Американски колеж - десета тема

• 117 001
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
С други думи, при наличието на прецедент се възползвам от него в пълна мяра. Още повече, че предупредих въпросния човек, че ще стане така, но той не се трогна. Забележи все пак, че аз никого на обиждам, за разлика от него Twisted Evil

Ами уредете си среща с въпросния човек и се дуелирайте по мъжки където намерите за добре.
Също така личните съобщения са добре дошли.

За останалото си има модератори.
Опс...аз всъщност съм такъв.

# 61
Писах сравнение с текущ правилник в друго училище, където има други (доста по-строги) и за мен напълно безмислени рестрикции... Стига толкова с този правилник, какъвто е такъв е, получаваш го преди да запишеш детето, подписваш го т.е. приемаш го и си записваш детето... Ако пък не ви харесва - няма подписи, няма записване... Каква ви е драмата просто не разбирам (особено на Черна станция) - попита родител на евентуален бъдещ ученик за информация отвътре - получи я, ако има питане към учещи в СМГ, ще пита тях, ако има питане към учещи в 1, 2 n-та езикова гимназия, ще пита тях. Попита за АК, получи отговор за АК. Пак ли почваме да теоритизирама какво и как и защо би било ако някой би се бил записал! Ежко, май още 2 теми трябва да отвориш... една за строгост на правилниците, втора за къде може би не би било мястото на моето или твоето дете!

За родителската среща - само срещата с преподавателя по АЕ е с фиксиран час, при адвайзърито може да отидете по всяко време в часовете на срещата... може да се наложи да почакате малко, те все пак преподават по някоя дисциплина на някои деца Simple Smile Същото е и с преподавателите по другите дисциплини. За осми клас е лесно, амлко на брой са, в 9ти става хамалогията с обикаляне и чакане Simple Smile
Аз съм утре сутрин, имам задача да обиколя всички, но... с предимство трябва да мина през трима преподаватели, които не познавам, а той настоява да отида при тях Wink
...Колкото до правилника и сроковете, Росита, всеки преподавател, поне нагоре в класовете, не зная сега как е в 8-ми клас, си има собствени изисквания, кога разписани и раздадени в началото, кога на думи, които в общия случай се спазват от него точно. Е, има случаи сам той да излиза извън рамката, но се случва рядко и защо ли по мои наблюдения с българите... Чужденците са железни - казал го е и не допуска отклонения.
Така че, в конкретния ви случай - дори да е повишен процента, възможно е предварително да е казано или зададено, че ако не се предаде въобще ще се оцени 0 ако се предаде в срок - еди колко си, ако се предаде със закъснение - също еди-колко си. Имало е случай, при който е било предварително казано, че всеки ден забава води до толкова процента отбив от реалната оценка  - така беше за някакъв секонд драфт на нещо миналата година....
Допълвам, не само в 11 клас имаха такива правила... май на първата среща (9, 10 и 11 клас) а и на децата бяха казали такива правила... -3%, -5%... та до -20% стига и после си остава 0% (след 5 или 7мия ден беше, не си спомням...) за качване на домашно до 24ч, до 2дни и т.н. И си го спазват! При моя младеж имаше такъв случай - Коментар "Perfect! 100%-3%" (вечерта нямаше вкъщи интернет, докато си включи телефона като рутер и ей ти, забавяне!)

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 10:31 от peneva_a

# 62
И аз се присъединявам към питането за среща с адвайзърите. Особено след като им минаха срещите "one on one". Или такава среща да си насрочим извън рамките на родителската среща?

Когато и да е по време на родителската среща се отбивате в Абът 211. Иначе си уреждате тет-а-тет по телефона.

# 63
  • София
Черна Станция, в повечето случай харесвам да те чета, защото смятам, че не е добре да губим критичното си мислене и е в интерес на всеки да се чуе и критика, а не само похвали.
Последното, или предпоследното ти мнение, обаче показват, едно не много здравословно заяждане.

Скрит текст:
Щерката  в 4 клас ме попита дали искам тя да учи в училище, където се пуши в тоалетните, по вратите им пише толкова вулгарни неща, че даже е срамно да се кажат (за СМГ говоря). Тази пролет минавах предиобяд, ололо 11 часа, покрай НЕГ, еми в двора имаше деца, пиещи бира от пласмасови шишета, от тези по 2 л.

И питам сега Е, и? Това говори ли за всички деца, които учат там? Тези случки правят ли училищата, или преподавателите, или учениците лоши?
Не, не ги прави. Това само показва, че децата ни учат в неидеалени училища, че не всички там са идеални, и че училището, макар да влияе, не прави човека. Същото се отнася и за АК, и то с още по-голяма сила, заради концентрацията на деца, за които много неща са на "една ръка разстояние"   

Peneva_a, Стефан, Благодаря.
А моята си отнесе конското, и ако при някой безхаберието (защото при нея си беше точно това) не се е отразило на оценяването, при друг преподавател няма да е така.

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 10:33 от rosita_ta

# 64
Правилникът си е ок. Моята девойка, в частност, също смята, че е много изчерпателен и с нищо не я застрашава. Какво значи има наказания- ами да- ще има, ако не спазваш правилата, които са за всички. На моите деца им повтарям непрекъснато че техните права свършват там, където започват правата на другите.  Именно това урежда правилникът на Колежа. Да не говорим, че правя сравнение с реда и правилата в предишното училище на дъщеря ми- елитно, добро, където правилата не се спазваха или с тези в училището на сина ми- където пък въобще нямат никакво занчение /независимо какво ни повтарят на всяка родителската среща/. С годините в колежа/защото вече е 11 клас/ девойката се научи много бързо да запомня правилата на всеки учител, да се съобразавя с тях и няма драми. Според мен ясните правила, вкл.  и санкциите за неспазването им, дават спокойствие на децата и родителите - знаеш какво трябва да правиш и какво ще следва ако не го правиш.

# 65
С други думи, при наличието на прецедент се възползвам от него в пълна мяра. Още повече, че предупредих въпросния човек, че ще стане така, но той не се трогна. Забележи все пак, че аз никого на обиждам, за разлика от него Twisted Evil

Ами уредете си среща с въпросния човек и се дуелирайте по мъжки където намерите за добре.

Ако бяхме равностойни защо пък и да не се изясним по мъжки? Ама не сме Sunglasses
Освен това е и некултурно, пък и ще бъде неадекватно - той никого не е бил, че аз да искам да го бия. Той досадничеше и аз досаднича, има баланс Mr. Green

А що се касае до модерирането - за какво ще ме баннете? Не обиждам никого и не пиша флуд. Аз давам алтернативната гледна точка, а именно, че АК не е универсално идеалното училище за всяко дете. Това е полезна информация за четящите колебаещи се и ако я няма те ще четат само суперлативите.

ЧС, откога имаш нужда да прочетеш правилника, преди да коментираш, че не си съгласна с него? Grinning Какъв напредък само?

Хайде, хайде, не чети избирателно, а? Wink Имам нужда за да цитирам точни текстове (нали така написах черно на бяло), а не за да имам мнение.

# 66
...А що се касае до модерирането - за какво ще ме баннете? Не обиждам никого и не пиша флуд. Аз давам алтернативната гледна точка, а именно, че АК не е универсално идеалното училище за всяко дете. Това е полезна информация за четящите колебаещи се и ако я няма те ще четат само суперлативите.
Алтернативна за какво точно? Не казваш срещу това правило, какво друго правило има по-меко, по-строго, липсващо или как!?!?
Информация не даваш - никаква, плюеш неинформирано!
Хайде да се цитирам, че ха дано прочетеш защо вече се дразним наред...
... Стига толкова с този правилник, какъвто е91такъв е, получаваш го преди да запишеш детето, подписваш го т.е. приемаш го и си записваш детето... Ако пък не ви харесва - няма подписи, няма записване... Каква ви е драмата просто не разбирам (особено на Черна станция) - попита родител на евентуален бъдещ ученик за информация отвътре - получи я, ако има питане към учещи в СМГ, ще пита тях, ако има питане към учещи в 1, 2 n-та езикова гимназия, ще пита тях. Попита за АК, получи отговор за АК.
Те.е. Черна станция, ако някой иска да научи другата гледна точка, ще си зададе питане на другото място което го интересува (1АЕГ, 2АЕГ, 91НЕГ, 164ИЕГ... и още където точно той реши)  а не коментари ей така по принцип!

# 67
И как някой в темата за НЕГ ще пита какво не е наред с АК? newsm78 В темата за НЕГ може да се пише какво не е наред в НЕГ, както и в темата за СМГ Ежко много конструктивно сравни училишето със земята и заяви, че децата от СМГ не стават за нищо... Така и на отнощшението към АК мястото му е в тази тема.

# 68
Харесва ми духа на тази тема  Mr. Green Малко на секта ми прилича - никой няма право да пише  тука, ако 1) няма дете в АК И 2) пише неприятни неща за колежа. Иначе е флуд и подлежи на бан. Ако отразява духа на самия колеж, мога само да съжаля децата в него.

Не съм видяла модераторите да са толквоа старателни в темите за СМГ или другите държавни училища, където се пишат негативи от хора без деца там. Но пък нали са модератори - в тях хляба, в тях ножа, пардон бърсалката  Wink. Прекрасен пример за отношение към изказването на различно мнение  Mr. Green

"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да ко казваш" (ц.)

# 69
И как някой в темата за НЕГ ще пита какво не е наред с АК? newsm78 В темата за НЕГ може да се пише какво не е наред в НЕГ, както и в темата за СМГ Ежко много конструктивно сравни училишето със земята и заяви, че децата от СМГ не стават за нищо... Така и на отнощшението към АК мястото му е в тази тема.
Не говорех за изказано отношение, а за поискана информация в информационна тема. Родител попита за информация за АК, получи информация за АК. Ако иска да сравни и да разбере нещо, ще попита в другите теми, ще сравни правилниците и сам ще си направи изводите.
Извинявай, ти как точно знаеш какво не е наред в АК като НИКОГА не си имала информация отвътре за АК?!? И как знаеш какво не е наред в правилника и да налагаш твоите си изводи като НИКОГА не си го чела?!? Ако беше споделила, че като са приели дъщеря ти си взела документите, прочела си го прословутия правилник и не си го подписала, разбирам да имаш мнение по въпроса, ама така по преразкази на преразкази на очевидци да твърдиш категорично като последна инстанция че нещо "не е наред"!
Да сме честни - записах малкия си син във 2АЕГ без да съм видяла правилника, записах го неинформирана, започна да учи там и пак не бях информирана... Големия го записах в Колежа след като и той  САМ си прочете правилника и каза "Ми нищо особено, просто е подробно описано... Подписвам го"
Ако можеш с нещо да информираш - информирай, ако не - моля не прави изводи вместо нас, възрастни хора сме, сами можем да мислим с главите си!

# 70
Иначе е флуд и подлежи на бан.
А що се касае до модерирането - за какво ще ме баннете? Не обиждам никого и не пиша флуд.

Нагледен пример за изопачаване на нещата?  LaughingКой кого и кога е заплашвал с бан? Моля за цитат!

Иначе по-късно ще изтрия безпристрастно мненията, които не са по темата/включително и моите/.
Всъщност винаги съм трила безпристрастно както тук, така и в темата за СМГ.

Аз съм човек, не машина. В този смисъл не следя всички теми по училища. Ако има обиди някъде, за това си има функция "Информирай модератор"

# 71
Нагледен пример за изопачаване на нещата?  LaughingКой кого и кога е заплашвал с бан? Моля за цитат!

Иначе по-късно ще изтрия безпристрастно мненията, които не са по темата/включително и моите/.
Всъщност винаги съм трила безпристрастно както тук, така и в темата за СМГ.

Ти не си, така е, но Татти ме е заплашвал с бан и имам цяла преписка с него по въпроса. Няма да цитирам, защото не е редно, но той определено прояви двоен стандарт тогава - триеше мен, а обидите на други хора остави. Впрочем обидата, че децата за СМГ не стават за нищо, така и си остана неизтрита въпреки многото протести, а конкретно моите протести срещу това сложиха началото на заплахите с банване...

Не мисля, че трябва да се трие нещо. Ако ги изтриеш аз пак ще напиша същото и пак ще трябва да ме питаш защо пиша все едно и също Mr. Green

# 72
...Не мисля, че трябва да се трие нещо. Ако ги изтриеш аз пак ще напиша същото и пак ще трябва да ме питаш защо пиша все едно и също Mr. Green
Ей това си е вече заплаха! В информационна тема аз ще си пишааааа и пишааааа неинформирана и съответно неинформативна, пък вие си ме трийте, аз пак ще се заяждам и пак ще си пиша...
Ама наистина - ако можеш с нещо да ни информираш, информирай ни, ама така да си чешем езиците в 2-3-4...10 теми, безмислено е!
Към родители на кандидати за АК, ако ви интересува (негативното) мнение на Черна станция, базирано на преразкази на разкази на очевидци, можете да се запознаете с тях в предходната тема, както и в тази преди нея... и преди нея... Четете подробно и ако искате още нещо да ви преразкаже, питайте я, по възможност лично!
Иначе и тази тема ще се запълни като предишните две с едно и също, написано многократно.
Благодаря!

# 73
Е, аз за дълго бях спряла да пиша тук, сърдете се на Ежко, че ме "покани".

Впрочем, за ЧУ има две теми - информативна и обща. За АК има само една и никъде не пише, че е информативна. Ти защо реши, че е такава? newsm78

# 74

Нагледен пример за изопачаване на нещата?  LaughingКой кого и кога е заплашвал с бан? Моля за цитат!

E, това ако не е заплаха за бан или за триене, не знам кое е... Защо трябва да се дуелира някой с някого, нали затова е тамата за АК, в нея да се пишат различни менния за АК - а ако на някго някои се струват неправини, необосновани, може да възрази и да се обоснове - в темата. Или пък да не се занимава и да подмине просто като несъстоятелно. Но да се изсипят тука един куп родители с призив "не пиши, като не знаеш", е доста сектантско, да не говорим за това, че модератор пише същото.

Общи условия

Активация на акаунт