Съпруги на военнослужещи - 24

• 83 511
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро,и при нас се опитва слънчицето да пробие облаците,но задуха вятър и пак не става за разходки с деца.
Ох да ви се оплача-днес е състезанието по Математика Кенгуру и моята Джули имаше голямо желание да участва,ноо класната казала" Не е за теб",детето е много разочаровано,а аз не мога да разбера какъв учител може така да убива желанието на децата.В Понеделник ще ходя да си поговорим на 4 очи и да видя какъв й е проблема на учителката.Ако се притеснява че ще й оронят престижа децата да се постарае да ги научи по-добре,така че да се справят,а не да работи само с тези които си могат.Не е хубаво така да говоря като бъдещ учител,но като майка мнението ми е такова.Все пак не могат всички деца да са като в рамка еднакви,по-буйните да не би да са по-глупави от кротките?

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 11:41 от dimitrova8002

# 526
Здравейте,
Аз искам да се включа по въпроса за буйните деца- Димитрова, аз от пример в къщи с един братовчед на баща ми.. разказвали са ми баба ми и дядо ми, понеже той доста често е оставал у нас.. толкова е бил палав и умен, че като ги ядосвал те го пращали да си ходи през едната входна врата на къщата, а той обикалял и влизал от другата страна през голямата, където бил и гаража.. беля до беля в училище, нонстоп викане на родителите му в училище, наказания от учители, забележки и всичко възможно което можеш да си представиш, но едно време знаете как е било, учителите са били с доста права, а не като сега.. и въпреки всичко това, което разказвам го вдигат на стихотворение-казва го без грешка, вдигат го на урок-запомнил е всичко в час, разказва всичко без грешка.. баба ми казваше той учебник не отваряше в къщи.. днес е прокурор и уважаван човек, начетен и много добър професионалист... така че, буйността на детето не мисля, че влияе на това колко е умно то...
Извинявам се за дългия пост, но такива неща, много ме вълнуват, въпреки че аз още не съм се сблъсквала "очи в очи" с тези неща.. един ден ще стане и затова винаги гледам да си взимам поуки от подобни ситуации..
Приятна неделя! Blush

# 527
  • Пловдив
Привет банда!

Димитрова, изобщо не се ядосвай! И аз на твое място щях да говоря с госпожата! Как така ТЯ решава кой ще се явява?!? Ако е състезание на СБНУ, от където и училищата взимат по някой лев, със сигурнист ще кара колкото се може повече деца да се запишат...
Дидко също се яви - това всъщност му беше и първото състезание, като изключим тези на СБНУ. Изкарал е 61 точки, което според мен са малко, но утре ще говоря и с госпожата, защото не виждам общата картинка. Аз самата имам вина, защото не е решил 2 от задачите - нямал линийка... Кой да се сети, че освен химикал, ще му трябват и чертожни инструменти Laughing Той е доволен от себе си - каза, че задачите били лесни.
Ще видим като публикуват задачите след месец Simple Smile

Мис Ю, как си?

Покрай мен все една и съща Grinning Сега стягам пролетно-великденска украса и РД на дребното - хартии, картони, панделки, органза и Ц200 в изобилие Grinning
...а и последно... Започнах една книга в петък през нощта - "Ужасно силно и адски близо" - буквално лягам и ставам с нея - уникална! така не ме е грабвала книга много, много отдавна. Разбрах, че е и екранизирана, та утре,
 когато вече смятам, че ще съм я прочела, ще намеря и филма да изгледам Simple Smile

p.s. Днес Дидко писа съчинение на тема, избрана от него... Като го прочетох, се смях с глас - и той е актуален по темите в момента
Скрит текст:

# 528
  • София
Ами тъй де, който си има изтребители ще си ги ползва. Ако гледахте магарета, щяхте да ходите до Черно море с каруца. Четох и се смях Joy Не по-малко смешно беше и съчинението за бедствието  Joy Току виж МЪНИЧЕ, отглеждаш писател хуморист. hahaha Joy

МИС Ю, как си момиче? Малко на патерички, но честита ви годишнина! Да сте влюбени и заедно luvbed

ДИМИТРОВА, поговори с учителката. И аз мисля, че това не е правилно? Какво значи " Това не е за теб"?

ЛУННО ЦВЕТЕ, Ще ни остане ли време за оперета? Simple Smile Онзи ден успях да се сдобия с билети за Лебедово езеро, та ще ходим с дъщерята и внучките в Операта.

ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, така значи. На момичето му е харесало у нас. Кой разбира, тук се спира  Wink

ДУНДИ, как си миличка?

При мен нищо Ентересно. Училище, тръстика и това е. Време за лирически отклонения - няма! Mr. Green

# 529
Успешна седмица! Blush

# 530
  • Пловдив
Някой каза добро утро. Добро да е. Мрачно и мокро е при нас, но нека е добро.

Минавам само да ви нагледам, че ще сменят някакви програми на компютъра ми и при нас ще бъде много весело. От петък бера нерви с промените и май скоро няма да свършат.
Фло, добре съм. Как са гимнастичките?
Мъниче, Дидко е сладур. Току виж пък се качи на изтребител някой ден. Тя кръвта вода не става. И моят племенник   много се впечатлява, вече е влизал в изтребител, слагали са му шлем /малко му хлопаше де, ама той ще расте/ Simple Smile , съчинения още не може да пише, на есен ще е първи клас. Като гледаш резултати от състезания, се опитвай да си направиш анализ къде между останалите деца се намира твоето. Един резултат в точки сам по себе си не носи никаква информация. 
Не ги разбирам тези учители, които ограничават децата за състезания. Учителката на дзвера ги заведе на първото състезание всички едва ли не под строй. И винаги е поощрявала явяването на състезания, за да се учат да работят под стрес и за време. Без значение кой какви резултати ще покаже. И това се оказа успешен ход при "изпитите" след 4 клас, да не говорим за НВО-то в 7. Поне моят двзер ги премина с олимпийско спокойствие и увереност.
Още не мисля за Великден, да минат другите дертове, пък тогава ще видим.
За сега на преден план е пътуването на девойката до Солун. Проектът ЮАР не е затворен, да кажем, че е леко замразен. Т.е. има някаква малка надежда да се реализира.
Прегръдки за всички. Пожелавам ви една успешна и усмихната седмица.

# 531
След дълго отсъствие, добър ден и от мен! Wink

# 532
  • Пловдив
Привет банда Cupid

От сутрнта съм с ножицата и пръстите ме заболяха, та си дадох малко почивка Simple Smile
Фло, изумява ме всеки път с фантазията си Laughing И предния път се смях много, но вчера направо изби рибата Joy Мисля от тук насетне да не му задавам тема на съчинението - така излизат страхотни "произведения"
 Grinning
Взех една папка и му ги събирам там... След години ще му дам, да си чете бисерите Grinning

Дунди, благодаря за кафенцето!
Мечтата му е, да стане космонавт. Дано я реализира Simple Smile
Иначе и той от бебе е по авиобазите - не е изпускал авиошоу или ден на отворените врати Simple Smile
За състезанията ми е ясно, но на ЕК за сега няма как да видя общото представяне на първокласниците. Казаха,
 че точките са добре...
Ще го видим в неделя на "математика без граници" как ще се представи Simple Smile
След като има желание - да отива и да мери сили - така и аз си сверявам часовника, а опита, който трупа си е ценен. Ако задържи този интерес към математиката, ще мислим за школа на есен.

# 533
Здравейте и от мен.Най-после се добрах до вкъщи.Голяма мъгла днес,едва се придвижвах,но геройски успях да пристигна.Иии ще стане шофьор от мен бе.
Вили Мотовили добре си се завърнала
Мъниче с глас се смях на съчинението

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 18:26 от dimitrova8002

# 534
Добро утро и хубав ден, макар и мрачен днес.. Blush Редактирам се - вече изгря слънце, сигурно ще стане пролетен ден по-късно Grinning

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 09:51 от Мис Ю

# 535
Здравейте! В София си имаме сняг, но такива сме си жените, красиви, непокорни, като снега, нежни като пролетта и силни като вятъра.
 Вие избрахте ли си ден от месец март? Аз си бях избрала 17.03. Беше слънчев, но ветровит ден. Също като мен! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 536
И при нас сутринта тръгнах със сняг,за 50 км. минах през дъжд,мъгла,слънце.
Аз си избирам 22.03

# 537
Моя ден бе 18 ,е голям дъж се изсипа.Щъркелите дойдоха,не всички гнезда,камерата пак ще работи но за сега гнездото е празно.Момичета аз си продължавам с нервите покрай колежката,и вече ще стигна до големия шеф,така не се издържа.Иначе се стягаме за море дано да успеем за Сарафово от 21 до 31 юли.Е оставям ви за сега гуш

# 538
Добро утро,
При мен нищо ново, горе долу съм добре, има още някакви остатъчни неразположения, ама ще минат.. тази седмица реших да идвам на работа до обяд.. за другата ще видим как ще съм.. аз винаги си избирам ден от Март 22-ри.. ще видим утре как ще бъде тази година, очаквам вече нещо слънчево да ми се случва, че нещо не я започнах особено добре..Дано!
Пожелавам ви хубав ден!

# 539
  • Пловдив
МисЮ, дано шефът ти оцени жеста, който правиш.
Да не те плаша, но за утре дават дъжд, сняг и студ.
А според мен годината ти започна добре. Предприе нещо, което така или иначе трябваше да се случи, за да можеш да постигнеш следващата цел. Ами така де. Отърва се от тази канара, сега гледай напред.

Ха добро утро. Вчера от зима сутринта рано стигнахме до пролетни температури след обяд. Днес е отново мрачно и студено. И аз искам слънчице вече. Че като е мрачно и работата не ми върви.

Лек ден на всички и повече усмивки.

Общи условия

Активация на акаунт