Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-22

• 86 157
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Извода е ясен , както има кофти брокери, така има и кофти туристически услуги, зависи на какво попаднеш  Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 661
Кого да избера, каква гаранция имам за компетентност и лоялност? А и като избера, отпадат обявите "само за частни лица" и "без посредник", тоест ми се стеснява периметърът на търсене? А и брокерите нямат отговорност по сделката, щото били трета страна. Така е да - трета страна са. Така че не може те да ми движат преговорите по цени, да крият нотариални актове и т.н. от мен като купувач, защото при издънка теслата ще е за мен, не за тях. За тях остава само комисионната каквото и да се случи. Не е много ок. Ти като купувач би ли се съгласила на такива условия? Личен брокер бих си избрала само при отдаване под наем, защото давам ключовете и той да си се грижи с огледи и т.н. на имота ми. Но при покупка смятам, че нямам интерес от това. А впрочем няколко брокера се "ангажираха" да търсят за мен имот по параметри, които съм задала - ами те търсят в нета, както и аз, аз имам повече инфо за имотите там, а и досега нищо, което са ми предложили не е ново и интересно за мен, да не говорим, че предлагат и имоти в квартали, които са съседни на този, в който търся.

# 662
Да се разпиша аз с моя проблем. Миналата година купих жилище на зелено, сега строежът напредва и всичко е точно...обаче от любопитство видях съседния на моя апартамент и се влюбих! Маломерен тристаен, който на скицата не изглеждаше нищо особено, в действителност се оказа изцяло южен, вътрешен, глед към зелено, с прави стаи с нормални размери. И се продава... за супер изгодна сума. Отделно, при нужда мога да ги свържа с моя и да направя многостаен. Обаче покрай другия се поохарчих и не искам да рискувам с два апартамента в строеж в една и съща сграда.

# 663
  • София
...
А това за училищата и невъзможност дете да вземе точки, ако живее на квартира в микрорайона, не го намирам за много справедливо. ...

Това не е вярно, точки се вземат и под наем, защото се сменя настоящ адрес, това наемодателите са по-склонни да го правят.  Но са много по-малко от тези за псотоянен адрес. Аз пък го намирам за справедливо, защото това дава сигурност на децата, които наистина живеят наблизо и е тъпо да пътуват до друго училище, когато могат да ходят през улицата. 
Пак някой ще каже че разводняваме темата, ама нали това касае избора на жилище, за мн хора училището е супер важно за избора на квартал и покупка на жилище !! Т./е. не е извън темата за жилища
Poppea,  пак да кажа, ако имаш само настоящ адрес ( без постоянен) и се целиш в елитно у -ще в изброените квартали, шанса за прием в 1ви клас е 0%, става само с постоянен адрес + настоящ адрес + сменена лична карта и това е абсолютния минимум. Често е нужна месторабота, брат сестра в горен клас, многодетен, сирак и т.н.
Повярвай , 3 години следя приема за 1ви клас, Ужас е. тази година ще добавят и уседналост 3г. заради истерията от миналата година..... майки от бг мама заведоха дело срещу Столична Община и го спечелиха заради някакви допълнителни критерии в някои у-ща...

# 664
Десперата, може да опиташ с кредит, ако нямаш пари в наличност а си решила, че го искаш. Нали каза, че цената е добра? Ако пък не - пиши къде е, някои от нас може да го харесат, включително и аз де....

# 665
Ако се опиташ да направиш врътка, да вземеш втория, а да продадеш първия? А ако първоначалната сума, която трябва да се плати не е много голяма, може да се замислиш и да рискуваш. Колко процента искат при предварителен договор?

# 666
Щом си ок да си я запишеш при вас като постоянен адрес, запиши я и й направи и договор за наем, защото и него искат, нищо че лк е на същия адрес.
Не искат договор за наем при регистрация.
Ходих в общината за да направим постоянен адрес на любимия.
Не сме семейство, но не са поставяли въпроса за наема.
То пък остава да ми плаща, не стига, че ме задоволява по друг начин... Party
И квартирантка съм регистрирала в друг имот - точно заради ясла и градина.
Пак не са искали договор за наем.
2 различни софийски района са.

# 667
milittana, има и добри брокери, просто трябва да поразпиташ и да потърсиш човек, който работи в голяма агенция и е в бранша от много години, а не от вчера. Нашата съм я хвалила вече достатъчно - с нея имаме 3 сключени сделки, при които всичко следеше и нищо не е крила.

# 668
Пак някой ще каже че разводняваме темата, ама нали това касае избора на жилище, за мн хора училището е супер важно за избора на квартал и покупка на жилище !! Т./е. не е извън темата за жилища
Poppea,  пак да кажа, ако имаш само настоящ адрес ( без постоянен) и се целиш в елитно у -ще в изброените квартали, шанса за прием в 1ви клас е 0%, става само с постоянен адрес + настоящ адрес + сменена лична карта и това е абсолютния минимум. Често е нужна месторабота, брат сестра в горен клас, многодетен, сирак и т.н.
Повярвай , 3 години следя приема за 1ви клас, Ужас е. тази година ще добавят и уседналост 3г. заради истерията от миналата година..... майки от бг мама заведоха дело срещу Столична Община и го спечелиха заради някакви допълнителни критерии в някои у-ща...

Права си, аз просто уточних за дъждец, че и под наем се вземат точки, но назад казах също, че собственик е с предимство пред наемател, и се почна това с адреса и кой и как можел да има постоянен адрес в микрорайона.
И аз мисля, че е супер важно това, ама я виж що народ в темата смята, че това е маловажно Wink
За делата на майките не знам, аз много не вярвам на писанията в онази тема. Всеки си рисува ситуацията както му изнася, а какво е в действителност...

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 14:50 от Анонимен

# 669
Щом си ок да си я запишеш при вас като постоянен адрес, запиши я и й направи и договор за наем, защото и него искат, нищо че лк е на същия адрес.
Не искат договор за наем при регистрация.
Ходих в общината за да направим постоянен адрес на любимия.
Не сме семейство, но не са поставяли въпроса за наема.
То пък остава да ми плаща, не стига, че ме задоволява по друг начин... Party
И квартирантка съм регистрирала в друг имот - точно заради ясла и градина.
Пак не са искали договор за наем.
2 различни софийски района са.

Искат за зоната, не за постоянен адрес, писах назад, че говорим за зоната, за да ти дадат абонамент, искат адресът ти по л.к. да съвпада с адреса на имота, плюс това да си собственик (нот, акт) или наемател (договор за наем).  Оф, четете бе хора...

нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот или договор за наем – за справка;
https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1

# 670
Ако се опиташ да направиш врътка, да вземеш втория, а да продадеш първия? А ако първоначалната сума, която трябва да се плати не е много голяма, може да се замислиш и да рискуваш. Колко процента искат при предварителен договор?
Мишелинче, проблемът е, че и моят си ми харесва, и ги искам и двата. Иначе не съм говорила за схема на плащане, но поне 50% ще са, тъй като е след акт 14 вече. Кварталът е Витоша. Проблемът ми не е кредита, такъв ще ми отпуснат, проблемът ми е, че докато станат готови за нанасяне/отдаване под наем има минимум 9 месеца. Аз по принцип не съм рисков играч и тази покупка на зелено ми беше максимума на приемливия риск. Ако нещо се случи със строежа и не се завърши, оставам с кредит и никакъв нормален актив насреща, та за това не ми се ще.
По принцип мога да се напъна и да дам парите, отделени за ремонт като начална вноска и потребителски, но пак ми се струва твърде рисково. Дето се казва, то с пари всеки може Simple Smile

# 671
Всеки си знае, обаче аз на твое място бих купила и втория и бих дала парите за довършване за другия апартамент а да чакам по-добри дни, за да довършвам. Защото иначе може пък да съжаляваш, че си изпуснала тази възможност, а ремонт и довършване винаги може да си направиш. Нали казваш, че се строи по график?

# 672
Milittana, на мен празни апартаменти на ш/з не ми трябват, аз ги взимам, ако очаквам доходност от тях. А да взема кредит и да го изплащам с мои пари, а не с доходи от наем е немислимо за мен.

# 673
...По принцип мога да се напъна и да дам парите, отделени за ремонт като начална вноска и потребителски, но пак ми се струва твърде рисково. Дето се казва, то с пари всеки може Simple Smile
E, ако кажеш тука как без пари може да се купи нов имот, ще те направим цар на форума Smiley Добре де, има и други начини, плащане в натура може би, но не мисля, че искаш това Simple Smile
Не ти разбирам проблема, сериозно. Ако искаш втори имот, трябва да дадеш още пари и да поемеш още риск, след като е на зелено. И да изплащаш кредит от свои средства, а не от наем, след като ще вложиш във втория парите за довършването на първия. Какво очакваш да чуеш - че може хем да си спестиш парите, хем да купиш имота ли? have-your-cake-and-eat-it Simple Smile Ами не може.  Не се заяждам, наистина ми е интересно какво точно питаш. Ако е откъде да вземеш даром пари за втория (не заем), и аз искам да чуя отговора Smiley
milittana, има и добри брокери, просто трябва да поразпиташ и да потърсиш човек, който работи в голяма агенция и е в бранша от много години, а не от вчера. Нашата съм я хвалила вече достатъчно - с нея имаме 3 сключени сделки, при които всичко следеше и нищо не е крила.
milittana, според мен се захващай и си върши работата, и ще се получи накрая. Да, време и нерви, но нали знаеш поговорката за вълка и дебелия му врат.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 15:11 от Анонимен

# 674
Despereta, какво точно се опитваш да питаш? Оставам с впечатление ( предполагам и всички други ), че искаш да чуеш как да го вземеш без пари. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт