Тегло над 100 кг и опитът ви за справяне с това

• 65 136
  • 185
  •   1
Отговори
# 120
  • гражданин на света
k-drama, и аз като повечето изказали се дами подкрепям съвета им - започни сега, започни всичко сега - и спазването на хранителен режим, и увеличаване на движение, и изчистване на къщата, и всичко - точно днес, преди празниците - момента е идеален.
Аз, а и много други хора сме много силно мотивирани в началото (на каквото и да било), просто на старта винаги ускорението е голямо, и така, с голямо ускорение и мотивация ще преминеш през празничното ядене. Мисля че така ще ти е по-лесно да устоиш на отрупаните празнични трапези, а и предстоящите празници са точно една седмица от началото до края - 7 дни, 168 часа. Замисли се колко е малко на фона на една година, на фона на 10 години, а да не говорим колко е пренебрежимо на фона на един човешки живот. Ако още не си избрала хранителен режим, който да е най-подходящ за теб - като начало започни с намаляне на всичко от което се пълнее - захар, брашно, газирани подсладени напитки. Това не е трудно, освен изброените неща ти остават още десетки възможности. А и не говоря за пълен отказ, а за намаляване - опитай да намалиш количествата наполовина, а ако имаш желание и воля - намали ги до нула. Опитай така до Нова година - ей къде е, след 10 дни, нищо време. На никой нищо не му е станало, ако 10 дни не яде торта/баклава/тиквеник с кока-кола. Ако от това се почувстваш по-добре - продължи.
Увеличи движението, и не говоря за спорт, а за обикновено ежедневно движение. Отиди и си купи едно кисело мляко от далечен магазин, дори и да живееш в малък град като мен, все ще има магазин на поне 15 минути пеша от вас. А едно отиване и връщане са си половин час навън. След час-два отиди до пазара да си купиш маруля или плодове. И така си намирай причини да излезеш, не е нужно да пазаруваш, просто си се разхождай - никой не те знае целно или безцелно обикаляш града. Така ще извървиш много километри неусетно. Облечи се добре, и студа няма да е причина да се откажеш. Дори се гримирай като излизаш, понаправи нещо с косата си, и една фибичка върши работа, слоши си цветен шал. Колкото и безумно да звучи това в тема за отслабване - помисли си колко по-приятна би била разходката като си "накипрена". Колкото по-приятно се чувстваш навън, толкова по-често и по повече време ще прекарваш там. А и когато човек се е постарал над външния си вид се чувства по-добре в обществото и по-лесно се социализира (лично мое мнение и много наблюдения над околните). Имам много пълни познати, и аз съм в това число, но е съвсем различно да видиш пълна жена облечена добре, с малко червило и направена коса, отколкото едра жена със смачкана коса и раздърпани дрехи.
Почисти дома си - това хем ще те раздвижи, хем ще ти е приятно после. Бавно и с внимание към детайлите. Може да ти отиде и седмица, но пък за къде да бързаш. Направи ревизия на гардероба си, изхвърли всичко старо и всичко което не носиш, то и без това не ти трябва. Същото направи и с нощното шкафче, с тоалетката и с каквото още се сетиш. Оттърваването от стари вещо действа много ободряващо, а се и освобождава място за нови Wink.
Имам и още да пиша, но се опасявам да не стана досадна за останалите.

С няколко думи - не отлагай, не търси повод или ключова дата да започнеш - започни сега, от тази вечер - утре ще си доволна от себе си.

