 1 година има купища такива, а най-любимото й е да си играе с пластмасови шишета, лъжички и други неща от ежедневието Grinning

# 575
И Анди не се впечатлява от лая на кучето. Бебчетата чуват. Струва ми се, че вече щяха да реагират, ако се шашкаха от лая.
И аз си мисля, че са свикнали от бременността.

# 576
Оф това с тия ваксини..., на на ни предстои на 8-ми Януари, баткото общо взето откакто бебчо се е родил е ходим точно 10 дена на детска, и го гледаме аз и баща ми ми помага много, ту при него стои, ту той идва да го разхожда. Обаче това неможе да продължаяа вечно. А при нас както е и с алергия. Излезна ни положителна проба за жълтък и белтък-демек яйца. Не излезн пустото мляко, нямам идея дали все пак не е и от него а просто да не е излезнало. Сега почвам вече да се захранвам месо, риба. Ама не ми се вижда добра идея да бием ваксини докато се захранвам...алерголога каза няма да вкарваш никаква нова храна около ваксините...но каза няма да отлагаме, ваксините се бият по схема, не по желание. Ама това с храната, уф онзи ден хапнах едни аспержита и в соса имаше следи от целина, което се водело алерген номер 1, и оп на следвашия ден пак слуз и малко кръв...ужас. И има логика де за ваксините че се бият по схема а не по желание, но до колко знам ако е болно детето или ако има активна алергия в момента се отлагат. А ако се наложи за повече време се ходело на някаква комисия. Ако знаете как минсе иска да отложим ваксините поне с 2 месеца да мине тоя грипен период. Аз бях вече 3 пъти болна, два от които с 39 и кусур. Бебчо не се зарази, а не съм ходили с маска, явно кърменето все пак наистина му помага...а каква е тази ротавирусна, за какво е?

# 577
  • София
Дано скоро всичко да отмине, и на теб не ти е лесно Confused ротавирусната е против ротавируса - дехидратация, диария, повръщане и т.н., аз не мисля да слагам никакяи ваксини извън задължителните...не стига, че има сума ти ваксини и то с тази шествалентна, пък и други...ще пропуснем

# 578
И аз кърмя и нямам идея дали съм я заразила или са си "нормални" сополи. Не са постоянни за всеки случай и не текат като моя нос. Дърпахме за първи път днес, оттогава не е имала. Дано й няма нищо. За отлагане ще пробвам утре, но ме притеснява, че може и да ни откажат. Една позната каза, че няма ли бебето Т ги слагали...Аз все още се чудя за ротавирусната. Ема, не казваше ли ти, че с първото детенце не си я сложила и съжаляваш, или съм в грешка? Това с алергиите е ужасно. Дано е само това. Тц...и кърменето не е лесна работа. Аз не мога да си стабилизирам лактацията и полудявам на моменти. Бебка ту суче малко и трябва да цедя от напрежение в гърдите, ту иска повече, но то няма и пищи. Извива се и така боли и ранички имам, а съм с много нисък праг на чувствителност.Често ми идва да кажа майната му, но стискам зъби, защото искам да се кърмим. Ема, шапка ти свалям за упоритостта

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 22:00 от NikolovaV

# 579
  • София
Ритавирусната по схема била.
Една приятелка малкия е с алергия и отлагаха ваксини даже сега понеже ги няма не може да тръгне на ясла .

# 580
Нем не съм аз, мислв че беше Mrs Bamboo, е с тия алергии май и аз няма допъкнителна. Иначе аз не се иплакчвам, мъничкия да чукам на дърво е добре. Храня се следя и тн, имаше.реакциямда, но сякаш нещата почват да се чроясмяват. Аз съм супер доволна че излезна яйцето, добре че е алергия а не нещо по-сериозно. Ако някоя майка ме чуе на такова дете ще каже ти си луда че се радваш че е излезнало нещо, еми да така поне мога да си обясня състоянието а и знам от какво е общо казано. Реакцията излезна на 48-мия час от кожния тест, даже по ясно на 72-рия. На кръвните нищо нямаше смятай...Но не се оплаквам. Малко ми залипсва сладкото, тука с някъв шипков мармалад боря липсата на сладко:) важното е малчо да е наред. Имам няколко близки приятелки с подобни проблеми и те много ми помагат. На едната детенцето е  било мот а мо със същите симптоми, ама съвсем същите и бая ми помага. На никой не го пожелавам де, много ама много е гадно но човек трябва да го гледа от хубавата страна, хапваме здравословно,малкия е 5 100 кг за няма и 1 месеж и половина е качил близо 2 кила от изписването:) хаха шишо...

# 581
Иначе ваксините се отлагат ако има видими сипмтоми на активна алергия, иначе няма причина, бият си ги. Поне на хората около мен а и самия алерголог ми каза че се бият без проблем. Те повечето хора се притесняват че именно ваксините отключват тази алергия...но алерголога каза или го имаш генетично заложено и нешо друго е щело да го отключи или не. Демек аз също съм на мнението че ваксините немогат да отключат нещо което го нямаш заложено, и ако не  е вакаината нещо друго ще го отклмчи в даден момент. Но все пак хич не ми се иска сега да бия ваксини сега..реално избора си е мой и детето никой немиже да ме задължи, но аз обикновенно се доверявам на лекарите...

# 582
аз утре за маса неща имам да питам педиатърката, лошо ще й стане Grinning Искам да слагам ротавирус, но нищо не са ми споменавали за нея, бебка има някакво издадено кокалче над веждата, просто като подутина, но си е кокал... изобщо...
На работа още ми бавят документите за майчинството, трябвало за говорят със счетоводителя, преди не било така, това били някакви нови неща, разбираш ли!... Ядосвам им се, аз тия документи им ги пратих с линк направо, какво толкова има да гледат.

# 583
  • София
Питай си за ротавирусната. Моята каза че ще трябва да я поръча и да направих схемата за прием.

# 584
  • София
На нас на консултацията на един месец ни даде информирано съгласие, което да прочетем и да подпишем. Общо взето имаше инфо за странични ефекти и противопоказания.
Сложихме първия прием, моят син я хареса и дори почна да суче спринцовката Grinning

Общи условия

Активация на акаунт