Тегло над 100 кг и опитът ви за справяне с това

• 65 151
  • 185
  •   1
Отговори
# 150
Напълно съм съгласна с последния пост.

# 151
Искам да ви кажа, че на плажа и във фитнеса има много пълни хора, и не е нужно да се срамувате  и да не ходите. Ивайловците винаги намират какво да кажат, кой им е много черен, кой дебел, кой кльощав, кой гърбав, кой напомпан и надут и т.н. Но повечето хора са нормални и възпитани и не е нужно да се криете  и изолирате.

# 152
В предния си пост забравих да кажа на Елена да не се отчайва. И аз, ако се кача на кантара, ще покаже сигурно 6, че и повече килограма, нищо, че съм имала 2 седмици смесено хранене. Не се отчайвам. Част от тези килограми са задържана вода. Продължавай смело и скоро ще видиш отново добри показания.

# 153
А как се отразява тази високомаслена диета на черния дроб и жлъчката?

# 154
Мен ми е направо гнусна НВ ВМ диета. Влизала съм няколко пъти да чета за какво става въпрос и ми става лошо от храната, която ядат.
Хм...става ти лошо от:
омлет със зеленчуци
бъркани яйца
печено пиле
задушени пържоли със сметана и гъби
зеленчуци гратен
пълнени гъби със сирена и масло
ребърца на скара
Бьоф Строганов
пълнени чушки с месо и гъби
риба на фурна/на скара
всякакви салати
и т.н., комбинации от зеленчуци всякакви+масло/риба/месо
сметанов домашен сладолед
плодове със заквасена сметана
ядки....
Та, интересно, ако тази съвсем стандартна и обикновена храна те погнусява, какво точно ядеш?
Не ми отговаряй, въпросът ми е риторичен.
Темата не е за ВМ НВХ.

Amour , твоето мнение ми е ясно. Пишеш постоянно в различни теми едно и също. Явно си убедена в този режим.Да доказано е че това помага с отслабването, но не мисля че е единственият начин. Не ми се влиза в излишни спорове и не искам да те убеждавам в ползите от това да ядеш минимално количество животински храни. Само ще ти кажа че аз 15 години съзнателно  съм се хранила като теб и сега от няколко години съм вегетрианка и смятам че това е много по здравословно за мен. Когато бъдеш 3-4 години на вегетариански режим , за да имаш база за сравнение тогава бих приела съвет от теб. Обсъждаме режим от които ти си нямаш и понятие и мисля ,че е по горният ти коментар в случая е напълно излишен.

# 155
Амур е била вегетарианка - колко време не зная, нито как е практикувала, но е била Simple Smile
Но за да се пуснем от косите си и да насочим темата към нещо по-конструктивно, ще кажа само, че идеологията увлича - всяка идеология. Хранителен режим, религия, вяра. Вече никак не съм сигурна, че можем да определим в дългосрочен план, кое е полезно за здравето като храна и кое не е. Следователно онова, което остава е да следваш собствените си потребности - това в контекста на включването/изключването на животински продукти.

Ето линковете, които обещах:
ББ тийм: От кое пълнеем най-много - въглехидрати, протеин или мазнини?
Черната овца не е тази, която си мислите. https://www.bb-team.org/articles/5272_ot-koe-palneem-nai-mnogo-v … otein-ili-maznini
Сайта и историята на едно момиче, което е решила да се отърве от вредните си навици и става веган, в резултат на което качва доста килограми 20-30, заради някои заблуди във веганството, а след това става в страхотна форма, отново докато е веган, но вече практикува неин начин на хранене - високо въглехидратен, ниско мазнинен  = https://www.rawtillwhenever.com/my-weight-loss-story/
Каналът й в ю туб https://www.youtube.com/channel/UCs1uwp7bB1J_3r5xN2ioL_w
Имам и една книга на бодибилдер-фитнес инструктур жена, веган, пак за високо въглехидратното хранене, мога да я пратя на имейл.

Като цяло всеки може да почете малко, на английски информация има, иска се време да се потърси High Carb например, начин на хранене.
В бб-тийм също има доста добри статии за въглехидратите и мазнините Simple Smile
Хубав ден.

# 156
Аз мисля, че освен с възприятията ни и с начина си на мислене, тялото ни също се променя. И има необходимост от различни неща в различните периоди. Понякога може да има нужда от повече мазнини, друг път - от въглехидрати.

# 157
Точно така и аз съм съгласна много, особено при жените, лично на мен овулация и цикъл много ми влияят. От както ограничавам захарта, не изпитвам жажда за шоколад, но усещам нужда от повече мазнини понякога, или пък много време не ям месо - месеци наред, а после ми се прияжда и ям, докато не усетя отново желание да на ям. С въглехидратите нещата са доста сходни.

# 158
Скрит текст:
Мен ми е направо гнусна НВ ВМ диета. Влизала съм няколко пъти да чета за какво става въпрос и ми става лошо от храната, която ядат.
Хм...става ти лошо от:
омлет със зеленчуци
бъркани яйца
печено пиле
задушени пържоли със сметана и гъби
зеленчуци гратен
пълнени гъби със сирена и масло
ребърца на скара
Бьоф Строганов
пълнени чушки с месо и гъби
риба на фурна/на скара
всякакви салати
и т.н., комбинации от зеленчуци всякакви+масло/риба/месо
сметанов домашен сладолед
плодове със заквасена сметана
ядки....
Та, интересно, ако тази съвсем стандартна и обикновена храна те погнусява, какво точно ядеш?
Не ми отговаряй, въпросът ми е риторичен.
Темата не е за ВМ НВХ.

Amour , твоето мнение ми е ясно. Пишеш постоянно в различни теми едно и също. Явно си убедена в този режим.Да доказано е че това помага с отслабването, но не мисля че е единственият начин. Не ми се влиза в излишни спорове и не искам да те убеждавам в ползите от това да ядеш минимално количество животински храни. Само ще ти кажа че аз 15 години съзнателно  съм се хранила като теб и сега от няколко години съм вегетрианка и смятам че това е много по здравословно за мен.
Когато бъдеш 3-4 години на вегетариански режим , за да имаш база за сравнение тогава бих приела съвет от теб. Обсъждаме режим от които ти си нямаш и понятие и мисля ,че е по горният ти коментар в случая е напълно излишен.
Била съм, 4 години, 2012-2015.И знам как се чувства човек на веге хранене.
И не отричам, че човек може да отслабне с ВСЯКАКВА диета.
Наблягам на това обаче, че и човек не става 100+ кг от ядене на риба/пържола със салата, а дебелее основно от въглехидрати.
И да, с боб, леща, ориз, зеленчуци също може да се отслабне.Но, с калорийни ограничения.
А това в дългосрочен план никак не работи ....когато човек се вкара в матрицата "ниски калории", това трябва да продължи завинаги.Защото, започне ли да увеличава храната над калориите, на които е отслабнал, и кг пак тръгват нагоре.
От 6-7-8 години чета много за храната, видовете хранене, здравето, кг и вредите от затлъстяването.Нито веднъж досега (без да имам претенциите, че съм изчела всичко налично на земята), не съм попадала на човек, успял да отслабне с калорийни ограничения, после започнал да се храни с нормални количества храна за неговите височина и динамика на живот, и да е запазил кг си.Всички до един, на чиито мнения съм попадала, отслабнали чрез ограничаване на калории, започнат ли да ги увеличават, започват и отново да пълнеят.
И е напълно логично, това си е биологичен закон.
Иначе съм съгласна с Духчето, че изобщо не можем да кажем в дългосрочен план кое е най-полезното, най-здравословното.....ето, аз 4 години вегетарианствах, ами не само че не отслабнах кой знае колко, не подобрих и здравето си, а си докарах анемия, въпреки че ядях яйца, риба и масла.
За година и половина ВМ НВХ направи за мен повече, отколкото вегетарианството за 4 години.
Агитирам за ВМ НВХ единствено в контекста на това, че човек става 100+ кг, прекалявайки с въглехидратиите.

# 159
Познавам вегетарианци, които хапват по половин хляб с маргарин на ден, че е най-лесно и евтино, а някои потребители тук са уж на ВМНВХ, ама хапват плодове ежедневно. Някои теми на диетстващи са пълни от долу до горе с рецепти за десерти. С всеки "режим" може да се прекали, както с видовете храни, така и с количествата. Явно всеки човек трябва да пробва, пробва и да си нацели начина за себе си. Универсална формула няма,

# 160
А има и тема във форума за АИП?
Интересувам се за близък човек с автоимунно заболяване. Свалих си книгата на Сара Балантайн, но покрай другите ангажименти ми е много трудно да я разуча и да предам в сбит вид какво трябва да яде.

# 161
  • Стара Загора
Не съм запозната с ВМ НВХ, ама ми звучи странно диета без плодове.
Това ми е заместителя на сладко, не мога без тях.
Сестра ми и зет ми са на този режим, дано има ефект, че при тях положението е опасно направо.

# 162
Според мен номера е да излъжеш тялото си да отслабва. Аз моето успях да го излъжа това лято - повече зеленчуци и много движение. Естествено и 1600мг метформин си дадоха заслугата и резултата беше на лице . Свалих 3 кг за два месеца. След това намалих спорта за един месец и после още 3 кг за 3 месеца отново със спорт. Сега си хапвам доста и пия метформин по 500 мг на ден , но не пълнея. Особено съм доволна от празниците, за първи път не съм качила нито грам. А по празниците си позволявам всичко. През останалото време много рядко  ям бяло брашно, ориз и картофи, но сладичко си похапвам по малко1-2 пъти в седмицата.
Амур , аз лично в здравословен план се чувствам отлично на веге режим. Имах жестоки мигрени всеки месец по време на цикъл с високо кръвно и повръщане. Доста често се налагаше  да ме взимат в болница на системи. С вегетарианството тези мигрени почти изчезнаха. Вкусовите рецептори малко по малко се изменят и в момента само като ми замирише на пилешко  и ми се повдига. А що пилета съм изяла не е истина. Дано не ми се появяват някакви проблеми от този режим. Боба , лещата и граха имат както въглехидрати така и белтъчини и аз сега зимата доста наблягам на варива и кисело зеле. Ще пробвам с по малко мазнини да ги консумирам и ще ви пиша ако има ефект.
Госпожице дух благодаря за ценната информация

# 163
От 6-7-8 години чета много за храната, видовете хранене, здравето, кг и вредите от затлъстяването.Нито веднъж досега (без да имам претенциите, че съм изчела всичко налично на земята), не съм попадала на човек, успял да отслабне с калорийни ограничения, после започнал да се храни с нормални количества храна за неговите височина и динамика на живот, и да е запазил кг си.Всички до един, на чиито мнения съм попадала, отслабнали чрез ограничаване на калории, започнат ли да ги увеличават, започват и отново да пълнеят.

Амур, какво значи да се храни с нормални количества храна за височината си? Това са глупости! Човек трябва да вкарва толкова калории, колкото изразходва, за да не пълнее. В този аспект ние сме свикнали да приемаме много повече храна отколкото ни е нужно и се чудим как да направим така, че хем да ядем, хем да слабеем. Да не говорим пък, че изобщо сме загубили инстинктите, които ни казват коя храна е полезна за нас и коя ни вреди. Аз лично си признавам, че дебелея, защото на проблемите си реагирам с хранене, и то възможно най-вредното. В този смисъл казвам, че моите проблеми са психически, а не физически (много точно ги е описало момичето със случая Ивайло!) Моята борба е да се науча да ям по-малко, колкото ми е нужно да се поддържам, а не да се тъпча с храна и да не пълнея. За съжаление трудно ми се отдава и и аз се опитвам да ползвам разни системи като патерица.

# 164
Нормално количество храна е толкова, колкото човек да се чувства сит, но не и преял.
Храна от порядъка на 1200-1300 калории/ден е нищожна.
На човек с нормален ръст и динамика на живот са му нужни средно по около 2000 калории/ден.
Ако някой е свалил кг с 1200 кал/ден, дори да ги вдигне на 1500, ще започне да качва.
За наше съжаление, или пък късмет, тялото ни е програмирано да оцелява, т.е., да си трупа запаси.
И когато си мислим, че можем да го контролираме, за да слабеем, то после ни го връща с лихвите.

Апропо, аз не вярвам в калорийната теория.Отслабнах със стабилно ядене.
И като цяло, поддържам теорията "За да отслабнеш, трябва да ядеш!".
С глад не се слабее, а се влиза в матрицата "вечно гладна, изтормозена и дебела, цял живот на диети и мижави резултати".
Сега, ако на някой му харесва постоянно да си ходи гладен, да брои калории, да смята и мери, да гледа как другите похапват вкусно, а той все седи на салата и вода, о.к.
Това обаче не е моят избор.Аз предпочетох да съм нахранена, доволна, сита и слаба.И здрава.

Общи условия

Активация на акаунт