Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 209
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
  • Мнения: 8 802
Здравейте!  Hug
Имам пресни телешки дроб и далак (ММ го обича). Как да ги направя да не станат жилави и сухи, но пък да не са и сурови?

# 91
  • Мнения: 5 149
Овесените ядки подходящи ли са за сладкиш, не сладки? Да се добавят към брашното като го заместят отчасти, възможно ли е?
 

# 92
  • Мнения: 9 052
Juls14 аз знам така задушаваш зелвнчуците, зелени неща много пасват, но иначе и лук, моркови, ябълка на ситно . Слагаш в тавичка или в гювеча, нарязваш дроба отгоре, подправяш със сол, черен пипер поливаш доста или със зеленчуков бульон или с бира, покриваш ако е гювеча с капак иначе с алуфолио и печеш

# 93
  • Мнения: 9 127
Здравейте!  Hug
Имам пресни телешки дроб и далак (ММ го обича). Как да ги направя да не станат жилави и сухи, но пък да не са и сурови?


крехък и вкусен черен дроб http://pep-4o.blogspot.bg/2009/10/4-800-1-200-200.html
ето и далак http://pep-4o.blogspot.bg/2012/01/blog-post_07.html

# 94
  • Русе
  • Мнения: 5 233
Здравейте!  Hug
Имам пресни телешки дроб и далак (ММ го обича). Как да ги направя да не станат жилави и сухи, но пък да не са и сурови?


https://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post_11.html



# 95
  • Русе
  • Мнения: 8 802
Ауу, страхотни рецепти! Благодаря!  bouquet

# 96
  • Мнения: 9 052
също на дроб сърма или като плънка за пиле например.

# 97
  • Мнения: X
[video][/video]Измивам и почиствам дроба и далака. Надупчвам ги.
В йена нареждам ред далак, ред лук, ред дроб, ред лук.Леко осолявам, малко олио.
Пека на 200 градуса при затворен капак.Отварям и обръщам, после пак затварям.

Не мога да ви обясня колко вкусно и крехко се получава.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 21:24 от Анонимен

# 98
  • Мнения: 892
lady_gothic, благодаря ☺

# 99
  • Мнения: 2 313
Здравейте!  Hug
Имам пресни телешки дроб и далак (ММ го обича). Как да ги направя да не станат жилави и сухи, но пък да не са и сурови?


Жулиетке на Пепчо дроба е разкошен! Изпробвано многократно.  Mr. Green

# 100
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
Моля за сполучлива рецепта за кюфтенца с киноа.Днес правих по една руска рецепта,но не излязоха много сполучливи.Ще се изядат,но не е това,което очаквах.

# 101
  • Мнения: 2 313
Моля за сполучлива рецепта за кюфтенца с киноа.Днес правих по една руска рецепта,но не излязоха много сполучливи.Ще се изядат,но не е това,което очаквах.

Изпробвано многократно.  Mr. Green
https://www.woman.bg/retsepti/vkusni-i-zdravoslovni-kyuftentsa-s-kinoa.37509.html

# 102
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
viki_kati благодаря ти много,още утре ще ги направя.Flowers Tulip

# 103
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Овесените ядки подходящи ли са за сладкиш, не сладки? Да се добавят към брашното като го заместят отчасти, възможно ли е?
 

може. аз ги смилам преди това. Peace
соленки или солен кекс/мъфини също стават добре с овесени ядки.
даже и гофрети съм правила с несмлени...

# 104
  • Мнения: 14 147
И аз съм правила солени гофрети с овесени ядки. Одобрихме ги повече от сладките.

Общи условия

Активация на акаунт