# 121
k-drama, и аз като повечето изказали се дами подкрепям съвета им - започни сега, започни всичко сега - и спазването на хранителен режим, и увеличаване на движение, и изчистване на къщата, и всичко - точно днес, преди празниците - момента е идеален.
Аз, а и много други хора сме много силно мотивирани в началото (на каквото и да било), просто на старта винаги ускорението е голямо, и така, с голямо ускорение и мотивация ще преминеш през празничното ядене. Мисля че така ще ти е по-лесно да устоиш на отрупаните празнични трапези, а и предстоящите празници са точно една седмица от началото до края - 7 дни, 168 часа. Замисли се колко е малко на фона на една година, на фона на 10 години, а да не говорим колко е пренебрежимо на фона на един човешки живот. Ако още не си избрала хранителен режим, който да е най-подходящ за теб - като начало започни с намаляне на всичко от което се пълнее - захар, брашно, газирани подсладени напитки. Това не е трудно, освен изброените неща ти остават още десетки възможности. А и не говоря за пълен отказ, а за намаляване - опитай да намалиш количествата наполовина, а ако имаш желание и воля - намали ги до нула. Опитай така до Нова година - ей къде е, след 10 дни, нищо време. На никой нищо не му е станало, ако 10 дни не яде торта/баклава/тиквеник с кока-кола. Ако от това се почувстваш по-добре - продължи.
Увеличи движението, и не говоря за спорт, а за обикновено ежедневно движение. Отиди и си купи едно кисело мляко от далечен магазин, дори и да живееш в малък град като мен, все ще има магазин на поне 15 минути пеша от вас. А едно отиване и връщане са си половин час навън. След час-два отиди до пазара да си купиш маруля или плодове. И така си намирай причини да излезеш, не е нужно да пазаруваш, просто си се разхождай - никой не те знае целно или безцелно обикаляш града. Така ще извървиш много километри неусетно. Облечи се добре, и студа няма да е причина да се откажеш. Дори се гримирай като излизаш, понаправи нещо с косата си, и една фибичка върши работа, слоши си цветен шал. Колкото и безумно да звучи това в тема за отслабване - помисли си колко по-приятна би била разходката като си "накипрена". Колкото по-приятно се чувстваш навън, толкова по-често и по повече време ще прекарваш там. А и когато човек се е постарал над външния си вид се чувства по-добре в обществото и по-лесно се социализира (лично мое мнение и много наблюдения над околните). Имам много пълни познати, и аз съм в това число, но е съвсем различно да видиш пълна жена облечена добре, с малко червило и направена коса, отколкото едра жена със смачкана коса и раздърпани дрехи.
Почисти дома си - това хем ще те раздвижи, хем ще ти е приятно после. Бавно и с внимание към детайлите. Може да ти отиде и седмица, но пък за къде да бързаш. Направи ревизия на гардероба си, изхвърли всичко старо и всичко което не носиш, то и без това не ти трябва. Същото направи и с нощното шкафче, с тоалетката и с каквото още се сетиш. Оттърваването от стари вещо действа много ободряващо, а се и освобождава място за нови Wink.
Имам и още да пиша, но се опасявам да не стана досадна за останалите.

С няколко думи - не отлагай, не търси повод или ключова дата да започнеш - започни сега, от тази вечер - утре ще си доволна от себе си.
Подкрепям това с ДВЕ ръце.И освен това:
за мен лично, празниците хич не са 7 дни.А реално, имаме една Бъдни вечер, една Коледа и една вечер Нова година.Другите дни са си просто обикновени дни...никак не е нужно да седи човек на "тежки трапези".
Моето меню например е:
Бъдни вечер:сърми, пържоли, питка с късметче, туршия....
Коледа:сърми, пълнена патица, туршия, печени чушки...
Нова година:дреболии на фурна, салати, питка, баница с късмети....
Дори да преям, което може да стане, може и да не, какво от това?това са само три хранения....Няма да кача 10 кг от тях.През останалото време се храня "диетично".

