Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 991
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Питката се хареса на гостите, но те не бяха опитвали бг пита.
На мен ми беше безсолна, а по принцип ям без сол. Майка ми също вчера има гости и я прави и на нея не и допадна.
Обичам питките дето са като козунак и се делят на конци.....
Обаче пък си трябва яко месене....
Еххх, жалко че не ви е харесала.....аз където съм я занесла винаги се изяжда до троха и всички я обожават.....онзи ден от службата дори ме караха за черпенето в службата да направя точно тази питка! Та се наложи да пека на два пъти в малкото плаке! Joy Joy

# 481
Мими, питката от гостите се хареса☺ и я изядоха😂😂😂.
Просто ние с мама сме много критични. Баба е вдигнала високо летвата с нейната питка.Страхотна, става на конци се разчупи и на другият ден е мекичка.

# 482
Мими, питката от гостите се хареса☺ и я изядоха😂😂😂.
Просто ние с мама сме много критични. Баба е вдигнала високо летвата с нейната питка.Страхотна, става на конци се дели и на другият ден е мекичка.

Да, тази питка е с масло....яде се веднага на деня...за другия ден маслото се втвърдява! Това е единствената питка която аз не навивам да правя, закщото не я пипам, мразя да меся....! Joy Joy
Ми кажи рецептата за бабината питка.....моята майка също преви прекрасна, питка слънце, но аз не се залавям!

# 483
Момичета, имам за утре вечер свински пържолки от бут. Дайте някаква интересна рецепта, искам да станат крехки. Чудех се дали да не ги изтъня и завия нещо вътре или пък просто да мариновам и изпека.
като се пекат под фолио  и се задушават. Тези са бързи, крехки вратни http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_19.html
пържоли под шуба http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_19.html
пържоли Зингара Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2013/10/blog-post_8995.html значи тия имат още пилешко месо и кайма Simple Smile много са интересни
и тези с брашно от манатарки http://pep-4o.blogspot.bg/2011/05/blog-post_31.html - можеш да смелиш всякакви сухи гъби и да сложиш в брашното, просто са ароматни с тях
има и още, но мисля, че тези са достатъчни

# 484
пеп-4о, много благодаря! ☺Сега ще разгледам и ще избера Flowers Hibiscus

# 485

Питането ми е малко странно-еднаква дебелина са разточени,в една тава са,от едно тесто са-а са различни.Някой може ли да ми каже къде греша? Благодаря! (Коледни бисквитки с печат- FEDORCKA)

# 486
За утре вечер ще приготвям свински пържоли. От тази вечер искам да ги сложа в марината, за да станат много крехки и вкусни. Предложете ми идеи за марината, знам че на пеп-чо е много добра, но коя е подходяща да престои цяла нощ месото в нея?

# 487
  • Sofia

Питането ми е малко странно-еднаква дебелина са разточени,в една тава са,от едно тесто са-а са различни.Някой може ли да ми каже къде греша? Благодаря! (Коледни бисквитки с печат- FEDORCKA)
Може ли рецептата?

# 488
Заповядай ‎fedorcka.blogspot.bg/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1
В Коледната тема някой ги беше предложил,много се харесаха у нас,за втори път ги правя,но някъде бъркам(може би са ми по-тънки...)

# 489
  • Sofia
Мерси 🍪💐

# 490
Здравейте. Търся рецепта за кекс. Правехме с няколко лъжици вода и няколко лъжици олио. Някой знае ли я тази рецепга и как точно се дозират продуктите? Не успях да намеря никъде.

Това е първата рецепта, която научих наизуст още от малка. Само такъв кекс правех в тийнейджърските ми години Grinning

5 яйца
1 и 1/2ч.ч. захар (или 2 ч.ч. Ако обичате по-сладко)
6 с.л олио
6 с.л вода
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер

Смесват се яйцата със захарта. После водата и олиото. И накрая брашното с бакпулвера.

# 491
beauty_magnolia,много крехки ми стават пържолите начукани леко,поръсени с пипер и малко сол и обилно залети с вино или оцет.
Колкото повече стоят толкова по крехки стават,няма нужда от нож,използвам месо от бут най-често.
Вратните на Пепчо стават много крехки също,мисля че като ги намажеш със сместа може да престоят колкото е нужно  преди печене.

# 492
Вчера направих баклавата. Според мъжът ми изглеждала като от магазина  Sunglasses
Но да ви кажа каква беля сътворих  hahaha
Скрит текст:
Не се правете на хитри да печете баклавата в алуминиеви тавички за еднократна употреба. При разрязването на корите бях направила тавичката на решето.
После разбира се, без да забележа този факт, тръгнах да сиропирам баклавата в нея и цялата кухня стана ... олеле мале.
Оправих положението, ама си причиних главоболие с това чистене на захарния сироп  Embarassed

Днес ще меся питката - памук погача.
Досега съм замесвала в хлебопекарна, но днес се налага да е на ръка.
Колко време да я меся?

# 493

Може ли рецептата?

Пробвай на по-долен реотан или да ги покриеш с нещо. Вероятно фурната ти не пече равномерно, защото според мен белите са точно там, където няма реотан.
А освен това те може да са еднаква дебелина, но не са еднакъв размер. Белите са по-големи от останалите.

# 494
Алиска, понеже много често правя памук погачата -докато спре да поема брашно,тестото трябва да е мекичко .Всеки път ми отива различно количество брашно обаче,а винаги става вкусна.Не е дълго месенето,може би десетина минути.
Като първо си го бъркам с лъжица(пресявам 3 чаши брашно) и постепенно добавям  още.

Общи условия

Активация на акаунт