ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 954
  • 754
  •   1
Отговори
# 465

Ето го и моя БХС, но въпреки резултата изпратих проба в швейцария за 100% резултат

# 466
Момичета един невеж въпрос.ФМ и БХС в   първия триместър едно и също ли е или не.

Точно така!Първото изследване се казва БХС(11-14Г.С.)

Не съм съгласна с това, двете изследвания не са едно и също.
Биохимичният скрининг се прави на база кръвна проба, а при феталната морфология (в случая е ранна фетална морфология) се гледа плода на 4D и се правят различни измервания.

# 467
напълно подкрепям!
двете изследвания са различни
в някои болници ги правят заедно
при мен беше така...но са две различни неща,просто в един ден

# 468
До момичетата,които пият биозин мама-по колко хапчета приемате на ден ,преди или след ядене ?А в съвкупност с други витамини?

# 469
напълно подкрепям!
двете изследвания са различни
в някои болници ги правят заедно
при мен беше така...но са две различни неща,просто в един ден

И още нещо - скринингът е от изследванията, които се поемат от здравната каса, докато феталната морфология се заплаща. Цените са различни в различните градове, клиники и лекари. За пример, аз на 29-и имам записан час и ще ми струва 100 лв., което включва прегледа и диск със снимки и видео.

# 470
За да се направи БХС така или иначе се прави ултразвуков преглед, за да се направят замервания на плода. Ето на това ултразвуково преглеждане и замерване му казват ФМ. Не може без замервания да се определи риска. И на листа си от нац. генетична лаборатория можете да видите, че са вписани резултатите от този преглед. В момента БХС е безплатно, но далеч не винаги е било така.
http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/

ФМ се прави съвсем спокойно на 2д апарат. Изобщо не е задължително 4d за замервания и оглеждания на плода.
В сайта на Марков видях, че има разлика и може да се направи само БХС или БХС + ехограф, което оценявало комбинирам риск.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 08:00 от little afternoon

# 471
Момичета,хемоглобин 115 за мярка 120-160.Много ли е зле?

# 472
не, при бременни референтните стойности са за под 110

# 473
  • Пловдив
не, при бременни референтните стойности са за под 110
Тъкмо и аз гледах моя 117

# 474
За да се направи БХС така или иначе се прави ултразвуков преглед, за да се направят замервания на плода. Ето на това ултразвуково преглеждане и замерване му казват ФМ. Не може без замервания да се определи риска. И на листа си от нац. генетична лаборатория можете да видите, че са вписани резултатите от този преглед. В момента БХС е безплатно, но далеч не винаги е било така.
http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/

ФМ се прави съвсем спокойно на 2д апарат. Изобщо не е задължително 4d за замервания и оглеждания на плода.
В сайта на Марков видях, че има разлика и може да се направи само БХС или БХС + ехограф, което оценявало комбинирам риск.

За това дали може на 4D или 2D не споря, защото съм чувала, че можело, но не намирам причина да не се възползваме от съвременните технологии.
При БХС се правят замервания, да (както и при всеки преглед, между другото), но пак твърдя, че не са едно и също с ФМ.
ФМ се прави след БХС и вероятно лекарят, който ще ви я прави ще ви изиска и резултатите от БХС. При ФМ прегледът продължава около 40 минути и се правят много по-обстойни измервания от стандартния преглед, вкл. се броят пръстчета на ръце, крака, гледа се за всякакви изменения, дори се дава предположение за пола, като процента на познаваемост е голям. Ранната ФМ в най-общи линии дава голяма яснота и спокойствие за цялата предстояща бременност. Ето тук е описано много обстойно http://bremennost.bg/fetalna-morfologiq.html

Мисля, че който го прочете ще разбере, че няма нищо общо с 10-те минути женска консултация..

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 21:08 от Isabella.Fletcher

# 475
По тази тема съм разговаряла на дълго и широко с АГ.Моля при следващия си преглед попитайте вашите АГ за БХС И ФМ 11-14 г.с и после пишете, какъв е отговорът!

# 476
По тази тема съм разговаряла на дълго и широко с АГ.Моля при следващия си преглед попитайте вашите АГ за БХС И ФМ 11-14 г.с и после пишете, какъв е отговорът!

Какво ти обясниха на теб?

# 477
Почивате ли си или се претоварвате?Вдигате ли тежко?

# 478
Ходя на работа от 2 седмици и се опитвам да не се претоварвам, макар че моята работа е в авиокомпания и динамика винаги има...за тежко освен дамската си чанта не нося, мъжа за какво е😊

# 479
Ходя на работа от 2 седмици и се опитвам да не се претоварвам, макар че моята работа е в авиокомпания и динамика винаги има...за тежко освен дамската си чанта не нося, мъжа за какво е😊
Да,ама мъжа да не е цял ден подир мен:) Аз като ми скимне и почвам едно мъкнене на тежки панери с пране ,кофи с вода(мия терасата) и после се усещам,че не трябва да си давам толкова зор.

Общи условия

Активация на акаунт