ЯНУАРЧЕТА мънички вече папкат от лъжички

• 17 690
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мамчета  Hug
И аз ви дадох едно рамо от тук  Peace не е много,но както казваше покойната ми баба "Капка по капка,море прави".Запознах се тук с една българка,но тя пък няма нет в момента,така,че ще се подпиша и от нейно име.
kleo не се нервирай   Naughty и дано имате успех с подписката,защото това което получават майките в Бг си е направо подигравка.Не съм сигурна дали тези пари са достатъчно само  за памперси  Rolling Eyes
nathalie много грубо от твоя страна!В  Бг са много редки случаите,жената да има по висок доход.От къде ги извадихте тези заплати  #Crazy много ми е интересно с какви професии сте ти и съпругът ти?Сестра ми е с две висшета и доста престижна професия и  получава 800 и нещо.Знам,че образуванието не е критерии за дохода,но все пак ...........
nenepugka надявам се,че ще се отчетеш с снимков материал  Wink
Като гледам почти всички бебоци се обръщат,а ние стигаме само до странично положение и до там,но от корем по гръб го владеем отдавна bowuu
Това е от мен,хайде лека нощ и приятни сънища

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 01:51 от Лисана

# 211

kleo_80, подписах се и разпратих линка на всички от мейлинг-листа ми и от ICQ-то също. С риск да стана "на манджа мерудия" ми се ще да попитам дали не е добра идея да се разпрати линка към подписката до по-големите телевизии, електронни вестници, НПО?

натали, и аз си имам някой забележки и то съществени, но вече е твърде късно за промени в текста - все пак Клео сто пъти пита момичето за мнения, имаше и специална тема за това. Винаги може да се намери слабо място, но не е там работата. В крайна сметка, никой не те задължава да слагаш подписа си, щом не си съгласна Peace.

На мен лично, въпреки забележките, които ще запазя за себе си, ми допада тази спонтанна проява на гражданственост. Смятам, че трябва да се отнасяме с уважение към усилията, които са положени, защото общественото внимание ще се фокусира върху насърчаването на раждаемостта  и условията за отглеждането на дечицата у нас.

Извинявам се за дългия пост!

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 07:48 от malvina74

# 212
момичета, прекалих с квалификациите, за което се извинявам, но повярвайте ми така го чувствам!

Наистина уважавам труда на "замесените", а така реагирах, защото уважавам и своя. Грешката е моя, че не съм се включила по-рано, а мнението си казах в конкретната тема, така че няма да занимавам аудиторията с това повече.

Лисана, по отношение на образованоето и дохода - да, определено смятам, че до голяма степен първото определя второто. Аз също съм с 2 висши, едното от които английско и струващо $8000, които все още изплащам! И освен това съм ги завършила успоредно при положение, че през цялото време работех на пълен работен ден! В момента съм с 6 г стаж по специалността, като през всичките съм осигурявана на реалните си доходи и определено смятам, че това трябва да има значение!

Сега реагирам така при положение, че още дори не мога да си представя колко ще ми липсва мъничето след месец, когото се върна към 12-часовия работен ден и когато сигурно ще забрави как изглеждам понеже ще е заспал, когато се прибирам, а представете си тогава?....

Да, знам, че си насочих гнева към неправилните хора, но наистина съм бясна на цялата тая наша оправия....

# 213
  • Варна
Момичета, всички искания са основателни и много точни, но съм малко скептично настроена. Все пак това е страхотно, което правите!!! Може пък и да се чуе майчиния глас! Дано. Разпратих адреса на отвореното писмо на всички познати.

# 214
Е това вече беше МНОГО НАГЛО
Няколко пъти пусках линкове към темата и помолих да вземете участие, само няколко човека проявиха интерес и след като се бъхтаха толкова хора дни наред да умуват и да измислят компромисен вариант който да удовлетворява възможно най-широк кръг хора ти реши че сме много ГЛУПАВИ. Ами да се беше включила в обсъждането да предложиш нещо по-умно
1-во не могат да те осигуряват на 1600 лв, защото максималния осигурителен доход е 1300
2 -ро извинявай че не се сетихме ТОЧНО ЗА ТЕБ като готвихме предложенията, а помислихме за по -голямата част от хората , при които мъжа взима по-голямата заплата
3 - то наистина ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ ще е ако приемат предложенията и вместо сегашните 160 лв, получиш (1300+160)/2*0.8 = 584 лв, наистина ще е много тъпо

Останалите извинявайте че пълним темата с подобни постинги, обаче това не можах да го оставя без коментар след като от няколко дни не мога да си обърна внимание на детето, защото съм много ГЛУПАВА  и седя и се занимавам с простотии

202uu smile3501
kleo то неодобрението на всичко което се прави също си е форма на изява някаква,не дей така.. Mr. Green Важното е да се протестира,срещу какво-няма значение.И дет се вика незнам как е,ама и така не е!
Специално аз много уважавам труда на kleo и mishlentze,и постинга на nathalie също ме ядоса!Тя се извини де,ама като не можем да помогнем(освен с гласуване от PC-то) ПОНЕ да уважим усилията и труда на останалите! Peace

Аз вчера паднах в нас много лошо,ударих си оперираното коляно,лакътя,одрах се.. много се изплаших!Добре че татито беше в къщи да ме повдигне,че иначе не мога да си събера чарковете..ooooh! Tired
Но днес пак ще съм в парка да събирам подписи,времето е чудесно.Обиколих и комшиийте,че и гостите снощи в нас и те се подписаха. Party
tanitaia много весело заглавие! Peace

# 215
  • София
Бодливата мила много нприятно това с падането WearyМного скоро да се оправиш и дано да няма много последствия.Хубаво е ,че таткото е бил при теб.Пази се много мила Hug
Момичета възхищавам Ви се на труда който сте положили за всички български майки.БРАВО smile3501.
Знайте ,че ние с малкия човек ще бъдем там за да Ви подкрепим newsm10.
Ей щях да забравя:да нацелувате малките съкровища smile3541

# 216
здравейте милички Hug
отново ви благодаря за подкрепата, много силна морална подкрепа чувствам от вас  bouquet

Клео, евала ти миличка Hug не се ядосвай, важното е колко хора ще подкрепят това което направихте  bouquet и аз разписах родата и разпратих линк насам натам. за 1ви, ще си чуквате ли срещичка, януарска? май ще мога да дойда за малко. ама ще съм с опашка - свеки, че после да прибере малечко, пък аз да ходя да се уча Mr. Green
днес папахме ябълка на пюре, малкото много я хареса Crazy исках круша да дам, ама не намерих на пазара newsm78
ох, мами да ви се оплача, почна се вече - свеки - ама що чак сега захранваш, ама що толкоз по малко, ама то трябва цяло хранене #Crazy само разправя как като я няма мама вкъщи ще му прави супичка Shocked днес си имахме сериозен разговор, в който и стана ясно, НАДЯВАМ СЕ, че АЗ съм майката и АЗ казвам как ще стават нещата с МОЕТО дете. тя си е гледала нейните преди 30 години, сама и както тя си е знаела, затова да остави на мен сега да решавам кое е най-доброто за МОЕТО дете. направо не ми се мисли как ще се здържам, само се опитвам да не се ядосвам много, че да не ми спре кърмата заради глупости. добре че поне мъжо ме подкрепя напълно и първите дни ще е край нея, та да не проявява своеволия. и все пак ме притеснява като е сама какво ще му дава Sad
Бодливата, внимавай миличка, че съвсем ще се потрошиш Naughty гушки от нас Hug

# 217
Ето ме и мен wavey
И аз разписах който се сетих,ама майка ми нали няма мейл и измислих едн несъществуващ Embarassed(дали ще се зачете този подпис)?
Евала на всички отговорни за това начинание smile3501 smile3525
БОДЛИВАТА,леко бе момиче,дано всичко е наред при теб вече newsm10
Зайче, браво на юнака.Ти пюрто сама ли го приготви?И аз имам спорове относно тези неща,но с майка ми WinkНашето момиче не иска пюретата от зеленчуци,незнам дали да я пробвам с плодови newsm78 Във вторник сме на ДТК и ще питам педито кво ще каже.
Толкова засега от нас. Лек и усмихнат слънчев ден  love001

# 218
момичета, прекалих с квалификациите, за което се извинявам, но повярвайте ми така го чувствам!
Наистина уважавам труда на "замесените", а така реагирах, защото уважавам и своя. Грешката е моя, че не съм се включила по-рано, а мнението си казах в конкретната тема, така че няма да занимавам аудиторията с това повече.

Много мислих, но подобни постъпки немога да подмина току тъй.
Прави ти чест Натали че си се извинила.Просто,напоследък много радко се срещат хора способни да си признаят грешките и аз  останах очарована smile3508
Бистра Д, kak са малките мъжлета?Дано са добре миличките вече newsm10

# 219
  • София
здравейте мами!
Жалко, че на 1-ви няма да мога да дойда, защото ще си ходя при майка ми и баща ми пак 'на гости' и да си почина:) ... но пък съм се подписала, и поразпратих на разни познати.
Да ви се оплача днес моето дете е направо нетърпимо (то не че има толкова разлика от другите дни, ама днес е върха...) - иска само на ръце или на цица, от сутринта от 6.30 ч. досега е спала само 30 мин. През нощта се буди в 3 ч. пак за папо. Нито на столчето се задържа, нито на гимнастиката, нито на дивана с различни играчки за повече от 10-ина мин.  Затова не излизахме навън днес, че в количката се къса от рев и пак трябва да я носим на ръце - останахме си затворници удома с мъжа ми! Мисля, че е в този период дето много неща й стават интересни и иска да гледа - в количката постоянно се надига, ние затова й изправяме облегалката, ама и това не винаги помага - друго си е да я гушне някой. Както се казва - нито с добро става, нито със лошо - пробвахме да я сложим в леглото й да си заспи сама (с рев естествено, въпреки, че наскоро четох тази тема и ме обезпокои и не сме я оставяли скоро така да реве: http://karmene.greatnow.com/harvard.html), и заспа след 20 мин. рев само за 10 мин. сън!
И друго, майчета, много внимавайте с обиколника - Вики така се беше гърчила, че си беше навряла главата между обиколника и стената на  креватчето й - и така беше заспала - направо ни изкара акъла с баща й да не се е задушила.
Ще я къпем тази вечер рано - в 20 ч., дано заспи бързо и ние да почиваме. Пък дано утре не се повтори днешното будуване, че ще я водим на консултация и за ваксина.
Това е от мен! Извинявайте за дългото излияние.

# 220
Най-после и аз да се добера до компютъра!
Ми то приготовления, сватба, после реанимация и после пак ежедневните задължения...
Прекарахме страхотно, сложих снимки в албумчето, после ще ги изтрия, че там най-лесно Wink
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=39979&photo=1
Майка ми гледа Мони и успяхме да се напразнуваме добре, че и после да се наспим. През цялото време ми беше мъчно, то кога ли съм се отделяла за толкова време. Даже по едно време ходих да си я видя  Crazy
За сватбата какво да ви кажа, мина идеално. Казвахме слово както мъжа ми, така и аз. Моят глас така трепереше, кой знае колко ще е смешно на камерата, но всички бяха трогнати много от дълбоките слова  Mr. Green
Иначе за всекидневните неща - Мони нещо взе да и се повдига от морков и тиква.  Sad Не ги харесва и направо се дави. Плодовите си ги яде с удоволствие.
Браво на Клео за начинанието и на всички момичета, които са се включили!!!
БОДЛИВАТА внимавай бе, жена Wink Слава богу, че е нямало тежки последствия и че мъжо е бил там да ти помогне!!!  ooooh!

# 221
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет и от нас!
Много хубаво времето днес и ние пак сме навън - даже Алекс и в момента е на въздух и прави компания на татито на мастичка!
лисана - хич не се притеснявай за обръщането, мила! Ние се въртим от гръб по корем, а обратното го направи веднъж или два пъти, и от тогава хич не се справя, пък вие точно точно от корем по гръб се въртите. Детето си знае най-добре, кога е готово за акробатики и за какви!
зайче - хубаво е, че си провела разговора със свеки, докът е време и дано те е разбрала. При нас имаше подобни разногласия, но хубавото е, че накрая от друг бе чуто за късното захранване и сега, и майка ми и свеки са съгласни с мен! Успех и не се нервирай излишно! Аз на нашите им бях казала, че ако направят или дадът нещо, което съм забранила, в мое отсъствие и се случи нещо на детето, ще им тежи до гроб на съвеста и май имаше ефект! /обаче май бях доста крайна/
пеперудка - ей, ама ти раждала ли си, бе мацка! Каква си финна и сияеща, човек да ти завиди направо! Радвам се, че сте изкарали добре, а младоженците да ги поздравиш специално и да им пожелаеш разбирателство, любов и дълък семеен живот от нас! Ама, какви сте сладури само - пупу, като от някое модно списание!
бодливата - ле-ле, мила! Ама внимавай де! Не ти стигаха преживяванията миналата година, та сега пак се пробваш! /да не се обидиш/ Хубаво е, че си се разминала леко! Целувки!

# 222
Здравейте мацета,
след дълго отсъствие взех, че се завърнах. Mr. Green
Сисе, ама си голямо маце на тия снимки. Не ти личи вообще, че си раждала. Де да можех и аз със същите форми да се похваля....Ти още ли кърмиш? Сори, ама не ви чета редовно и помня само за две три мами кой кърми и кой не... Embarassed
Галита, слагай и една голяма и твърда възглавница, че да няма много място да се върти. Така правя от известно време и съм спокойна, защото Мира все се въртеше по корем. Сега си спи спокойно и не се върти.
Момичета, гледам ви повечето, че сте захранили бебоците... ма не е ли малко раничко? Мира е още на кърма и съм си избрала датата 29.07, когато ще е на 6 месеца и един ден за първата каша. Mr. Green Свекърва ми в момента е на гости и почна лекичко да ме натиска да съм и давала туй онуй Crazy Таз жена не разбра, че не може да си наложи мнението и туй то...
Бодливата, как си днес? Боли ли те още?
Лика, как е нашето гадже? Пусни някои линк с негова фотосесия да му се нарадваме.  Hug
Леле Гери, Дани голям мъж е станал. Аз пък се притеснявам, че моята красавица голямшка била... Mr. Green

Набързо да се разпиша и аз. Ние ходихме за 4 дни до Барселона, времето беше страхотно, а приключенията бяха от самото начало.
Започна се с това, че багажа не ни дойде на време. За 3 нощи успяхме 4 пъти да нацапаме чаршафите в хотела  Mr. Green и добре, че си тръгнахме, че иначе можеше и вежливо да ни помолят. Станахме свидетели на 2 кражби и на това, как Барселона стана някакъв шампион по футбол.
На тръгване се качихме в автобуса за летището, аз слязох с детето и количката на първия терминал, а мъж ми не успя, че шофьора бързаше. Mr. Green После ходихме на 2 км от нас да го взимаме. Peace
Времето тук е страшно кофти и настроението ми е едно напукано....
Ето и малко снимки от слънчева Барселона

# 223
Ха и аз да се разпиша най-накрая!
Тия дни се разбих(и в двата смисъла) Mr. Green В петък и събота все гости имахме до към 1-2ч. а днес почти целия ден откарахме с бебка в парка и събирах подписи.
Преди малко я изкъпах сама,че мъжо е в командировка и ще се върне късно. Crazy

Между другото гледахте ли бТВ новините,много добре се представиха нещата,в нета също има отзиви,дано следващата седмица има повече медийни изяви! Peace

бодливата - ле-ле, мила! Ама внимавай де! Не ти стигаха преживяванията миналата година, та сега пак се пробваш! /да не се обидиш/ Хубаво е, че си се разминала леко! Целувки!
Даже се смях като те четох,ама тогава хич не ми беше смешно..
Момичета,обещавам да внимавам! Flutter
galita наистина е опасно с обиколника,аз го махнах миналата седмица,а покрай него и играчките над леглото че отдавна не са и интересни и скоро ще почне да ги дърпа.
Не помня дали ви казах,но Дари вече спи настрани,като голям човек! Rolling Eyes Явно като започна обръщането по корем се усети че има и други пози. Simple Smile Но това,което ме изуми е че се е научила да кашля,когато не и се обръща внимание! Shocked Не съм предполагала че на тази възраст ще се сетят за такова нещо!Правили сме си с мъжо експерименти не веднъж,примерно и двамата сме пред количката,но си говорим нещо като се гледаме и тя започва да кашля?!Голям смях пада! Joy
nenepygka наистина изглеждаш супер!Само да си се оплакала за кг! Mr. Green Много симпатично е младото семейство,да ги зарибиш за форума,ей! Laughing
doritt много се смях на разказа ти,ама че преживявания! Laughing Големи симпатяги сте семейството!  Party И Мирабел каква е пухкава,пу-пу!Блазя ти за хубавите"очи"аз имах такива прелести за кратко докато кърмех. Mr. Green

Честити ви четиримесечковци на теб и SEMEINA!

# 224
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
 wavey wavey wavey wavey wavey - doritt, чудех се аз, къде ни зачезнахте със снахичката, а то в Барселоната сте се разхождали! Ох,  moresmile, ама с глас ме разсмя, даже на мъжлето ги четох вашите премеждия, та и той се развесели! Големи преживявания - голямо нещо!
Честит ви мини 4-ри месечен рожден ден! Много да папка и все така да расте, красавицата и още повече да слушка!
Снимките са страхотни! Като, я гледам много е пораснала малката бонбонка - пу-пу силно да я нацелуваш от нас и най-вече от Алекс, разбира се Heart Eyes! Как, бързо растът мъничетата и колко бързо се менят! На нас за жалост ни се развали фотоапаратът и от предните дни нямам нито една снимка на Алекс, но пък вчера с фотото на дядото, бе прилежно заснет, но файловете са друг формат, та трябва да ги обърна и тогава, мога да показвам. Като, ги кача ще пиша! Айде, за сега стига толкова от нас, а на теб мила ти пращам малко слънчево настроение и много български усмивки, че да се развеселиш!
бодливата - радвам се, че вече гледаш на случкана от веселата и страна! По БТВ гледах сега в късните новини! Я, кажете мами - аз по принцип съм се настроила да идвам на протеста /само да не ни мине котка път/, та се чудя наистина, както и зайчето пита, дали да не се разберем да се чакаме някъде?! На мен ми е ужасно кофти работата с превоза,че татито е с колата, но се надявам да успее да ни метне до университета преди работа! Лошото е, че в маршрутките, по това време е лудница и не виждам как ще успея да се кача, че и с количка!
семейната - честит ви 4ри месечен мини рожден ден и на вас!

Общи условия

Активация на акаунт