Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 116
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Аз търся подробна рецепта за чиизкейк понеже ще го правя за първи път.
Така го правя аз, компилирала съм си няколко рецепти и е много сполучлив и хубав. Бисквитите ги взимам едни кръгли с масло от Лидл, но стават  други, в блата може да намалиш малко маслото, защото колкото повече има, толкова по-твърд става, мисля че само това съм коригирала във времето.

# 211
Имам свинско джоланче с кожа -1500-1600гр.Зная ,че най-добре ще е да се изпече на ниска температура,но става много бавно (не искам с кисело зеле ),Мисълта ми е да го сваря малко в тенджерата под налягане ..и после да го доизпека във фурната.Но не зная колко време да го варя,за да не се разкашка.Някой да го е приготвял по този начин? newsm78

# 212
Здравейте!
За първи път ще правя Коледни сладки и искам да питам нещо. Търся си лесна и вкусна рецепта, но понеже не съм наясно- рецептата за меденки става ли за такива сладки, които се изрязват с формички?

# 213
  • София
Имам свинско джоланче с кожа -1500-1600гр.Зная ,че най-добре ще е да се изпече на ниска температура,но става много бавно (не искам с кисело зеле ),Мисълта ми е да го сваря малко в тенджерата под налягане ..и после да го доизпека във фурната.Но не зная колко време да го варя,за да не се разкашка.Някой да го е приготвял по този начин? newsm78

В моята тенджера варя около час, но около килограм. Не се разпада. За печенето не мода да дам акъл, но от бульона става невероятна супа тип "Телешко варено", с дафинов лист, бахар, картофчета на едро,  моркови, малко целина глава и накрая слагам няколко чери домати на половинки. Сол и черен пипер. без мазнина.

# 214
Да, най- добре е да пробвам, само не зная ще имам ли време, то не остана. Хрумна ми, че може със заквасена сметана, българската си е почти като кисело мляко, но все пак по- мазничко.

Може, може.  Peace Като попита и първото, което ми хрумна беше този сладкиш на Аелис. Аз съм го правила и във варианта на Кулинарен еликсир. Супер е! Ето рецептата: http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2013/03/blog-post.html

Пепина, рецептата за меденки става за такива сладки, които се изрязват с формички. Peace

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 20:48 от Fortuna

# 215
  • Стара Загора
Има ли как да "спася" пресолени гъби на тиган?

# 216
Освен да ги направиш на гъбена каша, може би ще им отнемеш солта или да им сложиш сметана?

# 217
  • WonderLand
Здравейте!
За първи път ще правя Коледни сладки и искам да питам нещо. Търся си лесна и вкусна рецепта, но понеже не съм наясно- рецептата за меденки става ли за такива сладки, които се изрязват с формички?

Става да, но имай предвид, че меденките след като се изпекат и изстинат е много вероятно да станат твърдички. Трябва да ги затвориш в кутия плътно с парченце ябълка за няколко дни и ще омекнат.

# 218
  • София
Да, най- добре е да пробвам, само не зная ще имам ли време, то не остана. Хрумна ми, че може със заквасена сметана, българската си е почти като кисело мляко, но все пак по- мазничко.

Това е много добро

http://recepti.gotvach.bg/r-79455-Най-вкусният_чийзкейк_без_печене_и_без_желатин

Кой питаше за свинско джоланче, фантастично е по тази рецепта.
http://recepti.gotvach.bg/r-79458-Свински_джолан_с_мед,_балсамико_и_Кока-Кола

# 219
Здравейте Дами, радвам се да се срещнем тук! Бих искала мнение по един въпрос - колко време може да седи отворен буркан с кисели краставички? Става дума за купени кисели краставички, не такива домашно направени. И всъщност основният ми въпрос е: тъй като ми се събира голямо готвене покрай Нова година и задължително в менюто ни присъства руската салата, а рязането на кисели краставички в последният момент много ме бави, мога ли да си нарежа няколко дни предварително киселите краставички и да ги държа в буркан със саламурата им (разбира се, ще я прецедя, за да не навлязат подправките). Ще ми се да мога в последният момент само да ги изцедя и да ги добавя към руската салата. За съжаление не мога да постъпя така и с останалите съставки...

# 220
  • София
.........................в менюто ни присъства руската салата, а рязането на кисели краставички в последният момент много ме бави, мога ли да си нарежа няколко дни предварително киселите краставички и да ги държа в буркан със саламурата им (разбира се, ще я прецедя, за да не навлязат подправките). Ще ми се да мога в последният момент само да ги изцедя и да ги добавя към руската салата. За съжаление не мога да постъпя така и с останалите съставки...
Можеш до 2 дни максимум, не във водата им, а на кубчета в купичка завити във фолио и оставени в хладилник.

# 221
  • München, Deutschland
Здравейте Дами, радвам се да се срещнем тук! Бих искала мнение по един въпрос - колко време може да седи отворен буркан с кисели краставички? Става дума за купени кисели краставички, не такива домашно направени. И всъщност основният ми въпрос е: тъй като ми се събира голямо готвене покрай Нова година и задължително в менюто ни присъства руската салата, а рязането на кисели краставички в последният момент много ме бави, мога ли да си нарежа няколко дни предварително киселите краставички и да ги държа в буркан със саламурата им (разбира се, ще я прецедя, за да не навлязат подправките). Ще ми се да мога в последният момент само да ги изцедя и да ги добавя към руската салата. За съжаление не мога да постъпя така и с останалите съставки...
Първо,препоръчвам ти да ги режеш в робот с няколко пулса - става за около 20 секунди за примерно един буркан краставички, а после се мие в миялна.

И друго - на нас руската салата ни харесва най-много на 3-я ден, лошото е че малко остава дотогава. Ако искаш опитай с една мини дозичка и виж дали не сте ок да я ядете не веднага и така да си спестиш работа на НГ.

Относно краставичките - според мен не пречи пи-рано да си ги нарежеш и пуснеш във водата, бих очаквала поне 5-6 дни нищо да им няма, освен да поемат повечко течност и да трябва да се изцедят. Но тъй като и самата салатка поема течност с времето, не пречи ако краставичките пускат по малко.

# 222
  • Стара Загора
Освен да ги направиш на гъбена каша, може би ще им отнемеш солта или да им сложиш сметана?
Те са със сметана, гъбите с пиле и сметана на пепчо правих. Пилешкото не е "загазило", но гъбите са поели всичката сол много сериозно. Защото ММ ме накара да сложа този един сос, а аз не знаех че е толкова солен.

# 223
мога ли да си нарежа няколко дни предварително киселите краставички
Да. Само им слагаш малко олио.

# 224
Аз съм ги оставяла нарязани в саламурата и в буркана в хладилник без олио, няма проблем за 2 - 3 дни. Действай смело, че с рязането на продуктите е губене на време. И както казват руснаците вчерашната салата Оливие, руска е по- вкусна от днешната. Та хубаво е, направена вече, също да престои.

Общи условия

Активация на акаунт