С огромен копнеж посрещаме ДЕКЕМВРИЙСКИЯ бебевалеж!

• 39 512
  • 348
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Кърменето по принцип се случва добре ако се прави на поискване. Бебето все пак знае кога е гладно и иска да му бъде дадено тогава.А производството на кърма се регулира според нуждите на бебето.Ако кърмите рядко и под час, всъщност не отговаряте на нуждата на бебето и в един момент се оказва, че не е наддало достатъчно, а и вие нямате достатъчно кърма, за да се нахранва.
Първите седмици може да е поспаливо по различни причини и е нужно да бъде буденето.10-12 кърмения за денонощие, като 8 е миникумът.
Не е добре да има твърде много 3 часови паузи.3 часа е много за малко бебе.Те сучат на 2-2 часа и половина или по-често. Като минат първите 4-6 седмици и се види, че всичко е наред, може да не го будите и да разчитате, че ще си каже ако е гладно.До тогава много от тях си спят, а гладуват.
Като цяло онази приказка"Спящо бебе не се буди" е много вредна и тъпа, ако питате мен. Ако е на 5 месеца може...но 2-3 седмично бебе-не.
Като станат на 2-3 месеца може да си изградят собствен режим и да сучат и на 3 часа, тогава това вече е ок.

Помпата е нужна ако по някаква причина ще сте разделени с бебето.Ако то е с вас веднага и не ви го взиамат-просто кърмите постоянно и то се нахранва.

# 151
Момичета знаете ли ако изследването на обиконовенна урина - седимент показва че е чиста без бактерий , левкоцити и т.н трябва да се пуска и допълнителна стерилна урина за бактерий или ако в тази не са установени не би трябвало да има бактерий?

# 152
 Мами днес бях на тонове,лекаря каза,че ми бил много хубав записа и питах за захарта дали може да ям след като вече няма проблем и каза да си изчакам докато родя.Та ще се помъчим още малко казах му,че точа лиги по една торта от 3 месеца и реакцията му беше еее ти си хапне малко-няма оправия.Каза,че за разкритие ще ме проверява около датата на термина за да не предизвикаме раждане по-рано,че било вандалско.Обесняваше ми ,че е нелогично да се пие магнезий и лекаря да бърка вътре от 33 седмица,та ми се пооплака от колеги.Спрях магнезия онзи ден и днес вече бях със страшни крампи готово оплаках ви се-сега мрънкам толкова,а като родя най-добре да ме махнете от групата,че сигурно ще ви изплаща много,вие как сте момичета,готови ли сте със всичко.

# 153
Мон, ако има бактерии те ще изкочат и в обикновената. Както при мен. Като пуснах урина в резултата пише бактерии-наблюдават се. Съответното ми пускат стерилна веднага. Там пък пише"бактерия- без растеж".

Боби, няма лошо да си помрънкаш   Stuck Out Tongue Winking Eye  За крампите те разбирам напълно. И аз като спрях Магнерота ги усещам, но не постоянно и много често. Дано и при теб не са всеки ден.

Аз много се вълнувам. Имам само 7 дни до термин и всички в къщи сме нащрек и в очакване  Heart

# 154
Някой от Варна и с мнение за АГ Варна. Доктор , раждане  и т.н.

Мога да ти препоръчам Д-р Танев в АГ, изключителен човек и професионалист..

# 155
Някой от Варна и с мнение за АГ Варна. Доктор , раждане  и т.н.

Мога да ти препоръчам Д-р Танев в АГ, изключителен човек и професионалист..
Благодаря и аз се насочих към него.
А Инфо за.самото раждане секцио в АГ Варна. Колко дни се стои и други неща които се сещате.
Че при мен се наложи секцио да е.

# 156
Кърменето по принцип се случва добре ако се прави на поискване. Бебето все пак знае кога е гладно и иска да му бъде дадено тогава.А производството на кърма се регулира според нуждите на бебето.Ако кърмите рядко и под час, всъщност не отговаряте на нуждата на бебето и в един момент се оказва, че не е наддало достатъчно, а и вие нямате достатъчно кърма, за да се нахранва.
Първите седмици може да е поспаливо по различни причини и е нужно да бъде буденето.10-12 кърмения за денонощие, като 8 е миникумът.
Не е добре да има твърде много 3 часови паузи.3 часа е много за малко бебе.Те сучат на 2-2 часа и половина или по-често. Като минат първите 4-6 седмици и се види, че всичко е наред, може да не го будите и да разчитате, че ще си каже ако е гладно.До тогава много от тях си спят, а гладуват.
Като цяло онази приказка"Спящо бебе не се буди" е много вредна и тъпа, ако питате мен. Ако е на 5 месеца може...но 2-3 седмично бебе-не.
Като станат на 2-3 месеца може да си изградят собствен режим и да сучат и на 3 часа, тогава това вече е ок.

