И като мъж знам как разсъждават и как гледат на черпенето. Точно подобни обяснения и споделяния от "играчи" са голяма част от причината да избягвам да предлагам черпене, освен ако нямам някакъв повод или човекът не ми е близък. За стиснатост - наистина ли мислите, че човек със сериозни финанси, който Ви харесва "безумно" си брои левчетата? Така е бил "научен" и той като мен - не е искал да Ви обиди като представи едно мизерно кафе като "интимна вечеря" или "почерпка".
И какво, само 1 среща ли имахте със стиснатият мъж със сериозните финанси?
Защото разбрах, че който не си плаща сметката не получава втора среща.
Всякаква невербална комуникация ми е интересна, примерно жестът с писане във въздуха - много сервитьори го разбират, но примерно повечето хора от моята компания не го знаят. И в тази връзка - на повечето места, където сме ходили - бирарии, пицарии, по-младежки барчета като билкова примерно - няма кой знае какъв етикет, сервитьорите са винаги претоварени и нелюбезни, често не можеш да викнеш изобщо за сметката, ако си с гръб, а като дойде - се мята напосоки на масата. Като съм бил на 20-25 - на такова се ходеше. Последните 10 години съм бил в една дългосрочна връзка и после семеен, та не виждам никаква символика в това че аз съм плащал сметката и дори не съм се замислял по въпроса - аз си нося парите в джоба, отнема ми 3 секунди да извадя, имам почти винаги дребни и мога да наглася такава сума, че да кажа "мерси" и да приключим с това, а не да обяснявам на сервитьора колко ресто търся и т.н. Но съжалявам, като съм бил на възраст между 18 и 25 (най-активно ходене по срещи, като бяхме ученици си поркахме по парковете и се натискаме по купони и нямахме пари освен за храна, които отиваха за пиене естествено - днешните млади са по-отракани), та като съм бил 18-25 не се е ходело в къщата с часовника, ресторант метеор (който навремето имаше бая претенции) и подобни. Или на кафе в шератон. На такива места естествено има етикет, но просто аз го нямам този контекст и ако някой date-ва в подобни заведения, би било добре да го уточни
Защото там е едно, в кривото е друго, в пицария/кръчма с "претенции" като тукан май, Добро и някакви подобни е трето, в чужбина четвърто, изобщо безкрайно много зависи от мястото. И тук говорим за среща мъж-жена, бизнес срещите са изцяло отделен случай, срещите между хора, които вече са гаджета, спали са заедно и т.н., но още не живеят заедно са отделен случай и т.н. Ето затова искам детайли. Обобщения нищо не ми говорят.
Съжалявам. Да си оправят бъговете по форума.
Иначе ще трябва да висите 1/2 час да я чакате...
Също често съм бил на заведение с две жени - с едната в отношения "it's complicated", с другата - приятелски - една компания бяхме. Мъжът ли плаща в такава ситуация?
Веднъж имахме дупка, част от групата си се прибраха по общежитията, аз съм от София и нямаше смисъл да се прибирам за 2 часа до вкъщи, предложих на цялата група да идем на кафе, момчетата казаха "не, не, ние ще си се приберем в общежитието", момичетата каза "айде" и се озовах на маса с 7-8 момичета, чак ми беше неудобно малко. Тогава кавалерът ли трябва да плати или подобен състав вече може спокойно да се приеме за "приятелски"? 
Разправии пред сервитьора съм виждала на няколко пъти в малко по-голяма компания и съм умирала от срам. И да искаш да платиш ти, има по-фини начини след това да уредиш въпроса или следващия път да се реваншираш, а не да се държиш като продавач на риба на пазара. Но това беше в по-ранните години, когато още не подбирах толкова внимателно хората около мен.
Препоръчани теми