# 122
Елена В. Пенчева, само не се лъжи, че когато си отслабнала можеш да качиш 2-3 кг и нищо от това. Това е най-пагубното. Аз се освиних точно по този начин. Преди доста години успях при ръст 165 см да достигна тегло от 50 кг. (ама бях много влюбена) След това се скарахме с младежа, но моето самочувствие беше в небесата. Просто беше един период, в който всичко ми вървеше. Изкарвах много пари за тогавашните времена, името ми започна да значи нещо в професията, запознах се с много нови хора, накупих си дрехите, за които винаги съм мечтала, въобще се фръцках из София като паун. Нооо.... в един момент починаха някои мои близки, което много ме промени и натовари. Дотогава хапвах по малки количества и ми стигаше, въобще не налитах на ядене, стигаше ми тая награда да се пудря с готините дрехи. (преди да отслабна бях леко закръглена - около 65 кг) В един момент започнах да се утешавам с хапване, отначало нищо не ми се лепеше - стоях си на същите килограми, започнах да си пропускам тренировките по аеробик, започнах да чакам да ме почерпят с някой бонбон, докато почнах и сама да си купувам, килограмите си стояха и ..... в един момент като се качих на кантара показваше 64 кг. Реших, че и това е търпимо, ако го задържа, докато след 3 години бях на 80 кг.
За съжаление зависи от причината за напълняването, но ако е на психическа основа като при мен трябва много сериозно да внимаваш и подобно на майка ти цял живот да се ограничаваш

# 123
Poni69 Напълно съм съгласна с теб.То повечето неща опират май до психиката....понякога от стрес слабееш,друг път от депресия дебелееш...За това и в предният пост написах - когато се достигне желаното тегло не означава да се занамари човек и да се отпусне.Просто тогава може да си хапва от всичко но да не се прекалява.Ограничения винаги ще има за хора със склонност към напълняване.Вчера ми беше плодов ден,но вечерта бях на рожден ден на наши семейни приятели.Нямаше как...развалих си режима за 1 ден.Хапнах малко салата,малко от основното без хляб,алкохол не вкусих.За десерт от тортата също хапнах няколко залъка и тази сутрин бързам да се кача на кантара да видя да не би снощи да съм направила фаталната грешка като съм отишла на гости.Ами не,даже съм с 200 гр надолу - 99,800кг. Строгият режим или диета...както искате така го наричайте,е за да свикне тялото към лишения,да се научим сами да се въздържаме от храна и да се задоволяваме с малки количества храна.Постепенно се добавят и тренировки - ходене,тичане,аеробика фитнес ако щете дори...но се иска воля и постоянство.Няма отслабване магия или чудо за 3 дни.Моята цел е да стигна поне 70кг а ако сваля повече още по добре.Понякога човек се уморява и от диетата...иска му се за захвърли всичко и да се натъпче...момент на спад в психиката.Не трябва да се поддаваме.Ето и за това избягвам да се качвам на кантара,защото като видя че съм свалила няколко кг и си викам а ся една филия с шоколад какво ще стане примерно или пък едно парче пица..Това което научих за тези 2 месеца ограничения е че всичко ми е в главата,каквото и да се случва в живота ми,не трябва да използвам храната като утеха.Ядосана съм нервна - отивам във фитнеса и си го изкарвам на крушата...чувствам се безсилна,тичам из парка...Сега си спомням даже че преди години..може би 10,жената на брат ми цял живот е била миньонче и слаба - 47кг,но по време на бременността с второто беше наддала солидно количество - 75кг.Бяха и нужни само 6 месеца за да стане 50кг.Помня че една сутрин беше дошла рано рано вкъщи да се мери на моят кантар и като видя че е 50 и вика край сега ще се натъпча като за световно.И така беше,целият ден прекарах с нея и я наблюдавах как поглъща множество храна - пици дюнери шоколад...все едно е била цял живот гладна.На следващият ден беше наддала само с 1кг.И от там нататък вече се съобразяваше какво яде.Но ето пак си е 47кг....

# 124
Цитат
Строгият режим или диета...както искате така го наричайте,е за да свикне тялото към лишения,да се научим сами да се въздържаме от храна и да се задоволяваме с малки количества храна.Постепенно се добавят и тренировки - ходене,тичане,аеробика фитнес ако щете дори...но се иска воля и постоянство.
Това всъщност е най-бързия път към провала.....
Тялото не може да свикне към лишения и ограничения, защото е програмирано да оцелява.А това не става с глад.
А ако случайно свикне, това е билет за здравословни проблеми.
Да се бориш цял живот срещу природата и тялото си, е или обречена битка (т.е. цял живот дебела и гладна, във вечна диета), или слаба, гладна и психясала на тема диети, ограничения, глад и болести.
Всеки сам избира битките си.
Аз избрах да съм наядена, сита, доволна, щастлива, здрава и слаба.   Hug

# 125
  • София
Всъщност си е точно така: трябва да ядем по-малко, защото и се движим по-малко.

Обаче ако си около 100 кила, е хубаво да посвалиш малко с диета и/или с помощта на ендокринолог и да свиеш стомаха. Иначе е трудно да намалиш количествата- ще си постоянно гладен.

# 126
Amour* Най бързият път към провала е днес да се натъпчеш а на следващият ден да седиш само на вода.Друг вариант за провал е да си мислиш че ще свалиш кг като веднъж в месеца във фазата на луната да се надуваш с вода като бизон а в същото време да си се освинваш.И третият най грешен вариант е да пиеш хранителни добавки-заместител на храната и да си мислиш че отслабваш.
Всеки сам си избира режима,който му е вкусен и може да се справи с него.Когато правих 90 дневната,диетата и на Дюкян бях все гладна.Бях си правила и един Тест не помня как се казваше,но платих 60лв - било е преди 2-3 години.Изследват ти тонуса и кои храни трябва да отбягваш и към кои да наблягаш.Момичето което ми прави теста ми направи и примерно меню.Мой познати отслабваха от този тест аз естествено не успях а си спазвах всичко - просто бях постоянно гладна и все търсих нещо да мушна в устата.Сама си изградих режим с неща които обичам,а не такива които ми се налагат за бързо сваляне.Чувствам се добре и както споменах не се нахвърлям върху храната.Не стоя и гладна.Да първите 2 седмици ми беше зверски трудно,поради простата причина,че не бях свикнала и ограничения и малки порции.Имаш грешна представа за режима и хранителните навици и болести.
Не гледаш ли предавания...има много програми по ТЛС  за хора с наднормено тегло над 100.Там пък какво е ? Жесток глад и тренировки да смърт за да може за 1 година да свали 40кг...аз ги свалих на половина за 2 месеца и половина без да се тормозя...За това и казах всеки сам избира режима си,храната и количеството.Може пак да си ядеш нормално без да се подлага човек на диета но количествата на половина и пълно лишаване от тестени изделия сладко и газирано.Като цяло от всички вредни и храни и фастфуд и включваш силови тренировки.Няма как човек над 100 кг с разширен стомах и навик да се тъпче за да запълни някоя психическа дупка да отслабне като си седи на дивана вкъщи и си хапва каквото му падне.Никой и не е споменал че трябва цял живот да си на диети и да гладуваш...щом си си позволил да стигнеш това тегло и форма на тялото ти...ще положиш усилия да се пооправиш.Без ограничения лишения няма как да стане.Глад за мен е цял ден да си само на вода - това е то глад.Сървайвър гледате ли сте ? Там да не би да е глад - плодове и риба...Приемаш ли белтъчини въхлехидрати и мазнини ? Приемаш,това че са в ограничено количество не значи че гладуваш.

# 127
Цитат
има много програми по ТЛС  за хора с наднормено тегло над 100.Там пък какво е ? Жесток глад и тренировки да смърт за да може за 1 година да свали 40кг...аз ги свалих на половина за 2 месеца
20 кг за два месеца си е абсолютен глад за тялото, дори ти да не си чувствала такъв.
Нормално, тялото топи най-много 100 гр мазнини на ден, и това при хора със значително затлъстяване.Т.е., за месец прави 3 кг максимум.Всичко останало е вода, тъкани и мускули.
Апропо, ако не е тайна, коя поред диета ти е това?
И ако може, едно дневно твое меню.....

Постоянният глад е физиологично обусловен.Зависи най-вече от вида храна, която се консумира.Има храни, които провокират постоянен глад, и такива, които дават усещане за ситост, без да е необходимо да изяждаш огромни количества.
Идеалният вариант е да откриеш най-подходящите за теб храни, с които да си сита, негладна и отслабваща.
Глад не е само на вода цял ден.Глад, за тялото, е и кисело мляко за закуска, 100 пиле +половин краставица за обяд, салата за вечеря.Глад да тялото е и цял ден без храна, а вечерта само 2-3 хапки баница.При подобна храна клетките на тялото буквално стоят гладни и постоянно изпращат сигнали към мозъка, че им трябва храна, а той респективно провокира постоянно чувство на глад, защото му липсва храна-енергия.
И това перманентно гладуване после се връща като бумеранг и си връща тъпкано за насилственото ограничаване.
За да се отслабне, здравословно, трайно и доживотно (а не всяка година да си с 10 кг нагоре-надолу и все на диета), трябва да се яде.Правилната храна.

# 128
Amour* Нямам представа...сега съм на 25,проблеми с теглото имах още в 11-12 клас и все съм била на някаква диета без резултат.
Е нали си написах моето меню по нагоре,колко пъти искаш да ти го пиша ?
Ще видим...за сега съм доволна от режима...нито една диета не ми е докарвала такива резултати и в същото време това удоволствие.С други диети съм гладувала и психясвала на тема кг и всеки ден на кантара и като видиш че стрелката не мърда откачаш.За това казах че всеки трябва да намери своят начин.Не претендирам моят режим да го правите,а само на който му се вижда ок може да пробва и няма да остане разочарован.

# 129
  • France
Здравейте момичета. Изчетох темата. Поздравления за куража ви и за постигнатите резултати! Ще ви чета за мотивация защото имам 10-ина кила за сваляне. При мен големия проблем е че не ям месо и млечни продукти.

# 130
При мен големия проблем е че не ям месо и млечни продукти.
Защо да е голям проблем? И ако го мислиш като "проблем", защо не ги ядеш?
Питам те, защото много време и аз си мислех, че това е проблем и мога да отслабна само ако проям отново месо и млечни. Ядеш ли риба и морски дарове?

Не ми се влиза в безкрайния кръг за въглехидратите и протеините - просто не ми се води същия дебат отново.
 Бъди вярна на себе си и усещанията си за света, по начин, по който ти носи мир и хармония. Ако разбираш английски, мога да ти препоръчам някои източници за високо въглехидратно, ниско мазнно хранене - веган.
Отслабване без млечни и месо е напълно постижимо.

# 131
Всъщност най-бърз и успешен режим е на плодове и зеленчуци с малко растителна мазнина

# 132
  • France
При мен големия проблем е че не ям месо и млечни продукти.
Защо да е голям проблем? И ако го мислиш като "проблем", защо не ги ядеш?
Питам те, защото много време и аз си мислех, че това е проблем и мога да отслабна само ако проям отново месо и млечни. Ядеш ли риба и морски дарове?

Не ми се влиза в безкрайния кръг за въглехидратите и протеините - просто не ми се води същия дебат отново.
 Бъди вярна на себе си и усещанията си за света, по начин, по който ти носи мир и хармония. Ако разбираш английски, мога да ти препоръчам някои източници за високо въглехидратно, ниско мазнно хранене - веган.
Отслабване без млечни и месо е напълно постижимо.
Не ги ям защото съм убедена че не са полезни за здравето, особено месото.  По тази причина не бих могла да спазвам вм- нвд макар че с нея се отслабва бързо. Говоря от опит защото съм я правила преди години. Усещането че ядеш мърша на всяко ядене не е за мен. Иначе ям риба и яйца, но не всеки ден. В общи линии мисля че отслабването е резултат от преосмислянето на цялостното отношение към храната. Това се опитвам да постигна в момента. Ясно е че само с диета не става.

# 133
Еми, ето че проблем няма Simple Smile))
Впрочем и аз съм като теб.

# 134
Много странно, че никой не е споменал да се храни по " Зоната" на Бари Сиърс. Обърнете внимание Руслан Мъйнов е отслабнал по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт