Звездни компромати- 345 част

• 112 115
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Законово погледнато той не е длъжен да си наглежда сметките. Затова пък банката е длъжна да оперира с парите му само с изрядни документи.
Нито е подсъдно да имаш любовница, нито да не си поглеждал сметките си. Моралната страна не се гледа тук. Въпросът е дали правилата в банката позволяват злоупотреби. Имат си изисквания, вътрешен контрол и т.н. Ако са ги нарушили трябва да си платят до стотинка.

# 391
  • София
То няма как точно да ги наглежда. На място ли отива, по телефона ли звъни всяка седмица да пита какво става или пък прави електронно банкиране на сметки с милиони, за да му ги прехвърли не банкерката, а някое хакерче.
А Левон 100% би могъл да каже това. Типично негов стил е.

# 392
Вие, ако отмъкнете 4 млн. какво ще направите? Ще изчезнете с тях или ще отидете да работите в друга банка, както е направила тя? Странна история!

# 393
  • Countryside
Според мен от банката са сгафили и сега се опитват да се смотаят. А. Левончо си говори така, спомням си че го гледах в черешката на тортата преди години и ми направи впечатление на арогантен и нахален. А и жилището му беше пълен кич.

# 394
Абе не беше кич жилището му...

Вие, ако отмъкнете 4 млн. какво ще направите? Ще изчезнете с тях или ще отидете да работите в друга банка, както е направила тя? Странна история!
Много резонен въпрос! Peace

# 395

А кажете ми, ако имате милиони в банката, няма ли да проверите какво се случва 8 месеца с тях, ей така информативно ако имаш елементарна финансова култура?!? Дори и да имаш личен банкер, нямаш право на подобно безхаберие...
Е ти как си го представяш? Все едно милионите са колци с домати да ги наглеждаш час по час. Повечето пари се блокират за по-висока лихва, например, и не се наглеждат преди да им дойде падежа. Няма за какво да ги наглеждаш дали са там и колко са, нали са блокирани и растат.

Мартин Петров сигурно и той така е разсъждавал - имам там едни 13 сметки в Уникредит с няколко милиона, че и лице съм упълномощил (тук трябва да ти светне сигнално червената лампа), ама те да не са колци с домати, че да ги гледам...после ревеш по медиите, че са те ограбили...

Представям си го по следния начин от моя опит с пари в банка в Швеция - имам две сметки в една и съща банка. Едната сметка е разплащателна, свързана с кредитна карта, по която сметка получавам заплата и детски (тук всички деца получават детски, независимо от дохода). Другата ми сметка е спестовна с блокирани пари. Когато влезна в банковото си конто (влиза се посредством тази джаджа, в която трябва да пъхна кредитната си карта, да активирам чипа с парола, а след това джаджата ми  дава еднократен уникален код, за да влезна в банката - там виждам състоянието и на двете сметки, нищо че едната е спестовна, с блокирани пари. Не ми пречи с един клик на мишката да погледна състоянието и на двете сметки, когато плащам ежемесечно битови сметки.

Но да приемем, че в България е различно от банкова гледна точка да си следиш сметките в една и съща банка (нямам сметка в българска банка). Мартин Петров е имал 13 сметки във въпросната банка, от които са източени пари. Да приемем, че всички сметки са били блокирани, т.е. не са разплащателни. Не би ли трябвало след всеки опит за теглене или прехвърляне на пари от тези блокирани сметки, банката да го потърси лично по телефон, за да потвърди транзакциите и то за такива огромни суми? След като въпросната Ирина е била отстранена, най-вероятно му е назначен нов личен банкер, той къде е блял е не му е звънял? Или не му е бил назначен, защото пък от твърденията на Мартин Петров излиза, че не е знаел, че Ирина не му е вече личен банкер. И много съществена подробност - парите са крадени е продължение на 8 месеца, като краденето е започнало непосредствено след  отстраняването на Ирина от Уникредит през декември 2016 год, т.е. ако тя е нареждала и потвърждавала транзакциите, то тя не е била в качеството си на служител на Уникредит.

