Или обикновено предлагам следващия път аз да взема билети за кино, театър или нещо подобно. Между другото досега всички мъже са ми споделяли, че това им е правило много добро впечатлание, а и аз самата се чувствам по - добре.
Защото романтични са били само в техните глави, а им е било приятно в моята компания. Срещам се с мъже и извън сексуалния контекст, а когато те са проявявали желание да джентълменстват е било нещо като ефимерния секс, който не могат да имат с мен. Би било обидно да шляпна кредитната си карта и да кажа "абе, я стига, нали ти е ясно, че мога да си платя". Понякога човек трябва да създава илюзии и приятност за отсрещния.
На мен подобно натрапване насила на някаква рамка без да се съобразява с желанието на другия не е много джентълменско. Ако просто му връчат сметката пред него и той плати без да се обсъжда - ОК, но ако се играят тия ритуали с бъркане в чантата, "остави на мен" и т.н.... не ми изглежда красиво, наистина. Съжалявам.
Аз Убавци никога не съм харесвала например, грозни също, но напълно нормали момчета, после мъже. Та хубостта хич не ме вълнува ако е подплатена със солидно количество самолюбие, както често се случва. Интелектът и сходните ценности и интереси са базово изискване, но не стигат. Същото е и с възпитанието и обноските - необходимо, но недостатъчно условие. Разбирай, че ако не се покаже кавалер, шансовете рязко намалвват. Т.е. намаляваха. После ако се окаже, че по някаква причина се е притеснил например или е нямал възможност, но по принцип е кавалер, интелигентен и не е скъперник, невъзпитан, пресметлив тарикат и т.н., никоя жена не би го изритала. 

Въпреки че съм платил сметката във въпросната ситуация, това (или по-точно цялостното отношение) е довело точно до същото, което по някаква неразбираема за мен причина иронизирате и изводът за мен от цялата ситуация е бил да не излизам повече с момичета/жени, които не съм сигурен дали харесвам, не да не плащам сметките на момичета, които са влюбени в мен.
Ако тя те е канила или по взаимно съгласие се е излязло на романтична среща - вече се излиза извън класическия етикет на свалката (което е хубаво). Плащаш сметката, ако усетиш, че го очаква, всеки си плаща, ако тя каже/покаже, че това иска (при мен се е случвало последното). Ако не е реално демонстрираното желание да си плати сметката и очаква аз да кажа "не, не" - няма как да го разбера, но съм напълно ОК в такава ситуация да няма втора среща -
Приемаш ослушването ѝ за социална некомпетентност някаква (мисля, че съм имал 1 такъв случай, но дори не си спомням нищо за момичето, май пак беше някакво познанство от интернет). Ако си сигурен, че НЕ Е романтична среща - плащаш си само своята сметка, освен ако няма повод за черпене или не познаваш толкова добре човека, че да нямат значение вече тези неща и т.н.
Не мисля, че бих бил щастлив с жена, за която е толкова важно да ѝ платиш сметката
За дали тя би била щастлива с мен - не мога да кажа, вероятно ако (докато) не я зарежа, би била, защото не бих карал никого (нито жена, нито мъж, нито никого) да работи каквото и да било, което не желае - не ми е приятно нито на мен да ми налагат неща, които не искам, нито аз да налагам неща на другите. От друга страна спестявам периодично някакви суми за по-едри покупки и за "черни дни", та ако държи да живее по модела "от заплата до заплата" и всичко между заплатите да се опуква до дупка - тогава не би била много щастлива с мен, защото не бих бил ОК с подобно управление на семейните финанси
Препоръчани теми