ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 876
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Препоръчаха ми ELANCYL.
Взех го, но съм се намзал само веднъж, а то ако е веднъж, няма нужда, защото е като хич...
ще започна, само да ми поразмине това напрежение със стомаха и болките.
Нормалните хора като забременеят имат констипация, ама явно не се класирам за нормална.
Ако някой има проблем с диария да ми се обади, вече имам чудесна схема за решаване на проблема
Аз съм с този проблем, запек няма, но и това не е по-хубаво.. Та и аз не съм от нормалните.
Сподели каква е схемата 😅

# 91
Как може медицинско лице да се изразява с "уж"..?!? Разбира се, че не е рано за кръвни изследвания. Според мен още на първия преглед трябва да се пуснат кръвни изследвания, за да разбере гинеколога какво е общото състояние на бременната!

# 92
  • София
Розов Жирафе, При мен май се оказа вирус.
Замених храната с лечебна каша на Хумана, малки порции, 4 пъти на ден. (Вече 3 дни) По-разредена, за да не се обезводнявам.
Смекта на прах три пъти на ден първия ден. По една-2 след това.
Активен въглен на хапче (не на капсули) около 1,5 часа преди едно от храненията, смектата преди другите.
Но-шпа взимам веднага след яденето 3х2. Така ми ги предписа гинеколожката, но се притеснявах, че ще дразни допълнително стомаха, а не намерих кой да ги бие и се обадих на личната. Тя ми даде зелена светлина за тази схема и акъл да ги пия веднага след кашата.
Единственият проблем е, че отслабнах под килограмите, на които забременях. Но след 1-2 дни ще мина на нормална храна постепенно и сигурно ще се оплаквам после колко мн съм качила, ако всичко е наред.  
Преди проблема със стомаха нямах нужда от но-шпа и трябва да го спра след около 5-6 дни.
Утрогестанът, който пиех вечер х1, мина вагинално за сега.
Имам рязко подобрение, но още боли и съм подута.
Спрях фолиевата за тези няколко дни, но в кашата има малко, а след гова ще я върна.

# 93
  • София
Замених храната с лечебна каша на Хумана, малки порции, 4 пъти на ден. (Вече 3 дни) По-разредена, за да не се обезводнявам.
Активен въглен на хапче (не на капсули) около 1,5 часа преди едно от храненията, смектата преди другите.
Но-шпа взимам веднага след яденето 3х2. Така ми ги предписа гинеколожката, но се притеснявах, че ще дразни допълнително стомаха, а не намерих кой да ги бие и се обадих на личната. Тя ми даде зелена светлина за тази схема и акъл да ги пия веднага след кашата.
Единственият проблем е, че отслабнах под килограмите, на които забременях. Но след 1-2 дни ще мина на нормална храна постепенно и сигурно ще се оплаквам после колко мн съм качила, ако всичко е наред.  
Преди проблема със стомаха нямах нужда от но-шпа и трябва да го спра след около 5-6 дни.
Спрях фолиевата за тези няколко дни, но в кашата има малко, а след гова ще я върна.
Пробвай с някакъв пробиотик, на мен много ми регулира стомаха, пия Био гая, когато нещо се разтрои корема

# 94
  • София
P242, Забравих да напиша и пробиотик - 1 на ден. ПроКомбо. Него ми казаха да изкарам до края на опаковката.

# 95
Get real, благодаря! Оправяй се бързо! При мен обаче не е вирус Sad Пия и дуфастон и утрогестан и от комбинацията им нещо не ми понесе... В петък съм на преглед и ще питам как да продължа...

# 96
Присъединявам се към вас момичета, с термин 03.07.2018 съм 😍

# 97
Вече съм в 11г.с и 2 дни..никога не съм виждала монитора и малкото:( 2 пъти гледаха с ефографа,само ми дава информация .На 3.01 имам час за скрининг и нямам търпение да видя и чуя тупкащото сърчице на детенцето ни ❤❤❤

# 98
  • Варна

TD03, за твоята лекарка съм чувала само добри отзиви тук във форума.
Изключително неадекватно е обаче да ти каже, че "уж всичко е наред" !

Аз се следя при Красимира Желязкова в клиниката на Петинка Цветкова. Чета за нея както много позитивни, така и много отрицателни мнения. Аз я посещавам от миналата година, малко след като ме оперираха в друг град и се наложи да ми изпишат лечение по здравна каса, на което доста гинеколози във Варна ми отказаха, че не можело, трябвало тези дето ме оперират да ми го изпишат и един куп глупости. 
Отидох при Желязкова дори без направление и тя веднага се задейства, изкараха ми протокол, обясни ми процедурата за отпускане на лекарството по здравна каса и успях да взема първата доза на време.
Септември се наложи да ми направят кюртаж.., даде ми направление за влизане в болница без излишни драми, че съм при нея на частно и тн. В тези два напрегнати за мен моменти аз трябваше да съм при нея с направление, за да може тя да ми издаде протокол,  а другия път да ме прати в болница... да ама не го направи, не ме занимава с бюрократщината и това определено ми прави добро впечатление !
Чела съм за нея , че е груба с пациентките си и какво ли още не, но честно казано, аз не се впрягам и лесно. Преди 2 седмици и казах, че имам притеснения и искам да пусна едни изследвания. Директно си ми каза да си ги пускам, ако това ще ме успокой и не взе голямо отношение. Много бременни биха се подразнили на това й отношение.. в крайна сметка си пуснах изследването, което сама си плащам и излезе , че е положително и нейният коментар беше " Не вярвах, че ще излезе нещо, но добре че го пусна " .
Относно изследванията на мен тя ми каза, че ще ми пусне кръвни в 12-та седмица , когато отида да се запиша за ЖК. Тогава ще ми вземе и секрет за цитонамазка и кръв за БХС +прегледа необходим за БХС-то.

Аз съм от хората, които много питат лекарите за всичкоооо , така че според мен смело питай и ти , ако трябва ще я смениш пък тази Симеонова.

Малко дълго стана ....

# 99
Между другото по тези сметки за пола, за дъщеря ми си излиза момиче, а сега за бебето ми излиза момче...а дано Simple Smile

Някой от мамите с термин началото на Юли няма ли вече ходила на ФМ
Аз имам записан час на 27.12,тогава ще съм в 13 седмица

# 100
Здравейте, бъдещи мамчета.
Да се представя и аз най - сетне, след като изчетох цялата тема.
От Варна съм, 9г.с, 29год, първа бременност, след 2год опити. Следя си бременността за момента на частно в АГ Варна в клиниката за репродуктивна медицина, но след нова година смятам да се запиша и по ЗК при д-р Атанасов в АГ.
Планирала съм след нова година да правя един Транкуилити тест по съвет на лекаря ми от АГ. Според него БХС било твърде несигурно и вече остаряло изследване и не давало толкова добра информираност както това. Честно казано съм малко притеснена, т.к във форума чета повече добри отзиви за Панорама и Пренатал мисля че се казваше, а този е малко неизвестен. Пише, че се прави в Швейцария. Четох уж доста, но то няма и кой знае колко информация и единственото което ми остава е да се доверя на доктора.
Честно казано от около два дни гаденето ми взе да изчезва и не знам дали това е нормално за тази седмица. притеснява ме също една така относително постоянна болка съсредоточена в ляво. Имам чувство че там е разположен самия ембрион. Някой имал ли е подобно усещане? Защото чета че всички имат придърпвания, но не мога да разбера какво точно усещат. Това е като да усещаш задържан фоликул (фоликулярна киста), ако има  мами които са имали подобни. Моля ако някой се е чувствал така да сподели (извинявам се предварително, ако на някой въпроса му се е сторил неразбираем)
Ами за сега това, четейки ви си давам сметка, че освен радостта от новината, всички имаме и доста страхове. Понякога мъжа ми ги счита за неоснователни и че се лишавам едва ли не сама от спокойствие, но виждам че не съм сама.
Пожелавам на всички безпроблемна, приятна бременност и всички да сме щастливи майки на финала.

Поздрави!

# 101
ТD03, аз съм при Шопов,9+1 бях в началото на седмицата, когато направи преглед за сърчице и пуснахме първите кръвни изследвания. И с малкия бях при него, а след това и на прегледи. При първата ми бременност ходих и на прегледи на частно при препоръчани лекари,  но нещо все не ми харесваше . Важно е да ти спечели доверието и да се чувстваш сигурна.
А за гаденето и при мен има вече добри периоди.

# 102
Здравейте, бъдещи мамчета.
Да се представя и аз най - сетне, след като изчетох цялата тема.
От Варна съм, 9г.с, 29год, първа бременност, след 2год опити. Следя си бременността за момента на частно в АГ Варна в клиниката за репродуктивна медицина, но след нова година смятам да се запиша и по ЗК при д-р Атанасов в АГ.
Планирала съм след нова година да правя един Транкуилити тест по съвет на лекаря ми от АГ. Според него БХС било твърде несигурно и вече остаряло изследване и не давало толкова добра информираност както това. Честно казано съм малко притеснена, т.к във форума чета повече добри отзиви за Панорама и Пренатал мисля че се казваше, а този е малко неизвестен. Пише, че се прави в Швейцария. Четох уж доста, но то няма и кой знае колко информация и единственото което ми остава е да се доверя на доктора.
Честно казано от около два дни гаденето ми взе да изчезва и не знам дали това е нормално за тази седмица. притеснява ме също една така относително постоянна болка съсредоточена в ляво. Имам чувство че там е разположен самия ембрион. Някой имал ли е подобно усещане? Защото чета че всички имат придърпвания, но не мога да разбера какво точно усещат. Това е като да усещаш задържан фоликул (фоликулярна киста), ако има  мами които са имали подобни. Моля ако някой се е чувствал така да сподели (извинявам се предварително, ако на някой въпроса му се е сторил неразбираем)
Ами за сега това, четейки ви си давам сметка, че освен радостта от новината, всички имаме и доста страхове. Понякога мъжа ми ги счита за неоснователни и че се лишавам едва ли не сама от спокойствие, но виждам че не съм сама.
Пожелавам на всички безпроблемна, приятна бременност и всички да сме щастливи майки на финала.

Поздрави!
Здравей, аз също съм от Варна и за сега ходя при Александров в АГ, който ми каза да се запиша при Атанасов в същата болница, днес бях при него дори на преглед и ми каза да сляза на регистратура да проверя за часове, а там изненада, казаха ми че няма доктор Атанасов в тази болница 🤔😯 ако имаш негов телефон ще съм ти много благодарна да ми го напишеш, защото днеска ме хвърлиха в шаха Simple Smile)

# 103
Здравейте, от днес съм в 9та седмица. Гаднето продължава по-цял ден, поне не повръщам, но е ужасно!
Имам постоянно напрежение ниско в корема. Опъване ли е, болка ли е, не мога да преценя, но е като стягане.  Дано да е нормално от растежа на матката, а и аз съм с обърната матка и знам, че до към 14та седмица преминавала в нормално положение.
Следващият ми преглед е на 9ти януари и тогава ще пуснем и изследвания. Това трябваше да е първият преглед, но заради кървенето ходих в 7ма седмица на ехограф, нали живея в UK и тук всичко е по-различно.
Хубава вечер и весели празници!

# 104
Dolly, писах ти на лични

Общи условия

Активация на акаунт