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 16:44 от Анонимен

# 396
  • София
Във фейсбук профила на въпросната госпожа, който журналистите бяха открили и от който са снимките, пише, че се занимава с частно банкиране (private banking).
Ако някой е запознат с тази терминология да обясни какво означава и най-вече какви са правомощията на такова лице.

# 397
  • Rock & Roll feeling ...
Има доста неясноти по случая....

# 398
В Уникредит кредитните консултанти, а предполагам и личните банкери, често изпращат на клиентите поздравителни картички за различни празници, инфо за нови услуги и т.н. За 8 месеца никой ли не му е писал и звънял?!

# 399
  • Sofia
Че има неясноти - има.
Че явно не си е следил отблизо сметките - ясно.
Идеята ми беше, че принципът е обратен - банката е длъжна да докаже какви плащания и с какви документи е правила. И груби изказвания не би си позволил никой нормален шеф на банка, особено преди да са доказали документално всичко.

# 400
За 8 месеца никой ли не му е писал и звънял?!

Да, никой не го е уведомил ...

# 401
Това е все едно да дадеш ключ от дома си на някого и да набедеш портиера, че не го е спрял.

# 402
В Уникредит кредитните консултанти, а предполагам и личните банкери, често изпращат на клиентите поздравителни картички за различни празници, инфо за нови услуги и т.н. За 8 месеца никой ли не му е писал и звънял?!

Не били 8 месеца, а 10 години. ooooh! Най-крупните суми били откраднати през последните 8 месеца според неговия адвокат, а в жалбата Мартин Петров твърди, че "в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки".

Не знам доколко може да се вярва на БЛИЦ, но в статията твърдят, че са се свързали със СГС, когото цитират:

Скрит текст:
Футболната звезда Мартин Петров е подал искова молба в Софийски градски съд срещу "Уникредит Булбанк", за да му върнат източените 3,8 млн. лв. плюс лихвите. Искът е подаден от бившия футболист на 28 ноември (вторник).

От СГС потвърдиха пред БЛИЦ, че действително е внесена искова молба от Мартин Петров.

"Към момента молбата е оставена без движение от съдията с разпореждане на следващия ден. Той иска Мартин Петров да уточни точно исковата молба и да я допълни според изискванията. За това има срок от една седмица, считана от датата на уведомление. В исковата си молба Мартин Петров търси 3 800 000 лева, плюс законната лихва", заявиха от Софийски градски съд.

БЛИЦ направи опит да се свърже с Мартин Петров, но той така и не отговори на мобилните си телефони.

На 17 ноември 38-годишният Мартин Петров сезира Софийската градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от сметките му в "Уникредит Булбанк". В жалбата той твърди, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки.

В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, сред които това на личния банкер на Петров - Ирина Ч.А. и нейния съпруг. Оказва се обаче, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца.

Мартин Петров заявява категорично, че тя никога не е разполагала с необходимото пълномощно, подписано по надлежния ред от нейния клиент за извършване на въпросните финансови операции. Повечето от тях са осъществени, докато футболният ас е бил извън България, ангажиран с тренировъчен процес и мачове на отборите, за които е играл.
Българската народна банка (БНБ) вече започна цялостна проверка на платежните процеси в "Уникредит Булбанк".

https://www.blitz.bg/sport/bg-futbol/ot-sda-s-podrobnosti-pred-b … pokri_385389.html

А щом е имал електронен подпис, значи е имал онлайн банкиране, т.е. е можел във всеки един момент да си проверява сметките с карточетец и смарт карта, видно от сайта на УниКредит Булбанк.

https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/novini/unikredit-bulba … aten-universalen/

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 17:56 от Анонимен

# 403
Мартин Петров казва, че не е издавал пълномощно на банкерката.
Аз поне никъде не прочетох и че е имал електронен подпис.
Как ги четете тия текстове не ми е ясно  Thinking

# 404
  • На топло
 Мегън на 11 години, видео.
https://youtu.be/tfaGleA4qYo

Общи условия

Активация на акаунт