Помпата е нужна ако по някаква причина ще сте разделени с бебето.Ако то е с вас веднага и не ви го взиамат-просто кърмите постоянно и то се нахранва.
За съжаление в повечето болници взимат бебенцата най - малкото през нощта....пък и при вас да е, ако сте секцио кърмата се забавя, да не говорим колко трудно идва при някои хора ( твърди гърди , температура при мен), а бебето е малко, уморява се , пък и някои бебета трудно засукват. Ние сме си вкъщи и все още не може да суче ефективно...налага се да доизцеждам и дохранвам, иначе плаче. Така беше и първият път Simple Smile Та в този смисъл...помпата доста ми помогна още в болницата Simple Smile

# 157
  • София
Аз съм написала накрая, че е нужна, ко има раздяла с бебето.
Самото секцио не забавя идването на кърмата.Няма значение начина на раждане-в момента, в който се отдели плацентата, тялото получава сигнал и прогестеронът спада рязко, вдига се пролактинът и започва отделянето на кърма.Коластра има от бременността и за няколко дни преминава в кърма.Обикновено на 3-4 ден.
Това, което забавя идването на кърмага е раздялата с бебето, ако то не е засукало още първия час, липсата на стимулация, травми по време на раждането, силни болки, упойки и подобни. Т.е. "екстрите" Grinning  Иначе и при двете излиза бебето, маха се плацентата и готово.
Заради тези екстри често и бебетата са лениви и не сучат добре, което вече причинява и втвърдяване на гърдите и нужда от цедене.
Бебето има най-силен сукателен рефлекс до към час-два след раждането.След това бавно започва да отслабва, а то става лениво и заспива .

# 158
Аз на толкова места и прочетох и чух, че секциото забавя кърмата. Причината е, че това не е естествения път,  по който трябва да се появи едно човешко бебе и съответно забавя процеса кърмене.

Не се наемам да твърдя кой крив кой прав. Свикнах да чета противоречиви мнения...

# 159
  • София
Как сте, момичета? Някакви симптоми на предстоящо раждане имате ли?
И аз четох много, за всичко и сега в главата ми е страшна каша.
Относно кърменето, упойките по време на нормално раждане, предизвикване на раждане.
Дано за всяка от нас мине възможно най-леко всичко. Hug

# 160
Дези, да, така е може би... Просто имах предвид, че от моите наблюдения по болниците...все се стига до помощта на помпа...за съжаление. Иначе всеки си решава, може да се изчака и ако има проблем - тогава да се купи Wink

# 161
Как сте, момичета? Някакви симптоми на предстоящо раждане имате ли?
И аз четох много, за всичко и сега в главата ми е страшна каша.
Относно кърменето, упойките по време на нормално раждане, предизвикване на раждане.
Дано за всяка от нас мине възможно най-леко всичко. Hug

Ами вчера бях на преглед имам 2 см разкритие , но  контракций още нямам , така че нищо не се знае , чакаме Simple Smile

# 162
  • София
То наистина забавя идването на кърмата, но не заради саморо себе си Grinning
Няма значение как е извадено бебето и плацентата, кърмата си тръгва.
Но при секциото има винаги упойка, която се отразява и на бебето(колкото и да твърдят, че упойките не влизат в досег с бебето). Отделно-бебето се взима веднага и поне в България почти никога не се слага на гърдите на майката за първи контакт и сукане.Т.е.-отлага се първото кърмене и стимулация.После майката престоява стандартно 24ч в реанимация, през които не и носят бебето.В много малко болници в БГ раздвижват рано или някой да ти носи бебето за кърмене, докато си в реанимация.
Тези неща забавят кърмата, не самия начин на раждане на бебето.
В някои болници си има и режим на даване на бебето...те ги хранят в отделението и бебето като дойде сои.Докато го накараш да засуче-айде връщай го.
Чувала съм за болници и, където секциото винаги е с пълна упойка и дават бебето на 3-и ден.

# 163
Аз по моя скромен опит мога да вмъкна, че много жени ме плашиха, че заради секциото може да не ми дойде кърмата или ако дойде ще е след 4-5 дни.... абсолютно грешно! Само ми причиниха ненужни тревоги, защото кърмата вече беше тръгнала докато ме зашият от операцията. Донесоха ми бебока и веднага тръгна коластрата ....
не знаех научните и медицинските обяснения, които Дези е постнала, но всичко звучи доста логично. Пиша го най-вече са успокоя момичета, които ще раждат секцио да не се плашат от тези, които са против секциото и говорят някакви неща, които не са съвсем така ...

# 164
  • София
При вас кога носят бебето след секцио? Май 2-3 нощи се оставаше в болницата, а при естествено си тръгваш след няколко часа или евентуално 24ч престой.

Общи условия

Активация на акаунт