Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 354
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
  • Мнения: 26 660
Май ще се наложи да пека цяло прасенце на фурна,а незнам как.....искат го добре запечено,с хрупкава кожичка...давайте идеи и съвети,моля 🐷

# 496
  • Мнения: 3 819
Благодаря ти lady_gothic  bouquet
Дано да стане!
Весело посрещане на новата 2018г. момичета!
Дано манджите винаги да ни се получават и никога да не ни се лепят  Laughing

# 497
  • София
  • Мнения: 11 075

Питането ми е малко странно-еднаква дебелина са разточени,в една тава са,от едно тесто са-а са различни.Някой може ли да ми каже къде греша? Благодаря! (Коледни бисквитки с печат- FEDORCKA)

Според мен не е било еднакво твърдо тестото.

# 498
  • Мнения: X
Здравейте,
Взех готови блатове и имам един крем за сладкиши ванилия на др. Йоткер вкъщи. Мъжът ми иска да направя кокосова торта и в крема да сложа кокос. После се присети, че имаме един пакет със сръбски бисквити на прах Plazma (много са популярни в Сърбия) и иска и такова в крема, но аз се опасявам, че няма да стане точно крем в такъв случай. Мисля да разделя крема на две части в едната да сложа кокос, а в другата бисквитите. Какво мислите ще се получи ли?

А и да питам за памук питката колко топли трябва да са водата и млякото?

# 499
  • Мнения: 4 859
За млякото и водата в памук погачата -толкова топли,че като бръкнеш с пръст в чашите,да не пари,даже бих казала като хладки ги преценявам.

# 500
  • Мнения: 134
Unknown 678 , много благодаря. Точно това е рецептата. Весело посрещане на Новата година.

# 501
  • Мнения: 5 175
beauty_magnolia,много крехки ми стават пържолите начукани леко,поръсени с пипер и малко сол и обилно залети с вино или оцет.
Колкото повече стоят толкова по крехки стават,няма нужда от нож,използвам месо от бут най-често.
Вратните на Пепчо стават много крехки също,мисля че като ги намажеш със сместа може да престоят колкото е нужно  преди печене.

Благодаря lady_gothic  Flowers Hibiscus
Весели празници и успешни ястия!

# 502
  • тук и там
  • Мнения: 11 745
Аз продължавам със въпросите за капамата..Има ли някакъв ред за подреждане на месата-всички изискват принципно различно време  на термична обработка,ако се готвят отделно,за това ми е чуденката..Имам бекон , сармички със зелеви листа, свински пържоли,телешко,пилешки бутчета и наденица.Как да ги нареждам според вас?Благодаря предварително за съветите.

# 503
  • Мнения: 2 056
Аз продължавам със въпросите за капамата..Има ли някакъв ред за подреждане на месата-всички изискват принципно различно време  на термична обработка,ако се готвят отделно,за това ми е чуденката..Имам бекон , сармички със зелеви листа, свински пържоли,телешко,пилешки бутчета и наденица.Как да ги нареждам според вас?Благодаря предварително за съветите.
Аз ще правя след малко капама. Слагам зеле, отгоре телешко, после свинско, пилешко, наденица, между месата зеле и ориз, най-отгоре зелеви листа и сланина.
Предварително накисвам свинското за няколко часа във вино с малко нарязан лук. Пека 4 часа.

# 504
  • Мнения: 4 859
Най-отдолу слагам сланина,бекон,един два листа кисело зеле.Първия ми ред е сарми,после телешко,свинско,пилешко,наденица.Най-отгоре пак малко бекон/сланина и зелев лист.Между редовете месо слагам още един със сарми,защото гювеча ми е голям .Всичкото месо се сготвя еднакво добре,до разпадане направо.

# 505
  • Мнения: 2 056
Имам молба!
Моля за изпитана рецепта на сладкиш или пай с тиква...
Благодаря предварително и пожелавам весело посрещане на Новата година!

# 506
  • тук и там
  • Мнения: 11 745
Благодаря! Ще го направя по реда на lady_gothic.Сходни са продуктите, а и моят гювеч е голям.Не можах да намеря сланина обаче, и ще заместя със бекон.Може би е добре да започна със зелеви листа,поради липсата на сланина.Ще сложа достатъчно бекон,сланината за мазнина ли се слага или по-скоро за да предпази месата от изгаряне?

# 507
  • София
  • Мнения: 11 075
Имам молба!
Моля за изпитана рецепта на сладкиш или пай с тиква...
Благодаря предварително и пожелавам весело посрещане на Новата година!

Мога да ти предложа Тиквени мъфини с плънка и хрупкава поръска

# 508
  • Мнения: 4 859
Kaisia,аз сланината я слагам вместо мазнина,и после зелевите листа за всеки случай да не загори. Ако бекона ти е хубав(истински,не от пушения-той промяна вкуса според мен)си започни с него,или намажи съда.
Не съм го написала ясно,сега видях Embarassed-слагам или сланина или бекон.

# 509
  • Русе
  • Мнения: 5 281
Имам молба!
Моля за изпитана рецепта на сладкиш или пай с тиква...
Благодаря предварително и пожелавам весело посрещане на Новата година!



https://ipeychev9.blogspot.bg/2017/11/blog-post_27.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2016/12/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_10.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/05/blog-post_6.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_7357.html

https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_4973.html

Весело посрещане на Новата година на всички!

Общи условия

Активация на акаунт