НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 119

• 103 712
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Да се отчета - вчера направих един месец с този начин на хранене. За моето състояние - хипофункция на щит. жлеза и почти обездвижена -  доволна съм. Обиколка ханш (-4 см); об. талия (- 2 см); об. бедра (-1 см); тегло  само -1 кг.
Но радващото е, че краката спряха да отичат и отблокирах (според мен) метаболизма.
* между другото - имах си "малки" прегрешения. Ядки, слънчоглед, едно парче торта и цееели 4 лъжички сладко.
Вода пия повече от 1,5 лт и спя (за вас не знам) по 9-10 часа в денонощието.

Пожелавам на всички приятна предколедна седмица.

# 301
Браво, Сем!

# 302
  • Sofia
Doli коя е тази френска майонеза с яйца.Отдавна ми се яде руска салата , но не мога да правя домашна майонеза.
сега немога да кажа точно коя,но съм взимала такава от Добрев и в Т-маркет,много е вкусна,пише че е с яйца,не с яйчен прах както другите,в стъклен буркан е,около 4-5лв

# 303
  • Berlin
LESIEUR се казва майонезата. Ние само от нея купувахме.
Доста отдавна не съм чела темата, но защо Камелот и Чоколата не пишат вече? Изключително полезна информация споделяха (аз предимно чета).Thinking
Бих искала да попитам как би се отразило това на хранене на хората с високо кръвно?

# 304
  • София
И аз много я харесвам френската, и макар да има само 1 грам захар на 100 грама, пак гледам да не прекалявам с нея, защото е със слънчогледово и рапично олио. Ето етикета

# 305
  • Пловдив
Момичета някой има ли проблем с кръвното при режима? Аз рязко го смъкнах и сега незнам как да го оправя, а преди това никога не съм имала проблеми и винаги ми е било 120 на 70, а сега 80 на 50 ...

Аз по принцип съм с ниско кръвно, от режима ми пада съвсем. Правя си електролитна напитка: 1 литър вода, сок от един лимон, палец джинджифил и чаена лъжичка сол. Освен това изпивам по още поне 800 мл течности (вода, чай) и тогава се чувствам добре.
Благодаря, ще опитам задължително. Принципно си правя айрян със сол и лимон, знам че също помага.

# 306

Момичета, има ли някой друг с проблем като моя, а именно екстермно суха кожа на лицето + суха коса.
Имам чувството, че колкото повече мазнини ям, толкова по-ми изсъхват кожата и косата. Като си измия и изсуша косата и слагам по две шепи пълни мазни кристали и ги 'изпива' тотално.
А лицето ми е чак като обгорено на места... Вярно, че е зима, но все пак аз излизам навън много рядко, а и ползвам кремове мазнички. И с кокосово масло се мазах и пак никакъв ефект. Много е некомфортно и започвам да се чудя дали не е от НВ ВМХ-то, защото досега такова чудо не е било.
Казвам ви, направо ми идва да си потопя главата в кофа с разтопена маз. Trollface

Аз пък изобщо не се тегля. Гледам да си хапвам, че иначе ми става едно слабо, не ми е ок. Не искам да отслабвам повече...харесвам си се така.

Най-важно е да се харесваш и да се чувстваш добре, Тете.
На мен ММ ми каза, че е време да спра да отслабвам, защото съм била започвала да ставам 'нехубава' Laughing Та доживях и това чуя хехех... И като ме разтрива само повтаря, че само кокали имало, нямало мръвка. Пък аз си се виждам в огледалото, не съм чак толкова отслабнала ... като знам, че съм била под 50кг когато се запознахме с ММ, а сега съм 58/59 не знам защо толкова му се струвам слаба. Може би, защото доскоро бях 70кг и беше свикнал да ме гледа такава дундавка. Trollface

Да се отчета - вчера направих един месец с този начин на хранене. За моето състояние - хипофункция на щит. жлеза и почти обездвижена -  доволна съм. Обиколка ханш (-4 см); об. талия (- 2 см); об. бедра (-1 см); тегло  само -1 кг.
Но радващото е, че краката спряха да отичат и отблокирах (според мен) метаболизма.
* между другото - имах си "малки" прегрешения. Ядки, слънчоглед, едно парче торта и цееели 4 лъжички сладко.
Вода пия повече от 1,5 лт и спя (за вас не знам) по 9-10 часа в денонощието.

Пожелавам на всички приятна предколедна седмица.

Страхотни резултати според мен! Нищо, че си имала прегрешения, то май всичките прегрешаваме чат пат, важно е тенденцията да клони към минус в края на месеца Wink

# 307
От някакви мои изкривени представи искам да се видя 50/ 49 кг. Иначе и така съм си екстра.

# 308
  • Бургас
Консерва, моята кожа стана много суха, когато бях няколко месеца на много ниски въглехидрати. Лицето ми изглеждаше ужасно. Мажех се с какво ли не, нищо не помогна. Чак като вдигнах въглехидратите около 70-80 грама, се оправи.
Благодаря за препоръката за майонезата, ще я търся по нашите магазини, нямаме Тмаркет и Добрев в наше село.
Яни, айрян със сол е чудесно за ниско кръвно, аз съм на ограничени млечни, затова карам на вода.
Сем, поздравления за резултатите, много са добри!

# 309
  • Варна
5 месеца на режим!

# 310
  • Русе
Айнщайн, поздравления, момиче!

# 311
Айнщайн, точно днес си мислех за теб!
Това, момиче, ти е най- най- хубавата снимка! Поздравления!
Любопитно ми е как са ти мерките и килцата след 5 месеца. Преди пускаше и такъв отчет!

# 312
Браво, Айнщайн, невероятна промяна за 5 месеца, поздравления, момиче!

# 313
Айнщан, страхотна си!

tanya_79 , аз също реших, че е възможно да е от режима, макар, че като се замисля ... последния месец, даже май последните 2 месеца хич не съм така стриктна откъм въглехидрати. Хайде първи месец бях нон стоп в кетоза с под 10гр на ден въглехидрат. Обаче напоследък май са ми средно около 50 до 100 дневно (и то от най-вредните въглени). А ако ги вдигна 100% ще започна да пълнея отново.
Disappointed Relieved

mariat и аз точно 50кг искам да се видя, понеже съм била толкова преди и то години наред. Обаче хич не знам ще успея ли да я докарам до там.

# 314
нямаме Тмаркет и Добрев в наше село.
Добрев, предполагам млекарницата, има на Конт Андрованти 9 в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт