НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Ох, дано да остане беконче до довечера! Много го харесвам, ама напоследък в нашия ЛИДЛ парчетата са почти само сланина, без месце.

# 166
  • Scotland
Моето беше почти само сланина Laughing Излезе ми 9 лв, а можех да купя за 5 лв пушена сланина в месарския. Не, че го правя де, защото избягвам пушилките, а и натриев нитрит. За мен си има консерванти и го взех само за проба, но няма да повторя.
Някой ще ми каже ли, моля, горе-долу по колко си пържите с яйчица Flowers Hibiscus

# 167
Напомням за бекона в лидл....от днес е. Режимен си е. Grinning
само се надявам до вечерта да е останал бекон и за мен, а също така и да не е само сланина. Отделно ще си взема и риба тон, много ми хареса в Лидл, че напоследък попадам на много лошо качество.
В Лидл ще бъде намалено и свинското месо на Пикок в консервите. Нали уж беше добро. Ще му прочета етикета на място. Взимам го най-вече за половинката ми.
Честит празник на всеки който днес има празник - бивши, настоящи и бъдещи студенти.
Да споделя тази седмица закусвам с Пътешественика на Инес с кисело мляко. Мноого вкусно. Препоръчвам.

# 168
  • Sofia
Какъв е този пътешественик?

# 169
Какъв е този пътешественик?

Лесен, бърз и вкусен- http://---spam335---/bg/2016/blog-bg/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0 … 0%b8%d1%86%d0%b8/  Търпи и многобройни импровизации. Зизу, благодаря, че ме подсети за него, но пусто- нямам извара. С какво бих могла да я заменя?

Защо го дава като СПАМ, а сумай ти други, наистина крещящо такива линкове и постове- не?  Twisted Evil

Доли, гугълни "Инес Здравословен кекс за пътешественици"- надявам се да ти излезе.

# 170
  • Sofia
Ок,мерси

# 171
благодаря Тили, че си писала. Я да видим дали ще излезе рецептата оттук, има и други интересни неща: https://healthywithdeni.com/2017/01/05/%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81% … 0%B1%D0%B0%D1%88/
Не знам дали изварата може да се замести с нещо, съжалявам. Най-добре си вземи извара.
И още нещо - аз добавих малко орехи, ммм.

# 172
А ако се замени изварата с кокосови стърготини?

# 173
  • Пловдив
Който го е правил този Пътешественик би ли споделил колко порции горе-долу става? Защото 2 банана са си 40-50гр въглехидрати.

# 174
  • Бургас
Моята мярка е 80 грама лидълски бекон на три яйца. Аз ще пропусна този път, имам още във фризера от преди увеличението на цената.

# 175
  • Sofia
Купих патешки сърца,но незная как да ги приготвя...Като пилешките ли се готвят?

# 176
  • Scotland
Благодаря, tanya_79 Flowers Hibiscus Аз хапнах 100 грама с 3 яйца в 15,00 часа и май чак утре ще ям Laughing
Doli, аз ги правя като пилешките. Измивам хубаво, цепвам всяко сърце почти докрай. Слагам в дълбок тиган и наливам бульон ( ако нямам, просто вода) до нивото на сърцата. Пускам котлона на силно и оставям да изври течността. Когато това се случи пускам голяма бучка масло да се запържат за съвсем кратко, сол и черен пипер и нападам Fork And Knife

# 177
  • Sofia
Мерси
И аз така ще го приготвя

# 178
Правя подобен кекс с протеин на прах и има далеч по-малко въглехидрати. Не съм знаела за рецептата на Инес, но тя яде въглени по принцип. По-мазен кекс може да се получи с маскарпоне и яйца, или ядков тахан, по-протеинов с протеин на прах. Правих една "торта" с банани (2), фъстъ§ено масло (без захар), яйца и черен шоколад за мой колега, който е диабетик, но яде банани и черен шоколад (90%) рядко, но по прицнип се храни палео. Сега защо яде банани аз не знам, но по принцип хапва. Беше трогнат, каза, че не е ял "торта" от 5 години и много се зарадва. Бях му написала колко грама въглени имаше на парче торта и беше около 4 грама. Rolling Eyes  Банани се заместват и с тиква печена или варена, но и "сладостта" ще е по-малка. Извинявам се, че коментирам кексове, но понеже се отвори дума Simple SmileFlowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 23:32 от СМ

# 179
  • Scotland
За нищо Simple Smile Пак заповядай! Така правя и дробчета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт