Тегло над 100 кг и опитът ви за справяне с това

• 65 141
  • 185
  •   1
Отговори
# 105
Привет момичета.Минавам да се похваля...днес е ден за теглене.Ще попитате защо..ами защото вчера моя приятелка наскоро родила ме потърси за съвет и помощ с излишните кг.Тя в момента тежи 125кг и е решила да ги свали.Та днес реших и аз да се претегля.На 30ти септември аз тежах 122кг,днес съм 100кг.За 2 месеца и няколко седмици съм смъкнала цели 22кг.За мен това е огромно постижение и страшно много се радвам.Естествено няма да спра до тук,резултата ме надъхва да продължавам смело напред.Изградих си точен хранителен режим - може би малко по драстичен от обикновените но се чувствам добре.Не броя калории.Тези които искат може да пробват - резултатите не закъсняват.
Понеделник Четвъртък и Неделя не хапвам нищо освен плодове и фрешове.Уточнявам,че през въпросният ден пиете сок или хапвате плод от един вид.Ако сте избрали в понеделник да са портокали - ядете само портокали и приемате фрешове от портокали.Никакъв друг плод.В четвъртък за разнообразие изберете друг плод - грейфрут,круши и т.н.В неделя също сменете плода ако желаете.
Вторник - само млечни продукти - кис мляко прясно мляко сирене кашкавал.Сряда - зеленчуци.Салати на корем овкусявам  единствено с лимонов сок и хималайска сол.Петък - месо.Наблягам на пилешкото по всякакъв начин направено.Дори и пържено.Събота ми е ден за картофи и яйца.Понеже ям по часове,режима ми е горе долу такъв:
Понеделник -08,00ч - 250мл топла вода и 250мл сок от лимон
10,00ч - фреш от портокал
12,00ч - 2 портокала
В 13,00ч лягам с малкият да спя до 17,30ч но тези които нямат възможност да сън  предлагам в 15,00ч да изядат още 2 портокала
в 18,00ч фреш от портокал
И през целият ден изпивам около 2,5 -3л вода
Вторник
08,00ч топла вода с лимон
10,00ч  половин кофичка кис мляко
12ч другата половина кис мляко с 2 парченца кашкавал
от 13,00ч до 17,30ч сън или в 15,00ч - някоко парценца кашкавал
18,00ч - една кофичка кис мляко с няколко парченце сирене
Сряда
08,00ч топла вода със сок от лимон
10,00ч половин краставица
12,00ч салата от домати и краставици,може да пробвате и зелена салата
от 13,00ч до 17,30ч сън - 15,00ч половин краставица
18,00ч отново салата но добавям и царевица от консерва
Четвъртък
10,00ч фреш от киви
12,00ч - 4 кивита
15,00ч 2 кивита
18,00ч фреш от киви
Петък
08,00ч топла вода и сок от лимон
10,00ч малка сварена пилешка пържола
12,00ч малка печена пилешка пържола
15,00ч не препоръчвам да се яде.По добре пийнете чай кафе вода
18,00ч печена малка пилешка пържола
Събота
10,00ч 2 сварени картофа не овкусени
12,00ч 3 пържени картофа
15,00ч не се яде
18,00ч 3 сварени яйца
Неделя
08,00ч топла вода и сок от лимон
10,00ч фреш от ябълки
12,00ч - 2 ябълки
15,00ч -2 ябълки
18,00ч фреш от ябълки.
Преди да започна този режим искам да уточня че около седмица бях изцяло на кисело мляко и сокове.Хляб не вкусвам.Това е моят режим който от време на време променям в зависимост от това какво точно ми се яде.Може пилешката пържола да замените със свинска или телешка.Да добавите риба ако обичате или други зеленчуци и плодове.

# 106
Наподобява монодиетата.....
Резултатите ти са чудесни.   Щом те устройва, продължавай.
На мен не ми върши работа, прекалено много плодове/въглехидрати има.

# 107
Поздравления! Просто се чудя как не си всеки ден на кантара. Аз така правя и обикновено се радваме с мъжа ми за всеки грам. Доста лишения си издържала, но са си стрували. Давай в този дух, удовлетворението от резултата е голямо.

# 108
Amour* Всеки сам си изгражда режима - хем да му е вкусен и полезен хем и да сваля кг.При мен проблема беше че като почна някоя известна диета - да речем 90 дневната първите 2 седмици свалям,после става един застой и не мърдам като кг.Само веднъж я изкарах и бях свалила едва 9 кг което за мен си е адски малко.Имам много бавен метаболизъм и когато дълго време въртя една и съща диета организма ми привиква и спирам да свалям кг от храна.Там трябва вече яки движения.За това реших сама да си я направя с неща без които не мога и обичам много - плодове и млечни продукти.Най ми е кофти деня с месото но свикнах.И най хубавото е че мога да я променям и да заменям продукти.Няма едно и също.
Poni69 Направих същата грешка преди година и някак си се отпуснах защото имах високи очаквания.Сега вече не обръщам толкова внимание - веднъж в месеца се качвам само да видя накъде вървя и дали трябва нещо да прибавям или махам от менюто.Самото очакване някак си ме държи в напрежение и си викам айде утре айде другата седмица повече ще съм свалила и т.н.

# 109
  • София
Елена, твоята диета наподобява точно 90 дневната, която дори е по-балансирана. И там се разчита на разделното и на плодовите дни. 

Може ли снимков материал?

# 110
Грета Ей Не мисля че наподобява 90 дневната.Тук предимно са плодовете и зеленчуците.В 90 дневната има и варива които аз не обичам и тестен ден пълен с въхлехидрати.То за да поддържаш един режим е добре да бъде разделен.Постепенно когато привикна с по малките дажби храна ще включа и други храни и постепенно ще започна със захранването.
Снимков материал ? Тоест да изпрати снимки от преди и след ли ? Съжалявам нямам.Може би като смъкна още 20 кг ще почна да се снимам и в цял ръст,все още изпитвам срам от тялото си....

