Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-22

• 86 178
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Разговорите, напоследък, нямат нищо общо с темата...
Баш. Laughing
Ти няма ли да раждаш вече Joy
Не съм. Но имам сериозни намерения този месец да свърша тази работа. Laughing

Баш. Laughing

Тъкмо това си мислех... Да не са сменили темата на "Да дадем съвети на Лъки, къде да си закупи жилище в София, ако желае да се премести след раждането..."
Е как. Лозенец. Mr. Green

# 646
Баш. Laughing
Не съм. Но имам сериозни намерения този месец да свърша тази работа. Laughing

Баш. Laughing

Тъкмо това си мислех... Да не са сменили темата на "Да дадем съвети на Лъки, къде да си закупи жилище в София, ако желае да се премести след раждането..."
Е как. Лозенец. Mr. Green
Нее Лозенец. Емил Марков. 7 ОДЗ Детелина има и яслени групи, и е една ограда със 73-то, 2-ра немска,  Joy Joy

# 647
Оффф депресирах се Fearful

# 648
ММ по ЛК е в Лозенец, няма да имам проблем с градините...ако ми падне пердето и се преместя в прашната ви София.

# 649
ММ по ЛК е в Лозенец, няма да имам проблем с градините...ако ми падне пердето и се преместя в прашната ви София.
А и рушвета за ДГ е тройка, за елитно шестица. Колко му е  Joy Joy Joy

# 650
А и рушвета за ДГ е тройка, за елитно шестица. Колко му е  Joy Joy Joy
Рушвети за глупости не давам.  Naughty пък и във Варна ми е добре. Тук има места в ясли и градини.

# 651
Цитат
Въвежда се понятие за "територия на много високо строителство", с което небостъргачи ще могат да се изграждат двустранно на Околовръстен път при ж.к. "Люлин" и бул."Цариградско шосе"- от кръстовището на 7-ми км до р.Искър. Независимо от зоната, в която попадат, високите сгради ще трябва да бъдат съобразени и със ЗУТ по отношение разстоянието между тях."

"С други текстове за пръв път се въвежда понятието "междублоково пространство", регламентират се точно и местата на озеленените обществени площи.

Промените разписват и мерки за облекчаване на административната тежест. Например, премахват се ограниченията за площ и лице на УПИ (урегулиран поземлен имот) в зоните за ниско жилищно застрояване.

https://dariknews.bg/regioni/sofiia/deputatite-zabraniha-stroezh … na-sofiia-2071936

# 652
  • София
Ето това е по-интересно - цитат от статията:
Цитат
Например, премахват се ограниченията за площ и лице на УПИ (урегулиран поземлен имот) в зоните за ниско жилищно застрояване.
Сега може да очакваме поява на още по-уродливо НС. Напримев нещо такова:

Mr. Green

# 653
  • София, Bulgaria
Тук наистина сме го ударили на лаф моабет, но всеки има нужда да разтовари. Друго ми прави впечатление много кисели, мрънкащи и негативни коментари. Да, всеки има право да си каже какво мисли, ама хора... дайте по-ведро и с повече оптимизъм и вярвайте ми наистина ще ви се случат нещата, ще намерите мечтания дом, ще направите добри сделки. Не бъде съсредоточени в търсене на негативи и минуси, така позитивните неща и плюсовете ще ги пропуснете.
Някои от вас преди месеци бяха новаци в търсенето на имоти, но за толкова време би трябвало вече да сте се ориентирали в механизмите на пазара и да сте го опознали, такъв какъвто е. Хубав..лош.. справедлив, несправедлив,  това е положението.  Въпреки това нищо не променяте в модела си на търсене на имот. Продължавате да си звъните по обяви на брокери, а не искате брокери... Като не искате брокери търсете само частни лица. Станете от компютъра и излезте на улицата, обикаляйте квартали, строежи, чукайте на врати и разпитвайте хората дали не знаят някой да продава имот. Трябва много повече активност.
Ако сте наясно, че ще плащате комисиона, то поне си изберете ваш брокер, с който да работите, а не се "кръстете" на кой ще попаднете в интеренет. Ами това е интеренет, той не е безопасно място. Всякакви хора има, скрити зад анонимността, която предлага глобалната мрежа. 

И за да ви скандализирам още малко, ще кажа, че покрай Нова година и едно злополучно празнуване в хотел до Варна/ Лъки хареса ми Варна има промяна в положителна посока/  и изхарчени ей така,  буквално за едно нищо 2000лв./, което е половин комисиона/, си казах, че всъщност малко пари вземаме Dizzy Face Dizzy Face
Повечето хора правят сделка с имот един път в живота, най-много два, средно през 15 г. , а такива безумни харчове всяка година.
Това беше шега, наистина... ,но реално видях как едни хора събират едни пари за едно нищо... мизерия, лоша храна и 4 звезди. Та и в този бранш, както във всеки има хора, които искат " с гол задник риба да ловят"  и им се получава явно...

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 09:40 от tomeva

# 654
Супер мнение, tomeva, направи ми деня!

# 655

Хе-хе, аз съм ти го казала Wink След като е пил лозенска вода толкоз време, във Варна няма да го завлечеш, водата при вас е кофти. Или ще се местиш, или ще го гониш, друг изход нямаш  Smiley Шегички...
Нее Лозенец. Емил Марков. 7 ОДЗ Детелина има и яслени групи, и е една ограда със 73-то, 2-ра немска,  Joy Joy
В Лозенец пък е 35-то, пак е с немски и си е супер училище, така че може и в Лозенец Wink Smile  Лъки, споко, няма нужда да ходиш в Гоце Делчев ака Емил Марков.
Скрит текст:
Poppea, поне в три мнения написа колко трудно се сменя постоянен адрес, ами не е така. Просто трябва собственик на имот да се съгласи да те запише, двамата да отделите по 5 минути и да отидете в общината. Лично аз съм го правила за услуга на приятели, самата аз съм се регистрирала в чуждо жилище и никога съм нямала никакъв проблем с това. https://pravatami.bg/952
Това, че ти конкретно си твърде против да регистрираш наемателите на адреса си с постоянен адрес, не значи че всички са така.
И за зелената зона не си права. Имам апартамент в Лозенец и една кола. Приятелка работи в района и не може да паркира. Регистрирам я на моя адрес ( 5мин. време) и си сменя л.к. с новия адрес (дори общината й е същата, понеже си живее в кв. Витоша). Срещу 200 лв. на година може да вземе винетка за зелената зона. И трети човек мога да регистрирам, той ще плаща 300 за неговата.
Щом си ок да си я запишеш при вас като постоянен адрес, запиши я и й направи и договор за наем, защото и него искат, нищо че лк е на същия адрес. И помисли какво ще пишеш в него, че да не те търсят и данъчните. И ако и друга приятелка ти се появи със същата нужда, записвай и нея, и си направи общежитие у вас. А четящите да се молят да имат приятелка с широка душа като теб, 'щото ако нямат, много трудно ще им се получи с наемодателите. Не знам ти с колко наемодателя комуникираш и била ли си такъв някога, обаче аз имам доста опит в това отношение. А всеки си прави сметката на какво да вярва. Ето, на Пролетен дъждец приятелката вече го е разбрала.

И защо да не е по темата? Говори се за критерии за купуване на имот, единият от които е добро училище в района му. Това, че на част от пишещите това им се струва маловажно, си е тяхно виждане. Като им дойде до главата, ще разберат дали е така.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 10:00 от Анонимен

# 656
Аз да отговоря на Томева за пазара и опасностите там. Защо смяташ, че някой ще ме пази от издънки, включително и "мой" брокер, ако аз не внимавам и не държа очите на четири. Вече два пъти ми се случи брокер да ми говори откровени глупости за обособеност на имота, за ипотека и прочее, които нямат нищо общо с действителността, че и първата им дума е"дай депозит". Крият продавача, а би трябвало да работат и за моя интерес, ако съм подписала договор за посредничество с тях. Как да се доверя на такива хора? Ще платя комисионна, нямам време да обикалям квартали и да питам, добре. Но може ли откровени лъжи да се говорят - предлагат ми имот, който е необособен, тоест не може да се продаде индивидуално, предлагат някакви тавани и ателиета, като се кълнат че това е само формалност, а то не е, че и за цени от 160 до 200 х. евро. Нямат ли юристи в агенциите да им кажат какво да правят не зная, аз съм с такова образование и мен не могат да ме излъжат така лесно с тези трикове, обаче някой наивник, бързащ да купи на всяка цена ще се хване.....И с това стоп капаро - абе те ми крият купувача, аз с трета страна ще договарям и плащам стоп капаро - ами той човекът въобще може да не знае и да си го продаде утре на друг или чрез друга агенция, аз ще пия една студена вода. Ето затова става дума - некомпетентни и лъжливи. До този момент все на такива попадам. Че и нахални - като им покажа къде грешат ми казват, че съм била обременена. Ами обременена съм, като виждам какво може да се случи и че интересът ми не е защитен.

# 657
Е, направо се оляхте с коментарите към Десперата. Не е записала случаен човек на адреса си, нито приятелката й си сменя през месец работата. А и да го прави, Десперата какво я касае? Другата жена ще си търси паркомясто на новата работа.

А това за училищата и невъзможност дете да вземе точки, ако живее на квартира в микрорайона, не го намирам за много справедливо. Точно тази ми приятелка живее повече от 10 г в София на квартира и чак сега реши да търси жилище за покупка. Вярно, че няма деца, но ако имаше, нямаше да може да се възползва от районирането.
Попеа, тя изобщо не е питала наемодателя дали ще я запише, защото не иска да сменя лк, нито номерата на колата, които не са софийски.

# 658
  • София, Bulgaria
Аз да отговоря на Томева за пазара и опасностите там. Защо смяташ, че някой ще ме пази от издънки, включително и "мой" брокер, ако аз не внимавам и не държа очите на четири. Вече два пъти ми се случи брокер да ми говори откровени глупости за обособеност на имота, за ипотека и прочее, които нямат нищо общо с действителността, че и първата им дума е"дай депозит". Крият продавача, а би трябвало да работат и за моя интерес, ако съм подписала договор за посредничество с тях. Как да се доверя на такива хора? Ще платя комисионна, нямам време да обикалям квартали и да питам, добре. Но може ли откровени лъжи да се говорят - предлагат ми имот, който е необособен, тоест не може да се продаде индивидуално, предлагат някакви тавани и ателиета, като се кълнат че това е само формалност, а то не е, че и за цени от 160 до 200 х. евро. Нямат ли юристи в агенциите да им кажат какво да правят не зная, аз съм с такова образование и мен не могат да ме излъжат така лесно с тези трикове, обаче някой наивник, бързащ да купи на всяка цена ще се хване.....И с това стоп капаро - абе те ми крият купувача, аз с трета страна ще договарям и плащам стоп капаро - ами той човекът въобще може да не знае и да си го продаде утре на друг или чрез друга агенция, аз ще пия една студена вода. Ето затова става дума - некомпетентни и лъжливи. До този момент все на такива попадам. Че и нахални - като им покажа къде грешат ми казват, че съм била обременена. Ами обременена съм, като виждам какво може да се случи и че интересът ми не е защитен.

Ами така е,  права си. Такава е ситуацията, добре я описваш и какво правиш... продължаваш по същия начин, звъниш по обяви в интернет и много ясно, че нямаш гаранция на кого ще попаднеш. Може и на професионалисит, а може и на никакъв/ от кол и въже/, дето да се чудиш от него ли да се пазиш или други.
Избери си брокер, така и така ще плащаш, поне да знаеш, че човекът е професионалист, ти си го избрала и няма да те подведе, а на против освен, че ти ще внимаваш, той ще внимава  два пъти повече, защото знае и може и има опит и може да предвижда ситуации.
Но всеки си решава. Хората са различни.

# 659
...
А това за училищата и невъзможност дете да вземе точки, ако живее на квартира в микрорайона, не го намирам за много справедливо. Точно тази ми приятелка живее повече от 10 г в София на квартира и чак сега реши да търси жилище за покупка. Вярно, че няма деца, но ако имаше, нямаше да може да се възползва от районирането.
...

Това не е вярно, точки се вземат и под наем, защото се сменя настоящ адрес, това наемодателите са по-склонни да го правят.  Но са много по-малко от тези за постоянен адрес. Аз пък го намирам за справедливо, защото това дава сигурност на децата, които наистина живеят наблизо от бебета и е тъпо да пътуват до друго училище, когато могат да ходят през улицата. Да, за наемателите е кофти, но те рядко стоят дълго (личен опит), това са по-скоро изключения, стоят година-две-три и си купуват свое, и аз затова казвам, че при избор на жилище за купуване е добре и това да се гледа. При това добротоо училище обикновнео върви с добър квартал като цяло - Стрелбище, Лозенец, център, тоест не е да правиш други компромиси заради това.
Такава е системата навсякъде и не сме я ние измислили. В Германия, в ОК, във Франция - навсякъде е по район и хората плащат повече за жилище, ако искат добро училище. Същото е и в Канада.

Все пак трябва да има някакви критерии за прием в малките класове, когато е много важно училището да е наблизо, и понеже е много лесно с фиктивни договори за наем и настоящ адрес, а има и хора, които срещу пари и на постоянен адрес може да се навият, затова и критериите се затягат, и ще става все по-трудно да се измислят врътки. Пък който иска да пробва, нека пробва.  

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 10:18 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт