С огромен копнеж посрещаме ДЕКЕМВРИЙСКИЯ бебевалеж!

• 39 508
  • 348
  •   1
Отговори
# 270
  • Дания
Още едно въпросче, относно помпите за кърма , какво Ви е мнението , опита .
Гледам едни механични, болезнено ли е, и каквото се сетите свързано с ползването им.

Моята помпа е Доктор Фрей. НЕ СИ Я КУПУВАЙТЕ!!!
Разрани ме ужасно, появиха се множество рани по зърното, кървящи и болезнени. В следствие на тези рани, навлезе бактерия в гърдата и се наложи да отбия детето и вече десети ден съм на антибиотик по 3000мг на ден.

# 271
Моята е на Авент-механичната. Ползвам я, разскърца се много бързо(това само ме дразни), иначе не ме е разранила, върши си ми работа.
Лошото при мен е, че в болницата имаше на Медела-електрическа. Мале бързо се свиква на най хубавото Simple Smile. Има огромна разлика, но не бих дала толкова пари за помпа. Електрическата ми помогна да се отпушат канал четата, докато бебка не беше при мен и не сучеше.. Гърдите бяха тежки, подути, болезнени.. Ужас беше 2 дена.

# 272
Ползвам от близо месец Медела, единична, електрическа. Нямам забележки-бързо става изцеждането, има доста приставки, шишета, накрайници и т.н

# 273
Мартитеди, честита бебка! Да расте здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване и хубави емоции вкъщи Simple Smile

# 274
Благодаря , вече сме си у дома. И почва сагата с кърменето.
Имам кърма, но трудно засуква бебка. а в дясната почти не успява с голям зор.
Какво бихте ме посъветвали, как да процедирам за да тръгнат нещата. Интересното е че от кърмене до кърмене изкарва два и половина, три часа, че и повечко понякога.
Но се притеснявам за гърдите.

# 275
Аз ползвам Авент механична и съм доволна, но ако трябва това да правя нон стоп...бих взела електрическа. Много странно, в болницата ми дадоха електрическата на медела, нито капка не ми изцеди... явно съм свикнала с моята.
Весел празник!

# 276
Благодаря , вече сме си у дома. И почва сагата с кърменето.
Имам кърма, но трудно засуква бебка. а в дясната почти не успява с голям зор.
Какво бихте ме посъветвали, как да процедирам за да тръгнат нещата. Интересното е че от кърмене до кърмене изкарва два и половина, три часа, че и повечко понякога.
Но се притеснявам за гърдите.

Ох верно си е сага Simple Smile Нашият случай беше идентичен. Постоянно цедях аз. За да се задейства лактацията и за да се отпушат каналите. Сега вече имам струйки кърма. Пия чай за стимулация и постоянно цедях. Но аз я й дохранвам, при мен не е само кърмене.

# 277
Аз си мисля че нямам достатъчно кърм защото не усещам напрежение , леко потича като наближи храненето, но интересното е че изкарва по три часа. И вечерите спи цяла нощ. Без да дохранвам . И не знам поспалива ли ми е момата, или и е достатъчно.
Е понякога като посучи по слабо и не изкарва по три и давам. Но пък след това понякога и по четери.
При Вас кърмещите как е.

# 278
Martitedi, ако е гладна ще се чуе Grinning

Моята изкарва по 2 часа и малко, като я кърмя.Вечер ми е по - малко кърмата и дохранвам(едва тогава на смесеното хранене, изкарва 4ч).

На шишето ми харесва че знам колко съм дала в милилитри. Знам обаче, че няма по хубаво от майчиното мляко(макар като кърмя да не знам, стига ли/не стига ли и го мисля Sunglasses). Но се старая максимално да предлагам кърма.

# 279
Be_Special и ние сме така.
Една вечер не дохраних нишо, на всеки час се будеше.
После на другата дохраних пое само 20 гр. АМ и спа цялата нощ. А снощи яде към 22 ч. Предложих АМ не яде въобще и изкара до 6ч.
Да хубаво е с изкуственото мляко. Че се знае количество, но иначе кърмата си е кърма.
Ще се нагодим още ни е съвсем рано

# 280
Малкият бързо огладняваше в началото от кърмата. Вече е на месец и започна да прави паузи по 3 часа през деня, вечер прави 4 часа понякога, но най-често си ни буди по часовник на 3 часа. Вашите бебета плачат ли като ги миете на чешмата при смяна на памперса? Бебо много плаче...

# 281
Ние сме едва на 7 дни. Засега мисля че е ок. Само се надявам това че спи и не плаче е нахранена.
Плаче да. Хич не и харесва да и е мокро. След като я измия и завия се успокоява

# 282
При нас пък самата баня/миене на дупе е голям кеф и я успокоява. Обаче преобличането я дразни след банята. Реших, че може да й е студено и когато преубувам пускам духалка за 3/4мин-има ефект  Simple Smile

Колко често къпете, имам предвид и коса с измивни продукти?

# 283
  • Дания
Моята е голям фен на къпането. Много се радва, седи послушно вътре. Къпем се всяка вечер с пияна против крусти, мия дупето след всяко наакване и вечер цялото телце с душгел. Сутрин мажа с мляко за тяло, вечер с олио. На дупето при всяка смяна на памперс слагам крем на А дерма.

# 284
Аз си мисля че нямам достатъчно кърм защото не усещам напрежение , леко потича като наближи храненето, но интересното е че изкарва по три часа. И вечерите спи цяла нощ. Без да дохранвам . И не знам поспалива ли ми е момата, или и е достатъчно.
Е понякога като посучи по слабо и не изкарва по три и давам. Но пък след това понякога и по четери.
При Вас кърмещите как е.

Аз също съм само на кърма опитваме се да спазваме режима от болницата , пак е на 3 часа гледам че повечето пъти издържа даже някой път и  минава 3 часа и го будя , нощно време доста издържа има хранене последно към 12 и 30 - 1 ч. и после чак към 5 и 30 - 6 ч, И аз не знам стига лу му или не но щом издържа надявам се че да , също така като дойде часа за хранене и вече  имам петно от течаща кърма Grinning .

Общи условия

Активация на акаунт