# 111
Здравейте, момичета Simple Smile Радвам се, че има тема за мотивацията. На мен основно там ми е проблема. Бяха ми полезни вашите съвети и се надявам в даден момент и аз да мога да дам моята работеща формула на някой..Успешна седмица!

# 112
Елена В. Пенчева браво,страхотен резултат.Радвам се за теб и се радвам и че сподели своя начин за борба с килограмите.Харесва ми диетата ти,ама пусто все ми се струва,че ще е доста глад.След НГ и аз ще захващам нещо и може да се възползвам от твоя начин.
Друга диета ,която много ми хареса е на Poni69,Тук ми се струва ,че глад няма.
Благодаря и на двете Ви за споделеното.

# 113
neli_asneli Само ти се струва че е глад защото аз започнах да се храня по часове.Преди да си разпределя по часове режима изглеждах горе долу така - на плодовият ден през час фреш и 1 портокал.Млечният ден - понеже правя домашно кис мляко и постоянно бърках в тенджерата с лъжицата - по няколко лъжички през половин час.Така и с останалите дни...в един момент организма ми свикна с "диетата" и сама си наложих норми и се въздържах.Сега когато наближава часа ми да си хапна-точно тогава огладнявам.Аз наблягам повече на киселите плодове защото ти убиват апетита с някой и друг час.Тази сутрин например като станах си направих кафе и фреш от лимон с една супена лъжица затоплен мед.Веднага го изпих и сега не чувствам глад.Хладилника е зареден за празниците и нищо не ме съблазнява...Имало е моменти в които се изкушавам.Не съм безгрешна все пак хаха и съм си крадвала па някое и друго парче нещо забранено но се свиква.В началото е най трудно,но когато се абстрахираш и не мислиш че днес си само на един портокал нещата се получават.

# 114
neli_asneli Само ти се струва че е глад защото аз започнах да се храня по часове.Преди да си разпределя по часове режима изглеждах горе долу така - на плодовият ден през час фреш и 1 портокал.Млечният ден - понеже правя домашно кис мляко и постоянно бърках в тенджерата с лъжицата - по няколко лъжички през половин час.Така и с останалите дни...в един момент организма ми свикна с "диетата" и сама си наложих норми и се въздържах.Сега когато наближава часа ми да си хапна-точно тогава огладнявам.Аз наблягам повече на киселите плодове защото ти убиват апетита с някой и друг час.Тази сутрин например като станах си направих кафе и фреш от лимон с една супена лъжица затоплен мед.Веднага го изпих и сега не чувствам глад.Хладилника е зареден за празниците и нищо не ме съблазнява...Имало е моменти в които се изкушавам.Не съм безгрешна все пак хаха и съм си крадвала па някое и друго парче нещо забранено но се свиква.В началото е най трудно,но когато се абстрахираш и не мислиш че днес си само на един портокал нещата се получават.
И докога така?
А после?Като започнеш пак да ядеш нормални количества храна?

# 115
  • София
Е, като са нормални, всичко ще е наред. Ще качи малко, ще се усети, ще спре сладкото и хляба и така.

Не всички напълняват отново.

# 116
Ако караш цял ден на един портокал или 2 ябълки, после дори 100 гр. кисело мляко се явяват огромно количество храна за изтормозеното от глад тяло.
Дори не е задължително да стига до хляб и сладко, ще качва дори от храна, нужна на едно 8-9 месечно бебе.
Ама всеки си знае....

# 117
  • София
Как само на това? Ти чете ли диетата? Има и пържени картофи.

С един ден седмично на плодове много хора отслабнаха трайно. В 90 дневната пък плодовете са на 4 дни.

# 118
]Елена В. ПенчеваHands Plus1

# 119
На мен плодовите дни са ми 3 пъти в седмицата.Режима винаги може да си променя в зависимост от това какви нужди има тялото ви.Ето вчера ММ направи баница...сам си направи корите и сиренето домашно....вкусотия...Цял ден бях по задачи и не съм усетила че не съм яла нищо през целият ден.Още топла топла от фурната като излезе си сложих едно парче.Да ама не успях да го изям цялото...има няма 2-3 хапки и до там.Чувствах се сита и не ми се ядеше повече.Идеята на режима не е да се кара тялото да гладува...напротив.Режима е за да се научим сами да се контролираме с храната.Хората над 80 кг имат вече разширени стомаси,идеята е да свием стомаха си за да не поема голямо количество храна.Майка ми откакто се помня цял живот е на някакъв режим.Слаба е- 62кг за нейните 64-65 години.Режима какъв и е - яде от всичко но не повече от една водна чаша.Храната си я измерва в чаша представяте ли си ? Преди не можех и да си представя че мога да се наситя с такова количество...сега даже ми се вижда много.В менюто и няма никакви тестени изделия - това включва макарони спагети хляб баници кифли и т.н. Не опитва дори парченце шоколад - замества с мед или сладки плодове.Но пък яде много риба...аз риба не обичам и за това не си я включвам в менюто.Трябва ограничения,няма как особено за хора между 80-100 и нагоре кг. Когато стигнете до границата на кг която искате може да спрете с режима и да си се храните нормално без да се тъпчете.Захранването става постепенно.И няма да е фатално ако се качат 3-5 кг когато сте до желаното тегло.Както е написала и Грета Ей не всеки качва кг след отслабване...но и това че сме свалили завидно количество не означава че трябва да се отпускаме.

Общи условия

Активация на акаунт