В момента чета... 56

• 81 061
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
Ама това последната книга от поредицата ѝ ли е? Жалко, че те е разочаровала Confused Аз се чудя дали да я захващам изобщо. Нещо не съм фен на историческите романи.

# 196
  • София
Ми то не останаха Йорки, Ланкастъри и Тюдори Smile, всички измряха в Тауър и по бойните полета.

Ако не обичаш исторически романи, защо ти е да я подхващаш? Всъщност една хубава книга от жанра (а Филипа има такива), може да те запали Simple Smile.

# 197
Не съжалявам, че дадох втори шанс на Каролайн Греъм. Прочетох "Сигурно място" и продължавам с " Провинциални убийства". Не зная защо не успях да прочета "Смъртта на една марионетка".....

# 198
  • София
Прочетох "Моментът" на Дъглас Кенеди. Изключително много ми хареса! Препоръчвам я на Елинка, имам чувството, че ще й бъде интересна.

Сега чета The Quiet American на Греъм Грийн. Всъщност я препрочитам, чела съм я преди много години, като ученичка и сега ми е почти като нова... Толкова много неща в нея съм забравила. Хубаво е написана.

# 199
  • София
Знаете ли какво стана с групата във Фейсбук за безплатни електронни книги ? Преименуваха я няколко пъти, сега не я намирам. Да  е са я спрели?

# 200
  • Ямбол
Логично е след като се интересуваш от електронни книги да следиш темата за тях и още по-логично е там да намериш отговор на въпрос като този:
Знаете ли какво стана с групата във Фейсбук за безплатни електронни книги ? Преименуваха я няколко пъти, сега не я намирам. Да  е са я спрели?
И по пътя на логиката отворих темата и естествено, че намерих и отговора:
постът

# 201
Здравейте!
Чел ли е някой " Знакът на българина" ?
Взела съм  и трите книги.

Филипа Грегъри  ми беше слабост през изминалата година. Стигнах до един момент, в който знаех родословното дърво на фамилиите и  всичките жени на Хенри 8ми.  Дадох си малко почивка.
Прочетох " Слугинята"  , но не съм гледала още филма по нея - " Южнячки" .
Впечатли ме " Чест" на Елиф Шафрак и не толкова  " Черно мляко" и " Любов" .  Млякото даже не я завърших. " Любов" я прочетох. Интересна, но не мой тип. Разбирам замисъла, но до там.
Попаднах на "18 %  сиво " , но ме разубедиха за сметка на " Знакът на българина".  Дали е подобна на книгите на Дан Браун?  Нещо вече не ме влече  конспирации и измислени истории.

# 202
По Коледните празници прочетох "Непривична земя". Оценка 4.5*/5*
Харесвам Джумпа Лахири още от "Името". И тези разкази (и мини-роман, каквото всъщност представлява втората част на книгата) не ме разочароваха Simple Smile
Много топли, човешки и обикновени истории за живота на бенгалските имигранти (емигранти или мигранти - вече не знам как се пише Joy ) в Америка, но всъщност засягат общочовешки теми.
Дано издадат и други книги на тази авторка!!

# 203
  • В тъмната гора.
Метод 15/33 - много добра книга. Не съм я дочела, после пак ще докладвам.

# 204
Чета Далечна светлина. Много красива книга, много ми харесва - да видим дали ще е така до края, но, според мен, Софи Лагуна е сътворила едно малко бижу.

# 205
  • Mediterraneo
Окото на Ева чета. Норвежки трилър, който нещо не успява да ме увлече. Майка и дъщеря с имена Ева и Ема, много натоварващо за четене.

# 206
  • София
Аз завърших Творци на Съвпадения Simple Smile Много ми хареса, интересна идея (въпреки, че сюжетно ми беше много лесно предвидима, но в случая изобщо не беше минус), изключително романтична, топла, написана с много любов, нежност и фантазия книга Simple Smile Честно казано много се учудих, че такава книга е написана от мъж Simple Smile Но с удоволствие бих прочела и другите му книги, дано ги преведат на български, ако не поне на английски.

# 207
Прочетох "Нула К" на Дон ДеЛило и много ми хареса. Някъде прочетох, че е писана без сърце. Аз останах със съвсем различни впечатления. Имаше моменти в първата част, които ми вървяха тромаво, нищо не разбирах и се чувствах напълно руса, но за сметка на това вчера ми беше трудно да се отделя от книгата и бях като хипнотизирана. Идеята е жестока, стилът на автора е убийствен и както е тръгнало, дълго време ще мисля тази книга. Със сигурност ще потърся и другите две книги на ДеЛило, колкото и трудна да се окаже тази задача(изчерпани са вече).

# 208
[video][/video]
Леле, момичета сложихте ме в малкия си джоб. Мислех си, че много чета, но от коментарите ви разпознах едва трима или четирима автори. Вярно е, че купувам и чета само стари книги (все още си знам, че има стари автори които искам да прочета), но и не вярвах толкова да съм се моде Sad

# 209
  • Mediterraneo
Няма мода в четенето.

Общи условия

Активация на акаунт