Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 674
  • 744
  •   1
Отговори
# 645

Апропо, западните ню ейдж бълвочи които се презентират като йога нямат много общо с истината.
Йога е дисциплина, не дъги и еднорози.  Laughing

Оттук ли тръгна целия спор? Аз не виждам Дези да е засегнала някого. Просто е изказала лично мнение.

И аз не възприемам всички видове йога. За всеки влак си има пътници и нищо не пречи да се качим на някой влак и ако не ни хареса да слезем и да се качим на друг. Важното да не губим фокус, с йога или без Wink

# 646
  • На топло
Днес се прибрах от двудневно гости, където се готви много и ако не ядеш се смята като обида 😂😂😂
Едвааа оцелях...от утре ще правя фастове и ще ям зеленчуци и плодове. Може и малко яйца, месото ме
разяжда за съжаление.
Чета ви редовно, има много интересни идеи ✌!
Дези от край време обича да си вдига мини скандалчета, това е моето мнение по въпроса.
Утре ще си изкарам една стара снимка от времето в което бях във форма и ще я лепна на хладилника 🍀

# 647
Tissi според мен зависи от града в който си. В София предполагам има много предлагане но и много търсене. Аз обмислям същото зя маникюр обаче, но тук много нашумяха маникюристки по домовете, та не знам колко имам шанс. Всяка втора е маникюристка.  А трябва да поема на някъде защото и аз напуснах работа и съм решила, че това е моята година за всякакъв вид преобразяване и физическо, и емоционално, и в прифесионален аспект.

Благодаря за мненията за фат бърнарите.
Нямам възможност и желание да ходя в зала, но правя тука някакви упражнения от тези на Руми, но ми е трудно и още нищо не правя като гледам. Искам да си купя и уред за вкъщи,  аз отдавна искам, но нали все първо за децата и такъв лукс да отделя пари за себе си нещо не ми се получава в последната година. 

# 648
  • София
Майче, за отводняващо питаше. Около цикъл понякога, когато нещата станат много зле от към надуване, си вземат Дио Ренал Детокс. Има много меко, но много добро диуретично действие. Напълно натурално е, само екстракт от бреза съдържа.
Йогата ми е на светлинни години по интерес, динамика, а и явно философията й не винаги върви в крак с практиката...
Днес  видях тази картинка и се сетих за всички на овесени ядки. Добронамерен (ако иначе не става ясно) поздрав!

# 649
Лейди Касиопея, ако започваш сега йога, в началото  си трябва персонално да ти поправят грешките, има тънкости, при които е добре учителят да ти пооправи гърба, позати, да те научи да дишаш
Не говоря за мантри, шамани, хранене, но йогата не е утринна гинмастика. Всичко това в Славия не го правеха преди, дори йогалатеса им е като гимнастика, нито йога, нито пилатес. Ходех само, защото ми е на 5 мин пеша от офиса. Ако пробваш, сподели моля впечатления как е сега Simple Smile
А с любимата йога се разделих, защото учителката стана фанатична веганка и пропагандата развали кефа.

Бийпс, видях бицепса, браво, момиче, за талията завиждам Simple Smile

Тиси, лазарните епилатори са вече на такива цени, че не знам ходи ли се още на кола маска... за миглите съм пас, не разбирам Simple Smile
Но ако те влече, по- добре да си измислиш бизнес сама, отколкото да се чудиш докога ше изкараш на работа, това и за себе си го казвам

# 650
Сетих се че имам и едно отводняващо от ендокринолог изписано Спиро....нещо си Simple Smile Не помня обаче по колко ми беше изписала. Така или иначе тия дни не е лошо да мина пак на ендокринолог.

# 651
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Но защо ще се отводняваш насилствено?
Вредно е, а и така няма да отслабнеш повече...
Тялото има нужда от тази вода, затова задържа в различни периоди на цикъла...
Отслабването е цялостна промяна на личността, режима на хранене и на живот...иначе няма смисъл.
След половин година ще си върнеш обратно всичко, ако си останеш същата- като мислене, хранене и житейски стереотип.
Калявай си волята, храни се здравословно и се движи, пий много вода или чай!
Постоянство се изисква и е до живот...а до живот не става със силно ограничаващи менюта, обезводнявне и монодиети. Трябва ти дисциплина.
Просто се храни малко...яж всичко, но по малко...на 1/3 от това, което ядеш сега...
Затова и тези храни - киноа, чия, ориз са много полезни... имат голяма хранителна стойност за малко количество. 100 грама измерени сурово ти стигат за да си набавиш целия въглеидрат на ден, заедно с омега мастни киселини, сто вида протеини и витамини...
100 грама сурови са ти около 300 сварени..по сто грама за три хранения..
...ако сложиш и по едно яйце, маааалко парченце пилешко или риба и голяма салата и си готова

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 18:51 от Роузи

# 652
# 653
Ох, освен по-добрия хранителен състав, мен от киноата ме скъсва стомахът от болка. Ипократис ми дяваше. Пробяах с различни зеленчуци, пробвах и чиста, ефектът беше еднакъв.

# 654
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

И боб става, да, а и те имат една родина...киноата, боба, царевицата, все идат от Латинска Америка

аминокиселините в киноата са уникалното в случая

# 655
Не съм се задълбочавала по темата за киноа срещу боб, но Вероника Налбатска от бб тийм обясни, когато тая картинка стана популярна, защо сравнението не е удачно. Ето и видео
https://www.facebook.com/bbteam/videos/10153189440751573/

Ох, върнах се от тренировка Heart Блаженство. 40+ минути пътека и 5 минути колело. На пътеката редувах спринтове, джогинг, бързо ходене, ходене под наклон и напади под наклон. Чудя се дали едно известно време да не правя само кардио. Да поизчистя и после да се хвърля в дълбокото. Ще видим, тази седмица обаче ще е само кардио Heart А сега започвам meal prep-ването за първите два дни от седмицата Simple Smile

# 656
Beeps, разсмя ме Simple Smile

Ми тревопасно съм си, какво да направя, не мога да вървя срещу природата си Wink

В този дух, направих си соево мляко. На вкус не е точно като купеното, но става. Другият път ще пробвам друга технология.

Йогата аз я приемам чисто физически и психологически. Мантрите са ми непривични. Но факт е, че реагирам много по-спокойно при стрес, откакто тренирам йога, а може и просто съвпадение да е Wink

# 657
  • София
Сетих се за картинката просто...За печен боб на фурна с люта чушка и топъл хляб умирам.
Спокойна нощ на всички от мен!

# 658
Дези, мен нищо свързано с йога не ме дразни.Доста съм далече от нея като  философия.Правя някои неща -чисто любителски.Даже в лесната поза лотус не мога да застана.Виж-за теб,всички знаем че си карала курсове ли що ли при някакъв мноого известен йогин,доктор незнам си кой..била си в клиниката му по Аюрведа и т.н ,така че ,"забравете деца вие какво сте чели и знаете,защото никой не знае повече от доктора от клиниката.."Добре-аз съм окей със това,всички са лигли и лигльовци-от съседа,дето си му носила мебелите до всички дето си мислят че йогата е дъги и еднорози..Йогата е дисциплина и не е за лигльовци ! Мисълта ми е че ти разбрахме мнението и първият път, някои се съгласиха-други-не!
Гледам да не се заяждам със хората,защото не знам какво се случва със тях във реалния живот,тоест какви грижи имат и какво са преживели,но тъй като се обръщаш към мен персонално-реших да ти отговоря все пак.

Дискова херния имах в реалния живот, Кайсия, затова бях толкова горда, че помогнах на съседа! Никога не съм го нарекла лигльо, и ми е непонятно защо така изопачаваш думите ми.
Колкото повече спортувах, толкова повече се подобрявах. Всъщност, затова имах толкова спънки в началото, защото понякога се обаждаше и много се следях. Страх ме беше. Сега мускулите на коремния ми пояс са в идеално състояние, и нямам никакви проблеми. А преди 15 години бях много, много зле.
Моят спорт не е само суета, а чист инстинкт за самосъхранение.

Доктора по Аюрведа споменах само защото друга потребителка ме обвини, че не мога да чета. Доста смайващо беше за мен, та споменах, че информацията ми е от достоверен източник. Никой обаче не забеляза, че нападнатата бях аз. Когато се защитих, тандема вдигна глава.
Как може човек да е толкова арогантен, че в няколко поредни поста да твърди на друга потребителка  че е неграмотна, и после да се направи на смъртоносно обиден, след като отговориш подобаващо? Двойния стандарт не ви прави чест.

Никога не съм парадирала с нищо в темата, нито съм влизала в ролята на гуру. Да, споменавала съм, че съм сертифициран инструктор. Това грях ли е? Съвсем добронамерено съм се надявала, че информацията ми ще е полезна. И да, поназнайвам нещо, без да се правя на всезнаеща и изяла цялата мъдрост на света.

Това не е само група за отслабване на принципа на отчета, затова ни харесва и влизаме в нея. Споделяме както падения, така и победи, но тежко и горко на похвалилия се.

Дези от край време обича да си вдига мини скандалчета, това е моето мнение по въпроса.

Това не е вярно, но ти и миналия път не пропусна да хвърлиш камък. Има още две, те ще се присъединят утре, убедена съм. Да сложат и техните два цента.

Първия път направих грешката да се похваля със спаринг партньора- оскубахте ме виртуално, какво ли не прочетох по свой адрес и по адрес на горкия младеж.
После ме изкарахте неграмотна....срамота. Големи жени сте. Пръскайте си отровата другаде.

Аз си отслабвам и си пиша отчетите. Прескачайте ми постовете, да не взема да се похваля с нещо.

# 659
  • here, there, everywhere
Девойки, не забравяйте, че комуникацията през нета може да е подвеждаща. Човек може добро да иска да направи, а да бъде грешно разбран. Това важи за всички страни по спора.
Днес ще завърша на около 1300 калории. Тренировка нямах, но планът и алармата за утре са готови.

Аз да попитам нещо в страни по темата. Някой ползвал ли е масло от вечерна Иглика? Взех си на Солгар защото вече 3-4 седмици гърдите ме болят дори при допир. Цикълът и той е произволна величина, идва, но не тръгва, после пак. С Мирена съм, та не е друго проблемът. Мразя я тази гадост, но още не съм намерила добра алтернатива.

Относно стреса: аз изкарах няколко години под ежедневен стрес, до емоционално хранене се бях докарала. Много книги прочетох, взимам ежедневно суплементи( витамини, колаген и от известно време Ashtavanga). Правя си понякога и вани с магнезий, соли и сода бикарбонат. Чувствам се като преродена почти. И лъжица “майната му”де.

Общи условия

Активация на акаунт